Star Wars trebuia să moară în glorie pe la 1983 dacă se voia a fi un SF retro de calitate care să fie amintit cu drag.
Așa cum este acum 2001: A Space Odyssey, Back to the Future și E.T., cred că singurele SF-uri clasice de care nu s-a mai atins cinematografia modernă de azi ca să le DISTRUGĂ. Au reușit până acum să strice Dune, Planet of the Apes, Star Trek, Blade Runner, War of the Worlds, universul Marvel și DC Comics.
Dacă faci un film SF după o poveste concepută în anii 1960-1970, când cunoștințele despre spațiu și legile fizicii erau mai limitate, nu o adapta la vremurile actuale. Fă-o serioasă, în atmosfera anilor 1960-1970!
Star Wars ar fi fost mai bine amintit acum dacă nu ar fi lungit-o cu filme proaste care să includă clișee de anii 1990-2000, și woke-isme și glumițe de anii 2010-2020.
În momentul de față, chiar încerc să uit trilogiile din anii 1997-2005 și din 2015-2019. Pentru că chiar nu mi-au plăcut cum le-au adaptat după anii 1990-2000 și mai ales, după anii 2010-2020. Mă uit la ele și îmi tot zic că n-ar fi fost niciun dezastru dacă nu continuau franciza din 97' încoace și o lăsau să moară în 83'. N-ar fi fost lumea de azi mai bună, nici mai rea.
Filmele din trilogia Luke Skywalker au fost cele mai tari.
Filmele din trilogia Anakin Skywalker au fost mizerabile.
Filmele din trilogia Rey „Skywalker” - era mai bine dacă nu existau.
Ce-i drept, au fost câteva comics-uri, animații (Star Wars Clone Wars a fost chiar reușit în comparație cu filmele moderne) și jocuri video, precum Star Wars: Knights of the Old Republic, Jedy Academy și vechile Star Wars Battlefront (nu remaster-urile, nu reboot-urile, ci cele în varianta originală), plus câteva strategii. Și hai, poate Star Wars Jedi: Fallen Order.
Adică:
1. au reușit unele dintre ele să meargă mai departe de Skywalker era, să abordeze și altceva, să mai extindă universul Star Wars
2. ne-au ajutat să mai învățăm ceva despre lore
Dar Star Wars Battlefront 2015 și cel din 2017 mi s-au părut niște oribilități marca EA/DICE care nu ar fi trebuit să existe.
Iar despre Star Wars Outlaws, well.........e un joc făcut de Ubisoft până la urmă. Adică, de ce aș juca un joc cu open world vast cu 95% quest-uri plictisitoare și cu mult grinding doar ca să casc ?
Bookmarks