Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: User Review: Viking Battle for Asgard

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Viking Battle for Asgard

    Cine nu a auzit de Creative Assembly? Creatorii seriei Total War au lansat cel de-al doilea joc la lor pentru console, fiind si primul titlu produs de acestia pentru consolele next-gen. Jocul nu a fost la fel de apreciat ca seria Total War, primind note mici (media Metacritic 65-68), dar si incasari destul de mici (aproape 700.000 unitati). Probabil insuccesul acestui joc se datoreaza si perioadei in care a fost lansat, cu o luna inainte de lansarea acestuia avand loc lansarea unui titlu mult mai apreciat: Devil May Cry 4.

    Povestea jocului este una clasica. Este vorba de eternul razboi dintre bine si rau, doar ca aici cele 2 parti sunt reprezentate de 2 zeite: Freya si Hel. Hel a fost izgonita de Freya, iar acum si-a creat o armata, dorind sa cucereasca taramul legendar al zeilor nordici: Asgard. Persoanjul principal este Skarin, vikingul ales de Freya sa infrunte fortele raului. Dupa un cut-scene destul de bine realizat porniti intr-o lunga aventura, spun lunga deoarece Viking va poate oferi peste 15 ore de gameplay. In joc exista 3 insule, fiecare impartita in 2 jumatati. Pentru a trece pe o alta insula veti fi nevoiti sa invingeti o armata ce apara acele tinuturi. Desigur nu va trebui sa o invingeti de unul singur. Pe fiecare insula aveti cateva obiective (elibereaza x clanuri de vikingi, obtine elementul x, sumon the dragon si alte cateva) ce trebuie indeplinite pentru a da batalia cea mare. O mare problema a jocului este diversitatea acestor quest-uri, pe fiecare insula fiind nevoit sa faci aceleasi lucruri.

    Cum jocul este open-world, iar insulele sunt destul de mari v-ati astepta sa existe posibilitatea de a avea o creatura cu care sa puteti parcurge aceste distante. Aceasta nu exista, dar nu este un minus al jocului deoarece pe fiecare insula exista cateva Laystones cu ajutorul carora puteti calatorii. Sistemul de lupta al jocului este unul destul de simplu, fiind necesare doar 2 butoane pentru a executa atacurile de baza. Desigur il puteti invata pe Skarin sa foloseasca atacuri mult mai puternice. Aceste lovituri pot fi invatate la arena unde, pentru o suma de bani, vi se va debloca o lovitura mult mai puternica. Numarul combo-urilor ce pot fi invatate la arena e destul de mic. Banii ii obtineti gasind comori. Fiecare lovitura invatata la arena are nevoie de o energie ce o obtineti lovind inamicii. Skarin poate invata si sa foloseasca focul, gheata si lumina. Fiecare ofera bonusuri lui Skarin, de exemplu daca folositi Ice inamicii sunt inghetati pe loc. Pe parcursul jocului puteti cumpara toporisti cu care sa va omorati inamicii de la distanta, dar si flame pots. In Viking sunt prezente si fatalitati: cand ati ranit destul de tare un oponent deasupra acestuia va aparea un buton, astfel veti putea executa aceasta miscare foarte brutala in care Skarin isi macelareste inamicii. Varietatea inamicilor lasa de dorit. Exista cateva tipuri de inamici bazati pe lupta corp-la-corp, arcasi si inca o creatura ce seamana cu un vampir. Exista si 2 tipuri de bossi: Giant si Champion. In luptele cu acestia vor aprea celebrele quick time events. Mai exista un tip: Shaman. Pe acestia ii intalniti in marile batalii ce se dau pe fiecare insula. Exista si optiunea de a te strecura in spatele inamicilor, in aceste situatii este nevoie de o singura lovitura pentru a-i omori. In bataliile finale puteti folosii dragonii, cu care puteti nimicii grupuri de soldati. Pentru a chema dragonii aveti nevoie de rune. O optiunea destul de importanta care lipseste este posibilitatea de a fugi. Astfel va trebui sa fiti atenti mereu pentru a nu fi ucisi de fortele Legiunii, numele dat armatei lui Hel.

    Grafica poate fi considerata unul dintre punctele forte ale acestui joc. Animatiile din timpul loviturilor brutale ale lui Skarin sunt superbe, desi cam repetitive, iar unele peisaje te lasa cu gura cascata. Din pacate interactiunea cu mediul este inexistenta, dar acesta nu este un aspect foarte deranjant. In timpul marilor batalii framerate-ul scade, dar nu este un lucru deranjant avand in vedere numarul de soldati aflati in acelasi timp pe ecran. Un alt detaliu minor, dar care-i poate deranja pe unii: personajele nu-si misca buzele in timpul unor dialoguri, repet unori dialoguri deoarece in majoritatea toate lucrurile sunt asa cum ar trebui sa fie.

    Muzica se potriveste destul de bine cu jocul, cu atmosfera acestuia. Skarin este destul de tacut, iar dialogurile sunt destul de simpliste desi vocile sunt destul de bine alese.

    Viking Battle for Asgard este un joc bun, ce nu trebuie jucat in sesiuni foarte lungi insa deoarece devine repetitiv. Are cateva minusuri (cum ar fi repetitivitatea, povestea destul de slaba si alte cateva detalii), dar merita. Este un titlu ce merita jucat, mai ales ca acum poate fi gasit la preturi foarte mici pe site-urile de afara. Un joc care merita un sequel, pe care probabil nu-l va primi, avand in vedere ca The Creative Assembly sunt ocupati cu seria Total War. Viking nu este un hack'n'slash rapid, asa cum este Devil May Cry 4, dar este un joc bun in aceasta categorie.

    Story: 7
    Gameplay: 9
    Grafica: 8
    Sunet: 8

    Nota finala: 8
    Attached Images Attached Images b14.jpg b15.jpg viking-06.jpg 787787172.jpg viking_battle_for_asgard_profilelarge.jpg 2.jpg

  2. #2 SP
    Member no_m3rcy's Avatar
    de cnd am zis k vreau jocul asta ..... dar a tot a intervenit altceva , un sequel ar fi bestial... dupa parerea mea este foarte asemanator cu Assasin's Creed in ceea ce consta parcurgerea intregului joc...este foarte linear, insa precum Assasin's Creed 2 si sequelul acestui joc poate sa elimine problema diversitatii...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts