Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 166 of 168 FirstFirst ... 66 116 156 164 165 166 167 168 LastLast
Results 3,301 to 3,320 of 3342

Thread: Ce ne-am cumparat azi - diverse

1. #3301 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Am luat azi încă un controller 30th Anniversary Edition la eMag (precomandă), dar și un monitor QD Mini LED de la TCL pentru că sunt tare curios dacă e mai bun decât cel pe care-l folosesc acum la rezoluția 1440p, ambele au 27 inci. Monitorul meu actual este ACER Nitro VG271UP, luat prin decembrie 2020, destul de bun, 170 hz rată de refresh pe DP, 144 hz rată de refresh prin HDMI. Cel nou comandat este TCL 27G64. Are luminozitatea mai mare (600 față de 350), HDR-ul ar trebui să fie mai bun, contrastul mai mare (5000 față de 1000), 99% sRGB @CIE 1931coverage 97% DCI-P3 @CIE 1976coverage, Delta E: <2 față de 8Bit+FRC; 95% DCI-P3. Din ce am citit pe un topic de pe PCGarage, culorile pe 10 bits merg doar sub 144 Hz, peste 144 poți numai pe 8 bits. Teoretic ar trebui să sosească mâine, sper să pot pune poze cu ambele conectate la desktop.

2. #3302 SP
    Junior Member burebistas's Avatar
    Quote Originally Posted by tmihai20 View Post
    Am luat azi încă un controller 30th Anniversary Edition la eMag (precomandă), dar și un monitor QD Mini LED de la TCL pentru că sunt tare curios dacă e mai bun decât cel pe care-l folosesc acum la rezoluția 1440p, ambele au 27 inci. Monitorul meu actual este ACER Nitro VG271UP, luat prin decembrie 2020, destul de bun, 170 hz rată de refresh pe DP, 144 hz rată de refresh prin HDMI. Cel nou comandat este TCL 27G64. Are luminozitatea mai mare (600 față de 350), HDR-ul ar trebui să fie mai bun, contrastul mai mare (5000 față de 1000), 99% sRGB @CIE 1931coverage 97% DCI-P3 @CIE 1976coverage, Delta E: <2 față de 8Bit+FRC; 95% DCI-P3. Din ce am citit pe un topic de pe PCGarage, culorile pe 10 bits merg doar sub 144 Hz, peste 144 poți numai pe 8 bits. Teoretic ar trebui să sosească mâine, sper să pot pune poze cu ambele conectate la desktop.

A sosit monitorul?
    Ma uit si eu la un monitor miniled tot de la TCL (nu vreau oled pentru desktop, insa vreau negrul sa fie negru ca sunt satul de IPS glow), dar inca nu sunt convins 100% daca e cea mai buna alegere.

3. #3303 SP
    Member tmihai20's Avatar
    @burebistas: da, a sosit, însă nu am avut timp suficient să-l testez. Are problema pe care am citit-o pe PCGarage cu roșul mult prea pronunțat. Am folosit un cablu DP despre care nu știu dacă e DP 1.4 sau nu (primit pentru monitorul de muncă). Din testele comparative cu monitorul curent nu pare să fie atât de bun pe cât ar trebui. Din păcate monitorul nu mai are 15% reducere la Altex. Sper să am azi timp să folosesc cablul cu care a venit monitorul pentru a putea face comparații directe, dar nici despre acel cablu nu știu dacă este DP 1.4. Este mult mai luminos și HDR-ul chiar pare bun. Negrul pare într-adevăr negru. Am dezactivat opțiunea de alegere dinamică a ratei de refresh, pentru că limita rata de refresh în aplicații ca browserul.

Legat de culori nu am punct de referință și chiar mă deranjează faptul că roșul este mult prea intens. Așa am ajuns la concluzia că e posibil să fie nevoie de calibrare.

Tot făcând comparații directe am realizat că este posibil să fie nevoie pentru prima dată să calibrez monitorul. Am început să caut ceva cu care să pot eventual calibra singur și TV-ul OLED, dar nu există așa ceva, aparent, este fie doar pentru TV, fie doar pentru monitor. Unii recomandă Calibrite ColorChecker Studio, alții Datacolor SpyderPro. Calibrite ColorChecker Studio costă vreo 2900 de lei la noi, Datacolor SpyderPro vreo 1800 lei.

---------- Post added 22-09-2025 at 21:43 ----------

Va mai dura puțin până voi testa mai bine monitorul pentru că am comandat un colorimetru DataColor SpyderPro ca să pot calibra monitorul (ar trebui să ajungă pe la sfârșitul lunii). Între timp am folosit cablul cu care vine el și deja se vede diferența. Culorilor sunt mai bune, experiența e de 2 ori mai bună. Cel mai probabil vechiul cablu era potrivit pentru un monitor la doar 60 Hz și mai potrivit pentru office. Între timp am mai umblat pe la setări și cu ajutorul noului cablu am mai redus din nemulțumirile mele.

Luminozitatea e mai plăcută, nu mai e diferență între negrul de pe vechiul monitor și cel nou (negrul părea albastru pe noul monitor cu vechiul cablu). Culorile chiar sar în evidență acum. Sunt mult mai aproape de a-l păstra.

4. #3304 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Ieri a sosit colorimetrul și azi am avut timp să fac niște teste. Cu softul lui original se repară pe ici pe colo, dar parcă o face prea repede și nu arată atât de bine. Am trecut la DisplayCAL și o face mult, dar mult mai mișto. Mai întâi te pune să setezi un punct de referință așa cum trebuie (să fie nivelele la Red Green Blue la același nivel). La vechiul monitor Acer albastrul era prea pronunțat față de restul, asta din fabrică. Am dat albastrul pe 37, roșu și verde au rămas la 50. Și ce e culmea este că noul monitor nu are roșul așa pronunțat cum am citit. Verdele l-am dat la 48, restul au rămas la 50. Acum chiar că e normal ce am văzut, doar că aveam punctul de referință greșit în vechiul monitor. Ambele au luminozitatea dată la maxim, doar cu calibrare arată bine ambele fără să deranjeze. Eu dădeam mereu luminozitatea mai mică. Calibrarea am făcut-o pentru office/web, pentru că pentru așa ceva va fi folosit PC-ul.

Unii nu recomandă produsele de la DataColor, dar restul sunt prea scumpe, mai ales că unele trebuie importate de prin SUA. Nu am găsit pe OLX produse, doar o variantă veche de Spyder 4.

5. #3305 SP
    Admin MonkY's Avatar
    În sfârșit, s-a mișcat și eMag cu al meu 17 Pro Max. Deja îmi luasem gândul, îmi imaginam livrare prin Noiembrie, Decembrie... Și da, au cam jucat băieții de la SameDay fotbal cu coletul (era îndoit ca naiba), cutia originală Apple e zgâriată în draci... dar, nici că mai fac nazuri. Jucăria merge, asta e tot ce mai contează.

I know, I don't like the blue (already missing my black knight), dar, cu o husă scăpăm imediat. Momentan sunt cu o plasticăraie de la Spigen, până vine cea din fibră (pe care o folosesc de vreo 3 ani). Și da, se simte mult mai greu 17 Pro Max-ul față de 16 Pro Max, în special cu husa din TPM. Now, back to testing...
    Attached Images Attached Images img_6258.jpg img_6253.jpg img_6246.jpg img_6255.jpeg

6. #3306 SP
    Senior Member Cristache07's Avatar
    Cum spuneam am returnat Nameless King statue. In locul lui in ultimele 2 saptamani am luat urmatoarele:
    - Bust Scorpion Nemesis Now
    - Lego Game Boy
    - The Art of the Box by Bitmap Books
    - Undisputed Street Fighter
    - Neo Geo A Visual History by Bitmap Books
    - Blizzard Diablo Bust 20th Anniversary
    Attached Images Attached Images 1000036324.jpg 1000036327.jpg 1000036325.jpg 1000036326.jpg 1000036284.jpg 1000036323.jpg

7. #3307 SP
    Nintendo Clock Alarmo
    Suport de 9 controllere
    Concert Danish Orchestra - Gaming in Symphony
    si trofeele Playstation luate de la un magazin de suveniruri, facute cu imprimanta 3D (sunt din PVC), 30 eur
    Attached Images Attached Images 1000037609.jpg 1000037637.jpg 1000037349.jpg

8. #3308 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Cristi vreau și eu te rog link pentru trofeele alea! Sunt superbe!

9. #3309 SP
    Eu le-am luat fizic dintr-un magazin insa le-am gasit acum si pe Amazon.de
    In descriere e mentionat ca ar fi fabricate din metal (desi ma indoiesc) ale mele sunt din plastic. Daca e asa norocul tau!

https://www.amazon.de/dp/B0F7RVJD9S?...rReviewsAnchor

10. #3310 SP
    Senior Member IsNotMe's Avatar
    Au sosit Airpods 3 Pro cumparate dupa Trendyol ! Au venit cu factura, sigilate, ambalate profi de IStyle. De la prima utilizare mi-am dat seama de upgrade-ul fata de Pro 2. La toate capitolele, ANC, Bass, SQ & fit. Recomand, mai ales daca le mai gasiti reduse sau cu ceva vouchere.
    Attached Images Attached Images iphone1.jpg iphone3.jpg iphone2.jpg

11. #3311 SP
    Member tmihai20's Avatar
    Chiar sunt originale?

12. #3312 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Nu cred ca iStyle vand fake-uri.

13. #3313 SP
    Member tmihai20's Avatar
    My bad, am derulat prea mult și numele magazinului era acoperit.

14. #3314 SP
    Quote Originally Posted by tmihai20 View Post
    Chiar sunt originale?
    Nu am motive sa cred altceva. "Find my..." este activ, ANC-ul si heartrate-ul functioneaza, se incarca identic si mai ales... nu canta singure in carcasa dupa ce le pui la loc !

15. #3315 SP
    VIP Member asatgmures's Avatar
    ha ha! 586 lei ziua emag
    Attached Images Attached Images img_0407.jpeg

16. #3316 SP
    Apple watch series 10 de 46mm la Altex . Cumparat cu 1179. L-am vazut de ieri la oferta dar azi nu am mai putut rezista si l-am cumparat. Mai apare din cand in cand in stoc. Eu zic, chiar si cel expus, care mai este disponibil acum, face banu. Mai ales ca-l puteti refuza daca nu va convine. Pretul cu reducerea aplicata este de 1479ron, dupa care primiti pe mail un cupon ce reprezinta 20% din valoarea comenzii ~300ron, ducand pretul final la 1179ron .Voucher-ul cadou l-am si primit pe mail.
    Attached Images Attached Images applewatchexpus.jpg applewatch2.jpg

17. #3317 SP
    Se duce omul la cumparaturi sa cumpere de haleala si dau peste aceasta "vaza" la un magazin de vechituri care mi-a luat ochii. Am cumparat-o, 80 de eur, a costat, nu e julita, ciobita, arata foarte bine pentru anii ei (are cel putin 40)

Ce e de fapt acest produs " AK Kaiser Theben Vase, Handled Porcelain Vase, Amphora Vase, Tut Ankh Amun Vase, 24k Gold Surface, Egyptian Motif, Nr. 1 of Limited Edition" fabricata in Germania de Vest intre 1970 si 1990. Pretul online este de 3-4 ori mai mult.
    Attached Images Attached Images 1000039311.jpg 1000039312.jpg

18. #3318 SP
    Member tmihai20's Avatar
    400 USD a fost primul preț găsit de mine pe EBay. Ale naibii vechituri

19. #3319 SP
    Ma gandesc sa ma apuc de asa ceva. Cred ca e o oportunitate buna. Iau la un pret si vand la altul ������

20. #3320 SP
    Member valentin2007's Avatar
    Quote Originally Posted by Cristache07 View Post
    Se duce omul la cumparaturi sa cumpere de haleala si dau peste aceasta "vaza" la un magazin de vechituri care mi-a luat ochii. Am cumparat-o, 80 de eur, a costat, nu e julita, ciobita, arata foarte bine pentru anii ei (are cel putin 40)

Ce e de fapt acest produs " AK Kaiser Theben Vase, Handled Porcelain Vase, Amphora Vase, Tut Ankh Amun Vase, 24k Gold Surface, Egyptian Motif, Nr. 1 of Limited Edition" fabricata in Germania de Vest intre 1970 si 1990. Pretul online este de 3-4 ori mai mult.
    E foarte frumoasa. Felicitări!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.