Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 8 of 8

Thread: User Preview: F.3.A.R.

  1. #1 SP
    Member hibrid13's Avatar

    User Preview: F.3.A.R.

    Cum poti transforma un co-op game in ceva infricosator? Aceasta este intrebarea care se ridica in randul developerilor ce muncesc pentru Day 1 Studios, in incercarea lor de a-i oferi o alta fata noului titlu din seria F.E.A.R. Preluand stafeta acestei francize supranaturale de la Monolith, Day 1 are misiunea de a pastra elementele horror deja consacrate si de a construi o campanie bazata pe un story captivant, avand in prim plan doi jucatori ce se vor lupta sa descopere misterele din spatele unei conspiratii paranormale.

    Notiunea de cooperative first-person shooter nu e una noua. De fapt, a devenit deja o obisnuinta atunci cand vine vorba de un titlu ce face parte din acest gen. Dar pentru un joc horror, este cu totul o alta poveste, acesta fiind construit in jurul zbuciumului unui personaj, care se simte deseori singur si se deplaseaza pe coridoare slab luminate, prin paduri in care domina ceata densa, sau prin oricare alte locatii ce au fost lovite de dezastre, extraterestrii sau zombii. Ceea ce urmareste Day 1 sa realizeze cu F.3.A.R. este destul de dificil: sa aplice acele sentimente de neliniste si de nesiguranta asupra a doua caractere, a caror relatie fragila va trebui sa se consolideze intr-un final pentru a rezolva misterul.

    Cele doua personaje din F.3.A.R. sunt Point Man si Paxton Fettel, ale caror nume nu vor avea nicio insemnatate daca nu ati jucat primul F.E.A.R. Insa, va voi ajuta eu putin: Acestia sunt doi frati ce au o relatie instabila si un trecut nefericit. Point Man a fost protagonistul primului joc, un super soldat ce primise ordinul de a-l omori pe Fettel, care era un vrajitor ce folosea puterile telepatice pentru a macelari oameni nevinovati. In ciuda faptului ca erau rude, Point Man isi indeplineste ordinul si il impusca mortal pe fratele sau. Dar asta fost la inceput. Acum lucrurile sunt putin diferite.
    In F.3.A.R., Fettel se intoarce sub forma unei fantome cu scopul de a-si vana fratele. Fettel se situeaza undeva intre a fi companion sau antagonist, cautand ajutor din partea lui Point Man pentru a ajunge la Alma, misterioasa figura feminina ce a facut celebra seria F.E.A.R. Motivele nu sunt cunoscute, dar cu toate acestea pare a fi un scenariu interesant care deosebeste acest co-op game de structura standard. "Not only is there an obvious tension between the two characters, but Fettel's powers and ghostly condition also make for a markedly different gameplay experience from the one to be had by his brother."

    Cei care vor intra in pielea lui Point Man vor resimti experienta traita si in jocurile anterioare, folosind o varietate de dispozitive si armamente militare, precum si puterea de a incetini trecerea timpului pentru a putea scapa de fortele supranaturale ce au navalit in mediul urban. O noutate in F.3.A.R. este sistemul de cover mult mai simplu, ce are capabilitatea de a mentine perspectiva first-person atunci cand te adapostesti sau vrei sa iesi in bataia focului. "You'll use a single button for vaulting up and over to the other side of a cover object when swarms of enemies suddenly sneak up behind you."
    De cealalta parte se afla Fettel. Nu numai ca jucatorul ce vede lumea prin ochii acestuia va constata ca imaginile sunt mult mai saturate intr-o nuanta rosiatica stranie, dar va avea la dispozitie un sistem al abilitatilor total diferit. Fettel isi poate spulbera inamicii cu un suflu ce contine energie telekinetica sau ii poate suspenda in aer, astfel naucindu-i temporar. Poate controla mintile oamenilor, dar si miscarile si atacurile inamicilor.

    In ipostaza de personaj nemuritor, Fettel are capacitatea de a vedea lucruri pe care Point Man nu le poate observa. Anumite usi si intrari in pasaje vor fi vizibile numai pentru gamerul ce joaca din perspectiva lui Fettel si totul se rezuma la el daca doreste sau nu sa impartaseasca aceste informatii cu celalalt caracter. Mai bine spus, asta ii permite unuia dintre jucatori sa aleaga o ruta diferita fata de cel ce il insoteste, dar exista anumite incertitudini in privinta consecintelor acestor "misiuni pe cont propriu" - ("not quite sure what the long-term consequences are if one co-op teammate decides to keep the fruits of these hidden routes to him or herself for the long haul"). Citez: "What we saw of the game suggests that the two players have little choice but to resolve their differences in light of the enemy soldiers trying to shoot both of them to death, lest they go at it alone against demonic beasts like the scavengers that come scurrying from dark corners as wild, possessed animals with no regard for brotherly disputes." Asta inseamna ca lupta dintre cei doi frati, dar si cea cu inamicii va fi una crancena, nivelul de dificultate in privinta parcurgerii jocului fiind sporit.

    Asemenea precedentului joc (F.E.A.R. 2), cel de-al treilea titlu al seriei propune un scenariu ce te incurajeaza sa renunti la metodele si caile mai infricosatoare dominate de varsari de sange si activitati paranormale specifice, in favoarea unei emotii mult mai profunde. In loc sa primesti o rasplata substantiala dupa ce ai terminat un nivel foarte greu asa cu era in F.E.A.R. 2, secventele din F.3.A.R. necesita mai multa vigilenta si stimuleaza utilizarea rationala a armamentului. "We were shown a battle with the two brothers in their own mech suits up against a single attack helicopter, and the chopper managed to be a formidable foe despite being outnumbered. From the looks of it, these mech sequences are a more central part of the game than they were in the previous game."

    Desi nu sunt un impatimit al genului, imi place ideea abordata de developeri, conform careia jucatorul va putea experimenta modul co-op si din alta perspectiva; pe langa o groaza de imbratisari si activitati impreuna, noul joc propune ceva mult mai dificil si nesigur din toate punctele de vedere.

    Va fi in stare F.3.A.R. sa dezvolte indeajuns de bine aceasta intriga? Ne vom putea forma o parere in legatura cu asta atunci cand jocul isi va face aparitia in magazinele de specialitate pe data de 22 Martie in America de Nord (o data pentru Europa nu a fost anuntata, insa, daca vor aparea update-uri cu privire la acest lucru voi fi bucuros sa va informez). F.3.A.R. va fi disponibil pentru PC, Xbox360 si Playstation 3.
    Attached Images Attached Images fear_3_alma_speedpainting_by_qud-d35oyy5.jpg 318.jpg f3_360_fettellevitatescannibal.jpg f3ar_-_fetteltraincarwithbodies.jpg f3ar-_phasecaster.jpg f-3-r-pc-021.jpg

  2. #2 SP
    Member slabunator's Avatar
    Ma se poate schimba prima poza? De vreo luna de fiecare data cand intru pe site ma izbesc de ea si nu-i o lady prea draguta.


    Uite, in loc poti s-o pui pe domnsoara'
    Attached Images Attached Images 2llek4i.jpg

  3. #3 SP
    Member hibrid13's Avatar
    Nu-ti place de Alma, a? Recunosc ca e cam creepy si as vrea sa o schimb, insa nu suntem pe un pr0n site aici. Poate gasim o inlocuitoare mai buna. Anyway, thanks for the tip!

  4. #4 SP
    Member slabunator's Avatar
    Pai poza sugerata de mine era mai mult o gluma, da se poate pune fain frumos si asta .. sa fie si Nikita numa sa plece fetita dubioasa

    http://gamerinvestments.com/video-ga...f3ear-logo.jpg

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    slabunator: scrie si tu 3 previews, si o sa dispara de pe homepage

  6. #6 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    /offtopic

    Tipa din poza pusă de slabunator e Layla (WWE Diva)

    Oare ce joc e ăla de pe masă? E de X360 dar nu știu exact...hmmmm....
    Attached Images Attached Images layla3.jpg

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by RonanN1 View Post
    /offtopic

    Tipa din poza pusă de slabunator e Layla (WWE Diva)
    Daca faci review un la WWE Game, o poti pune pe Layla pe homepage.

  8. #8 SP
    Member hibrid13's Avatar


Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Preview: Bulletstorm By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 6 Last Post: 23-02-2011, 17:07
  2. User Preview: Mindjack By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 02-02-2011, 21:06
  3. User Preview: L.A. Noire By hibrid13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 1 Last Post: 13-01-2011, 01:29
  4. User Preview: MAG By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 15-11-2009, 21:22
  5. User Preview: SKate 2 By GeOKeR in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 07-08-2008, 18:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts