Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 29 FirstFirst 1 2 3 4 12 ... LastLast
Results 21 to 40 of 565

Thread: Religii, ateism, argumente si contra-argumente

  1. #21 SP
    Senior Member huber's Avatar
    Man eu nu ma refeream la faptul ca ma rog in fie care seara si merg periodic la biserica nu sunt chiar asa uite de exemplu acu nu am mai mers la biserica de 2 saptamni , nu sunt chiar asa de credincios eu doar mi-am spus o parere.

    No Offense Uziwood dar cam are dreptate ce spune nops66.

  2. #22 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Uziwood: vezi diferenta dintre biserica si credinta. Biserica este o institutie. Nu condamna credinta pentru greselile oamenilor ce conduc institutia numita biserica.

    Personal, cred ca este usor pre devreme pentru a te pronunta cu atata siguranta ca esti ateu. Am trecut si eu prin faza "domne, sunt ateu" dar, prin trecerea timpului, am devenit constient de existenta unei forte superioare, Providenta, D-zeu, Buddha sau cum vreti sa ii ziceti. Am ajuns la ideea ca exista o singura entitate, dupa "incidentul" cu turnul Babel, despartirea "graiului" fiind doar despartirea reperelor despre za ultimate being.

    @uziwood post 19: de unde stii ca doar atat avem? Majoritatea religiilor cred in viata dupa moarte. Chiar stiintific vorbind, omul este pe langa invelisul de carbon si hidrogen (prezent in tot ceea ce stim noi - pamant, aer, veverite si mamuti) si energie (search 21gr), care nu poate fi definita exact, ci doar filozofic, prin suflet. Ce te face sa crezi ca nu continua viata, imaterial sau nu?

    Legat de botez, si eu mi'am pus intrebarea. De ce trebuie sa fiu botezat cand nu pot decide pentru mine, botezul fiind chiar o decizie extrem de importanta pentru mine. In plus, ritualurile (ca slujba respectiva este un ritual) mi se par extrem de violente. Raspunsul pentru ritualurile respective... inca il mai caut.

    Si intelege ceva, credinta este diferita de biserica. Biserica poate zice una pentru a isi servi scopurile. Nu cred ca a fost cu adevarat problema ca Dumnezeu sa nu "primeasca" in "Rai" oameni pentru ca au facut sex inainte de casatorie. Sunt doar niste canoane impuse de niste oameni, in alte vremuri si "uitate" acolo.

    Inca ceva, credinta este individuala. Poti fi si ateul ateilor ca NU TREBUIE SA MA CONVINGI sau sa induci ideea. Fiecare intelege singur, nu lucram pe secte aici si nici nu cautam sa spalam minti, nu?

    @huber_93 postul 21: personal mi se pare ca mai rau faci mergand la biserica in fiecare duminica pentru ca asa fac toti credinciosii, pentru ca nu fac asa toti credinciosii. Credinta poate fi la fel de puternica si cu rugaciuni zilnice si vizite saptamanale la biserica si cu viata agitata de oras si credinta/rugaciune in suflet. Personal cred ca vine din tine credinta, locatia fiind relativa. Fie ca este biserica, acasa sau slujba, fiecare isi are "locasul de cult", pentru ca toti suntem unici (si genetic si spiritual).

  3. #23 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    mai demult cineva a descoperit ca oamenii se mancau intre ei si nu aveau frica de nimic..si de acolo a pornit totul,omul a simtit ca ceva este in neregula,adica oameni sa manance tot oameni?
    si asa omul a pus mana si a facut cateva desene, a invartit niste zvonuri si oamenii incepeau incet incet sa se teama de ceva...
    si apoi dupa un timp cand oamenii au invatat sa scrie prin heroglife si alte semne, au luat nastere religii oficiale cu diferite zeitati..
    oamenii mai destepti au realizat ca din asta poti face o lume suspusa ,manipulativa si simplu de controlat si asa au ajuns sa fie multe si multe religii...cu gandul la pace au iesit cruciade care dupa parerea mea nu inseamna pace
    oamenii au avut nevoie inca de la inceput de ceva in care sa creada,oamenii vor sa fie controlati,cer asta.


    Galileo Galilei cand a descoperit ca sus acolo nu exista rai ci alte universuri,stele,planete adica in mare,"spatiu"..preotii au venit cu o intrebare legendara "UNde mutam noi raiul?"

    religia este o magarie si asa a fost de la inceput..de curand am intalnit un om care se dadea foarte religios si iubitor de dumnezeu si cum a auzit cate ceva din pareriile mele, mai ca avea putin si imi sarea la gat....asta inseamna religie:indoctrinare,negarea altor oameni...oamenii au ajuns sa faca comunitati diferite pe religie,sa se marginalizeze intre ei ca niste tampiti...isi fac rau singuri...
    Viata inseamna libertate...iar o viata cu religie nu este o viata libera...



    am si eu o teorie personala:
    cum oamenii cred intr-un isus care a inviat, a dat viata la morti,a dat vedere la orbi si alte basme de gen..de ce naiba nu cred in viata extraterestra..sau in ceva la fel de fantastic adica in zombie sau considera filmele SF basme....de ce pentru ca nu au biblia lor?



    si oricum sa zicem ca a existat un isus si oamenii acum il plang ca l-au cricificat,
    daca in zilele noastre ar iesi unu si ar zice ca el este isus si ca sa intors sa ne mantuiasca acum probabil ca nu l-ar mai crucifica,ca doar am evoluat,l-ar pune pe scaunul electric

  4. #24 SP
    Member weriwulf's Avatar
    Quote Originally Posted by sekhemet View Post
    si oricum sa zicem ca a existat un isus si oamenii acum il plang ca l-au cricificat,
    daca in zilele noastre ar iesi unu si ar zice ca el este isus si ca sa intors sa ne mantuiasca acum probabil ca nu l-ar mai crucifica,ca doar am evoluat,l-ar pune pe scaunul electric
    ce sec

  5. #25 SP
    Member Zaktan's Avatar
    Tare faza cu scaunul electric...

  6. #26 SP
    Junior Member wall-e's Avatar
    Acest thread imi aminteste de ora de religie unde il terminam pe profesor/preot cu diverse intrebari si ii ceream tone de explicatii. Desi sunt botezat crestin-ortodox, am renuntat sa cred ca exista divinitatea (nu neaparat cea din crestinism) si as putea spune ca sunt ateu. Personal cred ca religia este un instrument de manipulare a maselor. Cel mai mult imi displace principiul pe care este construita o religie - "crede si nu cerceta" - biggest bull****. De asemenea nu imi place ceea ce face initiatorul acestui thread, incercarea lui de a convinge pe ceilalti, de a-i atrage spre ateism cu argumente de genu - "nu m-a lovit nici o boala", e stupid. In alta ordine de idei religia are un rol important si anume controlul. O metoda deosebita pt. controlarea omului este inducerea fricii in diferite forme. Intreg sistemul juridic se bazeaza pe frica omului de divinitate. Religia este "daunatoare" cand este dusa la extrem. Daca maine toate religiile ar disparea, ma intreb ce s-ar intampla? Incercati un exercitiu de imaginatie...

  7. #27 SP
    is the man! trickz's Avatar
    The Man from Earth (2007)

    Watch this movie. Merita fiecare clipa

  8. #28 SP
    Senior Member Uziwood's Avatar
    Daca tot e vorba de filme : Zeitgeist (2007) (V)
    Un documentar superb!

  9. #29 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Andrew Ryan - The Great Chain

    I believe in no God, no invisible man in the sky. But there is something more powerful than each of us, a combination of our efforts, a Great Chain of industry that unites us. But it is only when we struggle in our own interest that the chain pulls society in the right direction. The chain is too powerful and too mysterious for ant government to guide. Any man who tells you different either has his hand in your pocket, or a pistol to your neck.
    ...asta e credința mea.

  10. #30 SP
    Member dogdan's Avatar
    eu nu sunt adeptul unei religii merg la biserica de paste si de craciun sau nici atunci, pe mine nu ma indruma religia ci Dumnezeu ...de multe ori mi-a dovedit ca exista sau am fost eu prea paranoic in fine , cat despre Iisus nu conteaza ca a fost fiul lui Dumnezeu sau ca a fost un om nebun ceea ce conteaza e ca a facut lumea sa fie mai buna.daca maine ar disparea maine toate religile ? personal nu ma afecteaza dar cu siguranta societatea ar fi intrun haos cel putin imediat temporar un viitor mai indepartat cu acest scenariu nu as purea prezice !
    desi cred in Dumnezeu cred totodata si in viata extraterestra , in basme vreau sa cred .

  11. #31 SP
    Member angellicus's Avatar
    1. Nu Galileo Galilei a fost judecat - prin asta sa se inteleaga si ars -. Intr-adevar el a sustinut ca pamantul se invarte in jurul soarelui, dar a renuntat la maretul lui principiu, cand Inchizitia l-a amenintat cu moartea. Adevaratul om care a sustinut pana la capat si care a murit pentru aceasta idee in perioada respectiva a fost Giordano Bruno. Concluzie - Galileo Galilei is a "whore" - pardon my french!
    2. Am trecut si eu prin perioada asta. Concluzia la care am ajuns: There is no God! After death there is no you...
    3. Respect un om cu fire religioasa, atata timp cat credinta se bazeaza pe nevoie. Cand vine un crestin sa imi explice teoria chibritului in legatura cu Dumnezeul lui, imi vine sa il omor. Urasc argumentele teologice...sofisme! Vrei sa crezi in Dumnezeu?! Foarte Bine! Dar nu il argumenta...
    4. Dupa o perioada, la fel ca si la crestini, cu acel Cred in Dumnezeu, am ajuns la un fel de Cred in Neant. Pe baza de sentiment mai degraba, decat pe vreo forma de rationament.
    5. Catre nops66. Tu sustii : "Cand Dumnezeu l'a creat pe Adam, ulterior si pe Eva, acesta i'a inzestrat doar cu cunostintele despre bine si de aceea au fost ademeniti de sarpe sa guste din fructul oprit, pt a cunoaste si rau. Drept urmare a gustarii din fructul oprit Adam si Eva au inceput sa traiasca sentimente ca rusinea, teama etc." Problema este: cum poti gresi daca tu nu cunosti raul? Daca omul presupune numai Bine este posibil sa stii ca faci Rau? Pur si simplu faci anumite lucruri...ei, conform teoriei tale, nu aveau cum sa pacatuiasca...si chiar daca era o posibilitate sa o faca, ce vina au ei ca au facut ceva, ce pur si simplu nu pot percepe?!
    6. Problema liberului arbitru: foarte tare Uziwood! La aceeasi concluzie am ajuns si eu...libertatea crestina e o iluzie! Nu poti vorbi despre libertate cand in urma unei decizii personale, exista o autoritate care isi exercita influenta, in functie de "alegerile" pe care le faci. E mai degraba un interval de toleranta, decat libertate. Nici noi nu suntem tocmai liberi - apropo de psihic si de legile naturale -.
    7. O alta chestiune amuzanta: Biblia spune - Dumnezeu e atotputernic. Dumnezeu e omnipotent. Dumnezeu e numai Bine - Avem un Dumnezeu Bun, Atotputernic si Omnipotent. Biblia spune - Dumnezeu a creat Totul. Problema care apar este urmatoarea: cum poate o asemenea fiinta sa creeze un lucru - omul - care are posibilitatea de a alege un lucru rau?! Defect de Creatie? Made in China?
    8. Despre date exclusiv stiintifice...mai mult ca evident!
    9. Stiati ca: In Biblie, sarpele in Eden avea picioare? Si ca le-a pierdut din cauza blestemului - DA, DUMNEZEU BLESTEMA -.Ba mai mult, Dumnezeu a blestemat sarpele sa manance tarana... Credeau ca serpii mananca tarana...
    10. Stiati ca: printre numeroasele referiri biblice legate de animale apare Unicornul ca animal real?! Evident apare problema izvoarelor mitologice...se credea in unicorni. Ce sa-i faci?!
    11. Stiati ca: printre numeroasele referiri biblice legate de animale nu apare nici macar una legata de dinozauri?!
    12. Stiati ca: la biologie, geografie etc. studiati/ati studiat evolutionismul. Daca o intrebi pe profa' de geogra' cum s-a format Pamantul, stai linistit ca nu iti zice ca a fost facut de Dumnezeu. etc.
    13. Stiati ca toate satanismele epocii moderne reprezinta simboluri mitice - asta e un pic Dan Brown -, recunosc. vezi: zvastica/pentagrama etc.
    14. Stiati ca: exista teorii conform carora conceptul modern de vrajitorie a fost inventat de Inchizitie, pentru a putea "da" pedeapsa capitala - arderea pe rug -?!
    15. Ok ma potolesc amu' cu argumentele...oricum e cam mort threadu-ul! Numai bine!


  12. #32 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    1. felicitari ca ai reinviat topicul
    2. nu e teoria mea, incercam doar sa contraargumentez ce a spus uziwood
    3. poate se atesta unicornul, lucru pe care nu il contest, pt ca religia crestina isi are izvoarele in religiile antice
    4. date stiintifice: s'a argumentat si dovedit faptul ca moise a despartit marea
    5. legat de dinozauri ai dreptate
    6. satanismele lumii moderne sunt nascocirile bolanve ale unora, cum a fost faza cu cardul am lesinat de ras
    CARD citit invers "DRAC" VISA: VI=6, SA=satana ))) Cu alte cuvinte cand folosesc cardul il preamaresc pe satana sau cum vine asta?
    7. papalitatea din vremea inchizitiei considera oreice argument in favoarea stiintei vrajitorie

  13. #33 SP
    Member angellicus's Avatar
    Te rog, daca cunosti un studiu care demonstreaza sau ceva referinta spre acest lucru sa il postezi...sunt curios cum demonstrezi stiintific, ca marea a fost despartita...

  14. #34 SP
    Senior Member sekhemet's Avatar
    voi puneti la indoiala ce scrie in sfanta scriptura?
    sa va fie rusine
    a naibii democratie,ce a facut din oameni cand le-a dat liber la gandit...

  15. #35 SP
    Member angellicus's Avatar
    And your role-model is Stewie!

  16. #36 SP
    xLx
    Member xLx's Avatar
    eu asta cred
    Attached Images Attached Images joejet.com_000149-57_assorted-images_mini.jpg

  17. #37 SP
    Member angellicus's Avatar
    Frumos...

  18. #38 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Quote Originally Posted by Pharrell View Post
    eu asta cred
    Deci crezi in destin, pe care tu nu il poti influenta ci doar cel de sus il stie si il alege?

    Quote Originally Posted by angellicus View Post
    Frumos...
    Nu frumos.. cam trist... mai ales pentru cei ce au murit in astfel de accidente stupide...

  19. #39 SP
    Member angellicus's Avatar
    Poza respectiva nu o iei literalmente...era intr-adevar lipsa controlului asupra destinului. Insa stai linistit ca nu radeam de accident in sine, ci de ironia lui. God using a joystick? The question is: is the joystick broken - his mysterious ways - or is God just a bad game player...ca sa nu mai zic de bula in care God zice "****"! It is called dark humor. And it is as dark and funny as you can get it...
    P.S. La un accident de masina, nu cred ca zici asta a vrut Dumnezeu, ci mai degraba il blestemi pe ala care s-a bagat in masina sau blestemi persoana care a facut accident din anumite motive si s-a ajuns la tragedie...

  20. #40 SP
    Senior Member nops66's Avatar
    Quote Originally Posted by angellicus View Post
    Te rog, daca cunosti un studiu care demonstreaza sau ceva referinta spre acest lucru sa il postezi...sunt curios cum demonstrezi stiintific, ca marea a fost despartita...
    A fost candva pe national geographic un documentar despre fenomene naturale ce ar fi cauzat despartirea marii...faptul ca exprimarea mea a fost gresita si ca sarcasmul tau e de 2 bani e cu totul altceva

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 29 FirstFirst 1 2 3 4 12 ... LastLast

Similar Threads

  1. Contra - NES (1988) By Adrian Patrascu in forum Console Retro & Arcade
    Replies: 4 Last Post: 24-10-2011, 14:15
  2. Contra: Hard Corps Uprising By RonanN1 in forum Console Club
    Replies: 37 Last Post: 13-03-2011, 12:54
  3. WiiWare: Contra ReBirth By Leni in forum Nintendo Wii
    Replies: 0 Last Post: 25-09-2009, 14:19
  4. Contra ReBirth Videos By RonanN1 in forum Videos
    Replies: 1 Last Post: 23-09-2009, 08:52

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts