Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 37

Thread: Vecin galagios

1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

Vecin galagios

Asta presimt ca o sa fie un topic destul de funny.

Povestea:
    Incepand cu toamna lui 2015, vecinul de sub mine a inceput sa asculte muzica foarte tare. Eu am fost plecat intreaga vara 2015 (Iunie - oct), deci nu stiu cand s-a mutat, ca e cineva nou, dar a fost candva in perioada asta. Eh, eu cand m-am intors am dat de un vecin galagios, care asculta muzica de la un post de hip-hop sau ceva similar, e 100% radio pentru ca nici in timpul reclamelor nu da mai incet. Muzica ascultata de el pe langa calitatea indoielnica, e la un volum mult prea ridicat, uneori imi vibreaza podeaua. M-am dus la el la usa, prima data m-a ignorat desi l-am vazut prin vizor, dar a doua oara mi-a raspuns. Explicatia lui a fost: Imi place sa ascult mai tare cand e o melodie care imi place, iar in rest nu e tare deloc, e la volumul 10 din 50 imi explica el. Asta in timp ce eram la el in usa si abia ne auzeam din cauza muzicii. Mi-a spus totul cu o nonsalanta greu de replicat. E ceva marocan, habar n-am.

Am facut plangere la asociatie, a venit un nene de acolo, cica a vorbit cu el sa inceteze si mi-a spus ca nu va mai asculta muzica atat de tare, ca da mai incet, bla bla. Asta a fost la inceputul lui ianuarie. Pana prin februarie l-am mai auzit, dar nu ca inainte si atunci am zis ca na, nu imi mai bat capul. Apoi in februarie am fost plecat aproape toata luna si nu stiu ce a facut, dar de cand m-am intors a inceput iar. Am facut iar plangere la asociatie si habar n-am daca o sa faca ceva sau nu. Nu mi s-a spus daca e chirias sau proprietar, ca daca era chirias se rezolva de la inceput ca il dadeau afara si gata. Isi mai pierdea si depozitul

Mbon, partea funny incepe acum. Pe langa ce va face asociatia, vreau si eu sa ii fac viata un calvar. In vreo 2 luni eu ma mut de aici, adica scap de el si de orice plangere imi va face el mie pe viitor. Singurul lucru pe care am inceput sa il fac in ultimele 5 zile este ca la 2-3 noaptea sa ma trezesc si sa scap "din greseala" o gantera de 10kg de cateva ori in dormitor.

Daca aveti idei interesante de a-l enerva si eu la randul meu, ar fi excelent. Nu as recurge la violenta, desi imi vine sa il omor uneori cand nici sa ma uit la TV nu pot ca urla porcariile lui.

2. #2 SP
    Senior Member Trefla's Avatar
    Vezi ca iti strici parchetu' daca le mai scapi de multe ori

3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stiu ca aveai boxute destul de ok. Cand e liniste si doarme omul, trage-i si tu niste muzica adevarata, ceva de trezit mortii din groapa. Ah, si neaparat testeaza-ti bormasina. Sau vuvuzela... sau sistemul de alarma (daca nu ai, sa-ti cumperi o sirena de cel putin 115dB. Face minuni la reumatism!

4. #4 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Știi care e problem? Mi-e jena de ceilalți vecini, nu dau muzica tare si nici cu bormasina nu pot face pentru ca ii deranjez si pe ceilalti, macar cu gantera aia izolez zgomotul si ajunge doar la el. Ceva de genul imi trebuie, dar preferabil care sa nu imi strice mie parchetul cum o fac ganterele

5. #5 SP
    Banned Templier's Avatar
    ceilalti vecini ce zic

6. #6 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Mai are perete comun doar cu un singur apartament din scara asta, iar pe aia de acolo nu ii cunosc si n-am vorbit niciodata cu ei. Iar apoi mai are perete comun doar cu scara cealalta, iar acolo nu am acces. O singura vecina de mai sus mi-a zis sa sun la politie sa-l linisteasca. Dar am problema buletinului romanesc, si tot mie mi-ar comenta ceva, nu aluia.

7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pai nu trebuie man sa fie pentru toti (desi probabil vor simti si ei ceva). Directionezi si tu boxele, bormasina, vuvuzela... fix spre el - poate cu ocazia asta ii faci si o renovare, o noua gura de aerisire, ceva . Daca vrei sa i-o faci bine de tot si ai vreo teava comuna... undeva pe la momentul cel mai frumos al somnului sau... lovesti cu un ciocan in teava. Eventual ceva de mama in cod morse. It should be fun, so enjoy it!

P.S. Daca dai cu bormasina, nu uita sa dai pe percutie! It's so much cooler (in special la 4:00 AM)!

8. #8 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Sau...sau...esti un om civilizat si nu ii raspunzi cu aceeasi moneda pentru ca nu a facut vreo crima care trebuie neaparat razbunata. Si asa pleci in curand, de ce sa iti mai bati capul? Poti totusi sa ii ajuti pe cei care raman acolo, sa va adunati mai multi si sa faceti plangeri peste plangeri. Ceva se va rezolva la un moment dat, dar in Romania trebuie sa te astepti la "lag".

9. #9 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai vezi tu, eu consider ca am fost mai mult decat civilizat. Am vorbit frumos cu el, nu nervos, nu suparat, i-am explicat cu frumosul ca nu pot sa ma uit la TV, sa citesc o carte sau sa ascult propria muzica. I-am spus ca imi vibreaza si podeaua uneori, iar el mai ca nu mi-a ras in fata.

Nu tin minte ultima data cand am dat eu muzica tare, asta inainte sa se mute el, dar de cand da el tare drumul la muzica, eu nici nu mai indraznesc sa dau incat sa aud si din alta camera, totul doar de jena, ma gandesc sa nu cumva sa deranjez si eu cum face el.

Sa stii ca asa m-am gandit si eu, plec oricum asa ca mai bine il las in pace. Dar am ajuns sa stau cu casti in casa doar ca sa nu il aud pe el. Adica e absurd. Si stai linistit, daca eram in Romania il rezolvam de mult si nu stateam cu el la povesti. Aici insa nu imi permit

10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Khufu: am incercat si eu vreo 15-20 ani sa fiu civilizat si sa nu le raspund cu aceeasi moneda... si stii ce-am rezolvat? Mai nimic. Si bonus am primit tot eu amenzi de la politie, fecale pe masina si alte chestii "civilizate"... ajungand ca intr-un final sa decid ca pur si simplu sa nu mai ma mut vreodata la bloc... sau cel putin nu intre manelisti, smecheri, militieni (de multe ori sunt 3 in 1, ca-cafeaua). Am preferat sa ma mut "la tara" decat sa mai stau sa rabd dupa toti imbecilii care nu stiu cum naiba reusesc dar ajung sa dea cu aceeasi bormasina zi de zi, timp de 5-6 luni. Unii construiesc blocuri intregi in timpul asta... ffs... Sau cate unul care la 5 dimineata sa-si scoata boxele pe balcon si sa puna aceeasi manea pe repeat, la maxim. Zilnic, desigur! Trust me, la neanderthali nu prea merge cu chestii civilizate!

11. #11 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    tudy - e simplu dute la asociatie si afla daca e chirias sau proprietar / daca e chirias (aproape sigur) afla datele de contact ale proprietarului si trimite-i angry mail si zi-i ca il reclami la politie daca nu se potoleste. Eu zic ca nu trebuie sa iei lucurile in propria mana, n-are nici un rost, nu degeaba au aia super legislatie si politia e "spirt" nu ca la noi.

Daca e proprietar (din cate imi aduc eu aminte si tu esti proprietar) deci politia ar trebui sa te asculte, suna-i cand omu e in "fibrilatii" cu muzica blana si eventual spune'le ca asa e tot timpul si roaga-i sa vina si se vorbeasca cu el. (dupa 2-3 amezi de cateva sute de euro vinde singur radioul / sau pe ce asculta el acolo si se muta).

PS: eu am facut cum incerci tu .. insa in Romania, in timpul facultatii vecini de deasupra (2 frati) aveau prostul obicei sa bea bine vineri si sambata seara inainte sa plece in club (evident cu manelele sau orice alt gen pana la 12-1 noaptea). Am pandit un moment prielnic cand s-a intamplat si la ora 9 dimineata am pus rock la maxim si am plecat de acasa, dupa vreo 3 ore a sunat telefonu ca nu mai poa sa reziste si vor sa doarma ca sunt rupti din club si le-am zis ca asa patesc si eu in fiecare seara cand vin rupt de la munca/scoala cand se duc ei la club si ne-am inteles

12. #12 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Eu sincer nu stiu cum a scapat vecinul tau atatea luni fara amenzi. Tocmai vorbeam cu soacra-mea... de 8 Martie (in timpul zilei) i-a pus fiica-sa O MELODIE (atat), la niste boxute care pe mine ma fac sa rad (adica nu au vlaga in ele nici sa ma faca sa simt o vibratie, ceva)... si s-a trezit cu politia la usa, ca a fost reclamata de o vecina. WOW!

13. #13 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    V-am spus de ce nu as apela la politie direct. O sa incerc si ce zice Darkie, sa aflu de la asociatie daca e proprietar sau nu. In baza de date ale asociatiei el e trecut, dar nu scrie daca e proprietar sau nu, la nimeni nu scrie. Nici nu stiu daca imi vor da informatiile astea. Azi am dat un angry mail la asociatie, dar consider ca nici ei nu si-au facut treaba pana acum daca situatia a continuat.

14. #14 SP
    Senior Member Zero's Avatar
    Am avut si eu o vecina colorata care asculta manele la maxim in fiecare zi (statea sub mine), ca sa o enervez imi luam bocancii de munte si ma plimbam cu ei prin casa, pe langa asta, mai si bateam mingea de baschet, poti incerca nu de alta, dar sa nu se strice parchetul de la gantera. Desi nu rezolvi nimic, doar pui gaz pe foc, pana la urma a venit politia si i a aplicat o amenda frumoasa de 700 de lei. De atunci, zero zgomot.

15. #15 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    O stii pe aia cu dat foc la punga de rahat?

16. #16 SP
    Senior Member poiuyt's Avatar
    eu daca am un vecin d-asta mi-a stricat viata, karma, fengshui si toate celelalte.. cum am mai facut de 2 ori , m-am mutat, cu meltenii nu te pui, desi am incercat si mi s-a parut ca seman cu un cave man get be get.. si mi-a parut rau dupa.

17. #17 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Cand stateam in Oradea aveam unu d-asta sub mine. Plecam in weekenduri la munte or whatever si "uitam" sistemul audio dat aproape la maxim cu albumul Schizophrenia al formatiei Sepultura. Era pus pe repeat si mergea 2 zile nonstop. Am facut-o de vreo 2 sau 3 ori si n-am mai avut probleme in veci cu el. Al meu asculta muzica populara, nu manele, ci din alea hardcore de prin maramures cu vioara aia de scoala mortii din morminte.

Primele 30 de secunde sunt absolut geniale:

18. #18 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pot si eu sa ii bag rock, dar cu ceilalti vecini ce fac? Plec un weekend si cand ma intorc ma trezesc cu ditamai amenda, ca pe mine sigur ma reclama ca am buletinul pe care il am. Nu rezolv nimic asa. Nu imi permit sa deranjez pe nimeni altcineva in afara de el.

19. #19 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    La mine era situatia in asa fel incat mi-am permis sa fac asta. Lipit de mine statea un batranel care abia mai auzea ceva, darmite Sepultura mea, iar deasupra mea nu statea nimeni in perioada respectiva. Contact direct aveam doar cu imbecilul de care vorbeam.

20. #20 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Pai asta e, eu nu imi permit asta, am vecini in stanga si dreapta + deasupra, nu pot face asta. Din cauza asta si incerc sa izolez ce fac eu incat sa il afecteze doar pe el. Voi incerca chestia cu mingea de baschet, la care nu m-am gandit si care cred ca se va auzi destul de tare. O sa fac asta pentru 10min in fiecare seara dupa ora 2 cand banuiesc ca doarme.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Bookmarks