is destul de multe chestii de urmat ca sa iti iasa o narghilea buna.
1.Apa ar trebui sa pui mai cam 80% din capacitatea vasului, ca sa intre totusi tubu ala metalic in apa (cam la toate narghilelele am vazut ca au o mica linie care ar fi ca un indicator pana unde sa pui apa)
2.daca pui o folie de staniol peste creuzet, eu sugerez sa o impaturi de 2 ori ca sa fie un pic mai rezistenta si sa nu se arda aroma prea repede de la carbune ca dupaia nu o sa mai aibe gust bun
3.gaurile in staniol ar trebui sa fie multe si mici in loc de mari si putine
4.daca folosesti carbuni clasici( nu cu atuo-aprindere) atunci iti sugerez sa lasi carbunele pe foc pana cand s-a aprins calumea (cand aproape tot carbunele e alb sau grii, nu negru). Degeaba pui rapid un carbune abea aprins daca acesta nu degaja caldura. Daca folosesti in schimb carbuni cu auto-aprindere, atunci aia poti sa ii pui direct pe staniol.
5.poti sa iti cumperi sau sa improvizezi si sa iti faci singur o cupola care sa o pui la creuzet ca sa capteze cat mai multa caldura. Eu cu prietenii mei de regula facem o cupola din staniol nu dureaza mai mult de 1 min sa o faci.
6.Incearca sa pui apa rece in recipient sau chiar apa cu cuburi de gheata. O sa simti un gust mai racoritor atunci cand tragi din narghilea.
Faza cu fumu difera de la o aroma la alta (cum difera si care aroma de ameteste mai tare sau mai putin). De exemplu aroma de trandafiri sau cioco-mint produce o GRAMADA de fum (nu glumesc... a s%# load of smoke) in timp ce aroma de numa de cocos sau cafea produce destul de putin. De ametit sincer cred ca merele te ametesc cel mai bine .
Ti-as mai recomanda urmatoarele arome (in special): mere, cioco-mint, trandafiri si cirese. Astea au fost beton. Unele arome precum cafea sau cardamon ar trebui evitate (parerea mea...eu stiu ca toti ne feream sa le fumam alea. Alea le-am fumat abea la sfarsit cand nu mai aveam altceva ).
Sper ca te-au ajutat sfaturile mele. Spor la fumat!
Bookmarks