Iti recomand sa te uiti si aici. Sunt exact pe game design/3d animation. Au fost azi si ieri la Bucuresti, si n-am stiutEu o sa fac pe dracu-n patru sa ajung la acolo, in maxim 1-2 ani
![]()
Iti recomand sa te uiti si aici. Sunt exact pe game design/3d animation. Au fost azi si ieri la Bucuresti, si n-am stiutEu o sa fac pe dracu-n patru sa ajung la acolo, in maxim 1-2 ani
![]()
hehe! Da stiu de site-ul asta. E de la Bradford university. Am ales deja 2 optiune de acolo ...adica o sa aleg
(Interactive Systems and Video Games Design si Computer Animation and Special Effects ). Astea ar fi pe pozitia 2 si 3 (criterii de admitere din care stiu : Peste 9 la BAC si B la CAE). Cred ca o sa pun prima optiune Essex
pentru ca o sa primesc din start o bursa de aproape 1000 de lire care e foarte bine avand in vedere cea de 300 de lire oferita de Bradford si e si mai usor la Essex sa intrii(peste 8 la BAC si A la CAE...da la Cambridge imi fac mai putine griji decat la BAC
). Iar diferenta dintre costurile de trai nu e asa de mare.
Btw au fost ceva organizat de Bradford la Bucuresti sau ce ?despre ce s-a discutat? niste detalii te rog
![]()
La Essex m-am uitat si eu, dar n-am vazut nimic legat de 3d/game design. Un link? Eu am avut 8.98 la Bac, daca tin bine minte. Am citit la Bradford pe site ca au fost in Bucuresti pe 6 si 7 Nov la nu stiu ce Romania World Education FairAltceva nu stiu
Arunca un ochi pe-aici
edit: M-am uitat acum, 8.93 am avut. Unde scrie ca-ti trebuie peste 9? Ca eu am vazut niste note care nu corespund cu testele de la noi.
uite aici : School of Computer Science and Electronic Engineering :: BSc Computer Games G610 BSc/CG parca e singura sectie legata de jocuri de la Essex (sau cel putin la design... poate au si ceva la programare), da din cate am auzit e destul de serioasa
L.E. in legatura cu notele de la BAC, mi-au spus cei de la agentia din Bucuresti (study abroad advising center). Ei colaboreaza cu peste 20-30 de facultati din Marea Britanie si cu inca cateva tari din UE (Germania, Franta, Olanda etc). Nu o sa gasesti nicaieri pe site-urile lor criteriul de admitere in functie de BAC, pentru ca ei au alte examene GSCE exams (parca asa se numesc) iar echivalentul acestora este Bacalureatul nostru drag.
Si cred ca am niste vesti rele pt tine : tin minte ca la agentie au spus ca daca ei iti cer sa zicem peste 9 la BAC iar tu ai 8.99 ,facultatea respectiva nu te va primi. Cand au sunat si au intrebat de ce e regula asa strica, ei au primit un raspuns foarte simplu : 8.99 e mai mic decat 9.00. Ce sec ...
La unele scrie, e bine sa cauti la fiecare in parte
exemplu: Romania | University Of Chester
An inspiring student protest that we won't let the violent undermine | Aaron Porter | Comment is free | guardian.co.uk
50.000 de oameni ce au legatura cu invatamantul universitar (studenti, profesori, etc.) au iesit in strada sa protesteze in Londra dupa ce s-a anuntat marirea taxelor la universitati. La noi?We had the economic case on our side for funding our future: all but two other OECD countries are investing in the education and skills they need to recover and flourish – the UK and Romania stand alone in cutting back, and a hike in fees would render our public universities the most expensive in the world for students
WALL OF TEXT INCOMING
Astazi am aplicat la Universitati in Marea Britanie.Am ales : Univesity of Central Lancashire, Essex(my dream), Chester, Bolton, Northampton.Essex este cea mai de "top" insa sunt un pic sceptic in privinta Bac-ului la mate.
Sa explic procedura(folositoarea zic eu):
-Am Facut dosarul complet.
-Am dat si IELTS-ul ca sa nu mai am nicio grija
-Azi am fost la sediu (Integral edu). I-am zis tipei ce facultati as vrea
-Trebuie achitata taxa de inscriere (120 lei)
-Trebuie achitat "Ucas pack" care se imparte astfel:
I Ai toate 5 facultatile din lista partenerilor -> Nu costa nimic
II Ai una sau 2 facultati non partenere 100 euro per facultate non-partenera + costurile care le platesti cand te-ai hotarat exact la care facultate mergi
III 3 sau 4(cazul meu) facultati non partenere-> 300 euro tot pachetul. Acesta include aplicarea (care teoretic ar fi 100 euro per facultate + serviciile care teoretic ar fii 50 de euro per serviciu (cazarea aplicare bursa, aplicare taxa imprumut)
Ca sa fac un total am dat 120 lei taxa inscriere- 1300 ron pachet ucas -75 ron corectare personal statement (asta ori e abureala, ori sunt un mic geniu, pentru ca nu a trebuit sa aduc mari modificari la eseul facut de mine acasa)
De asemenea am intrebat care e situatia cu marirea taxelor. Cei de acolo mi-au spus ca normal si de bun simt este cati bani platesti in priul an sa platesti si urmatorii.
PS: Pentru toate facultatiile am aplicat la Computer Science/Computing pe 3 ani.
Orice intrebari aveti, va stau la dispozitie
Felicitari tray! Te-ai uitat si la universitatea din Newcastle ? Am un prieten care a plecat acum 2 ani acolo si pare foarte multumit de ceea ce fac acolo.
De aseamenea, ce buget ai pentru 1 an de facultate acolo ? (si cazarea).
M-am uitat, nu prea m-a atras sincer.
Buget pentru un an :2500 -3000 cazarea campus + 4000 lire mancarea + costuri aferente- ajungi cam pe la 10.000 pe an.
LE:Nu. Bursele de la ei le iau dupa admitere , asta in caz ca va fi vreuna
mie in sfarsit mi-a terminat profa de engleza, scrisoarea de recomandare si ma gandeam sa trimit zilele astea formularul de aplicare la agentie. Da mai intai de toate trebuie sa platesc taxa de 130 de lei... one problem: in mail zicea ca plata se face numai prin mandat postal electronic la adresa sediului... dilema: unde pot sa fac plata asta? La raiffaisen, la banca, la posta?Am intrebat mai multa lume si nimeni nu a stiut unde as putea sa fac palta asta... asa ca var sa ma iluminati.
si btw am vorbit cu o tipa care e la facultate in Anglia in anul 3 (la Canterbury). Tipa a zis ca are o bursa de 850 de lire iar restu taxelor pt facultate sunt platite folosind "student-loan-ul". Cand am intrebato de costurile de trai a spus ca nimeni nu iti ofera un imprumut pt asa cevaE adevarat ? Da mi-a spus ca daca iti iei o slujba part time si nu cheltuiesti banii pe prostii, atunci o sa te descurci de minune.
In rest mi-a zis ca imi recomanda cu caldura sa vin in Anglia la facultate pt ca nu e foarte stresant da in schimb e foarte educativ (ea in anul I facea 8 ore pe sapt iar acuma in anul III face 14 ore pe sapt ... asa ca timp liber ai destul). Cica e vorba ca o sa mareasca taxele la facultate pana la 9000 de lire pe an :-ss, dar momentan nu e nimic sigur pt ca toti fac greva si asteapta sa vada ce o sa rezulte... a spus ca o sa ma tina la curent
![]()
Dear Mr Stere
Congratulations; University of Bolton has asked us to tell you that it is offering you a place for Computing, G400; starting in September 2011 at point of entry 1.
The conditions of the offer are:
This offer is subject to you obtaining
Pass current course of study. Please send results directly
to this University. Please achieve grade 7 in Diploma.
Felicitari tray. Woooo! Si eu am trimis la agentie formularul meu da zicea ca scrisoarea de recomandare e prea scurta
(am 400 de cuv da trebe 480) asa ca trebuie sa o rog pe profa sa mai lungeasca cu 80 de cuvinte si dupaia o trimit si eu maine sau poimaine
Btw in cat timp ai primit raspuns de la facultate?(cand ai trimis formularul de aplicare? ca banuiesc ca raspunsul l-ai primit azi)
mie mi-a zis tipa de la integral edu ca teoretic , cu cati bani incepi sa platesti , atat platesti pana la final
Altfel, normal ca m-ar afecta, si pt astia 3000 fac destule eforturi
Hmm, banuiesc ca toti studentii aia nu-s asa violenti si nu protesteaza degeaba. Din moment ce toti sunt studenti, toti platesc deja taxa. Daca ar fi cum zici tu, lucrul asta nu i-ar afecta decat pe viitorii studenti. Mai caut sa vad, dar nu cred ca-i asa, din pacate
edit: Asta am gasit. Eu inteleg ca se aplica la toti studentii, incepand cu 2012.
By MonkY in forum Stories & Other News
By Tudoran in forum Console News
By Tudoran in forum Console News
By RaverX in forum Console Club
Bookmarks