Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 13 of 13

Thread: Recomandari pentru un nou colt de gaming

  1. #1 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar

    Recomandari pentru un nou colt de gaming

    Salut,

    Lucrez de ceva vreme la o mobila de living care in viitorul apropiat va gazdui si noul meu colt de gaming cu TV montat pe perete, asa ca am nevoie de 2 sfaturi:

    1. Va rog din suflet daca imi puteti recomanda (din experienta proprie de preferat), ce suport TV pentru perete sa aleg, astfel incat sa fie 100% paralel cu peretele si sa stea TV-ul cat mai aproape de perete.
    TV-ul este un LG OLED de 55" si pe viitor probabil tot un 55" o sa stea acolo, pentru dimensiunile living-ului meu este suficient.
    Am tot vazut la prieteni, colegi, inclusiv la tata in sufragerie, tot felul de suporturi pentru wall mount dar jur ca nici unul nu arata bine.
    Ba sta prea departe de poti sa bagi o consola intre TV si zid, ba sta stramb aplecat in fata, etc. Oribile!

    Sunt in mare dilema cu treaba asta. Merg 100% pe recomandarile voastre!

    2. Midlife crisis proabil... m-am hotarat sa pun si eu in spatele TV-ului banda din aceea LED cum vad la toti copii pe youtube cu setup-uri din acelea mai scumpe decat propria casa.
    Vad pe internet miliarde de oferte, trebuie sa fiu atent la vreun detaliu anume sau la vreo specificatie anume? Vad ca toate se lipesc in spatele TV-ului si se alimenteaza prin USB...

    Multumesc anticipat!

  2. #2 SP
    Junior Member alecutheman's Avatar
    1. Eu am suportul asta: https://www.emag.ro/suport-tv-de-per.../pd/DWGX71BBM/, nu sta aplecat si e lipit de perete. Recomand dibluri mai de calitate decat cu ce vine suportul, eu mi-am luat ancore metalice pentru profile de aluminiu la care ai nevoie de cleste special sa le montezi, dar asta e solutie doar daca e rigips peretele.

    2. Daca vrei banda led sa se sincronizeze cu imaginea de pe TV afaik nu este solutie momentan cu suport de HDMI 2.1 (PS5, Xbox Series X), si nu va merge cu aplicatii integrate de TV (decat daca e Android TV si instalezi ceva app cu lag sesizabil).

  3. #3 SP
    Member iionut's Avatar
    Am OLED de la Philips și are ambilight direct integrat și se sincronizează cu imaginea de pe ecran, sau după muzică sau după drapel. Altimeteri ai nevoie de o cameră pe TV care să vadă imaginea și să coloreze banda led, dacă vrei așa sau bandă simpla cu telecomanda și o pui cu ce culoare dorești tu. Luasem pentru vechiul TV ceva ieftin de de la eMag cu USB și am băgat direct in USB TV-ului iar când pornea TV pornea și banda led

  4. #4 SP
    Member Antiohh's Avatar
    vezi ca poti sa iei si alte chestii de la Philips care sa se sincronizeze cu tv-ul, nu doar banda led. Poti pune cate o lampa de o parte si de-a alta a TV-ului din ce am vazut si arata foarte misto. Cat despre suport, eu am luat ceva ieftinache de la Altex, este fix, dar e atat de apropiat de perete incat abia pot sa umblu la porturi (cu mare dificultate). Nu mai stiu cum ii spune, dar ideea este ca nu trebuie neaparat sa dai multi bani pe el ca sa fie bun.

    ---------- Post added 10-08-2022 at 23:29 ----------


    (asa ceva)

  5. #5 SP
    Junior Member alecutheman's Avatar
    Again, Hue Play Sync box nu suporta 4K 120hz, sa nu faci o greseala de 1000 de lei

  6. #6 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Multumesc pentru sfaturi!

    Am adaugat la favorite acel suport pentru TV, urmeaza sa comand 2 bucati (si in dormitor va sta tot un 55" pentru filme).

    Quote Originally Posted by alecutheman View Post
    dar asta e solutie doar daca e rigips peretele.
    Aici ar fi o problema, peretele este de rezistenta, este peretele comun intre living si bucatarie, iar varianta sa il montez pe alt perete nu exista.
    Voi vedea, daca voi fi incapabil sa il montez cu sotia atunci voi da bani unor oameni care stiu ce fac si asta e, odata pus pe perete acolo ramane

    Quote Originally Posted by Antiohh View Post
    e atat de apropiat de perete incat abia pot sa umblu la porturi (cu mare dificultate)
    Dap si la asta m-am gandit, bine ca mi-ai adus aminte.
    Ma uit acum la al meu TV si vad ca sunt 2 HDMI-uri in spate (3&4 pe care le folosesc acum intrucat nu sunt limitat de spatiu) si vad inca 2 in partea laterala (1&2) care mai mult ca sigur ca vor fi utilizate odata ce-l montez pe perete.
    In afara de cele 2 HDMI-uri si cablul de internet, altceva nu vad sa intre in el, poate trec si eu in secolul 21 si cumpar niste casti de gaming care sa faca sync prin Bluetooth, ca la capitolul asta am ramas in epoca de piatra..

    Referitor la banda LED, sincer, am trait sub o piatra si nici nu stiam ca exista asa ceva care face sync cu TV-ul & all... cred ca ma voi multumi cu ceva simplu care intra in USB si are lumina constanta.

    PS: @alecutheman si @Antiohh -> Daca va permite timpul si nu e mare deranj, as aprecia o poza cu suporturile voastre de perete, sunt curios cum stau jucariile atarnate
    Sunt in continuare deschis la sfaturi, multumesc pentru implicare!

  7. #7 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    Ma uit acum la al meu TV si vad ca sunt 2 HDMI-uri in spate (3&4 pe care le folosesc acum intrucat nu sunt limitat de spatiu) si vad inca 2 in partea laterala (1&2) care mai mult ca sigur ca vor fi utilizate odata ce-l montez pe perete.
    Vezi care din ele sunt ARC si/sau care sunt HDMI 2.1 pt 4K 120fps. Sa nu fie fix alea din spate.

    Also, sunt misto rau de tot luminitele sincronizate - am OLED-u ala de la Philips cu ambilight si atat de tare m-am obisnuit sa le vad cand ma uit la filme, incat atunci cand vad pe un ecran normal, pe langa faptul ca ceva lipseste, dar parca nu mai e imersiunea aia.

  8. #8 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Good point!
    Momentan la B7V nu am decat HDMI 2.0 deci nici vorba de 120fps , iar daca vine alt OLED pe viitor ca si main TV banuiesc ca toate au doar HDMI 2.1 nu?

    Mai exista HDMI 2.0 la OLED-urile astea mai noi 2021&22?

  9. #9 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Din cate stiu da, daca nu e ceva high level.

  10. #10 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Mi-a trimis un prieten acum pe whatsupp (il doare mana sa posteze aici ), modelul asta:
    https://tehnicavizuala.ro/tv-display...0cm-max.-50-kg

    E putin mai scump dar il voi avea in vedere totusi, cica distanta intre TV si perete ar fi de 6cm.

  11. #11 SP
    Senior Member cosminbad's Avatar
    Legat de suportul de perete si unghiul de vizualizare al tv-ului, eu am un suport cu brat in dormitor , iar tv-ul sta f putin inclinat tocmai pentru a avea o imagine perfecta din pat, cand stau intins. Cel mai bine testezi unghiul inainte sa iti pui tv-ul la inaltimea dorita, sa fie cum trebuie daca tot il pui fix. (BTW am si eu un Philips Ambilight si e super lumina la filme - ma ajuta si camera, pe peretele cu tv-ul nu am mobilier si e vopsit in alb.)

  12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu recomand suport de TV fix. Mi-am mancat zilele cu astfel de suporti, pana am zis gata! La majoritatea TV-urilor, devine crima si pedeapsa sa lucrezi in spatele lor, trebuie sa dai TV-ul jos ca sa bagi un amarat de cablu HDMI (si nu e usor de dat jos). Also, nu poti sa faci curat, nici macar sa aspiri praful. Asa, cu brat mobil, poti oricand sa-l tragi mai in fata, sa-l pozitionezi mai in lateral (stanga/dreapta), sa-i dai un unghi de inclinare astfel incat sa fie perfect perpendicular pe pozitia ta de vizionare.

    Also, recomand sa nu luati niciodata un suport care e in gama de sus/limita a TV-ului vostru. Gen, daca aveti un 55", nu cumparati un suport care tine 30-55", ci unul care tine 50-75". You will thank me later!

    Si iarasi important, e cat de bine stie suportul sa mascheze firele. Unele sunt praf, ajungi sa le lipesti cu banda adeziva sau mai stiu eu ce. Altele sunt tubulare si permit sa duci frumos cablurile, de nu se vede nimic.

    Eu de exp. pt. cel din living am asa ceva: https://www.emag.ro/suport-tv-de-per.../pd/DSN76KBBM/ (pt. un TV de 85"). Recomand genul, desi cable managementul nu e deloc stralucit... insa e super stabil si te poti juca oricum vrei cu TV-ul. Banuiesc ca fratele mai mic al lui ar fi modelul acesta (Care sa fie OK pentru tine): https://www.emag.ro/suport-tv-de-per...pd/DPJFXTMBM/?

  13. #13 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Multumesc both!

    Da, am luat in considerare sa iau un suport dintr-o gama superioara, pentru linistea mea.
    Referitor la fix vs mobil, nu sunt inca hotarat. Fiecare celula de-a mea bolnava de OCD imi spune ca daca-l vad miscat stanga/dreapta sau aplecat in fata cu 0.5 grade iau un ciocan si-l sparg.
    Am visat intotdeuna sa am acel TV din brosuri care sta 'lipit' de perete .

    @Monky, te rog frumos imi poti spune al tau cam la cati cm de perete sta? Ma refer la extremitatea din spatele TV-ului, nu la ecran.

    Acum ajung la partea cea mai importanta la care nu m-am gandit si pe care ai mentionat-o, firele.
    Nu sunt in apartament si n-am nici randarea camerei sau a mobilei acum, dar principiul va fi simplu, TV-ul pe perete cu o comoda sub el pe care vor sta consolele, iar prizele le-am facut jos de tot, voi decupa o parte a comodei ca sa ajung usor la prize si practic tot ce iese din TV (HDMI Xbox, HDMI Playstation, cablul de alimentare) va curge sub televizor pe perete.
    Peretele fiind alb, trebuie sa gasesc o banda eleganta ceva sa le maschez frumos.

    Initial vroiam sa fac ceva si mai frumos, sa ingrop cablurile HDMI in perete ... mai multe, dar am avut un litigiu cu nenorocitul asta care mi-a vandut apartamentul si m-am lepadat de ei si de muncitorii lor si am zis F*IT... las asa..
    E foarte greu fiind in alt oras, daca nu stai cu ochii pe ei 24/24 mai bine te lipsesti...

    Si acum ajung la ultima parte a spetei mele, o lipsa crancena de atentie din partea mea combinata cu ticalosia din sistemul imobiliar din Romania m-a lasat in urma mai multor interventii de modificare a apartamentului cu un living relativ mic... latimea camerei avand doar 3.25m.
    De aici am si plecat cu ideea de a pune TV-ul pe perete, cat mai aproape de zid, pentru mine fiecare mm castigat este un plus.
    Unde locuiesc acum am camera de 3.55 latime si tot simt ca se urca pe mine, faptul ca in noul apartament camera e mai ingusta cu 30cm ma cam sperie dar na.. probabil ca ma voi obisnui.

    Sanatate sa fie ca avem destule..

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Recomandare TV pentru PS3 By Prototype93D in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 6 Last Post: 24-01-2016, 12:23
  2. Abatia - revista banda desenata romaneasca By AzFaust in forum Carti si Comics
    Replies: 1 Last Post: 13-05-2015, 14:30
  3. Recomandare Casti pentru PC By JamiroQuai in forum Hardware
    Replies: 0 Last Post: 07-12-2012, 21:16
  4. Recomandare monitor LED By GS0Ls in forum Hardware
    Replies: 3 Last Post: 05-04-2012, 23:36
  5. Replies: 6 Last Post: 30-05-2011, 00:05

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts