Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 147 of 158 FirstFirst ... 47 97 137 145 146 147 148 149 157 ... LastLast
Results 2,921 to 2,940 of 3157

Thread: Ce fel de tara este Romania?

  1. #2921 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Din pacate acest scenariu este unu de domeniul SF. Si de ar vrea sa faca, e greu


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. #2922 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Quote Originally Posted by ignognito View Post
    Ma simt tentat sa spun ca avem in sfarsit primarul care ne trebuie, nu ala pe care il meritam.

    Nicusor a anuntat urmatoarele:
    -banii publici nu vor mai fi irositi pe**targurile,*concertele si decoratiile cu ocazia sarbatoriilor de Craciun, Revelion si Paste. Ramane problema companiilor private.
    -anunta ca va concedia pe capete toti functionarii de la primarie care au dat dovada de incompetenta si s-au angajat prin concursuri aranjate
    -cu toate ca ne asteapta o iarna grea din cauza avariilor si falimentul RADET, va demara un program de inlocuire a conductelor vechi


    Bine ar fi ca pana la 1 martie sa fie toate bifate.

    Poate daca se debaraseaza si de PNL si face macar un sfert din ce a promis, si mai ales, daca mai raman in Bucuresti, il voi vota pentru realegere in 2024.

    O mare realizare ar fi sa inceapa arestarea proxenetilor, camatarilor , evazionistilor si interlopilor in masa. Atunci putem spune ca a inceput o noua epoca pentru Bucuresti.
    Asta cu arestatul deja e prea departe de atributiile lui. Ce poate el sa faca e sa le dea peste bot si sa nu mai faca contracte cu firme detinute de astfel de oameni, desi astea se fac mai mult local, pe sectoare.

  3. #2923 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    Total de acord cu taierea pomenilor. Dar va avea curaj sa elimine si cea mai mare dintre pomeni? Anume, subventionarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici? Niciodata.

    De asemenea, problemele infinite la circuitul apei calde ii va darama relativ rapid capitalul de imagine. Aproximez ca in cel mult doi ani, va fi la fel de injurat precum Firea.

  4. #2924 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Mda, cumva lumea cred ca asteapta o minune dar la ce probleme sunt ma indoiesc ca pana la iarna viitoare o sa se repare. Daca si atunci.

  5. #2925 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Alegerile parlamentare, daca se vor desfasura si nu se vor anula din cauza pandemiei , nu cred ca vor avea un castigator.
    PNL e cotat pe la 32 % in sondajele CURS (la sondajele IMAS avea in februarie si 40% pana sa vina pandemia), dar la europarlamentare a luat 27% si la locale 29%.
    PSD a luat 22% la europarlamentare, la locale a luat 23%, iar in sondajele CURS e cotat la 31% . A crescut enorm dintr-o data de la 19% in sondajele IMAS.
    USR-PLUS a luat 22% la europarlamentare, la locale 9%, iar in sondajele CURS e cotat la 12%. Anul trecut avea in sondajele IMAS cam vreo 27%.


    E nasol pentru ca daca fiecare partid va lua cate 20-30%, nu o sa avem un singur partid la guvernare.
    Se va ajunge clar la alcatuirea unei coalitii de guvernare intre PNL-USR-PLUS, care impreuna ar putea alcatui vreo 40-50% (asta in functie de cum se comporta Barna si cu Orban in luna urmatoare ca orice gafa poate sa fie costisitoare).
    Doar ca......au inceput sa se bata intre ei pentru ciolan si pentru nominalizarea premierului.

    Ma ingrijoreaza deja cearta dintre PNL si USR-PLUS, ceea ce denota ca nu vor avea o colaborare prea buna in folosul guvernarii statului si riscam sa repetam istoria ca si in cazul coalitiei CDR si D.A.
    Coalitiile dintre doua partide sunt foarte riscate in asemenea vremuri pentru ca se ajunge la certuri si la o guvernare fragmentata, si opozitia (PSD-ul) poate sa profite si sa dea jos guvernul.
    Ne-ar astepta un haos total.
    In cazul in care iese cam de o egalitate intre cele trei partide , Iohannis poate avea ca optiune sa alcatuiasca un guvern de uniune nationala, sa numeasca ministii de la cele trei partide in mod egal la ministere, si sa-l puna pe Arafat premier.

    E oribil sa vezi ca nici acum, in plina pandemie, partidele nu se inteleg intre ele si tot sunt cu gandul la ciolan. Desi il detest, am ajuns sa prefer ca PNL sa castige alegerile si sa ia tot. Nu-l sufar deloc pe Orban, dar cred ca mai bine ramanem cu el prim-ministru fiindca cel putin stie sa colaboreze bine cu presedintele Iohannis, iar eu m-am saturat de eternul razboi presedinte-premier.
    Cu PNL la presedintie, la guvernare, si cu majoritate in parlament si in primarii, ar fi o solutie mai buna decat o coalitie de guvern cu USR-PLUS si un parlament sfasiat in trei.
    Ce sa zic? Nu o luati ca o indemnare, dar votati cat mai multi cu PNL ca sa existe dracului un consens in tara asta.
    Sunt satul de certuri , divizari si scandalurile din ultimii 10 ani care n-au dus la nimic bun. Democratiile sfasiate si fragmentate in mai multe tabere nu duc deloc la progres,ci la stagnare si colaps.
    E timpul sa avem un singur partid castigator care sa ia totul si sa guverneze de unul singur aceasta tara pana in 2025.
    Suna aiurea, dar parca mai multe progrese am avut ca tara in anii 2000-2005 cat a fost PSD la putere, era Iliescu presedinte, Nastase premier, PSD majoritar in parlament si la guvernare . Si romanii parca erau mai educati si mai normali atunci, nu erau nici manelele astea infecte de acum, nici atatia cocalari si pitipoance.
    Un singur partid aflat la putere ar mai reglementa niste chestii in tara asta.
    Asta e, va conduce PNL pana in 2025, si poate apoi o sa votam cat mai multi cu USR-PLUS sa conduca si ei tara in deplinatate.

    Suna anti-democratic, dar cand partidele parlamentare din opozitie sunt prea mari si prea galagioase, exista riscul ca ele sa saboteze tot ce este initiat de partidul aflat la guvernare. Fac opozantii niste smenuri si tot apuca niste puncte forte - mai dau jos guvernul prin motiune de cenzura, mai organizeaza referendumuri , mai voteaza legi cretine.
    Si uite asa ramanem tot acolo si peste 4 ani.


    NU. Opozitia ar trebui sa taca si sa rabde 4 ani! Pana la urma, pierzatorul nu ia nimic, invingatorul trebuia sa ia tot!
    Cu ocazia asta, USR-PLUS ar avea ragaz pana in 2024 sa mai invete cum sa guverneze o tara, tinerii de acolo sa se mai coace la minte putin, sa mai estompeze discursul progresist dus la extrema, au deja 5 primarii in cele mai mari orase, le este indeajuns momentan.

  6. #2926 SP
    Member ymess's Avatar
    Discutii ca discutii, eu nu pot sa vad decat bataie de joc la nivel maxim in tot ce tine de gestionarea pandemiei. Bai eu inteleg sa nu fi mai destept decat vestul, sa copiezi niste masuri, dar chiar noi ne-am trezit cu agregarea tuturor masurilor proaste din Europa, si nici nu gestionam bine pandemia. Da-o in colo de treaba.

    Generatiile mai mari, ati platit taxe si impozite nesimtite atata timp la stat pentru sanatate, educatie si siguranta. Ca sa ce, sa se faca o bataie de joc de scoala online? Ca sa mergi la spital cu o boala si sa iei covid de acolo ca nu are personalul echipament si aparatura sa testeze covid? Si politia ce face, sa urmaresca oamenii daca au un metru la masa?

    Pai voi va dati seama cate locuri de munca au distrus astia? Bai eu inteleg, e pandemie, o sa fie pierderi, dar acum omorati mai multe locuri de munca decat puteti numara. Si copiii dupa 1-2 ani de vacanta credeti ca revin instant la normal? O sa sara un an doi din materie si credeti ca le actualizeaza? Nici vorba, o sa fie o intreaga generatie pierduta pe drum. Pentru mine PNL nu e zero, e mare minus dupa pandemia asta. Bataie de joc!

    Ps: nu ma asteptam la miracole, sunt siteme de care si PSD sau fostul PDL au vina lor, dar daca generatia asta e compromisa macar nu distrugeti-o pe urmatoarea.

  7. #2927 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    De ce pari asa surprins? De 30 de ani jumatate din oameni voteaza cu durere in **** si jumatate nu se intereseaza de politica. Romania s-a mentinut intr-o oarecare crestere economica pe timp de pace si prosperitate globala, dar efectele indiferentei si ignorantei oamenilor se vad cand apare o criza, nu cand totul e roz. Era evident ca asa se va gestiona pandemia. Sau orice alta criza. Era evident de 30 de ani incoace.

  8. #2928 SP
    Member ymess's Avatar
    Asa e Espritus, dar macar un minim de decenta.
    Indiferent de taraboiul politic, e macar un partid care cere deschiderea scolilor? Fie limitata, cu fara masca sau Pepsi glass.

  9. #2929 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Eu nu sunt de acord cu deschiderea scolilor. Deja s-a ajuns sa moara oameni zilnic pentru ca nu sunt locuri in spitale, personal as inchide orice nu este esential pentru economie. Nu merita viata a mii de oameni pentru un an de invatamant mediocru (scoala online e intr-adevar mai slaba, dar nici inainte nu e ca si cum scotea genii de pe bancile ei). Copiii aia vor fi aici si peste un an sau un an si jumatate dupa ce apare un vaccin, si viata va merge inainte pentru ei. Nu si pentru parintii si bunicii lor daca situatia nu se imbunatateste.

  10. #2930 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    @Espiritus unde mor mii de oamenii?

    Atâta timp cât nu se face autopsie cum pot spune ei că sa murit de covid?

    Teoria conspirației dar cifrele alea sunt umflate grav.

  11. #2931 SP
    Member ymess's Avatar
    Sunt si cifre umflate, dar nimeni nu vrea sa ia o forma nasoala, cu probleme la plamani de durata, iar cei cu comorbiditati (chiar si tineri, sunt multi cu diabet) sa stea la coada la ATI. Sunt absolut convins ca asta nu e numarul real, sunt x5-10 asimptomatici nedetectati, iar cei detectati, cum sa fie detectati cand multe spitale din Romania nici nu au cum sa faca teste de covid la ora actuala?

    Legat de scoli. Cred ca bunicii / apropiatii copiilor trebuie sa inteleaga riscul. Eu nu pot sa zic ca am stat atatea zile in casa ca sa protejez batranii. Da, suna nobil si minunat, dar sa fim seriosi, marea majoritatea batranilor nu vor sa stea in casa, nu tin cont de nicio masura, nu poarta masca, unii nici in magazin, ce sa mai vrei... Familia trebuie sa aleaga, da il trimit la scoala si imi asum riscul, sau nu, sunt in familie comorbiditati, nu vrem sa riscam, il educam noi pe copil pentru ca online nu doar ca e slaba calitatea e jale. Profesorii au pierdut orice control. Si la urma urmei, macar cei de clasa 1-2-3 sa mearga sa invete macar sa scrie si sa citeasca, ca deja tara e plina de analfabeti.

    Eu am mari dubii ca inchiderea scolilor afecteaza cresterea raspandirii. Una e pe stadion, si alta e la scoala / munca, cand se infecteaza cineva, poti indentifica persoanele care trebuiesc testate, sa opresti viteza de crestere.

    Din ce am aflat eu pana acum despre Covid, poate alti colegi pot confirma / infirma ce spun:
    - Aproape 80% sunt asimptomatici
    - Din cei infectati, asimptomatici sau nu, rata de infectare covid e de aprox. 1/4 persoane (cu expunere prelungita) la 80% din oameni. In schimb undeva la 10-20% sunt super-spreaderi. Ei pot elimina cantitati mari de virus chiar si la distante de 2-3 metri.
    - Rata de mortalitate cand esti depistat pozitiv nu e de 3-4%, sunt o multime poate chiar x10 mai multi oameni care au avut simptome super usoare si nici n-au realizat ca au/avut covid. Din cei testati, au fost cei care ori au probleme de respiratie majore, ori au pierdut gustul si mirosul.
    - Undeva la 10% se vor confrunta cu 5 zile / o saptamana in care simptomele se inrautatesc constant, dupa se recupereaza destul de rapid. In schimb multi raman cu o tuse luni de zile si dificultati in a respira adanc.
    - Sunt multe indicii ca puratul mastii nu neaparat opreste raspandirea, ci reduce cantitatea de virus, facand simptomele mai usoare.

    Pe scurt: sanse mari sa fim asimptomatici, dar aproape sigur cineva din familie / apropiati va simti simptome majore. In cazuri cu comorbiditati, varsta inaintata, exista risc real de terapie intensiva sau mai rau...

    LE2: nu va mai luati dupa mass-media, indiferent de sursa. Informati-va de la apropiati cel mai bine. Chiar daca lumea va incurajeaza sa aveti imunitate crescuta, cunosc personal oameni de 25 care in forma fizica excelenta au avut covid, nu s-au internat, dar 5 zile a fost calvar. Daca simptomele de inrautateau, sigur ajungeau la spital. E 50% loterie 50% imunitate.

  12. #2932 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Au inceput si la sectiile de terapie intensiva din spitalele romanesti sa faca selectie intre cine va fi ingrijit si cine va fi lasat sa moara.
    Situatia e mult mai grava decat ne-o prezinta presa....pentru ca....alegeri.

  13. #2933 SP
    Member Cyrax7's Avatar
    Quote Originally Posted by Alex Khan View Post
    Au inceput si la sectiile de terapie intensiva din spitalele romanesti sa faca selectie intre cine va fi ingrijit si cine va fi lasat sa moara.
    Situatia e mult mai grava decat ne-o prezinta presa....pentru ca....alegeri.
    nu ci pentru ca romanii au vrut in vacante,mall,terase si restaurante

  14. #2934 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Cyrax7 View Post
    nu ci pentru ca romanii au vrut in vacante,mall,terase si restaurante
    Pai si pentru toate astea.

    Dar pentru ca un guvern a decis sa deschida acele terase, restaurante, plaje, cazinouri si mall-uri de pe 15 mai in loc sa le mentina INCHISE pana se gasea un vaccin!
    Sau din momentul in care s-au depistat prea multi nesimtiti care nu purtau masti trebuiau sa le inchida instant.

    Fara un lockdown total ca in China cu usi zovarate si sudate nu rezolvi nimic in tara asta.

  15. #2935 SP
    Member Cyrax7's Avatar
    adica oamenii sunt niste animale proaste care nu inteleg fara bici !
    nu mi se pare vina guvernului aici ci toti retarzii care nu cred in covid

  16. #2936 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Cyrax7 View Post
    adica oamenii sunt niste animale proaste care nu inteleg fara bici !
    nu mi se pare vina guvernului aici ci toti retarzii care nu cred in covid
    Daca majoritatea sunt retardati, in cazul asta da, guvernul trebuie sa puna biciul pe ei. Pentru ca asa, risca sa se imbolnaveasca si sa moara oamenii care depun eforturi sa respecte legile de igiena si incearca sa se protejeze de coronavirus.
    Oameni de neinlocuit care contribuie semnificativ la functionarea societatii si nu fac umbra pamantului degeaba, pentru ei guvernul ia masuri sa-i protejeze.

    Dupa dorintele majoritatii, hai sa ne intoarcem in evul mediu, ca asa doreste majoritatea.

    Cand intr-un stat vezi ca majoritatea populatiei e alcatuita din prosti si inapoiati, e clar ca democratia nu poate functiona in acel stat. Nu cat timp nu va fi o patura considerabila educata in spirit civic si liberal.
    Romania nu se poate considera o democratie cand vezi cam cum este majoritatea populatiei si ce reprezentanti politici corupti voteaza.

  17. #2937 SP
    Member ymess's Avatar
    Toti se tem de covid (au avut grija televiziunile de asta) numai ca unii aleg calea deziluziei. Parerea mea e ca incompetenta decizionala a unui guvern poate cu mult depasi cea colectiva. Pe romaneste, printre primele masuri luate: dezinfectarea strazilor.

  18. #2938 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    Avem niste guvernanti absolut imbecili si un presedinte tras pe acelasi calapod. De acolo pornesc multe.

    Sa ne aducem aminte cum acest vesnic adormit numit Iohannis ne spunea ca nu e decat o simpla raceala, nicidecum un virus mortal.

    Ministrul sanatatii zicea acum cateva zile ca testarea nu e o solutie, in timp ce OMS spune clar ca testarea masiva si izolarea grupurilor vulnerabile sunt singurele solutii pentru stoparea bolii.

    Vor sa inchida tot ce misca in tara asta, dar organizeaza alegeri in decembrie. Pentru ca de ce nu. Nici macar sa se potriveasca in minciuni nu sunt in stare. Rosteste Orban o chifla, peste doua ore e contrazisa de vreun ministru sau presedinte.

    Acum sa suporte scatoalcele, evident ca lumea s-a prins ca decidentii manipuleaza precum gazetele sovietice. Sunt foarte multi care pun botul la stirile "oficiale" sau de genul celor care n-au vizionat niciodata un comunicat serios de tip OMS, si se informeaza excusiv din propaganda TV autohtona.

    In tarile cu apa calda oamenii isi pun intrebari, ies de cateva luni de zile la proteste, nu se lasa dresati precum ultimele turme de mioare ratacite.

  19. #2939 SP
    Banned Alex Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by KurtKnispel View Post
    Avem niste guvernanti absolut imbecili si un presedinte tras pe acelasi calapod. De acolo pornesc multe.

    Noi nu am fi avut acesti guvernanti imbecili daca nu ar fi fost si "duminica orbului" si un Iliescu care sa distruga tot in Romania, tot ce inseamna in materie de invatamant, cultura, infrastructura, productie, justitie si sanatate. Inclusiv singurele chestii bune pe care le-a lasat regimul ceausist: seriozitatea, harnicia, generozitatea, devotamentul de orice, voinicia si nivelul de cultura si educatie al romanilor de altadata.
    De bine, de rau, sub Ceausescu romanii mai construiau sosele, autostrazi, cai ferate, linii de metrou, sisteme de iluminare publica, conducte, baraje, fabrici, scoli, spitale..........AZI NU SE MAI CONSTRUIESTE NIMIC. Ori construiesc privatii niste benzinarii, mall-uri , cladiri de birouri, ceva retele de internet, supermarkete, saloane, cazinouri, chestii care azi sunt, maine nu mai sunt.

    Ce a construit Ceausescu ramane si peste 100 ani.

    A nu se intelege ca-l regret pe odiosul asta de dictator criminal, regret ca Romania democrata si liberala n-a putut sa faca si sa construiasca mai mult decat a facut-o Romania comunista.




    Din cauza lui Iliescu s-a produs manelizarea societati si am ajuns o republica bananiera controlata de interlopi si securisti.

    Nu stiu cum se face ca alte tari ca Polonia, Cehia sau Ungaria , imediat dupa prabusirea comunismului, au votat presedinti si guverne conservatoare si liberale de dreapta, numai noi ca idiotii am preferat sa ramanem in continuare comunisti ca tara, votand cu "socialismul suedez" al lui Ilici.

    Cu regele Mihai reintors in tara si cu Coposu si Ratiu la guvernare, tara asta ar fi fost departe, azi probabil depaseam demult Cehia sau Polonia datorita resurselor , pozitiei geografice si iesirii la Marea Neagra.


    Acum, zii mersi ca n-am ajuns ca-n Belarus si din 2004 ne multumim sa votam cu politicieni de dreapta imbecili ca Iohannis si Constantinescu sau cu securisti ca Basescu, care macar ne-au integrat in UE si NATO , apara justitia si liberalizeaza piata muncii. Ori astia ti-au dat si dreptul de a emigra in alte tari sa muncesti pe salarii mai mari.

    Daca in 2004 iesea Nastase presedinte, azi am fi fost ca BELARUS cu el presedinte si astazi.
    Deci se putea si mai rau!

  20. #2940 SP
    Member KurtKnispel's Avatar
    Basescu te-a integrat in NATO si UE? Opreste-te, mesteci niste gogosi incredibile. Cunoaste-ti istoria, apoi ai liber la comentat.

    Doar tine minte un lucru. Istoria contrafactuala e apanajul exclusiv al incultilor.

    Negocierile pt. aderarea la UE s-au incheiat in decembrie 2004 in timpul guvernarii Nastase, Romania devenind membru NATO in timpul aceleiasi guvernari (dupa ce solicitarea fusese depusa in 1993, in perioada guvernarii Vacaroiu).

    Pe viitor iti recomand sa citesti mai mult si sa dezinformezi mai putin. Cultura ta politica pare sa se reduca doar la actiuni de genul "hai sa aberam voios la pet de bere in fata blocului".

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 147 of 158 FirstFirst ... 47 97 137 145 146 147 148 149 157 ... LastLast

Similar Threads

  1. Intrebare legata despre 2 jocuri la fel By andreiaka in forum Microsoft Xbox 360
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2014, 13:37
  2. Ce fel de sfarsit preferi intr-un joc video? By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 20 Last Post: 29-10-2012, 22:46
  3. Ce fel de clasa dintr-un RPG sunteti ? By Strike105X in forum Offtopic
    Replies: 18 Last Post: 29-05-2011, 11:43

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts