Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: Protestele de la Chisinau

  1. #1 SP
    Senior Member Mika's Avatar

    Protestele de la Chisinau

    Am prins si eu din zbor cateva informatii legate de aceste proteste. Pare o situatie destul de delicata. Ce parere aveti despre toata treaba asta?

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mie unul mi se pare ca ni se pun noua in carca niste chestii cu care nu cred ca avem nici-o legatura. Am vazut cateva declaratii gen "Romania si-a varat coada"... in niste lucruri de care in aceasta perioada nici nu cred ca ar fi cineva din guvernul Romaniei capabil. Spun sincer asta pentru ca ma uit la ei si nu sunt capabili sa administreze ceva in Romania... daramite sa se mai ocupe si de cei de peste Prut.

    Eu zic ca e destul de simplu. Pe deoparte sunt comunistii si cei care nu au uitat-o si nu o pot ignora pe "Mama Rusie"... si pe de alta parte sunt cei saraci care se uita la Uniunea Europeana si spera... sunt cei care isi doresc ca si noi acum 10 ani sa intre in democratie. In plus, cred ca sunt moldovenii care sunt la studii in Romania, si care s-au saturat sa fie intorsi de la vama pentru ca sunt considerati "spioni".

    Cred ca ori se lasa cu o revolutie, ori isi trimite Mama Rusie ceva soldati si calmeaza toate cele... iar vinovati pentru sangele varsat vor fi "spionii" romani...

  3. #3 SP
    Senior Member muggs's Avatar
    Din pacate regimul acutal de acolo face o treaba foarte buna se pare...au taiat cam toate modalitatile de comunicare cu exteriorul , capitala e plina de politisti , nu se mai poate intra in tara dinspre RO , nu exista nici o reactie la nivel de UE sau si mai grav nici una din partea Romaniei...in concluzie nu cred ca vor reusi nimic cei care demonstreaza acum.

    ---------- Post added at 03:13 PM ---------- Previous post was at 02:24 PM ----------

    Presedintele Vladimir Voronin a anuntat ca ambasadorul Romaniei in Moldova, Filip Teodorescu, a fost declarat persona non grata si ca Moldova introduce regim de vize cu Romania, informeaza RIA Novosti. Raspunzand initiativelor autoritatilor de la Chisinau, MAE roman sustine ca "a luat nota cu indignare de decizia cu privire la ambasadorul Romaniei. MAE respinge categoric acuzatiile formulate de autoritatile Republicii Moldova privind presupuse implicari ale Romaniei in afacerile interne ale acestui stat".

    heh..

  4. #4 SP
    Senior Member mentorica's Avatar
    Comunisti musamalizeaza tot ....din pacate ...Lumea moare in strada si ei dau emisiuni cu veverite la televizor.....Acum dau vina pe Romania pentru ce se intampla....Televiziunile particulare care au incercat sa tranzmita live au fost bruiate..Bine ca exista youtube..Daca stam sa ne gandim Basarabia este a noastra ..Dar cred ca toti de pe aici stiu Istorie...E de plans sincer....

  5. #5 SP
    is the man! trickz's Avatar
    Eu chiar as fi sperat sa se implice Romania... doar suntem sfatuitorii lor... asta pe langa faptul ca zona este a noastra, vorbim toti aceeasi limba si suntem acelasi popor...

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by trickz View Post
    Eu chiar as fi sperat sa se implice Romania... doar suntem sfatuitorii lor... asta pe langa faptul ca zona este a noastra, vorbim toti aceeasi limba si suntem acelasi popor...
    Cred ca ar fi ultimul lucru la care ar trebui sa ne stea mintea acum. Pe langa aproape 1 milion de someri, cresteri de taxe si impozite, furturi de terenuri, legi incalcite, imprumuturi la FMI si o criza nenorocita... atat ne mai trebuie ! Sa ne "razboim" cu cei de peste Prut. Eu zic sa mergem pe vorba aia veche romaneasca "Fa-ti ordine in ograda ta si dupa aia uita-te in a altuia !".

    Si sa ne implicam in ce ? Daca in mare parte nici chiar ei nu vor sa ne implicam. Ma uitam zilele acestea cum incercau sa ia niste interviuri oamenilor pe strada... si m-a socat cum acestia fie refuzau sa vorbeasca in romana, fie nu stiau decat ruseste. Pai daca le place asa, le place limba rusa, le place sa se gandesca la Mama Rusie... noi ce sa facem ? Sa-i luam fortat, atragand asupra noastra mai multe probleme ? Phew... i say DON'T !

  7. #7 SP
    Member cloud's Avatar
    sunt falimentari d.p.d.v economic. nu putem sa-i ducem si pe ei in spate acum. pentru cei mai in varsta, modelul rfg rdg ar trebui sa ne dea mult de gandit si rdg-ul nu era republica moldova. ganditi-va doar la faptul ca, "daca i-am lua pe vapor" ar trebui sa le platim pensii, sa le asiguram servicii de sanatate la niste standarde la care ei nu au acces acum. daca vor, sa vine ei aici, restul eu zic sa-i lasam acolo.

  8. #8 SP
    Member MSlv's Avatar
    Sunt prea multi rusi si ucrainieni printre ei, gena romaneasca e foarte diluata si politicul a cam facut toate eforturile sa mareasca distanta dintre malurile Prutului pe cat posibil... politic supus Rusiei. Eu sunt de parere ca se vor relua voturile, moment in care probabil va iesi tot PCRM. Si daca nu ies ei, nu cred ca opozitia e suficient de independenta sau profesionista sa faca mare lucru. Sper sa ma insel si sa se mai ridice norii prin Chisinau, ca de soare nu cred ca poate fi vorba deocamdata.

  9. #9 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    BASARABIA! PĂM�NT ROM�NESC!
    Attached Images Attached Images romania.jpg

  10. #10 SP
    Senior Member consol3's Avatar
    Ronan,hai la razboi !!!

  11. #11 SP
    Senior Member DeathWings's Avatar
    Consol"3" pune mana si citeste niste carti ca "Jurnal Insangerat", "Am fost medic la Auschwitz", "Fabrica Mortii" si atatea altele si abia atunci sa vorbesti asa in gluma despre razboi si ce inseamna el pentru oameni.

    Razboiul nu e ca in jocurile ce le joci tu... e adevarat, nici eu nu am avut parte de asa ceva Slava Domnului! dar strabunicul meu a luptat si a trait 53 de ani fara ambele maini si mi-a povestit destule incat sa imi treaca fiori pe spate.

    Citeste ce ti-am spus si o sa vezi cum iti dispare cheful si de a glumi pe seama acestor lucruri...

  12. #12 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    ...ca mitralierele puse initial de Ronan sunt hippie

  13. #13 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Uhm... Moldova = Fratii nostri de peste Prut. Desi nu ne putem implica direct...trebuie sa gasim alte cai mai pasnice...razboiul nu este cea mai buna metoda...

    Europa ar trebui sa ia niste masuri...moldova nu trebuie lasata pe mana comunistilor.

    Revenind la revolutii...De ce sa sacrificam sute de suflete pentru a detrona un presedinte...cand putem angaja UN SNIPER...si boom-headshot!... si terminam toata treaba...nu mai sunt comunisti la putere! O sa se faca re-alegeri.-asta e cam neortodox dar...mai bine sacrifici 1 decat sute....
    Fara Rau nu poate exista Binele..

    cea ce am scris mai sus este doar parerea mea-si kilometrul de text...

  14. #14 SP
    Senior Member mentorica's Avatar
    Razboiul nu este o solutie .Ipotetic intram peste ei, ne halesc Rusi de vii......Sunt o tara indepemndeta din pacte...Rusi ne-au furat 3 zone dupa cum stiti ..Pe unde trec Rusi se alege praful noi suntem un exemplu clar....Nu putem sa ne implicam in asa ceva cu toate ca ei scandeaza Pro Romania ...Un lucru rau dupa parea mea suntem prea mici sa facem ceva...

  15. #15 SP
    Senior Member siNcE's Avatar
    Sunt de accord cu tine mentorica. Madk91 eu zic sa lasi filmele si jocurile si sa mai vezi un documentar, sa citesti o carte, sa prinzi o stire la tv si daca ai tarie in tine sa iesi afara din casa sa dai piept cu viata si sa vezi ca nu prea stau "sniperisti" dupa colturi cum se intampla in mintea ta.
    Eu unul ca cetatean roman sper sa scape din tot sufletul de regimul comunist si sper sa o faca prin solutii diplomatice pentru ca ar fi pacat sa inceapa un razboi civil.

  16. #16 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar

  17. #17 SP
    Member richardm27's Avatar
    Permiteti-mi sa citez un coleg de pe alt forum care mai bine de atat nu putea sa explice evenimentele de la Chisinau si urmarile care vor fi cel mai probabil:
    "Dragilor,

    Imi place entuziasmul tineresc, nu-l impartasesc insa.
    Unionisti DACA sunt 15-20% dintre moldoveni, dar numarul asta e cumva dublu fatza de realitate. Asta inseamna insa ca, in cel mai bun caz (absolut U-TO-PIC!), 80% dintre ei sunt IMPOTRIVA unificarii cu Romania. Realist, cifra unionistilor e insa cu mult mai mica.
    Eu unul, ca roman, nu as privi cu ochi extrem de buni reunificarea; sa zicem ca as fi pro 51%, din considerente nationaliste. Dar realist,din nou:unificarea inseamna sa bagi intr-o tara vai de mama ei, Romania, aprox 5 milioane de oameni care nu fac nimic si nici nu sunt obisnuiti sa faca vreodata ceva, care au probleme economice mult mai mari decat noi, care au 3 spioni rusi pe cap de locuitori, care s-ar alipi (din punctul de vedere al majoritatii covarsitoare a oamenilor de acolo) unei puteri ocupante (Romania). Romania nu e, pur si simplu, pregatita de reunificare, nu mai vorbesc de Moldova. Oricum insa, nu e de visat: asta nu se va intampla.
    Unificare? Niet. Am vrea noi, poate, dar niet.
    Comunistii vor cadea acolo numai cand si daca esalonul doi al partidului comunist va fi pregatit sa preia puterea (indiferent ca se vor numei socialisti, liberali, democrati sau orice denumire si-ar lua).
    In momentul asta, conjuctura nu le e favorabila protestatarilor:
    -tancuri americane acolo n-ai sa vezi
    -ajutoare romanesti nici atata
    -uniunea europeana e mai atasata de gazul rusesc decat de tinerii moldoveni
    Si inca o chestie greu de remarcat: Cine, in caz de victorie, ar prelua puterea in Moldova? Ca opozitia e varza si e de zece feluri. Ca atare, presupunand ca ia puterea, in anul asta de mega-criza, cat credeti ca va dura pana cade guvernul liber ales? Maxim cateva luni. Si apoi lumea pe cine va vota? Aber naturlich, tot pe comunisti.
    In Moldova acum sunt exclusiv provocari. Practic, lovesti foarte misto:
    a)opozitia nu a miscat nimic, nimeni nu si-a asumat politic manifestatiile (de frica, banuiesc), deci arati ca opozitia nu are coloana vertebrala
    b)aia sunt niste "vandali", fiindca au devastat un oras intreg, deci poti justifica represiunea prin apararea statului de drept
    c)organizatiile internationale sunt cu Voronin, pt ca nu au contestat scrutinul.
    d)vinovatul exclusiv pt ce se intampla acolo e Romania, care practic devine si mai bau-bau decat era.
    Pe scurt, Voronin castiga mult.Iar UE poate face fix 2 chestii:
    1)Sa se faca efectiv ca ploua si atunci Moldova merge inainte ca si cand nu s-a intamplat nimic
    2)Sa izoleze Moldova dpdv economic, caz in care ajutorul nu poate veni decat dinspre Moscova, deci iese excelent pt Voronin.
    Amintiti-va, de la istorie, cum a fost facuta Romania mare:
    Puterile Centrale au fost infrante, DAR si Rusia, care nu mai avea capacitatea sa se manifeste imperialist (vreme de cativa ani nu a mai avut forta necesara). Pt ca Moldova sa isi maifeste o vointa proprie, ar fi necesara o infrangere militara catastrofala a Rusiei, lucru care, presupun, nu poate fi facut decat pornind dinauntru, nu din afara.

    Concluzii:
    -in Moldova nu e revolutie pt ca nu vizeaza schimbarea oranduirii de stat, ci doar contesta rezultatul unor alegeri
    -probabil vor urma represiuni politice contra celor filmati ca au fost la demonstratii
    -probabil partidul comunistilor va iesi intarit, fiind legitimat prin tacere de catre marile puteri
    -urmatoarele alegeri ar putea veni mai rapid si sa aduca detronarea comunistilor intr-o alta conjunctura, dar nu acum (poate fi si peste 4-5 luni, doar ca nu acum!)"

    Hmmmm, mie mi-a cam dat de gandit !!!
    Thanks Scorpio !

  18. #18 SP
    Senior Member huber's Avatar
    Quote Originally Posted by mentorica View Post
    Razboiul nu este o solutie .Ipotetic intram peste ei, ne halesc Rusi de vii......Sunt o tara indepemndeta din pacte...Rusi ne-au furat 3 zone dupa cum stiti ..Pe unde trec Rusi se alege praful noi suntem un exemplu clar....Nu putem sa ne implicam in asa ceva cu toate ca ei scandeaza Pro Romania ...Un lucru rau dupa parea mea suntem prea mici sa facem ceva...
    Da mentorica ,dar ce nu sti tu este ca Romania face parte din NATO , si nu prea cred ca au tupeu rusi sa se ea de noi , cum e vorba aceea de cartier noi suntem ,,bazati''

  19. #19 SP
    Senior Member mentorica's Avatar
    Quote Originally Posted by huber View Post
    Da mentorica ,dar ce nu sti tu este ca Romania face parte din NATO , si nu prea cred ca au tupeu rusi sa se ea de noi , cum e vorba aceea de cartier noi suntem ,,bazati''
    Crede-ma ca stiu ...Face pe dracu Nato man stai linistit pe aia ii intereseaza Ro ca punct strategic ...America moare de foame crede-ma nu au chef de Razboi cu Rusia...Gandes-te un pic daca ataci Rusia automat China/ Korrea se aliaza cu Rusia tine cont Koreea de Nord au rachete nucleare care bat pana in Usa lejer si au declarat asta in trecut.....Suntem pe dracu bazati suntem o tara de *** folosita pentru tranzit desfacere de marfuri (Gunoaile lor )si punct strategic .....Eu zic sa mai reflecti un pic .Si eu sunt patriot rau de tot ieri ma albisem la fata urland in fata la Tv ....dar inca gandesc realist .Pace!

    Ps:Nimeni nu o sa intervina in Moldova militar...

  20. #20 SP
    Senior Member Madk91's Avatar
    Unde e Solid Snake cand ai nevoie de el!!!!? Basarabia=Pamant romanesc!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts