Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 41 to 60 of 116

Thread: Cutremur de 9 grade Richter �n Japonia. Tsunami de 10 metri

1. #41 SP
    VIP Member Donely's Avatar
    Guvernul din Japonia a avertizat astazi ca exista riscul producerii unei explozii la reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima, similara celei de ieri, anunta mediafax.ro.
    Purtatorul de cuvant Yukio Edano a declarat si faptul ca invelisul reactorului 3 poate rezista in cazul unei explozii, chiar daca ar putea fi deformat.
    Guvernul nipon a avertizat ca la reactoarele 1 si 3 este posibil sa se fi declansat procese de fusiune, dupa o serie de avarii provocate de cutremurul de magnitudine 8,9 grade de vineri.
    "Credem ca este foarte probabil sa se fi declansat o fisiune. Nu putem verifica ce se intampla in miezul reactorului, dar luam masuri plecand de la aceasta ipoteza", a adăugat Edano.
    O scurgere de cesiu a fost detectata ieri dimineata la centrala nucleara Fukushima 1, situata la 250 de kilometri de Tokyo, Agentia pentru Securitate Nucleara si Industriala apreciind ca intr-unul dintre reactoare s-ar putea declansa un proces de fuziune nucleara.
    Tot ieri dimineata s-a produs, la ora 09:00 a Romaniei (ora 16:00 locala), si o explozie la centrala Fukushima 1, nivelul de radioactivitate crescand de 20 de ori peste cel normal.

TBStv on USTREAM: TBS
    Attached Images Attached Images showthumb_resize.php.jpg

2. #42 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Sunt singurul care s-a gandit ca dupa acest eveniment , electronicele se vor scumpi cu cel putin 10%.
    Stiu ca Japonia e renumita pentru tehnologie avansata si scumpirile nu ar fi deloc o surpriza.
    Cutremurul nu numai ca a produs pagube majore fizice ...dar ganditi-va umpic si la lovitura economica.

Nu ma refer numai la scumpiri in cadrul tehnologiei , cat si in cel agricol (daca o explozie nucleara va avea loc). Orez / Sushi. In zona cu pricina si apele din prejur nu se va putea face nimic.

Nu stiu cat de solida sa fie teoria mea , insa sunt deschis la argumente.

3. #43 SP
    Senior Member SYZYGY's Avatar
    Eu sper doar sa isi revina cat mai rapid, eventual sa nu aiba loc o alta catastrofa, chiar imi pare rau pentru ei, probabil cei mai educati si civilizati oameni.

4. #44 SP
    Senior Member huber's Avatar
    9 grade a avut magnitudine cutremurul!

5. #45 SP
    Senior Member Tudoran's Avatar
    acuma ma uit pe CNN ca tipii astia ofera non stop detalii despre cutremur si japonia. Cica sunt banuieli ca un al 2lea cutremur sa loveasca japonia in 3 zile, asta avand o magnitudine de 7,1 grade. saracii . sa speram ca se inseala si savantii...

6. #46 SP
    Senior Member Malach HaMavet's Avatar
    sa speram... ca gresesc nu de alta dar cred ca au suferit deja enorm Japonezii...

7. #47 SP
    Sony announced that they will give some 300 million yen for the damage and the victims of the disaster
    Frumos din partea lor.

8. #48 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    Quote Originally Posted by AngelicToucH View Post
    Frumos din partea lor.
    300.000.000 yen = 3.650.400 dolari = 2.62.717 euro

nice.

9. #49 SP
    Japonia depune eforturi pentru a evita un accident nuclear de proporţii

Japonia face eforturi pentru a evita un accident nuclear de proporţii după noile explozii la centrala de la Fukushima şi pentru a oferi ajutor sutelor de mii de sinistraţi �n urma celui mai puternic seism din istoria ţării, relatează AFP

10. #50 SP
    Member amidacos's Avatar
    Săracii Japonezi Sper să �și revină cur�nd . Cea mai civilizată și mai avansată țară .

11. #51 SP
    EXPLOZII la reactorul 3 al centralei Fukushima. Probleme la sistemul de răcire al reactorului 2. Cursă contracronometru pentru evitarea unui ACCIDENT NUCLEAR MAJOR �n Japonia
    "Clădirea reactorului a explodat, dar incinta de securitate nu a fost avariată. Sala de control a reactorului 3 răm�ne operaţională", a declarat AIEA �ntr-un comunicat, preciz�nd că a fost informată de Agenţia japoneză de securitate nucleară şi industrială (NISA).
    Flota a şaptea a forţelor navale ale SUA, �ndepărtată din zona centralei nucleare Fukushima
    Flota a şaptea a forţelor navale americane şi-a �ndepărtat navele şi avioanele de centrala nucleară Fukushima Daiichi, după ce a detectat un nivel scăzut de contaminare radioactivă �n aer şi pe aeronavele sale din zonă, a anunţat armata americană, citată de CNN.
    Potrivit BBC, portavionul USS Ronald Reagan se afla la aproximativ 160 de kilometri �n larg, c�nd instrumentele de bord au detectat un nivel crescut de radiaţii provenind de la reactoarele avariate ale centralei japoneze. Oficialii americani au declarat că membrii echipajului au fost expuşi �ntr-o oră la cantitatea normală de radiaţii pentru o lună.

Pericol de topire la două reactoare
    P�nă ieri după-amiază nu existau informaţii oficiale despre pericolul creşterii radiaţiilor nucleare �n atmosferă. Totuşi, guvernul japonez a anunţat că la două dintre reactoarele nucleare din ţară ar exista "un pericol de topire". Secretarul-şef al Guvernului, Yukio Edano, le-a declarat reporterilor că oficialităţile nipone nu cunosc deocamdată dacă s-au produs asemenea "topiri" la reactoarele 1 şi 3 din complexul nuclear Fukushima Daiichi, situat la 260 de kilometri la nord de Tokio, informează CNN. �n �ncercarea de a răci materialul radioactiv şi a reduce presiunea �n aceste reactoare, Edano a precizat că autorităţile japoneze au reacţionat, presupun�nd de la bun �nceput că materialul radioactiv se topeşte. Acest proces "se petrece �n interiorul reactorului. Nu putem vedea. Am presupus că topirea s-ar fi produs deja la reactorul numărul 1 Şi pentru reactorul numărul 3 am presupus la fel şi am luat aceleaşi măsuri", a adăugat secretarul Guvernului.

Declaraţii prudente
    Topirea materialului nuclear este o pierdere catastrofală pentru "miezul" reactorului şi ar duce la ema*naţii radioactive care s-ar răs*p�ndi pe suprafeţe imense. Spe*cia*liştii care nu s-au putut apropia de nucleul reactoarelor aflate �n pericol de explozie au măsurat s�mbătă noaptea nivelul de izotopi radioactivi din jurul reactoarelor şi au constatat unele creşteri uşoare ale concentraţiei de cesiu şi iod, după cum a informat di*rectorul biroului Agenţiei Inter*na*ţionale pentru Afaceri Externe, Toshihiro Bannai. El a adăugat că, din datele obţinute p�nă acum, nu ar exista posibilitatea producerii unui dezastru nuclear. Nici Edano nu a prezentat vreun scena*riu de alarmă, baz�ndu-şi optimismul pe rezultatele măsurătorilor nivelului de radioacti*vitate din exteriorul complexului nu*clear. "Continuăm să măsurăm ra*dia*ţiile, situaţia se află sub control", a declarat Edano, dar nu fără a preciza că nouă perosoane din zona ra*dioactivă au fost identificate pozitiv cu radioactivitate la nivelul pielii şi al hainelor purtate, medicii urm�nd să investigheze dacă radiaţiile au avut un impact şi �n organismul lor.
    Autorităţile nipone s-au pregătit şi pentru distribuirea de pastile de iod locuitorilor din zonele susceptibile de radioactivitate crescută. Iodul ingerat �mpiedică glanda troidă să preia iodul radioactiv din atmosferă.

Apă de mare şi bor
    Problemele la complexul Daiichi au apărut după ce seismul a forţat �nchiderea automată a reactoarelor nucleare, oprind şi sistemul automat de răcire a acestora. A venit apoi valul devastator, care a "măturat" şi gene*ratoarele de rezervă, care pompau apa �n unitatea reactorului cu combustibilul nuclear. Specialiştii au pompat apă de mare şi bor (element chimic) pentru a �mpiedica su*pra*�ncălzirea materialului nuclear şi reacţiile chimice ale acestuia, ce ar fi putut declanşa o explozie nucleară de proporţii. Prezenţa cesiului este cea mai �ngrijorătoare, deoarece acest element chimic, cesium 137, răm�ne activ pe o perioadă de p�nă la 600 de ani şi provoacă diferite forme de cancer.

Specialiştii internaţionali au mai vehiculat ipoteza celui mai grav scenariu, acela �n care reactoarele ar putea ceda şi radioactivitatea s-ar răsp�ndi �n atmosferă şi �n apă. Autorităţile nipone au dat �nsă asi*gurări că aşa ceva nu se va produce, pentru că situaţia se află sub control, şi că nu se va repeta cazul "Cernob�l", chiar dacă �n zonă nivelul radiaţilor este crescut.

Japonia depinde foarte mult de energia nucleară, av�nd p�nă acum 54 de uzine pe tot teritoriul, care produc această energie. �ncă opt sunt �n construcţie.

12. #52 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pe mine ma depaseste cum de japonezii intampina astfel de probleme legate de centralele nucleare. Cum Dzeu au fost acelea gandite pentru maxim 7 grade... in zona lovita non-stop de cutremure... chiar nu stiu. Pana si la Cernavoda parca era facut totul sa reziste la 7.5... In fine, sper sa scape de problema asta, care i-ar putea afecta pe termen lung mai mult chiar decat tsunami-ul...

Pe de alta parte... condoleantele mele celor disparuti... Deja vad ca incep sa fie de ordinul miilor... Mi-e frica sa vad la cifrele la care s-ar putea ajunge, avand in vedere ca unele orase au ajuns complet inundate. Mama ei de viata... inca odata natura ne mai da o lectie prin care ni se da de inteles cat de mici suntem...

13. #53 SP
    Ce nu inteleg eu, la stiri autoritatile japoneze zic ca nu e pericol de radiatii etc, iar americanii

Flota a şaptea a forţelor navale americane şi-a �ndepărtat navele şi avioanele de centrala nucleară Fukushima Daiichi, după ce a detectat un nivel scăzut de contaminare radioactivă �n aer şi pe aeronavele sale din zonă, a anunţat armata americană, citată de CNN.
    Potrivit BBC, portavionul USS Ronald Reagan se afla la aproximativ 160 de kilometri �n larg, c�nd instrumentele de bord au detectat un nivel crescut de radiaţii provenind de la reactoarele avariate ale centralei japoneze. Oficialii americani au declarat că membrii echipajului au fost expuşi �ntr-o oră la cantitatea normală de radiaţii pentru o lună.
    160 de km e ceva, dar totusi au detectat nivel crescut de radiatii.Oricum sa ii fereasca Dzeu de o explozie ceva, totusi , a 2-a centrala nucleara ca marime din lume.

14. #54 SP
    Senior Member muggs's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Pe mine ma depaseste cum de japonezii intampina astfel de probleme legate de centralele nucleare. Cum Dzeu au fost acelea gandite pentru maxim 7 grade... in zona lovita non-stop de cutremure... chiar nu stiu. Pana si la Cernavoda parca era facut totul sa reziste la 7.5... In fine, sper sa scape de problema asta, care i-ar putea afecta pe termen lung mai mult chiar decat tsunami-ul...

Pe de alta parte... condoleantele mele celor disparuti... Deja vad ca incep sa fie de ordinul miilor... Mi-e frica sa vad la cifrele la care s-ar putea ajunge, avand in vedere ca unele orase au ajuns complet inundate. Mama ei de viata... inca odata natura ne mai da o lectie prin care ni se da de inteles cat de mici suntem...
    Centrala afectata era de constructie veche si urma sa fie inchisa in martie 2011...deci ceva-ceva era shady oricum acolo

15. #55 SP
    Quote Originally Posted by amidacos View Post
    Săracii Japonezi Sper să �și revină cur�nd . Cea mai civilizată și mai avansată țară .
    Scuze pentru offtopic dar :

Referitor la civilizata tu ai vazut cum pescuiesc japonezi ?

16. #56 SP
    On Sunday, Sony Corporate stated it is giving �300 million (US$3.6 million) as well as 30,000 radios to the earthquake relief.
    Today, Nintendo stated it is also contributing �300 million ($3.6 million). Joining Nintendo is Namco Bandai, which is donating �100 million ($1.2 million). Sega Sammy is giving �200 million ($2.4) and Koei Tecmo is giving �100 million ($1.2 million).
    And smaller game companies are doing what they can. For example, 5pb is slashing the price of one of its iPhone games from �2,200 ($27) to �350 ($4.20), giving all proceeds to the Red Cross.
    ...in loc sa intrebi cum pescuiesc japonezii, mai bine intrebi "cum de nu a fost spart nici un magazin?" "cum de nu au inceput sa fure?" "cum la un cutremur de 9 grade in tokyo faceau blocurile precum plopii da au ramas in picioare?" nu intrebari gen banc sec "cum pescuiesc japonezii" ma doare pe mine undeva cum pescuiesc japonezii.

17. #57 SP
    Senior Member RACHyyy's Avatar

Un filmulet care mi-a zburlit parul din cap

P.S. Inca unul...

18. #58 SP
    Quote Originally Posted by amidacos View Post
    Quote Originally Posted by AngelicToucH View Post
    ...in loc sa intrebi cum pescuiesc japonezii, mai bine intrebi "cum de nu a fost spart nici un magazin?" "cum de nu au inceput sa fure?" "cum la un cutremur de 9 grade in tokyo faceau blocurile precum plopii da au ramas in picioare?" nu intrebari gen banc sec "cum pescuiesc japonezii" ma doare pe mine undeva cum pescuiesc japonezii.
    Scuzama prietene ca iti zic dar esti prost sau prea sufletist :

Eu nu cred ca o tara care face ce se intampla in trailerul de mai sus se poate numi civilizata ,referitor la furturi vezi tu cand e pe cale sa explodeze o centra nucleara si la cat de distruse au fost orasele lovite de tsunami si armata trimite 100.000 de soldati in zona nu prea cred ca au mai avut ce sa fure . Acum sa nu fiu inteles gresit , nu am nimic cu Japonezi , regret ce sa intamplat dar nu cred ca,cuvantul civilizata era potrivit (poate din alte puncte de vedere).

on:Cutremurul din Japonia: Dezastrul �n cifre

19. #59 SP
    Senior Member muggs's Avatar
    huber..esti cu capul rau daca vii cu dume din astea...poate altora li se pare mai mult decat groaznic si barbar felul in care se omoara porcii la noi la tara de exemplu, care e diferenta mai exact intre noi si ei? sunt chestii de traditie care nu au nici cea mai mica legatura cu drama prin care trec ei acum.

20. #60 SP
    UberDude Honord's Avatar

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast