Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: Marvel's Avengers - Co-Op Review - PS4 Pro

 1. #1 SP
  CG Editor Dant3's Avatar

  Marvel's Avengers - Co-Op Review - PS4 Pro

  Odată cu lansarea jocului Avengers, m-am gândit împreună cu MonkY să vă aducem un review inedit pe care l-am denumit Co-op Review. Am ales în acest fel, deoarece ni s-a părut interesant să facem ceva mai special și să unim ideile mele și ale colegului care m-a ajutat să străbat o parte din universul Marvel.

  În urma cu aproximativ 3 ani, am aflat că cei de la Square Enix lucrează la mai multe jocuri din universul Marvel. Imediat, a intervenit o rază de speranță când am văzut că de proiectul Avengers se ocupă două studiouri, Eidos Montreal și Crystal Dynamics, care ne-au adus câteva titluri bune precum Deus Ex și Tomb Raider. După primele imagini și filmulețe, care ne-au prezentat secvențe de gameplay, am fost destul de entuziasmat. Văzusem o combinație de Anthem și Destiny, combinație care se anunța mortală pentru timpul meu.

  Înainte de a va prezenta părerea mea despre cel mai recent joc din universul Marvel, vreau să vă spun că nu sunt un fan înrăit!


  Poveste și Gameplay

  Marvel's Avengers este un joc de acțiune 3rd person bazat pe o poveste singleplayer. Putem să jucam anumite misiuni într-un mod co-op, cu prietenii și nu numai. De aici începe și principala mea problemă cu acest titlu! Mi-aș fi dorit să joc întreaga poveste cu cel puțin un amic, așa cum am făcut-o în Destiny sau Division. Din păcate, jocul nu ne permite acest lucru, poate din cauza poveștii, care se prezintă practic ca un film cu mai multe episoade.

  Povestea propriu-zisă începe cu un clișeu. În momentul când Răzbunătorii, Captain America, Iron Man, Black Widow, Thor și Hulk, sărbătoreau inaugurarea unui sediu secundar, are loc un atac terorist care se finalizează cu distrugerea unui cristal. Din această cauză, oamenii simpli devin la rândul lor super eroi cu puteri speciale, iar grupul Avengers se destramă fiind acuzați că au fost, hai să zicem, depășiți de situație. La o distanță de 5 ani după acest incident, scopul nostru este acela de a stopa virusul care continuă să transforme oamenii simpli în super oameni. Bineînțeles că urmează un alt clișeu, reunirea formației Avengers.

  Despre gameplay pot spune că am avut parte de o surpriză plăcută. Chiar dacă împrumută elemente de gameplay din multe alte jocuri (fiind foarte greu să mai inovezi la genul acesta de joc), modul în care în timpul acțiunii treci de la un personaj la altul te face să vezi povestea mult mai amplu, astfel rezultând o imersiune mult mai mare în tot ce se întâmpla pe parcursul jocului.

  Chiar dacă au abilități similare, abordarea și stilul fiecărui super erou e foarte diferită, fiecare având propriile puncte forte și slăbiciuni. O să iți ia puțin timp până o să te înveți cu fiecare în parte.

  În ceea ce privește skill tree-ul fiecăruia, din nou am rămas surprins cât de complex este, dar ai nevoie de timp și puțină explorare pentru a face upgrade-uri. Poți crea build-uri unice în funcție de ceea ce loot-uiești, pe care să le adaptezi pe stilul tău de joc. Gear-ul este structurat în funcție de raritate de la common la exotic. Cu cât mai rar echipamentul, cu atât mai multe perk-uri are. Asta duce uneori la aglomerarea inventarului ceea ce te face sa îl cureți in mod regulat. Resursele pentru upgradarea echipamentului se găsesc în cutii amplasate strategic pe parcursul fiecărei misiuni.

  După terminarea campaniei, ai parte și de conținut endgame, care nu este la fel de bun ca și povestea principală, dar face legătura cu partea de multiplayer, pentru că îți dă posibilitatea să îți ridici level-ul la personaje.

  Vei realiza ca nivelul de dificultate este muuult mai mare și au făcut asta intenționat pentru a lungi artificial orele de joc. Spun acest lucru, deoarece la finalul poveștii principale abia dacă ai ajuns la nivelul 10, nedeblocând toate abilitățile, însă pentru a putea fi deblocate, o să ai nevoie să faci puțin grinding pentru a ajunge la nivelul 50, care este și maxim. Știu, da, vă sună cunoscut *cough* Destiny.

  Pe parcursul jocului, am avut impresia că pe partea de combat are și un flavor God of War-ish, că ulterior să aflu că de acest joc s-a ocupat Vince Napoli, domn ce a lucrat la God of War 2018. Bună alegere!


  Grafică, Sunet si Multiplayer

  Din punct de vedere grafic, jocul arată bine. Îmi lasă impresia că avem posibilitatea de a "gusta" puțin din ceea ce ne așteaptă pe generația următoare de console, spun asta, deoarece mocap-ul și lipsync-ul sunt spot on.

  Însă la partea tehnică au multe de reparat. E frustrant să te bați cu multi inamici și unul dintre ei să cadă într-o prăpastie și să nu moară, iar tu să nu poți ajunge la el și din cauza asta să fii nevoit să restartezi tot nivelul... Sunt multe lucruri de rezolvat din punctul acesta de vedere și lasă o impresie de neglijență, mai ales dacă ne raportăm la bugetul mare pe care l-a avut jocul.

  Mai este o problemă și cu stabilitatea jocului, care din cauza detaliilor ridicate arată limitarea hardware-ului, al meu PS4 Pro nefăcând față în scene de acțiune când ecranul se umple de inamici. Framerate-ul scade uneori până în zona 15-20 FPS ceea ce poate fi enervant.

  Vizionand toate filmele din Universul Marvel (nici nu știu de ce), ajungi să asociezi vocea actorului cu personajul interpretat. Faptul că în joc, nu au folosit actorii din filme, face cumva experiența audio ușor ciudată. Nu spun că actorii fac o treabă rea, doar că se putea mai bine.

  În privința efectelor sonore, sunt ceea ce te-ai aștepta de la un blockbuster, dar diferă mult dacă joci pe un sistem 5.1 față de căști. Dacă aveți vecini înțelegători, recomand să-l jucați pe un sistem surround cu un subwoofer bun.

  Modul multiplayer care ar fi trebuit să fie punctul forte, mi-a lăsat un gust amar. Deseori aveam impresia că joc Anthem sau acel multiplayer oribil din Mass Effect Andromeda. Nivelurile repetitive în gameplay, dar și în prezentare, m-au făcut să joc prea puțin, din păcate. Pentru mine, fiecare minut petrecut în modul co-op a fost un chin, singurul plus fiind hazul de necaz făcut în party chat.


  Concluzie

  Nu am înțeles de ce anumite companii care reușesc să pună mâna pe IP-uri atât de mari, nu reușesc să acapareze și câțiva oameni talentați cu imaginație mai bogată care ar putea să ne aducă scenarii demne de numele care sunt în titlu. Da, la tine ma uit acum Square Enix cu un ochi, celălalt este la EA, care an de an a reușit cu brio să își bată joc de universul atât de drag mie, Star Wars.

  Trezirea până nu e prea târziu, respectați jucătorii și francizele pe care ați pus mâna!

  Dacă ești fan Universul Marvel și vrei să joci un joc singleplayer cu eroii preferați în weekend-urile în care nu ai un film de acțiune la care sa te uiți, atunci e pentru tine. Dacă ești în căutarea de a juca ceva nou împreună cu prietenii, unde sa va distrați și să uitați de voi, jucați Fall Guys!

  Poveste: 6
  Grafica: 8
  Sunet: 7
  Gameplay: 7
  Multiplayer: 5

  Nota finala: 6.6

  PS: Multumesc pe aceasta cale colegului Ciprian pentru ca a rezistat eroic in acest joc si bineinteles lui MonkY pentru codul de review pus la dispozitie!
  Attached Images Attached Images marvels_avengers_8.jpg marvels_avengers_7.jpg marvels_avengers_6.jpg marvels_avengers_2.jpg marvels_avengers_3.jpg marvels_avengers_1.jpg marvels_avengers_4.jpg marvels_avengers_5.jpg

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Thanks for the review!

  E ceva ciudat maxim cu screenshot-urile din jocul asta. Ori au gresit pe undeva developerii, ori e o problema la screenshot-uri fix in joc. Pur si simplu cam 90% din tot ce am gasit pe net (ca screenshots ingame) arata horrible. Chiar si in 4K, zici ca sunt de fapt in 720p si facut resize de-acolo. Tare sunt curios la ce rezolutie nativa ruleaza de fapt jocul... Singurele "screenshot-uri" care arata bine ingame, sunt cele oficiale de la Marvel. Hmm...

  P.S. Dant3: ai spus ca nu esti fan Marvel... deci fair ar fi de spus ca pentru un fan Marvel, la nota de 6.6 ar merge adaugat cel putin inca un punct, nu?

 3. #3 SP
  CG Editor Dant3's Avatar
  Altceva mi se pare ciudat. Sunt câteva poze pe care eu nu le-am urcat când am pus recenzia. Am urcat pozele primite de la colegul de review. El se joaca tot pe un PS4 Pro și îți spun sigur ca jocul arată mult mai bine decât în poze.

  Referitor la nota, am un prieten care îl considera cam de 8 și nu e fan Marvel, dar este fan Destiny

  PS: Cred ca niște poze în Photo Mode ar fi prins mai bine

 4. #4 SP
  Why so serious ? razvanrazy's Avatar
  Pai da - jocul are Photo Mode - de ce nu l-ai/l-ati folosit?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

 1. Marvel's Avengers By Dant3 in forum Console Club
  Replies: 155 Last Post: 21-01-2023, 11:35
 2. Review: Marvel's Spider-Man - PlayStation 4 Pro By Dant3 in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 2 Last Post: 11-09-2018, 09:23
 3. Review: Middle - Earth: Shadow of War Review - PS4 Pro By Dant3 in forum Game Reviews & Previews
  Replies: 3 Last Post: 08-11-2017, 12:36
 4. Replies: 0 Last Post: 04-03-2012, 12:45
 5. Replies: 0 Last Post: 16-01-2012, 18:10

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts