Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: User Review: Fifa 10

  1. #1 SP
    Senior Member erik95's Avatar

    User Review: Fifa 10

    Electronic Arts ne ofera an de an un joc bazat pe licenta Fifa, iar in unii ani ( cum ar fi anul 2010) ne ofera 2 jocuri. Seria s-a bucurat de succes inca de la primul joc, lansat in 1993. De atunci am avut nenumarate jocuri Fifa, avand parte de lansari noi an de an, jocuri care sunt din ce in ce mai bune, sau cel putin asa sustine EA.

    I love football!

    Personal ma consider un fan al jocurilor de gen, desi in ultimii ani nu am mai jucat toate jocurile fotbalistice lansate pe piata. Incepand cu anul 1998 am trecut prin toate jocurile Fifa, cu seria PES facand cunostina ceva mai tarziu, daca nu ma insel in 2004. Pe langa aceste titluri am parcurs cu placere si managerele fotbalistice: Football Manager si Fifa Manager, preferat fiind primul titlu.

    Diversitate

    Fifa a oferit, si va oferi, intotdeauna diversitate. De la numarul mare de echipe, in cazul de fata peste 500 din 25 de campionate, pana la numeroasele moduri de joc. Modurile de joc ofera foarte multe posibilitati, jucatorii putand intra in ghetele fotbalistului preferat, dar pot si prelua carma echipei favorite. Printre moduri intalnim Manager Mode, Be A Pro, Tournament, Lounge Mode si Online. Numarul de moduri de joc garanteaza un numar mare de ore petrecute in Fifa 10.

    Gameplay

    Fifa 10 aduce, cel putin teoretic, sute de imbunatatiri jocului de anul trecut. Cum in ultimii 2 ani nu am mai jucat jocuri de gen, nu pot spune cu exactitate care sunt acestea si daca ele chiar exista. Ca in fiecare an ne sunt puse la dispozitie o multime de optiuni. Putem ajusta viteza jocului, asistenta oferita de calculator si altele. Exista foarte multe niveluri de dificultate, iar aceste pot deveni mai multe daca ne folosim de optiunile despre care ati citit ceva mai devreme.

    Controlul este neschimbat. Xul este folosit pentru pase, patratul pentru centrari, triunghiul pentru pase lungi si cercul pentru sut. Putem face cateva schimbari, desi pentru un fan al seriei acestea nu sunt necesare, acestea fiind deja obisnuit cu ele.

    Una dintre schimbarile importante aduse in Fifa este miscarea jucatorilor, care acum este libera, nefiind limitata de cateva axe. Driblingurile sunt, in continuare, destul de usor de realizat. Totusi, miscarile avansate vor necesita timp pentru a fi realizate, un incepator neavand nicio sansa sa le reuseasca.

    Jocul este foarte fluent, pasele curg foarte bine si totul se misca foarte bine. Am intalnit totusi cateva probleme, uneori jucatorii uitand sa traga mingea dupa ei sau plecand mai tarziu decat am dorit eu. Aceste probleme sunt minore si nu deranjeaza, adevaratele probleme fiind altele.

    Grafica si sunet

    Grafic Fifa 10 arata bine, desi engineul isi arata varsta. Modelele jucatorilor sunt bine realizate, reproducand foarte bine corespondeti lor din lumea in care traim. Tribunele arata relativ bine, chiar daca spectatorii sunt lipsiti de detaliu ii putem ierta pe cei de la EA avand in vedere numarul ridicat al acestora. Gazonul arata OK, desi putea fi realizat mai bine. Per total e bine realizat din punct de vedere grafic, dar PES mi s-a parut mai bun la acest capitol, mai ales din cauza modelelor jucatorilor si gazonului mai bine realizat.

    Atmosfera de pe stadion este extraordinara, la acest capitol Fifa 10 fiind regele indiscutabil al jocurilor de gen. Comentariul este foarte bun. Daca jucati prea mult timp jocul, comentariul va deveni repetitiv. Aici incepem partea negativa a articolului. Muzica mi se pare total nepotrivita. Artisti in mare parte de mana a doua, cu 1-2 exceptii. Majoritatea melodiilor mi s-au parut deranjante, cea ce m-a facut sa petrec cat mai putin timp in meniuri. Tema principala a jocului mi s-a parut o exceptie. Fifa 10 nu se ridica insa la inaltimea unor jocuri precum Fifa 2002, a carui coloana sonora mi-a ramas si acum intiparita in minte.

    Probleme

    Ca orice alt joc, si Fifa 10 are probleme, destul de multe probleme. As incepe cu Manager Mode, mod care are, in opinia mea, cateva lipsuri evidente. Board Confidence si Manager Reputation scad/cresc destul de aiurea. Un egal cu o echipa de mijlocul clasamentului va aduce o scadere foarte mare, in timp ce o victorie la scor impotriva rivalei va aduce o crestere nesemnificativa a acestora. A doua mare problema a Fifa 10 sunt bug-urile. Intalnim zeci de bug-uri, chiar si acum dupa lansarea catorva update-uri. Fie ca vorbim de un portar care gafeaza intr-un mod cum nu o poate face nimeni sau de un jucator care devine din senin invizibil.

    Online

    Fifa a fost intotdeauna un joc popular online si, in ultimii ani, singura alternativa pentru fanii fotbalului care doresc cateva jocuri impotriva unor oponenti umani. Si in acest mod Fifa 10 ofera diversitate, existand foarte multe moduri de joc. Puteti juca 1 vs 1, intr-o echipa ( 10 vs 10), intr-un club care incearca sa cucereasca clasamentele online sau in liga unui prieten. Cu siguranta veti petrece multe ore in acest mod de joc. Problemele nu lipsesc nici aici. Pe langa bug-urile mentionate deja mai exista si problema unor deconectari destul de frecvente. Mare parte din incercarile mele de a ma conecta la un meci s-au soldat cu un esec.

    Virtual Pro, Live Season 2.0 si easportsfootbal.com

    Virtual Pro este un nou mod de joc in care jucatorul isi poate crea un corespondent virtual. Acesta poate fi folosit in modurile singleplayer, dar va puteti inscrie si intr-un club. Live Season se intoarce si in Fifa 10, odata cu jocul veti primi si posibilitatea de a incerca Live Season intr-unul dintre cele 6 campionate disponibile. Ultimul este site-ul unde merg toate capturile de ecran si filmuletele realizate de voi, Fifa 10 avand si aceste posibilitati.

    Trofee

    Fifa 10 poate fi o Platina destul de grea, fiind necesare foarte multe ore de joc. Majoritatea trofeelor sunt usoare, dar necesita foarte mult timp pentru a fi obtinute.

    Si-am terminat

    Fifa 10 este un joc bun, desi se putea ceva mai mult. Mai mult ca sigur ca editia 2011 va fi mai buna, desi se va mentine, mai mult ca sigur, un mare dezavantaj al jocurilor lansate in ultimii ani: bug-urile. Nu cred ca EA Sports poate crea un joc fara bug-uri, dar in acelasi timp sa introduca si elemente noi, motivul principal fiind timpul scurt pe care aceste jocuri il petrec in stadiul de productie.

    Singleplayer: 8.5
    Gameplay: 9
    Grafica: 8.5
    Sunet: 8
    Online: 8.5

    Nota Finala: 8.5
    Attached Images Attached Images 23477d1243404422-primele-imagini-din-fifa-10-fifa10_1.jpg 33301d1252588891-fifa-10-disponibil-pe-10-fifa10.jpg fifa-09_13-09-08_10.jpg fifa10_ps3_gameplay_001.jpg fifa10_ps3_xavi_001.jpg fifa10_seriea_02_wm.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member bogdan2706's Avatar
    pe ce consola l-ai jucat ?
    eu nu am intalnit bug-urile despre care ai pomenit, ce sa m-ai zic de deconectarile de la online (consider ca netul tau este de vina).
    Una peste alta, cred ca ai acordat o nota destul de mica la toate capitolele (inafara de singleplayer) celui mai reusit FIFA ever...

  3. #3 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    PS3, iar deconectarile nu cred ca sunt de la mine. Am jucat alte jocuri si n-am avut nicio problema.

  4. #4 SP
    Banned Venom's Avatar
    @erik95

    Esti un membru marcant al Consolegames, dar lasa-te de reviewuri te rog. Apreciez efortul tau, este parerea ta, dar m-am prabusit de ras cand am citit cateva fraze:

    "Una dintre schimbarile importante aduse in Fifa este miscarea jucatorilor"
    "Controlul este neschimbat. Xul este folosit pentru pase, patratul pentru centrari, triunghiul pentru pase lungi si cercul pentru sut"
    "Fifa 10 aduce, cel putin teoretic, sute de imbunatatiri jocului de anul trecut. Cum in ultimii 2 ani nu am mai jucat jocuri de gen..."

    Si multe altele.

    Reviewul este schematic, de zici ca ai facut un tabel in excel.

    Eu zic ca poti mai mult. Ce zici?

    P.S.: Un adevarat review la un joc de genul asta nu se face la aparitia lui. Se face dupa cateva luni, cand reusesti sa aprofundezi secretele, defectele si calitatile jocului. Nu este un shooter, un RPG sau un adventure. Fiecare meci are experienta lui. Tin minte cati il injurau dupa aparitie. Si acum, cand cei multi au gasit logica jocului, nu mai contenesc sa-l inalte in slavi.

    P.P.S.: Sa-ti spun un secret. Deconectarile se produc din cauza setarilor din routerul tau. Configureaza-ti corect routerul, PS3ul, nu lasa nimic automatic, aloca numai IPurile necesare si obligatorii (fixe), da DMZ la PS3, vezi sa ai NAT 2. Te cred ca in celelalte jocuri n-ai probleme, dar daca faci asta te ajuta.

  5. #5 SP
    Taw
    Senior Member Taw's Avatar
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    @erik95

    Esti un membru marcant al Consolegames, dar lasa-te de reviewuri te rog. Apreciez efortul tau, este parerea ta, dar m-am prabusit de ras cand am citit cateva fraze:
    Desi apreciez eforturile lui erik, pe mine ma zgarie practic pe creier repetitiile si folosirea excesiva a gerunziului.Tind sa cred ca nu reciteste inainte sa apese butonul de Submit.

    "Electronic Arts ne ofera an de an un joc bazat pe licenta Fifa, iar in unii ani ( cum ar fi anul 2010) ne ofera 2 jocuri"
    "Aceste probleme sunt minore si nu deranjeaza, adevaratele probleme fiind altele. "
    "Modelele jucatorilor sunt bine realizate, reproducand foarte bine corespondeti lor din lumea in care traim. Tribunele arata relativ bine, chiar daca spectatorii sunt lipsiti de detaliu ii putem ierta pe cei de la EA avand in vedere numarul ridicat al acestora."


    Multi review-eri de aici au pornit mai greu, dar acum scriu niste articole foarte bune (de ex Khan).Aici nu e vb de varsta, Mika la 16-17 ani scrie de n-are aer.
    Erik, te sfatuim sa incerci sa devii mai bun in ceea ce faci, se vede ca de vointa nu duci lipsa.
    Spor la treaba.

  6. #6 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    @erik95

    Esti un membru marcant al Consolegames, dar lasa-te de reviewuri te rog. Apreciez efortul tau, este parerea ta, dar m-am prabusit de ras cand am citit cateva fraze:

    "Una dintre schimbarile importante aduse in Fifa este miscarea jucatorilor"
    "Controlul este neschimbat. Xul este folosit pentru pase, patratul pentru centrari, triunghiul pentru pase lungi si cercul pentru sut"
    "Fifa 10 aduce, cel putin teoretic, sute de imbunatatiri jocului de anul trecut. Cum in ultimii 2 ani nu am mai jucat jocuri de gen..."

    Si multe altele.

    Reviewul este schematic, de zici ca ai facut un tabel in excel.

    Eu zic ca poti mai mult. Ce zici?

    P.S.: Un adevarat review la un joc de genul asta nu se face la aparitia lui. Se face dupa cateva luni, cand reusesti sa aprofundezi secretele, defectele si calitatile jocului. Nu este un shooter, un RPG sau un adventure. Fiecare meci are experienta lui. Tin minte cati il injurau dupa aparitie. Si acum, cand cei multi au gasit logica jocului, nu mai contenesc sa-l inalte in slavi.

    P.P.S.: Sa-ti spun un secret. Deconectarile se produc din cauza setarilor din routerul tau. Configureaza-ti corect routerul, PS3ul, nu lasa nimic automatic, aloca numai IPurile necesare si obligatorii (fixe), da DMZ la PS3, vezi sa ai NAT 2. Te cred ca in celelalte jocuri n-ai probleme, dar daca faci asta te ajuta.
    Din experienta proprie-ti zic ca daca faci review dupa enspe luni nu-l citeste nici dracu. Daca nu e un joc aparut in maxim o luna, lumea va fi total dezinteresata de el pentru ca si-a format deja o idee (chiar si preconceputa) despre ce-i ofera acel joc.
    Faptul ca injurau FIFA la lansare si-l ridica in slavi acum nu inseamna neaparat ca e uun joc mai bun. Poate inseamna ca si-au dat seama ca nu au alte alternative mai bune.
    De exemplu l-am injurat pe Basescu cand au fost alegerile, dar acum e al nostru si prost cum e el, cu el ne spalam pe cap inca 5 ani si speram la mai bine pentru alegerile viitoare (sau la FIFA 11 in cazul jocului).

  7. #7 SP
    Taw
    Senior Member Taw's Avatar
    Quote Originally Posted by Venom View Post
    P.S.: Un adevarat review la un joc de genul asta nu se face la aparitia lui. Se face dupa cateva luni, cand reusesti sa aprofundezi secretele, defectele si calitatile jocului. Nu este un shooter, un RPG sau un adventure. Fiecare meci are experienta lui. Tin minte cati il injurau dupa aparitie. Si acum, cand cei multi au gasit logica jocului, nu mai contenesc sa-l inalte in slavi.
    1. Ti se pare ca review-ul lui erik a fost facut LA APARITIA LUI FIFA 10? Era aparut de cel putin 2 luni.
    2. Deci GT, gamespot, gamespy, etc sunt niste prosti ca nu asteapta cateva luni pt a face review-uri "adevarate".

    Sa fim realisti, Fifa nu e Starcraft, unde se mai descopera strategii la 10 ani dupa aparitie, e un rahatel de fotbal, aceeasi jucatori, aceeasi minge, acelasi teren.
    Tinand cont de nota pe care o are pe metacritic, mi-e greu sa cred ca vreo parere pertinenta l-a injurat la aparitie, iar acum il ridica in slavi.Aici nu vorbim de vecinul tau de la parter, care abia a terminat clasa a 5-a.

  8. #8 SP
    Banned Venom's Avatar
    Stiu foarte bine cand a aparut FIFA si cand a facut erik95 reviewul. Nu m-am exprimat eu bine, dar vroiam sa zic ca dupa un timp de la aparitie recenzia trebuia facuta mai in profunzimea jocului. Buguri, glichuri, exploituri, etc.... O analiza mai "profesionala", daca ma-ntelegi, nu de genul "tasta x e pasa".


    Quote Originally Posted by Taw View Post
    2. Deci GT, gamespot, gamespy, etc sunt niste prosti ca nu asteapta cateva luni pt a face review-uri "adevarate".
    Nu este vorba ca sunt prosti. Ei isi fac datoria si lanseaza reviewul la aparitia jocului. "Stimulati" sau nu, n-au cum sa-si dea seama de potentialul unui joc de gen FIFA in cateva zile de butonare (si fie vorba intre noi, poate pica pe mana vreunui habarnist). Chiar daca nu este Starcraft sa faci strategii noi si dupa mai bine de 10 ani, tot iti trebuie cateva luni sa stapanesti bine jocul de FIFA.

    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Din experienta proprie-ti zic ca daca faci review dupa enspe luni nu-l citeste nici dracu.
    Ba sa stii ca eu le citesc cu placere.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: FIFA 12 By AndRewqp in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 30 Last Post: 08-03-2012, 22:48
  2. User Review: Fifa 11 By x2z in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 5 Last Post: 07-11-2010, 14:37
  3. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  4. User Review: Flower By h0stile in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 19-02-2009, 20:59
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts