Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 36 of 36

Thread: Operatii - ce ati facut si ce sfaturi oferiti

1. #21 SP
    Banned Mario's Avatar
    Faceti miscare baieti,sanatate pura,la scoala in loc sa stati in clasa sa va jucati pe psp mergeti afara si incingeti un fotbal.

2. #22 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar
    Quote Originally Posted by Mario View Post
    Faceti miscare baieti,sanatate pura,la scoala in loc sa stati in clasa sa va jucati pe psp mergeti afara si incingeti un fotbal.
    Iti multumim ca ne-ai rezolvat toate problemele de sanatate, un sfat foarte util. Nu va veti mai opera nici la ochi, nici de amigdale, nici de polipi daca faceti sport!

3. #23 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar

Am facut lupte greco-romane 8 ani de zile, va pot arata si medalii daca doriti si am la activ cam asa: gatul luxat, mana si piciorul stang de doua ori rupte fiecare, mana dreapta rupta odata, genunchiul drept e si el "in pioneze", iar spatele ma doare de fiecare data cand se schimba vremea. Sa nu mai zic de interne, ficatul fiind afectat de "suplimentele" si "proteinele" ce ni le baga maestrul pe gat, ca de.. avea contract cu producataroul si de unde sa isi faca si el vanzari .

Faceti sport!

4. #24 SP
    Senior Member AndRewqp's Avatar
    dude daca nu-ti plac jocurile si comunitatea noastra, te invit sa dai sign out si sa nu mai intri pe site. m-am saturat sa-ti citesc posturile cu jigniri si cuvinte urate adresate userilor acestui forum. sa stii ca toti suntem niste tocilari cu ochelari care in viata lor nu au avut o fata,nu au facut sport, nu au iesit afara, nu se duc in cluburi, nu ne traim viata, ci ne jucam non-stop pana ni se face rau. iti multumesc ca-mi arati calea cea buna in viata, demizeule.

on: am avut o singura operatie, scoaterea polipilor, in rest maini rupte, entorse la picior chestii obisnuite pentru un jucator de fotbal . chiar acum am mana in ghips (entorsa de gradul III).

5. #25 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    scot si eu thread-ul de la naftalina dupa 3 aniCei cu operatiile de apendicita, v-a durut?care sunt cele mai frecvente simptome?
    Singura operatie pe care am facut-o a fost cea de polipi....nu imi mai aduc aminte prea bine ce s-a intamplataveam vreo 3-4 ani.

6. #26 SP
    Senior Member HoTSaucE's Avatar
    Eu am avut parte de 2 operatii, una de polipi pe la vreo 4-5 ani cred si alta mai complicata.Zicea cineva de medicii de la privat, eu regret ca am apelat la cei de stat.Povestea incepe cand am cazut intr-un meci (baschet) si s-a umflat genunchiul.Am fost la medic si mi-a dat diclofenac, ganditi-va...diclofenac, nici macar o trimitere, desi ii cerusem asta.Am jucat cam un an asa, se mai umfla, se dezumfla, pana am ajuns intr-un moment in care nu mai puteam de durere si am facut scandal in cabinetul doctorului de familie.Am ajuns la spital, mi-a facut punctie din aceea, se baga un ac cu seringa sub rotula si se extrage lichidul.Am stat cu el in ghips o luna dupa care mi-a facut RMN la clinica Euromedic.Cu acel RMN am fost la doctorul Trocan, cel mai bun...il recomand tuturor care au probleme cu genunchiul, chiar se pricepe!Asa, revenind la poveste, m-am operat la el, cu anestezie in coloana, deci am fost amortit doar de la brau in jos.M-am uitat pe ecran acolo cum opera la parascop/parascopic, nu stiu cum se numeste instrumentul acela si mi-a spus ca pe langa meniscul rupt mi s-au facut cartilagiile de la genunchi franjuri, erau efectiv ca niste carpe din cate vedeam eu pe ecran.Dupa operatie mi-au dat 4 sticle de perfuzii si a treia zi am plecat acasa.Partea cea mai grea a fost recuperarea pe care am facut-o 4 luni, asta ca sa nu mai vorbesc de muschii atrofiati care mi-au mancat nervii deoarece ma dureau si voiam cu disperare sa pot merge pe picioarele mele, lucru care am reusit sa il fac dupa 3 luni de exercitii si durere.Mai ales doctorul ''nebun'' care m-a speriat deoarece imi povestea in timpul operatiei cum a amputat el doua picioare intr-o operatie anterioara...
    Revenind a doua oara, pe langa umorul lui negru, doctorul stie ce face si mi-a spus ca daca nu as fi stat atat as mai fi putut juca si acum.A inceput chiar sa se certe cu doctorul meu de familie pe tema asta.Acum nu pot sa indoi genunchiul de tot, nu pot sa alerg decat asa usor, de jucat doar ocazional, am restrictii la ski, snowboard si trebuie sa am mare grija cu tot ce fac.
    Din experienta mea ce pot sa va spun:NU va lasati la indemana doctorilor de stat, mai bine mergeti la o clinica privata!Eu unul nu mai imi permit sa economisesc cand vine vorba de sanatate...

7. #27 SP
    Junior Member Jumong's Avatar
    Am facut ceva operatii de cand m-am nascut pana acum recent.

Cand eram mic(cocuta) nu mai tin minte dar m-am operat de:

-Polipi
    -Apendicita
    -Testicul necoborat(asa se numeste) + hernie
    -Si eram pe aproape sa ma operez la timpan deoarece il am fisurat
    -Alte boli nu le mai zic

Va recomand sportul. Eu fac handball de performanta de 9 ani si tot nu simt ca am evoluat atat de mult ca masa,forta,inaltime...etc dar cei care stau toata ziua in casa pe pc,console , cand se duc la un fotbal isi rup picioarele sau a doua zi au febra musculara.

8. #28 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by FishyBon3 View Post
    scot si eu thread-ul de la naftalina dupa 3 aniCei cu operatiile de apendicita, v-a durut?care sunt cele mai frecvente simptome?
    Teoretic, daca nu s-a spart (peritonita), se face anestezie, nu simti absolut nimic. Nu stiu daca acum se mai face anestezie totala (cum mi-au facut mie, cand s-a spart), dar daca da... la aceea pur si simplu dormi pe toate perioada operatiei.

Ca idee, in Franta, operatia de apendicita se face la copiii de mici. Nu asteapta sa se umfle/infecteze/sparga... Laparoscopic, dureaza cateva minute, nu simti nimic.

9. #29 SP
    Senior Member Mihail's Avatar
    Quote Originally Posted by Jumong View Post
    .....

Va recomand sportul. Eu fac handball de performanta de 9 ani si tot nu simt ca am evoluat atat de mult ca masa,forta,inaltime...etc dar cei care stau toata ziua in casa pe pc,console , cand se duc la un fotbal isi rup picioarele sau a doua zi au febra musculara...
    Ce-are sula cu prefectura?

10. #30 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    Thx, mi-e cam frica sa ma operez, desi n-am facut apendicita...tare chestia in franta....sa le scoata apendicul cand sunt mici fara sa mai aiba probleme toata viata.

11. #31 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by FishyBon3 View Post
    Thx, mi-e cam frica sa ma operez, desi n-am facut apendicita...tare chestia in franta....sa le scoata apendicul cand sunt mici fara sa mai aiba probleme toata viata.
    Acelasi lucru valabil la "maselele de minte". La ei se scot in avans, pentru ca se considera a fi niste "reminiscente", care nu au niciun rost. Deh, prevazatori francezii astia.

12. #32 SP
    Member TheSpider's Avatar
    eu zic sa nu te agiti prea mult cu apendicita. cand o sa vin o sa vina si probabil o sa-ti dai usor seama. si eu pe la varsta ta sau cand eram mai mic am avut niste dureri de burta mai nasoale si am ajuns pe la spital, ma speriasem, credeam ca e apendicita. imi era frica ca trebuie sa ma operez cu toate ca ma mai operasem inainte de polipi si atunci chiar nu mi-a fost frica de loc, m-am dus la operatie cum ma duc azi la shaorma. in fine au trecut 4-5 ani si tot nu m-am operat de apendicita.
    din cate stiu simptomele sunt dureri in partea dreapta a burtii, chiar si spre piciorul drept.

13. #33 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Nu va operati de apedincita daca nu aveti probleme. Cei care spun ca apendicele este un organ "degeaba" se inseala, are un rol destul de imortant in producerea de anticorpi si leucocite (celule albe). Asa ca, doar daca o dati in peritonita, va doare sau aveti alte probleme, abia atunci va sugerez sa-l scoateti.

14. #34 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Teoretic, daca nu s-a spart (peritonita), se face anestezie, nu simti absolut nimic. Nu stiu daca acum se mai face anestezie totala (cum mi-au facut mie, cand s-a spart), dar daca da... la aceea pur si simplu dormi pe toate perioada operatiei.

Ca idee, in Franta, operatia de apendicita se face la copiii de mici. Nu asteapta sa se umfle/infecteze/sparga... Laparoscopic, dureaza cateva minute, nu simti nimic.
    asa se face si la noi mai nou...tot laparoscopie

15. #35 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by eagle-eye View Post
    Nu va operati de apedincita daca nu aveti probleme. Cei care spun ca apendicele este un organ "degeaba" se inseala, are un rol destul de imortant in producerea de anticorpi si leucocite (celule albe). Asa ca, doar daca o dati in peritonita, va doare sau aveti alte probleme, abia atunci va sugerez sa-l scoateti.
    Apendicele este un organ degeaba dupa o anumita varsta (asa numita a copilariei). Initial (la nastere) ajuta la producerea anumitor celule, produce globule albe, anticorpi, etc... dupa care insa, devine useless (si o sursa de infectii). Din pacate chestia asta cu "nu va operati decat daca nu aveti probleme" este complet aiurea, intrucat poti suferi de apendicita fara sa te doara nimic (apendicele respectiv nu are structuri nervoase). Si mai rau, de cele mai multe ori, ajungi la spital de-abia dupa ce te doare enorm, cand deja ai dat in peritonita. Si da, din peritonita se poate muri extrem de repede... asa ca nu va jucati cu chestia asta.

In concluzie, dupa o anumita varsta, decat sa asteptati sa dati in peritonita, mai bine operati-va linistiti... Operatia de apendicita e o nimica toata chiar si in Romania, pe cand daca Dne Fereste ai dat in peritonita si nu ai ajuns la chirurg (si unul priceput), poti sa spui Aleluia. Ce preferati acum, e alegerea voastra.

16. #36 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Nu numai a copilariei, se adauga si anii adolescentei la perioada aia. Dupa aia da, intr-adevar, poti sa-l scoti linistit. Si chiar si-asa, nu mi se pare normal ce fac francezii, sa ti-l scoata din copilarie, e complet aberant. Si la probleme ma refer cand ai crize, ca nu ai numai o durere atunci pe loc de la peritonita si gata, se mai manifesta prin perioade scurte de dureri inainte.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2