Succes. La romana cica ar pica Ion. Asa spun majoritatea vocilor.
Eu am auzit in felul urmator:
Subiectul 1: Blaga
Subiectul 2: despre prietenie, iubire
Subiectul 3: tema familiei, Enigma Otiliei, tema banului, conditia taranului, Junimea, Morometii etc.![]()
Ai auzit bine, numai ca subiectul 3 va arata cam asa:
""Scrie un eseu de 2 - 3 pagini despre tema familiei, reflectată �ntr-un roman studiat, aparţin�nd unuia
dintre autorii canonici (Liviu Rebreanu, G. Călinescu sau Marin Preda).
Notă! �n elaborarea eseului, vei respecta structura textului de tip argumentativ: ipoteza, const�nd �n
formularea tezei/ a punctului de vedere cu privire la temă, argumentaţia (cu minimum 4 argumente/
raţionamente logice/ exemple concrete etc.) şi concluzia/ sinteza. Pentru conţinutul eseului vei primi 16
puncte, iar pentru redactarea lui vei primi 14 puncte (organizarea ideilor �n scris � 3 puncte; utilizarea
limbii literare � 3 puncte; abilităţi de analiză şi de argumentare � 3 puncte; ortografia � 2 puncte;
punctuaţia � 2 puncte; aşezarea �n pagină, lizibilitatea � 1 punct).
�n vederea acordării punctajului pentru redactare, eseul trebuie să aibă minimum 2 pagini."
Multa bafta maine!
Dramaturgia mi se pare pe departe cea mai grea, ca poezie am invatat cate una din fiecare curent...
Mama masii de basm cult.... Stiti cum e cand FIX ceva nu citesti si FIX aia iti pica? Ihuhu. Am scris 10 randuri la basm. Nu s-a putut copia, eram ULTIML de pe rand si statea FIX in spatele meu. Apoi la iesire, am mai dat si de inspectorul sef sau ce mama masii era si mi-a facut o faza... ca cum imi permit sa vin cu telefonul la bac, chit ca era inchis si pus pe catedra, alaturi de alte 10+ telefoane, pachete de tigari si portofele. Ca nu iau bacu' daca asa vrea muschiul lui.... Traiasca suferintele romanilor ajunsi la o pseudo-putere...
Bookmarks