Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 4 of 4

Thread: User Review: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

  1. #1 SP
    Manager paul's Avatar

    User Review: Grand Theft Auto: Chinatown Wars

    Dupa o luna de la lansare add-on-ului The Lost and Damned pentru Grand Theft Auto 4, Rockstar Games ne incanta foarte placut cu lansarea unui alt joc din serie, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, in exclusivitate pentru consola portabila DS a celor de la Nintendo. Cu functii precum replay feature, WiFi connection, multiplayer mayhem, tracking, leaderboard, side missions, mini games si hidden collectibles pe langa un story line tipic Rockstar, GTA Chinatown Wars se anunta din start a fi un titlu mare. Sa vedem daca este intr-adevar asa.

    (A bit of) Story: Huang Lee, fiul rasfatat a recent decedatului sef al Triads, ajunge in Liberty City cu Yu Jian, o sabie castigata de tatal lui intr-un joc de poker, folosita acum ca un obiect simbolic transmis din generatie in generatie si doreste sa i-o inmaneze noului cap al familiei, unchiul Wu “Kenny” Lee. Din momentul cand am spus Liberty City ne putem da seama ca dupa sosirea cu avionul in oras incepe cosmarul tanarului. Si asa si e, escortele ce il asteapta sunt omorati, Huang nu scapa nici el de un glont si in plus este rapit. Cam atat, va las sa descoperiti singuri restul povestii, planurile imigrantului sunt pe departe ceea ce credea el initial ca au sa fie.

    Gameplay: Actiunea jocului se petrece in Liberty City, precum in GTA 4, mai putin aria Alderney. Perspectiva este top-down, camera se poate roti aerial in intregime, focalizata permanent la actiune. Toate obiectele sunt cel-shaded 3D, folosindu-se contururi negre pentru imagini tip comic-book. Pe ecranul superior se desfasoara actiunea, este indicata si viata, armura si stelutele daca esti urmarit de politie.

    Ecranul de jos al consolei are un rol important in desfasurarea jocului. Sunt afisate harta orasului, armele, data, ceasul si PDA-ul, mult mai util decat telefonul lui Niko Bellic. Pot fi accesate emailurile,contactele, GPS-ul, radio,optiunea de multiplayer si desigur statisticile si salvarea progresului in joc.

    Fiind sensibil la atingere, ecranul are parte de multe mini-gameuri, interactionarea fiind mai apropiata si foarte distractiva in unele situatii. Invartitul unei surubelnite in contact pentru a fura o masina, umplerea sticlelor la benzinarie pentru a face cocktailuri molotov sau cautarea in tomberoane pentru arme si mancare sunt doar cateva exemple.

    Povestea se desfasoara in acelasi stil ca si restul jocurilor din serie: mergi la contactele disponibile, urmaresti discutia lor, din pacate fara voice-acting si animatii, iar misiunea incepe. Daca nu reusesti, misiunea se poate rejuca apasand pe butonul Select. Pentru prima oara intr-un GTA toate misiunile terminate se pot rejuca, este o optiune foarte buna pentru cei care vor sa faca un timp mai bun sau scor mai mare.

    Armele sunt 24 la numar in total, de la sabie, grenade la shotgun, sniper si flamethrower. Ele se pot cumpara direct de pe PDA de la Ammu-Nation, comanda urmand sa vina la safehouse.Masinile si ele sunt multe si variate, fiecare comportandu-se diferit la sofat. Misiunile secundare si optionale, precum cele de vigilenta cu masina de politie, ambulanta, pompierii sau de taximetrie nu lipsesc.Au mai fost adaugate si masini pentru transportul taiteilor la consumatori si mici joburi ca soferul unei limuzine a unui bogatas sau ca asasin.

    O alta parte interesanta si importanta a desfasurarii jocului este traficul de droguri. Prin intreg orasul sunt 80 de dealeri,fiecare specializat intr-un anumit tip de drog. In momentul tranzactionarii este indicat cat costa o punga,totalul, dar si estimarea posibilului profit daca il vinzi la un alt dealer. Se pot face usor bani prin metoda aceasta, insa trebuie avut grija, sunt 100 camere de luat vederi in tot orasul si s-ar putea ca dupa tranzactie sa te alegi cu politia pe urma ta. Sa scapi de ei este mai usor, fiecare steluta (sunt maxim sase) avand un numar de masini de politie, pe care daca le distrugi, nu vei mai fi urmarit.

    Multiplayer: Chinatown Wars dispune de multiplayer doar local, maxim 2 jucatori. Modurile includ Stash Dash in care trebuie sa furi o camioneta cu droguri pentru a onora comenzi,in timp ce adversarul incearca sa te opreasca, Defend the Base unde trebuie sa aperi anumite obiective, Liberty City Survivor, deathmatch unul-la-unul, Gang Bang, unde trebuie sa ataci/aperi anumite obiective si sa plantezi bomba la final, si Single/Season Race, curse cu masini. Prin Wi-Fi se pot trimite emailuri altor persoane, se pot face schimb de arme, sau schimb de locatii favorite in GPS. Trebuie doar facut schimb de Friend Codes. Statisticile jocului pot fi uploadate in Rockstar Social Club, unde sunt si leaderboards, dar se pot debloca si misiuni bonus.

    Grafica: Desi ecranul este mic, se deosebesc foarte bine cladirile,obiectele si oamenii, ce sunt bine definite. Grafica cel-shaded 3D si stilul tip comic-book fac prezentarea jocului una dintre cele mai frumoase de pe DS.

    Sunet: Jocul dispune de 5 statii radio, insa este doar muzica instrumentale, genuri rock,elecronic, jazz, hip-hop. Probabil capacitatea cartridgeului a dus la o asemenea limitare, insa nu este o problema pentru zgomotul produs de masini, arme, explozii,obiecte sau trecatori calcati, care este bine reprodus.

    Overall: Campania dureaza aproximativ 15 ore, insa dureaza ceva pana la completarea 100% a jocului. Multiplayerul, desi doar pentru doua persoane, este bine realizat. Acestea fiind spuse Grand Theft Auto: Chinatown Wars este unul dintre cele mai bune jocuri pentru Nintendo DS, Rockstar Leeds ne demonstreaza potentialul acestei console prin crearea unui joc ce a trecut peste asteptarile mele cel putin. Cel mai bun GTA portabil, un must buy !

    Multumiri GameShop pentru furnizarea jocului, special pentru review ConsoleGames.

    Story: 9.3
    Gameplay: 9.6
    Multiplayer: 9
    Grafica: 9.5
    Sunet: 9
    Overall: 9.5

    [Alte review-uri GTA: User Review: Grand Theft Auto 4 autor: xtm si http://www.consolegames.ro/forum/f46...iew-gta4-tlad/ autor: trickz]
    Attached Images Attached Images gta_chinatown_wars.jpg gta_chinatown_wars_screenshots_1.jpg gta_chinatown_wars_screenshots_2.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nice review. Chiar ma gandesc sa-mi achizitionez si un DSi
    Thx paul. Thx GameShop !

  3. #3 SP
    Junior Member michaellalu's Avatar
    super tare jocul , f misto recenzia.
    abordarea e geniala, nici macar 1 secunda nu te deranjeaza ca vezi actiunea de sus

  4. #4 SP
    Member Cata25's Avatar
    Un joc superb, care ne arată că nu e nevoie de grafică HD sau sunet 5.1 ca să trăiești un joc. Felicitări R*

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 14 Last Post: 21-01-2010, 02:09
  2. Replies: 3 Last Post: 21-10-2009, 11:17
  3. Grand Theft Auto: Chinatown Wars By paul in forum Sony PSP, PSP Go & Vita
    Replies: 13 Last Post: 27-08-2009, 23:10
  4. Grand Theft Auto: Chinatown Wars noi imagini! By SpitFire in forum Console News
    Replies: 6 Last Post: 22-01-2009, 09:27

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts