Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 14 of 14

Thread: RIP Anca Parghel

 1. #1 SP
  Senior Member Walkman's Avatar

  RIP Anca Parghel

  Solista Anca Parghel a încetat din viaţă în această dimineaţă la Spitalul Judeţean din Timişoara, după ce a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Ea fusese internată în cursul zilei de joi, fiind în stare terminală, cu metastaze generalizate.Solista Anca Parghel a ajuns la spitalul din Timişoara după ce, în urmă cu puţin timp, se internase într-o clinică de terapie naturistă şi medicină alternativă din Belgrad. Decizia de a pleca la belgrad a fost luată la sugestia unei clinici specializate din Târgu Mureş. Clinica din străinătate era considerată ultima speranţă a artistei în lupta cu cancerul.

  Diagnosticată cu un cancer ovarian, după ce a avut şi cancer la sân, artista spera că terapiile alternative o vor ajuta să învingă boala.

  Dorel Săndesc, şeful secţiei de terapie intensivă a spitalului din Timişoara a declarat că Anca Parghel fusese internată joi şi a murit la câteva ore de la internare. "Artista a fost internată la spitalul din Timişoara în cursul zilei de joi, în stare terminală, cu metastaze generalizate. În cursul internării a beneficiat doar de un tratament paleativ, care nu avea alte scopuri decât calmarea durerii. A decedat la câteva ore de la internare. Dumnezeu s-o odihnească", a spus doctor Săndesc.

  La 10 ani a început să compună, iar la 11 participa deja la concursuri naţionale unde cânta arii din opere celebre. Întâlnirea cu jazz-ul a avut loc imediat după ce a intrat la Conservator, la clasa de canto şi a simţit că aceasta îi este vocaţia. În cei aproape 30 de ani de carieră, Anca Parghel a reuşit să uimească o lume întreagă cu vocea şi pasiunea ei pentru muzică.

  "Dumnezeu are planuri mari, mă las în mâna lui, vrea să ne iubim, să ne cunoaştem (...) Să ne vedem peste 100 de ani", declarase Anca Parghel.

  Zâmbind. Aşa a înfruntat Anca Parghel boala. Muzica şi rugăciunile au ajutat-o să treacă peste cele mai grele momente. Nici când cancerul s-a întors, după 15 ani de când crunta maladie şi-a scos colţii, nu şi-a pierdut optimismul.

  "Îmi face bine când cânt (...) Trag până pic. Misiunea mea trebuie dusă la capăt. Abia aştept să continuăm misiunile şi discurile pe care le avem de făcut", spunea Anca Parghel.

  În vară, familia, colegii, prietenii de la Romantica au strâns fonduri pentru a o ajuta pe artistă să se poată întoarce pe scenă. Anca Parghel s-a tratat la Cluj şi Viena. Începuse să se simtă mai bine şi era fericită că lumea i-a dovedit că o iubeşte.

  "Era optimistă, un om cu care îţi făcea plăcere să stai de vorbă, era surprinzătoare şi un om foarte agreabil. Îmi pare foarte rău", a spus compozitorul Horia Moculescu.

  Anca Parghel s-a născut la Câmpulung Moldovenesc, pe 16 septembrie 1957. A fost aplaudată de mii de oameni la marile festivaluri de jazz şi a predat jazz vocal şi canto la Bruxelles, Koln, Linz, Leipzig,Munchen,Viena, Hannovra, New York şi la Conservatorul Regal Sisloe, din Marea Britanie. A cântat în toată lumea, dar cel mai bine se simţea când era pe scenă alături de cei doi fii ai ei - Ciprian, la bas şi Tudor la percuţie.

  Dumnezeu sa o ierte!

 2. #2 SP
  Member ciypriyan's Avatar
  RIP.

 3. #3 SP
  is the man! trickz's Avatar
  RIP

 4. #4 SP
  Member weriwulf's Avatar
  Rest in peace.

 5. #5 SP
  is the man! trickz's Avatar
  Pentru tarky se omorau televiziunile sa il arate simultant...
  Pentru Anca Parghel nici macar o bentita mica cu rip in josul ecranului nu pot pune... Doar e campanie, tot slotul media este cumparat pana dupa alegeri...

 6. #6 SP
  Admin MonkY's Avatar
  RIP Anca Parghel !
  Recunosc, eu nu am stiut prea multe despre dansa decat dupa mediatizarea datorata si luptei sale cu cancerul. Am vazut si eu cum unii oamenii pot rade si in cele mai grele momente ale vietii si cum se poate duce o lupta pana la capat, indiferent de sansele oferite. Din pacate, suntem doar simpli muritori trecatori pe lumea asta... Rest In Peace !

 7. #7 SP
  Turbo Killer RonanN1's Avatar
  R.I.P.

  ...am văzut-o la câteva emisiuni tv.

 8. #8 SP
  Senior Member ffocus's Avatar
  Quote Originally Posted by trickz View Post
  Pentru tarky se omorau televiziunile sa il arate simultant...
  Pentru Anca Parghel nici macar o bentita mica cu rip in josul ecranului nu pot pune... Doar e campanie, tot slotul media este cumparat pana dupa alegeri...
  got that right...


  RIP Anca Parghel

 9. #9 SP
  Senior Member consol3's Avatar
  RIP

 10. #10 SP
  Senior Member Uziwood's Avatar
  Incet, incet se duc mai toate valorile muzicale romanesti, vom ramane doar cu sexy brailence si alte maimute de genul...
  Odihneasca-se in pace!

 11. #11 SP
  Turbo Killer RonanN1's Avatar
  ...nu uitați de actori și regizori. Încet, încet se sting Florin Piersic, Sergiu Nicolaescu, etc....

  Păcat că nu-i mai invită nimeni la emisiuni. Da bine că-s pe sticlă toate zdrențele siliconate...și toți băieții adevărați cu două clase ca trenu...

  Viitorul sună bine, fără număr.

 12. #12 SP
  Senior Member erik95's Avatar
  Odihneasca-se in pace.Din pacate in curand se duc toate marile valori romanesti

 13. #13 SP
  Junior Member Dunno's Avatar
  Fara RIP, sa se odihneasca in pace.
  "A inceput viata, mai e putin si se termina".

 14. #14 SP
  Senior Member huber's Avatar
  RIP : Brasil dupa parerea mea a fost unul dintre cele mai tari hituri din 2008. Dumenzeu so ierte.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. RIP H.R. Giger By cashonly in forum Offtopic
  Replies: 3 Last Post: 27-10-2015, 02:34

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts