Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: User Review: Diablo III (PS3)

  1. #1 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar

    User Review: Diablo III (PS3)

    Inainte sa continui cu acest review vreau sa mentionez ca voi critica versiunea jocului din prezent, putin diferita fata de cea de la lansare, luand in considerare si diferentele fata de versiunea de PC, comparandu-le in paralel. Diablo este una din seriile “undying”, face parte din acea categorie selecta de jocuri care au multi ani sub centura si care au revolutionat gaming-ul la momentul lansarii, inspirand numeroase alte titluri de-a lungul anilor. N-ai cum sa nu fi auzit de Diablo, chiar daca nu ai fost niciodata fan al acestui gen sau chiar il urasti. E ca dovlecelul fiert din ciorba. Nu-ti place, dar stii ca e acolo. Asadar cand Blizzard au anuntat Diablo III pe PS3 (rima neintentionata), vestea a fost primita foarte bine, atat de veteranii primelor doua titluri din serie pe care le jucau pe PC la 4 dimineata in timp ce nevestele isi inecau amarul in filme cu Van Damme si in gustari la ore tarzii (ati observat ca femeile erau mult mai slabe inainte de aparitia jocurilor Diablo?), dar si de gameri “virgini”, la figurat desigur (si nu prea), care au fost dintotdeauna fani console, iar in acest mod puteau gusta si ei din mireasma infernului. Dar oare le-a placut?

    Story
    Diablo III continua povestea primelor doua jocuri, dar putea la fel de bine sa fie o cu totul alta poveste, sau sa fie un prequel, sau sa se afle la jumatea firului epic, oricum nu ar fi contat, din simplul motiv ca nu se evidentiaza prea mult. Iar asta nu este neaparat un lucru rau. Povestea este indeajuns de bine pusa la punct pentru a te motiva sa joci pana la capat, sa-ti dea un tel, un scop, priviti-o ca pe o chestie lipicioasa care tine totul impreuna sa nu se destrame. Este acolo pentru a ajuta jucatorul si nu pentru a iesi in evidenta in mod constant intr-un mod agasant care sa iti distraga atentia de la celelalte aspecte mai importante ale jocului. Asa ca cei care cauta in Diablo un storyline nemaipomenit si iesit din tipare - va irositi banii.

    Prezentare
    Jocul contine patru acte, fiecare nici prea lung, nici prea scurt, pe care le puteti parcurge folosind unul din cele 5 caractere (Monk, Barbarian, Demon Hunter, Wizard si Witch Doctor) si 8 nivele de dificultate, cele mai grele sporind experienta acumulata, necesara pentru a avansa pana la un level cap de 60, aparitia gold-ului si itemelor legendare. Jocul este incredibil de flexibil si dinamic, caracterele avand unele iteme specifice lor si numeroase skill-uri foarte diferite unul de celalalt, fiecare putand fi alterat la randul sau. Acestea sunt deblocate in mod constant pana la nivelul 60, dar sa nu credeti ca acolo se opreste distractia deoarece o sa va gasiti in situatii unde veti experimenta cu diferite build-uri in functie si de itemele pe care le gasiti, la aceasta ecuatie adaugandu-se si sistemul de leveling Paragon ce iti ofera libertatea de a evolua mult mai departe de nivelul 60, fiecare nivel de Paragon crescandu-ti anumite stat-uri, diferit de versiunea de PC unde iti poti alege tu ce calitate vrei sa cresti. Toate aceste elemente ofera o flexibilitate ridicata ce face jocul customizabil, pentru toate gusturile si stilurile de joc.

    Looting-ul este fara indoiala cea mai satisfacatoare parte a jocului si constituie in cele din urma adevaratul motiv pentru care ajungi sa petreci zeci de ore in fata TV-ului si devii oaia neagra a familiei. Mereu ai de gasit un item mai bun, in special cele legendare si indiferent cate ai gasi, mereu iti stralucesc ochii atunci cand vezi unul, mai ceva ca Lindsay Lohan cand isi vede dealer-ul. Iar daca esti ghinionist si pur si simplu nu gasesti iteme mai de valoare, poti intotdeauna sa-ti craftezi unul folosind anumite materiale ce le obtii din distrugerea itemelor. O mica problema in acest aspect, comparand in acelasi timp cu versiunea de PC, este ca unele iteme gasite sau craftate nu au nimic de-a face cu caracterul cu care joci. Sunt trei stat-uri existente, fiecare din ele fiind stat primar pentru un anumit caracter (Intelligence pentru Wizard si Witch Doctor, Strength pentru Barbarian si Dexterity pentru Demon Hunter si Monk). Problema este ca poti gasi iteme cu Strength desi tu joci cu un caracter bazat pe Intelligence. Nu se intampla foarte des, dar cand iti cheltui gold si materiale pentru a crafta un item bun si aceasta se dovedeste a fi inutil, este frustrant. Blizzard a creat patch-uri pentru a impiedica astfel de situatii, dar se pare ca inca mai sunt mici scapari spre deosebire de PC unde este mult mai bine pus la punct.

    Gameplay
    Mecanica jocului este aria unde Diablo III straluceste cu adevarat. Gameplay-ul este incredibil de bine pus la punct avand in vedere ca este o “portare” spirituala a versiunii de pe PC. Recunosc ca eram sceptic la inceput si nu-mi puteam imagina cum un joc cu o mecanica atat de complexa pana si pentru tastatura si mouse sa poata fi recreat pe consola si jucat cu controller. Dar cei de la Blizzard au facut o treaba exceptionala si au construit practic de la zero in jurul acestui impediment o versiune reusita pentru consolisti ce contine un button mapping pus la punct, meniuri noi si UI intuitiv. Sunt desigur si mici probleme precum mesaje aparute in timpul jocului ce iti astupa harta sau lipsa unui tutorial mai adecvat, cel existent constituind un learning curve destul de greoi, indiferent ca esti veteran de PC sau expert in jocuri de console, dar in cele din urma prinzi miscarea si nu-ti mai sta nimic in cale.

    Multiplayer
    Pe partea de multiplayer, fie el online sau offline, sunt ceva mai multe probleme pana si fata de versiunea de PC. Desigur, unul din punctele forte ale versiunii de PS3 este offline multiplayer unde te poti intinde pe canapea cu maxim 3 prieteni (nu va ganditi la prostii, perversilor) si puteti sa-i dati la mufa lui Azmodan impreuna. Singurul obstacol in acest caz este looting-ul pe care pot sa-l vada toti cei patru jucatori si astfel se pot “fura” iteme. Sau daca nu se fura, se pierde timp asteptand ca fiecare sa-si aleaga itemul potrivit. Timp se mai pierde si in combinatia online+offline unde puteti juca doi (sau trei) insi de pe aceeasi consola impreuna cu inca doi insi (sau unul) aflandu-se cine stie prin ce colt al lumii. Deseori am intalnit situatia unde a trebuit sa asteptam doua astfel de persoane care jucau de pe aceeasi consola si nu puteau decat pe rand sa-si menajeze caracterele, inventory-ul si skill-urile, pierzandu-se mult timp. O parte buna este ca online jocul se comporta foarte fluid chiar si cand ecranul este inundat de zombie si demoni, fiind prezent putin lag numai cand intra un nou jucator in party. Per total, experienta online este pozitiva, dar mult inferioara fata de cea de PC - nu poti vedea pe ce harta sunt ceilalti jucatori sau daca sunt in oras, nu poti vedea ce level sunt in timp ce joci, chat-ul este primitiv si nu poti sa dai kick la alti jucatori, iar cand unul din ei este AFK (sau mai bine zis AFC) in oras, este stresant deoarece cu cati sunt mai multi jucatori in party, cu atat este mai dificil jocul (iar recompensele mai mari).

    Grafica & Sunet
    Grafica jocului este foarte buna, potrivindu-se perfect cu genul respectiv si desi detaliile sunt ceva mai inferioare fata de PC, sunt doar 5% sanse sa le observi si nici cand o faci nu te afecteaza pentru ca iti dai seama in scurt timp ca design-ul vizual este genul care nu se va “demoda” prea curand si ca pana si peste 5 ani ti se va parea bine pus la punct, iar impreuna cu un sunet si un soundtrack de exceptie evoca o atmosfera prielnica pentru a decapita demoni si a scoate maruntaie.

    Concluzie
    In ciuda unor mici impedimente, experienta Diablo pe PS3 se dovedeste a fi extraordinar de distractiva ce creeaza dependenta si dauneaza vietii sociale si de familie si chiar daca este mult inferioara versiunii de PC, constituie o mare bila alba pentru Blizzard fiind construita cu cap si cu suflet.

    Note:
    Story: 7
    Prezentare: 8
    Gameplay: 9.5
    Multiplayer: 8.5
    Grafica & Sunet: 9
    Nota finala: 8.4
    Attached Images Attached Images diabloiiiepicwallpaper.jpg diablo-3console-2.jpg ds3_classes.jpg ps3_multiplayer_16592_024.jpg xbox_multiplayer_460.jpg diablo-3-ps3-gets-new-screenshots-demo-coming-pax-east-2.jpg

  2. #2 SP
    Member Bozyblue's Avatar
    Bun review, bravo! Amuzant pe alocuri chiar
    Ca jucator de paragon 65 daca nu ma insel pe PS3, pot spune ca sustin tot ce s-a mentionat mai sus.

    As adauga 2 lucruri care strica substantial experienta de joc de pe PS3 in comparatie cu cea de pe PC:

    1. posibilitatea editarii save-urilor ce conduce la o mare parte din jucatori online care folosesc item-uri modificate, cu proprietati ridicol de puternice. Existenta unui astfel de party member strica tot ce inseamna gameplay, chiar si pe cea mai mare dificultate.

    2. lipsa update-urilor si patch-urilor periodice de la Blizzard prin care sa echilibreze/repare/imbunatateasca diverse aspecte din joc. A fost un singur patch aproape de lansarea jocului in care au reparat cateva lucruri. Nu stiu sa mai fi fost ceva de atunci, lucru care reduce interesul pe termen lung in aceasta varianta a jocului.

    Overall insa, feeling-ul de a juca coop cu inca 3 prieteni pe canapea intr-un party (lasand la o parte timpul pierdut cu items, etc) este genial si merita pe deplin investitia.

  3. #3 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Hmmm chiar nu stiam de prima chestie. Foarte aiurea

  4. #4 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Felicitări pt recenzie, mie mi-a plăcut foarte mult jocul dar este mult sub Diablo 2. Un plus mare pt varianta de console, nu ai nevoie de conexiune permanenta la internet

  5. #5 SP
    Member Bozyblue's Avatar
    Sunt jucator de Diablo 3 de la aparitia pe PC, acum aproape 2 ani - ca tot mai sunt 6 zile pana la 2 Year Anniversary.
    Am jucat mult pe PC, apoi l-am luat pe PS3. Si m-am ingragostit instant de controlul atat de lejer si intuitiv pe care-l ofera plus ca la momentul aparitiei pe PS3 era ca versiune si optiuni peste cea de PC. Heck, m-am jucat chiar cu prietena coop o mare parte de vreme, nu credeam asemenea vis posibil Ii placea la nebunie si ei si n-avea nicio treaba cu jocurile in general.

    Insa la scurt timp au inceput sa apara cei cu hacked items si incet incet am cedat, pentru ca ajunsesem ca joc numai solo sau in 2 (cand puteam). Iar toti stim ca se joaca ideal in full party, bonus de XP si magic/gold find sporit per party member. Am revenit la PC in Reaper of Souls, e OK acum.

    Pacat ca cei de la Blizzard nu acorda mai multa atentie si variantei de PS3 a jocului. Zic acum ca vor lucra la varianta de PS4 a ROS dar avand in vedere experienta hacked items si cu faptul ca poti importa caracterele din varianta de PS3, sunt foarte sceptic ca nu vor exista aceleasi probleme si in varianta PS4 ROS. Toata lumea critica always-online dar e si el bun la ceva. Nu sunt pro asa ceva insa in cazul de fata ar fi evitat problema hacked item-urilor.

  6. #6 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Si eu sunt de aceeasi parere, chiar daca ai avantajul de a putea juca offline, pentru mine nu mai constituie un dezavantaj jocurile always-online de mult timp, oricum sunt mereu conectat si rar pică.

    ---------- Post added 09-05-2014 at 20:58 ----------

    Quote Originally Posted by Dant3 View Post
    Felicitări pt recenzie, mie mi-a plăcut foarte mult jocul dar este mult sub Diablo 2. Un plus mare pt varianta de console, nu ai nevoie de conexiune permanenta la internet
    De acord cu tine, nu le ajunge nici la degetul mic primelor jocuri.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Diablo III (Xbox360) By djleo666 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 5 Last Post: 26-05-2014, 11:20
  2. User Review: Diablo 3 (PS3) By DeathWings in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 14-05-2014, 14:23
  3. User Review: Diablo III (PS3) By Mihail in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 10-05-2014, 22:46

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts