Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 2 of 2

Thread: User Review: Defense Grid - The Awakening

 1. #1 SP
  Senior Member Mika's Avatar

  User Review: Defense Grid - The Awakening

  Dupa doua nopti albe petrecute in compania superbului Mass Effect si doua ore jumate jucate fara a salva urmate de o moarte subita , am decis ca e timpul sa iau o pauza. De plictiseala, sau mai mult de curiozitate, m-am decis sa vad ce mai e nou pe Marketplace. Dupa cateva trial-uri la diferite joculete arcade, am dat peste Defense Grid: The Awakening.

  Nestiind de aclamata versiune de PC a jocului, dar fiind un fan al hartilor de tip Tower Defense din Warcraft 3, am descarcat trial-ul cu incredere. Tutorialul format din 3 misiuni simple a fost de ajuns sa ma convinga sa descarc varianta full pentru doar 800 , echivalentul a 10$.

  Campania principala a jocului are 20 de nivele si desi pare putin, acestea pot fi chiar provocatoare daca incercati sa obtineti medalia de aur la fiecare in parte. Pe langa acestea exista si cateva variatii la fiecare harta cum ar fi un numar limitat de turnuri, resurse sau upgrade-uri sau doar un singur reactor de aparat.

  Fiind un joc special gandit pentru Tower Defense, vine cu cateva chestii inedite. Cea mai folositoare dintre acestea mi s-au parut checkpoint-urile. Numai eu stiu de cate ori am injurat ca nu mi-am facut turnul potrivit la momentul potrivit si a venit "Air"-ul peste mine. La simpla apasare a unui buton, jocul va da la ultimul checkpoint si daca nu e de ajuns, poti merge si mai in urma. Jocul salveaza automat la fiecare 2-3 nivele.

  Jocul vine cu o idee noua, sau cel eu n-am mai vazut-o in jocuri de tip TD: scopul inamicilor nu este doar sa treaca de apararea ta; ei trebuie de asemenea sa fure niste reactoare aflate in capatul celalalt al hartii si apoi sa se intoarca pe unde au venit. Unele harti au intrarea si iesirea puncte diferite, astfel necesitand alte tactici. Mai sunt unele harti care au 2 puncte de intrare/iesire fortandu-te sa te lupti pe doua planuri. Cele mai interesante harti sunt insa cele in care poti modifica radical traiectoria extraterestrilor prin amplasarea turnurilor. Cu ajutorul catorva mitraliere bine amplasate ii puteti face pe extraterestrii sa stea in raza de actiune a unui singur turn mai mult sau chiar sa intre de mai multe ori in raza acestuia. Felul in care sunt gandite hartile si locurile specifice unde poti amplasa turnuri, avantajeaza de multe ori acest lucru.

  Turnurile propriu-zise sunt destul de variate si indeplinesc roluri diferite. Primul turn deblocat este "Gun", o mitraliera banala, ieftina si foarte eficienta daca sunt dispuse in numar mai mare. Un alt turn foarte util este "Temporal" care (in traditia jocurilor TD) incetineste simtitor unitatile din raza sa de actiune. Un turn interesant este "Meteor"-ul, un tun foarte puterni, cu o raza de actiune ce acopera aproape toata harta, cu splash damage, singurul lucru care-l trage in jos fiind insa cadenta de tragere. Poate cel mai difeirit turn din toate vazute pana acum este "Command" care iti da mai multi bani pentru fiecare inamic omorat in raza sa de actiune precum si dezvaluie unitatile invizibile. In total sunt zece turnuri fiecare cu plusurile si minusurile sale, nefiind nici unul cel mai puternic sau cel mai slab, lucru care conteaza mult la balansarea jocului.

  Unitatile inamice nu sunt nici ele mai prejos. Acestea sunt destul de variate existand atat unitati terestre cat si aeriene. De obicei in jocurile de acest tip, unitatile aeriene sunt foarte greu de invins, dar spre usurarea mea aici exista o metoda foarte simpla de a le dobori: "Missile" Tower! Cele terestre sunt mai greu de invins si necesita o varietate mai mare de turnuri. Puterea acestora creste odata cu numarul de valuri si pe la mijloc te poti astepta la compania catorva bossi foarte puternici, dar extrem de inceti ca la sfarsit sa ai parte de bossi puternici, dar in acelasi timp foarte rapizi. Pe langa bossi exista aproximativ 15 tipuri de monstrii fiecare cu puterile si slabiciunile lui: unii au scut, unii sunt rezistenti, unii sunt rapizi, unii vin in numar foarte mare, etc.

  Am ramas placut impresionat de acest joculet care pentru o suma modica poate fi descarcat de oricine de pe Xbox Live Marketplace. Recomand oricui cu caldura sa incerce macar trial-ul ca sa intelegeaga despre ce vorbesc.

  Grafica: 8
  Story: 7
  Gameplay: 10
  Sunet: 9
  Impresie: 9

  TOTAL: 8.6
  Attached Images Attached Images darker_fid7_200909031449240_original.jpg defense-grid-0.jpg e.jpg dg00pc001.jpg 105.jpg defensegridtheawakening_1.jpg

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Gata, m-ai convins ! Fiind fan TD-uri, i'll get it

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Review: The Last of Us By tudyniuz in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 30 Last Post: 05-01-2016, 05:17
 2. User Review: Shadows of the Colossus By colossus in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 3 Last Post: 26-02-2014, 21:16
 3. User Review: The Saboteur By zinodaur in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 6 Last Post: 23-12-2009, 10:28
 4. User Review: South Park Let's Go Tower Defense Play (XBLA) By Khan in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 0 Last Post: 15-12-2009, 22:52
 5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts