Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Credeti ca avem nevoie de un "Flame Topic"?

Voters
22. You may not vote on this poll
  • Da.

    6 27.27%
  • Nu.

    16 72.73%
Results 1 to 20 of 20

Thread: Credeti ca avem nevoie de un "Flame Topic"?

  1. #1 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar

    Credeti ca avem nevoie de un "Flame Topic"?

    "A flame war is a heated argument between two individuals, that results in those involved posting personal attacks on each other during or instead of debating the topic at hand."

    Acest gen de comportament este cu adevarat toxic pentru orice comunitate, nu incape indoiala, pentru simplul motiv ca apare in cele mai diverse thread-uri si duce la mult off-topic. Totusi, este tipic omenesc sa existe neintelegeri, iar dreptul la libera exprimare este esential.

    Un Flame Topic este un loc organizat in care 2 useri se pot ciondani civilizat, un loc care sa stranga toata toxicitatea acumulata pe diverse threaduri. Un Flame Topic nu incurajeaza un astfel de comportament, ci elimina majoritatea flame-ului din alte topicuri si curata forumul. Cine vrea discutii serioase intra pe aria dorita, cine vrea sa faca misto este poftit aici. De-a lungul timpului s-a dovedit ca avertismentele din partea moderatorilor fac mai mult rau, userul simtindu-si libertatea opiniei constransa, pe principiul "daca eu cred ca X spune un *****, de ce sa nu pot exprima asta?".

    Un Flame Topic NU este un loc in care userii sunt invitati sa arunce injurii unul asupra altuia, ci un loc in care se dezbate mai aprins si mai vehement.

    Ce credeti, un Flame Topic ar fi un lucru bine venit?

    Nota: Acesta nu reprezinta un chestionar oficial al ConsoleGames si nicidecum un plebiscit, iar implementarea unui astfel de thread depinde in totalitate de decizia staff-ului. Scopul este unul orientativ, si nu unul decisiv asupra implementarii.
    Attached Images Attached Images capture.png capture2.png capture3.png capture4.png

  2. #2 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Nu vrea MonkY, mai bine așa, în partea cealaltă s-a ajuns la chestii de mahala, motiv pt care am renunțat la acel forum.

  3. #3 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Aici s-a ajuns la chestii de mahala pe toate threadurile posibile si imposibile, eu cred ca asta e solutia cea mai diplomata. Just my 2 cents, though.

  4. #4 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Adevărat, mai ales ca unii provoacă și tot îi văd prin zonă. Noi să fim sănătoși

  5. #5 SP
    Member iUser's Avatar
    E o idee buna, dar multi nu ar putea pastra un limbaj decent... Cel mai bine ar fi ca discutiile in contradictoriu sa se poarte in privat.

  6. #6 SP
    Banned cryyo's Avatar
    Nu cred ca e nevoie. Ne mai 'ciupim' si noi 'ca baietii', dar ne trece mai devreme sau mai tarziu. Plus adminii care reglementeza cand se sare calul.
    Acu ca martoaga mea nu-i egala cu calul altuia...asta e, se mai intampla

    LE. Espiritus, acum am citit, "mahala pe toate threadurile". Este exagerat.

  7. #7 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Oameni buni, cand sunteti deranjati de vreun user si considerati ca are un comportament si/sau limbaj necorespunzator, folositi functia de report iar un moderator se va ocupa de asta. E greu sa urmarim si noi absolut toate topicurile si absolut toate postarile.

    Quote Originally Posted by EspiritusSanctus View Post
    Aici s-a ajuns la chestii de mahala pe toate threadurile posibile si imposibile, eu cred ca asta e solutia cea mai diplomata. Just my 2 cents, though.
    Da-mi voie te rog frumos sa nu fiu de acord cu tine. Sunt unele topicuri unde sansele sa iasa "taraboi" sunt mai mari decat pe alte topicuri, dar cand se sare calul s-au dat mereu sanctiuni. Eu consider ca avem un forum destul de curat si cu o comunitate cu mult bun simt fata de alte parti, chiar nu consider ca ai dreptate cu afirmatia ta.

  8. #8 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Am exagerat doar pentru a intari ideea, stiu si eu ca nu se face flame peste tot, nu am vrut sa se inteleaga asta. Recunosc ca am folosit o tehnica argumentativa proasta pentru situatia asta, mea culpa. Pentru asta imi cer scuze.

    Nu am spus ca avem o comunitate defectuoasa. Sa afirm ca avem o comunitate fara bun simt ar insemna sa ma consider eu insumi un om fara bun simt, pentru ca altfel nu mi-as petrece timpul pe aici, nu? Sunt aceeasi cativa useri care exagereaza cu mistourile, ar fi absurd sa cred ca 3-4 oameni reprezinta o comunitate de cateva sute.

    Totusi, eu i-am dat report lui Seven Fury pentru ca i-a spus unui alt user ca e "tampit", e si in poza atasata mai sus, acum 7 zile, iar poza postarii care inca exista am facut-o azi. Nu vreau sa blamez pe nimeni, doar am raspuns in legatura cu functia de report.

    Sa lasam totusi la o parte cazurile concrete si recente. Ideea e ca discutiile aprinse, ca sunt multe sau ca sunt putine, sunt inevitabile, dar cred ca si-ar avea mai bine locul pe un thread dedicat, in loc sa fie imprastiate. That's all.

  9. #9 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Eu personal consider ca un thread in genul celui sugerat de tine nu ar face decat sa incurajeze un anumit comportament. Chiar daca acesta ar fi doar intr-un anumit loc initial, sunt convins ca ar ajunge mai departe si prin alte parti. Asta ar fi o problema majora pentru un forum curat si cu bun simt. Spun bun simt in mod repetat pentru ca este ceva ce am remarcat la 90% din oamenii cu care am interactioant pe forum. Chit ca unii au alte pareri fata de altii, nimeni (cu mici exceptii, notorii de altfel) nu s-a comportat ca in varf de deal. Suntem toti diferiti si e normal intr-o comunitate cu zeci de mii de useri, dar sa incurajam un comportament negativ doar in ideea de a evita micile scapari ocazionale nu mi se pare solutia. Vor exista mici scapari in continuare, voi dati report, noi ii pedepsim si isi vor invata lectia.

  10. #10 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Învață pe naiba, cu restul sunt de acord

  11. #11 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Ideea asta e ca aia cu mita legalizata la doctori ca sa nu mai ia doctorii... mita.

    Oamenii se mai inteapa, isi mai dau in cap, se mai sterg postari, se mai da un ban... asa merge treaba oriunde, n-ai cum sa elimini astfel de dispute. Si sa faci un thread a la The Purge nu o sa faca nimic altceva decat sa alimenteze la disputele astea. Just my two cents.

    But hey, sunt sigur ca tacconi, Dumnezeu sa-l ierte, ar fi aprobat chestia asta. Ceea ce ar intari ideea de a nu avea asa ceva

  12. #12 SP
    Member marv's Avatar
    ideea asta cu topicul s-a mai incercat ai prin alte locuri si a foat un esec. As da si exemplul concret, dar forumul respectiv nu mai exista.

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu mai stiu cine a spus-o, dar mie mi se pare ca se aplica extrem de bine la flame wars: "Nu-i da omului munitie, pentru ca in mod inevitabil o va folosi!". Mai rau e ca pe forumuri unii cand nu au munitie, fac ce fac, si tot reusesc sa-si refaca "stocurile". A porni un thread de genul acesta s-ar putea spune ca ar echivala cu un concurs de tir... sa vedem cine trage mai bine. Ar fi interesant daca ar ramane strict pe un thread si nu s-ar raspandi, dar din pacate pentru multi chestia asta ar insemna doar "target practice".

    So, i'm against it! La urma urmei, cine vrea sa "refuleze", o poate face pe alte forumuri unde flaming-ul e la el acasa, facebook sau alte medii care sunt moderate extrem de putin... Prin urmare, hai sa lasam totul la fel de clean ca si pana acum (sau cel putin sa incercam). Si chiar daca vom fi nevoiti sa inchidem si sa plecam acasa, macar sa ramanem cu sentimentul ca "am facut totul corect" si "am facut tot posibilul". Mai ales in Romania unde stim foarte bine ca "gura lumii-i sloboda!".

  14. #14 SP
    Member Harkonnen's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Nu mai stiu cine a spus-o, dar mie mi se pare ca se aplica extrem de bine la flame wars: "Nu-i da omului munitie, pentru ca in mod inevitabil o va folosi!".
    Bad idea... Lumea va intelege ca e voie cu injurii si sigur se ajunge la jigniri

  15. #15 SP
    Member Victor420's Avatar
    E mai bine sa previi decat sa tratezi.

  16. #16 SP
    Member Harkonnen's Avatar
    Cam asta e si parere mea

  17. #17 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Un thread de genul asta nu ar detensiona, ar instiga si ar da prilej scandalagiilor sa faca si mai mult si mai gretos scandal chiar daca s-ar desfasura intr-un singur loc. Eu ma opun, stiu ca intentia lui Espiritus este foarte buna si de aceea i-am dat thanks, insa in cazul asta drumul spre iad e pavat cu bune intentii.

  18. #18 SP
    Banned Templier's Avatar
    un thread pe care sa ne porcaim fara masura si fara repercursiuni ?! nu cred ca o sa mearga. dar il sustin pe Espiritus in ideea de a se permite un pic mai mult off topic si a nu se mai sterge post-urile negative, se pot muta intr-un thread

  19. #19 SP
    Senior Member Mask's Avatar
    Eu zic că ar fi bine să se închidă threadul înainte să devină chiar acest poll un flame topic.

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mbon... votam pentru pace in lume, da? Caz in care, case closed!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 18-06-2011, 16:44

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts