Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: User Review: Max Payne 3

  1. #1 SP
    x2z
    Senior Member x2z's Avatar

    User Review: Max Payne 3

    O reteta buna pare ca niciodata nu va da gres. Sa fie oare si cazul seriei Max Payne? Asadar dupa o asteptare de lunga durata, de aproape 10 ani, iata ca a venit si randul installment-ului cu numarul 3. In care, poate ca unii dintre noi, nici nu mai credeam. Sa trecem asadar la fapte si sa vedem ce surprize ne mai rezerva de data aceasta baietii de la Rockstar.

    Prezentare si poveste
    Pe Max Payne il cunoastem cu totii foarte bine din celelalte 2 episoade ale seriei si probabil ca singurele schimbari in ceea ce il priveste, tin de trecerea timpului si de noile belele in care acesta pare ca intra intotdeauna. Max apare prezentat ca fiind intr-o severa depresie, dependent de alcool si blocat undeva intr-un trecut prea negru chiar si pentru cei mai puternici dintre noi.

    Noua viata, pe care Max a incercat sa o inceapa, se numeste asadar Sao Paulo. Un oras tipic brazilian, cu o populatie pe cat de numeroasa, pe atat de polarizata. Imaginile de pe la inceputul jocului sunt extraordinar de sugestive. Creioneaza cu o usurinta dezarmanta falia dintre bogati si saraci, dintre grija si fericire, dintre cartierele de lux si celebrele, dar violentele, favelas.

    Eroul nostru, daca poate fi numit asa, lucreaza acum pentru unul dintre cei mai bogati afaceristi brazilieni. Private security, o numeste Max. Si, desi lucrurile par a merge linistit, totul ia o turnura dramatica in doar o fractiune de secunda. Actiunea se intensifica si urmareste lupta dusa de Max si partenerul sau, Pasos, pentru a-si apara angajatorul si familia sa numeroasa de o banda de rapitori, aparent fara motive prea intemeiate. Desi la inceput lucrurile par a nu avea sens, ele capata forma inspre finalul jocului.

    Ca si amanunt haios, o comparatie plauzibila, mai ales dupa ce Max hotaraste sa se rada in cap, ar fi ca acesta este un fel de John McClane (Die Hard) si daca va era dor de personaj, sa stiti ca jocul va va face sa va simtiti un fel de Bruce Willis in miniatura. Mai ales ca, la final, am realizat ca probabil Sao Paulo va avea nevoie de o infuzie serioasa de personal in politie/forte speciale.

    Gameplay
    In ceea ce priveste gameplay-ul, ei bine, asa cum am mai spus, avem parte de o sumedenie de scene de actiune, condimentate cu multa violenta si gloante consumate.

    Un lucru care mi-a atras atentia de la inceput, avand in vedere faptul ca nu ma consider a fi un maestru al headshot-urilor, a fost posibilitatea de a-ti selecta modul de aim. Daca iti tremura mainile pe stick-urile analog, recomand optiunea “hard lock”. Daca ai nevoie doar de putin ajutor din partea calculatorului atunci cand tintesti, recomandat ar fi sa folosesti “soft lock”. Iar daca esti cu adevarat un pasionat al acestui tip de jocuri, poti merge pe free aim.

    Dificultatea jocului din punctul meu de vedere este setata sprea a-ti da mai multe batai de cap decat te-ai astepta initial. Inamicii par a stii intotdeauna unde sa te gaseasca si cred ca niciodata nu am reusit sa trag eu primul rand de focuri. De asemenea, checkpoint-urile pot fi destul de frustrante. Dupa ce iti croiesti cu greu drumul printre zecile de inamici, te trezesti ca mai apar alti 2-3 care te obliga la un retry. Nici macar sistemul de cover nu pare a fi de vreun ajutor in aceste situatii deoarece de multe ori te afli efectiv in camp deschis. Mai mult decat atat, unul dintre cele mai enervante aspecte ale acestui sistem este faptul ca de multe ori am ramas blocat, fara a mai putea continua jocul, singura solutie fiind restart-ul de la checkpoint-ul anterior.

    Bullet time functioneaza exact cum te-ai astepta, parca nu exista nicio diferenta fata de primul joc. Iar asta nu este neaaparat un aspect negativ. Un singur lucru ar putea fi amendabil la acest capitol si anume faptul ca depinzi destul de mult de el, iar multe dintre kill-uri au loc cu ajutorul acestuia. Chestiune de gusturi. Painkiller-ele le vei gasi relativ rar, iar viata este un bun de care trebuie, ca si in realitate, sa ai mare grija. Sunt suficiente doar cateva gloante pentru a-ti consuma viata. In cazul inamicilor lucrurile stau o idee diferit.

    Grafica si Sunet
    La nivel grafic, versiunea de PS3 arata chiar bine. Sigur, jucatorii de pe PC vor gasi diferite hibe la acest capitol, dar pentru consolistul de rand, care cauta in primul rand o experienta de joc si pune in plan secund grafica, jocul este chiar agreabil.

    Peisajele sunt cu adevarat superbe, iar Sao Paulo arata extrem de viu. Scenele din favela sunt o placere si parca atunci ti-ai dori ca Max Payne sa fie un sandbox game in care sa poti explora fiecare colt al acestei lumi intunecate si impovarate.

    Sunetul este fara indoiala unul dintre punctele forte ale jocului. De la vocea lui Max Payne care reuseste sa creeze o atmosfera sumbra si incarcata si pana la celelalte personaje, totul pare ca a fost lucrat cu foarte mare atentie. Muzica completeaza actiunea intr-o simbioza perfecta, amintind cu fiecare ocazie de dramele din viata lui Max. Autenticitatea jocului este asigurata si de scenele trase in portugheza, localnicii “refuzand” sa invete limba engleza. Aici as adauga un minus, subtitrarea in acest caz nu vine in ajutorul nimanui deoarece ea este, ghici ce, tot in portugheza. Acum, nu putem decat sa ne inchipui ce inseamna “filho de puta” sau “de puta madre”.

    Concluzie
    Un joc pe cat de cenusiu la nivel de mesaj si poveste, pe atat de viu si plin de actiune. Acesta este Max Payne, aceasta este viata lui Max Payne. Omul care aparent se afla in mijlocul tuturor belelelor, a mai impartasit cu noi un capitol din viata sa. Un joc care te va tine captivat in fata consolei cateva ore bune si care va avea grija ca la sfarsit sa te faca sa te bucuri de experienta pe care ai avut-o. Sunetul, grafica, atmosfera, autenticitatea orasului, camerele superbe in care sunt filmate anumite scene de shooting si povestea sunt doar cateva dintre motivele care ar trebui sa va faca sa incercati Max Payne.

    Prezentare: 9.5
    Story: 9.5
    Gameplay: 9
    Grafica: 9
    Sunet: 10
    Nota finala ~ 9.4
    Attached Images Attached Images maxpayne3_action3_1280x720.jpg 278439_463653603655858_2079831814_o.jpg 473017_463653250322560_209406334_o.jpg 627259_463653313655887_1205234343_o.jpg 621026_463653416989210_462977793_o.jpg 334022_463652456989306_1759118447_o.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member BruceWayne's Avatar
    Foarte bun review, felicitari!

  3. #3 SP
    Member vladthegamer's Avatar
    Good!

  4. #4 SP
    Junior Member mhn3a's Avatar
    Felicitari!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Max Payne By razvanrazy in forum Apple
    Replies: 8 Last Post: 05-06-2020, 16:09
  2. Max Payne 3 By Nash in forum Console Club
    Replies: 220 Last Post: 11-03-2014, 12:40
  3. Replies: 0 Last Post: 25-02-2012, 17:37
  4. Max Payne 1 si 2 pe XBLA? By istrategie in forum Console News
    Replies: 5 Last Post: 31-03-2009, 20:02

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts