Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 119

Thread: Rom sau tigan?

1. #21 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Guys, please... fara posturi cu tenta rasista. Cred ca daca cineva doreste sa le ramana denumirea de "tigan", poate linistit sa mearga sa semneze petitia. Pentru toate celelalte, exista Mastercard!

2. #22 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Tigani. Termenul de tigan circula de sute de ani vorba lui Donely si sa le schimbam noi ca asa ne-a venit mi se pare o prostie. MAI ALES in rromi, cand pot fi confundati foarte foarte usor cu romanii. Cunosc multi tigani care prefera termenul original, ba chiar unul din ei facea si haz de necaz pe tema asta de genul: "halloween-ul asta eu ma costumez in rrom"

3. #23 SP
    Senior Member andreicristian9's Avatar
    @angellicus Patetic nu inseamna ridicol, doar in franceza si in engleza are acest inteles.

4. #24 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Eh, dupa posturile la care am dat thanks va cam dati seama ce parere am() dar chiar si asa eu cred ca nu ar trebui sa generalizam .
    Toti vorbim de tiganii de rahat si da, sunt cei mai multi dar ar trebui sa ne gandim si la ceilalti.
    Oricum, nu credeti ca majoritatea tiganilor care traiesc azi in Romania s-au nascut in Romania? Aia ii cam face romani zic eu chiar daca nu-mi convine .
    Pe langa asta, si noi suntem de vina si o sa va dau 2 exemple de atitudine fata de tigani care nu ajuta cu nimic:
    1. Un tigan si un roman incalca legea. Militianul ii da amenda doar romanului pt. ca tiganu' oricum nu plateste.
    2. Daca iti ia foc casa si refaci acoperisul iti trebuie o gramada de acte, la mine pe strada boratii tocmai si-au facut turnuletele peste al 4lea etaj, tipa de la primarie a spus ca "Se face" autorizatia.
    Din pacate eu nu gasesc o solutie asa ca nici nu ma plang prea tare. Cati oameni ar angaja un tigan?
    Concluzia mea ii ca facem ca si cu politica. Ne plangem desi nu incercam sa rezolvam nimic. Si ca sa raspund la titlul topicului, daca ramanea tigan si nu se schimba in rom era ceva dar de-acum nu cred ca mai conteaza.

5. #25 SP
    Senior Member tray's Avatar
    eu le spun "TI"

6. #26 SP
    Member angellicus's Avatar
    Da, sunt constient de chestia asta. Am aflat-o luna trecuta, culmea tot de pe forumul acesta. Vad ca mi s-a strecurat in vocabular. Mersi!

7. #27 SP
    Member iUser's Avatar
    Tigani, clar!

P.S.:Bun ar fi un thread si despre jidanii (sau evreii) care ne conduc lumea, mai precis americanii.

8. #28 SP
    Senior Member Clopotarul's Avatar
    Dimitrie Cantemir referitor la tigani in "Descrierea Moldovei" : Acestia sunt imprastiati ici si colo in toata Moldova si nu exista boier sa nu aiba in stapanirea sa cateva salase de-ale lor. De unde si cand a venit acest neam in Moldova? Nu stiu nici ei insisi si nici nu se gaseste numic despre ei in cronicele nostre. Toti tiganii, din toate tinuturile, au acelasi grai amestecat cu multe cuvinte persienesti si grecesti.
    Alta meserie, afara de fierarie si aramarie, cu greu au. Natura li-e aceeasi ca si in alte tari, au aceleasi moravuri si marea lor virtute si diferenta specifica este furtul si lenea."

I rest my case.
    P.S. Referitor la termen prefer tigani sau -indieni de balta- .

9. #29 SP
    You're PARROTS Dudel's Avatar
    Quote Originally Posted by Mozambic View Post
    Tigani, clar!
    P.S.:Bun ar fi un thread si despre jidanii (sau evreii) care ne conduc lumea, mai precis americanii.
    Baga una cu masoni mai bine
    Attached Images Attached Images 4377993728.jpg

10. #30 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Haha, ne fac de cacao in toata Europa si se simt ofensati ca le zicem tigani. Nu domne' sa le zicem rromi.

Noi suntem prosti ca ii lasam.

11. #31 SP
    Senior Member FishyBon3's Avatar
    Tigan...eu mananc rom

12. #32 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by FishyBon3 View Post
    Tigan...eu mananc rom
    Dupa ce mai cresti, o sa poti sa bei rom.

13. #33 SP
    Senior Member boga's Avatar
    Nomad.

14. #34 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Pot sa le transmit tuturor un calduros R.I.P (asa vreau eu sa se numescasa, sa nu existe probleme )?

15. #35 SP
    Banned darkpaul13's Avatar
    "Vesnic discriminati"(ironie)

cum teroristii sunt inamicul perfect si astia sunt victimele perfecte

16. #36 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Tigani , clar...

M-am saturat sa fiu batjocorit de javrele astea nespalate...

Desi cunosc si tigani care cat de cat isi vad de treaba , oameni cu care poti sa ai o conversatie , sa nu stai cu frica ca scoate briceagu din ciorap

Sunt eu prea mic , dar m-am saturat de tigani si ca se cred mai presus de noi...

17. #37 SP
    Member ionutsb85's Avatar
    Nu stiu cum este prin tara de grava situatia,cert ca sibiul este plin de tigani,au plecat sasii si statul roman le-a dat la tigani casele de sasi in loc sa dea la romani gospodari care au grija de ele,se prabusesc casele pe ei si nu fac nimic sa le repare,mai ales in sibiul vechi,in zona rurala este mai gravvv,am auzit de un caz in comuna altana,judetul sibiu,unde tiganii au primit casa de la sasi cu parter si mansarda,cum nu aveau wc, au improvizat:jos au bagat caii si sus au facut o gaura in podea si isi faceau nevoile pe acolo,nu sunt rasist dar astia sunt de toata groaza, trebuie facut ceva cu problema tiganeasca,nu au cum sa se integreze in societatea romaneasca.Conducerea tarii a fost,este si va fii de vina in loc sa-i forteze sa mearga la munca(valabil si pt. cei din puscariile patriei) le da ajutor social care va sa zica >>PROTECTIE SOCIALA<< si pomeni electorale.Pai bun si pe romanii cinstiti care muncesc de dimineata pana seara cine-i mai protejeaza?La politie ar trebui cum era inainte: putere deplina nu cum este acum :civili cu statut special.....Au ajuns tiganii sa bage frica in politie pentru ca nu au ce sa le faca,daca ii bat pe tigani vine DREPTURILE OMULUI (drepturile p....i) si isi pierd serviciul,pe cand pe vremea militiei de comiteau fapte anti-sociale ,luau o bataie sora cu moartea la sectie...asta-i capitalismul...fiecare face ce vrea. In 20 de ani tara copiilor nostri se va numi RROMANIA si romanii vor fi o minoritate pusi sa invete o limba care nu se scrie. P.S.:CAND ITI FACI DE LUCRU CU TIGANUL IESE O TIGANIE
    Attached Images Attached Images picture-069.jpg picture-068.jpg

18. #38 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Țigani. Țigani bor�ți.

ștergerea lor de pe fața păm�ntului e singurul lucru care chiar mi-aș fi dorit ca Hitler să-l termine cum trebuie.

19. #39 SP
    Junior Member Valerio's Avatar
    Tigani nespalati si in viitorul apropiat.

20. #40 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Eu as vota alta petitie despre cum am vrea negracii. Deci, nu tigan sau rrom ci DOA! Suna mai bine, nu?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Bookmarks