Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: User Review: Life is Strange 2 (EP.1)

 1. #1 SP
  Senior Member raduadelin's Avatar

  User Review: Life is Strange 2 (EP.1)

  Se împliniseră doi ani de când aveam Life is Strange în backlog, spre rușinea mea. Când MonkY a postat pe aria dedicată faptul că are de dat un cod de review pentru Life is Strange 2, am știut că e momentul să pătrund, în sfârșit în acest univers. Așadar am profitat de timpul liber pentru a mă juca Life is Strange (primul sezon în totalitate și primul episod din sezonul 2) sau, mai bine spus, pentru a trăi alături de personajele acestei lumi, de care m-am atașat extraordinar de mult.


  Prezentare

  Life is Strange 2 este un joc de aventură, de tip choice based livrat în mod episodic și dezvoltat de către Dontnod Entertainment pentru platformele PlayStation 4, Xbox One și PC, Square Enix jucând rolul de publisher al titlului. Anul următor urmează să primim și versiunile de macOS și Linux. Numele de Dontnod Entertainment vă sună cunoscut? Nici nu mă mir, deoarece studioul francez s-a ocupat de dezvoltarea lui Remember Me, pentru generația trecută de console, dar și de dezvoltarea mult mai recentului titlu Vampyr. Din Universul Life is Strange mai fac parte titluri precum The Awesome Adventures of Captain Spirit și Life Is Strange: Before the Storm, cel din urmă fiind dezvoltat de un alt studio, Deck Nine, bineînțeles tot sub tutela celor de la Square Enix.


  Poveste

  Încep prin a spune că o să evit să alunec foarte mult în detalii legate de povestea jocului, nu pentru că povestea nu este bună, ci dimpotrivă, este extraordinară, iar orice mic detaliu pe care îl voi oferi constituie un factor care vă va altera experiența atunci când veți butona acest joc.

  Life is Strange 2 nu este o continuare directă a primului joc, spunând povestea unor personaje diferite. Jocul începe cu personajul pe care player-ul îl va controla, Sean Diaz, întorcându-se de la școală și punând la cale ultimele detalii ale unei petreceri împreună cu cea mai bună prietenă a sa, Lyla Park. Singurele griji ale acestuia erau reprezentate de ținuta pe care să o aleagă și ce replici să folosească în preajma fetei de care este îndrăgostit. Gândul mi-a sărit imediat la una dintre cele mai marcante scene dintr-un joc video, cel puțin pentru mine, și anume discuția dintre Ellie și Joel din acea cabană. Sunt sigur că nu e nevoie să intru în detalii, știți deja despre ce vorbesc. În următoarele minute vom face cunoștință cu restul familiei Diaz, mai exact cu frățiorul mai mic, Daniel Diaz, în vârstă de 9 ani și cu tatăl celor doi protagoniști, Esteban Diaz. La fel ca și în primul sezon, detalii despre lumea din jur și despre personajele care o animă pot fi descoperite cercetând diverse obiecte (de la acte și fotografii, până la obiecte de mobilier). Astfel putem afla amănunte importante despre poveste sau pur și simplu mici detalii care ne vor înlesni apropierea de personaje sau chiar identificarea cu acestea. Spre exemplu, interacționând cu controller-ul din sufrageria familiei Diaz, am aflat că cel mic este mare fan Minecraft.

  În primele 15-20 de minute, jocul ne prezintă povestea unei familii simple și fericite dintr-un oraș american. Însă totul ia o întorsătură tragică, ce îi aruncă pe cei doi frați într-o aventură neașteptată. Parcă aș fi citit o carte scrisă de Stephen King, acesta având obiceiul să construiască o lume aproape perfectă pe care o destramă într-o secundă. Astfel, grijile simple ale lui Sean, specifice oricărui adolescent, se vor transforma în griji mult mai profunde, ca de exemplu raționalizarea resurselor și siguranța fratelui său. O să mă opresc aici cu informațiile despre povestea propriu-zisă. O să mai adaug doar faptul că dacă primul joc a abordat problema bullying-ului, acest al doilea titlu abordează problema rasismului. După cum sigur v-ați dat seama citind numele protagoniștilor, aceștia sunt de origine hispanică, lucru care nu este trecut cu vederea de unele personaje cu care aceștia intră în contact. Având în vedere amploarea pe care a luat-o industria jocurilor video, nu cred că este o problemă semnalarea unor teme actuale reale prin intermediul mediului virtual, atât timp cât acestea nu sunt introduse forțat în dinamica jocului, caz în care ar altera veridicitatea produsului și, inerent, experiența noastră, a jucătorilor. În ambele cazuri, Dontnod Entertainment face o treabă bună, inserând temele deja amintite perfect în narațiunea din Life is Strange (2).


  Gameplay

  Cred că nu mai este niciun secret faptul că în primul titlu, protagonista Max Caulfield, putea manipula timpul, lucru pe care l-am aflat din primele minute ale primului episod. Ei bine, o doză de supranatural întâlnim și în Life is Strange 2, însă primul episod nu ne dezleagă misterul puterii pe care o deținem și cum aceasta va fi integrată în gameplay. Așadar, fără puteri supranaturale (încă), gameplay-ul s-a bazat foarte mult pe decizii și explorare. Însă, pentru mine, elementul principal este constituit de interacțiunea dintre cei doi frați. Având controlul asupra celui mai mare, avem și responsabilitatea de a avea grijă de cel mic și a-i spune ceea ce dorește să audă (asta dacă nu vrem pe cineva lângă noi care să se plângă despre orice din minut în minut). Și interacțiunea celor doi cu lumea înconjurătoare este importantă și are consecințe asupra desfășurării acțiunii. Alegem să îl speriem pe cel mic atunci când vedem o pânză de paianjen imensă sau să îl liniștim? De asemenea, dacă Max Caulfield, era pasionată de fotografie și ne oferea posibilitatea să imortalizăm anumite momente, utilizând un aparat foto, Sean Diaz este pasionat de desen și da, ați ghicit restul frazei!
  Gameplay-ul nu aduce nimic ieșit din comun, dar nici nu cred că developerii și-au propus vreo secundă acest lucru. Dacă ați jucat primul joc din serie sau orice alt joc dezvoltat de Telltale Games, atunci știți la ce să vă așteptați. Acest tip de gameplay este mijlocul perfect pentru a livra ceea ce contează cu adevărat: o poveste excelentă care transmite emoții și te face să îți pese de personaje.


  Grafică și Sunet

  Comparativ cu primul joc din serie, grafica reprezintă un mare pas în față, totul de la texturi la animații a primit un upgrade semnificativ. Este comparabil cu God of War la capitolul grafică? Clar nu! Dar din nou vin și spun că pentru acest tip de joc este suficient ceea ce oferă. La o piață plină de blockbuster cu o grafică eye candy, mai avem nevoie din când în când și de joculețe mici cu povești mari. Nu mă înțelegi greșit, povestea din God of War a fost excelentă, dar ca să bifezi toate aspectele unui joc, de la grafică la poveste, ai nevoie și de un buget pe măsură. Dacă ai o poveste extraordinară de spus și o poți livra cu ajutorul unui gameplay decent, nu excelent și a unei grafici bune, nu nemaiîntalnite, atunci nu văd care este problema. Până la urmă și o carte cu coperțile rupte și paginile îngălbenite poate spune o poveste la fel de bună precum o carte cu hardcover care stralucește. A, am uitat să spun că oamenii de la Dontnod Entertainment și Square Enix nu cer preț întreg pe acest joc, deși experiența pe care o oferă, comparativ cu multe titluri ce au un price tag de $60, este net superioară.

  Coloana sonoră a primului joc a fost un deliciu, iar tradiția este dusă mai departe prin jocul aflat în discuție. Despre acest capitol, numai de bine. Și sunetele din natură sunt autentice, iar actorii vocali fac o treabă foarte bună, deși se putea mai mult la părțile triste. Eh, mai sunt câteva episoade de jucat, am timp să vărs și lacrimi.


  Concluzii

  Deși am lăudat jocul atât de mult, vă recomand să așteptați să se lanseze toate episoadele și să îl devorați cap-coadă, într-un timp cât mai scurt. Este destul de important să rămâneți conectați cu lumea și să nu vă pierdeți simpatia pentru personaje. Părerea mea este că o perioada mare de timp între episoade poate știrbi din experiență.

  În rest numai de bine despre universul Life is Strange. Asta se datorează în mare parte faptului că am știut ce tip de joc voi butona și am știut la ce părți ale sale să am așteptări mari și la ce părți să nu am așteptări. Astfel, jocul a reușit chiar să mă uimească prin îmbunătățirile grafice, față de primul sezon. Dacă vreți acțiune, grafică de excepție, nu este un joc pentru voi. Dacă vreți o experiență care să rămână mult timp cu voi după ce a rulat creditul, atunci alegeți întreaga serie Life is Strange.

  Mulțumiri MonkY și ConsoleGames pentru codul de review!
  Mulțumiri Dontnod Entertainment și Square Enix pentru că au făcut posibilă această experiență!

  Poveste: 9,5
  Gameplay: 8
  Grafică: 8
  Sunet: 8
  Impresie personală: 9,5

  Nota finală: 8,3
  Attached Images Attached Images life-strange-2-episode-1_03.jpg

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Multumim pentru review!

 3. #3 SP
  Why so serious ? razvanrazy's Avatar
  De ce ai pus 3 poze, din 4, din primul joc ?

 4. #4 SP
  Senior Member raduadelin's Avatar
  Eu am pus doar una, cele din primul joc au fost puse de MonkY. Probabil a facut o confuzie.

 5. #5 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
  De ce ai pus 3 poze, din 4, din primul joc ?
  Grrr, eu am cautat pe Goagal "Life is Strange 2 Episode 1" si acelea le-am primit. E vina mea... o sa caut altele. Din pacate nu l-am jucat nici pe primul, asa ca am mers pe mana lui Mr. Goagal.

 6. #6 SP
  Member chris diaz's Avatar
  Quote Originally Posted by raduadelin View Post
  Jocul începe cu personajul pe care player-ul îl va controla, Sean Diaz, ......

  Mda, i-au gresit numele personajului...


  Felicitari pentru review si poate prinzi curaj si la Detroit Become Human.

 7. #7 SP
  Member chris diaz's Avatar
  Pe ce platforma ai jucat cand ai facut review-ul?

 8. #8 SP
  Senior Member raduadelin's Avatar
  Prima varianta de PS4.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Life is Strange By Dant3 in forum Console Club
  Replies: 133 Last Post: 15-05-2020, 16:56
 2. Replies: 0 Last Post: 12-06-2017, 01:54
 3. User Review: Life is Strange By eagle-eye in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 5 Last Post: 06-11-2015, 15:06
 4. Squre Enix vine cu un nou IP: Life is Strange! By MonkY in forum Console News
  Replies: 6 Last Post: 26-01-2015, 12:40
 5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts