Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 1 of 1

Thread: User Review: Metal Gear Solid 5 - Ground Zeroes

  1. #1 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar

    User Review: Metal Gear Solid 5 - Ground Zeroes

    Odata cu lansarea Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes s-a nascut o noua moda in randul developerilor si anume, lansarea sub forma retail a unor mici “tease-uri” ale unui produs ce urmeaza a fi lansat ulterior. Ground Zeroes este un astfel de teaser, acesta fiind doar un prequel pentru Phantom Pain, o mica parte din produsul finit. Cat de mica este aceasta parte? Ingrozitor de mica. Astfel... unui virgin al seriei MGS, ale carui abilitati stealth lasa mult de dorit, ii va lua aproximativ doua ore sa finalizeze jocul. Bineinteles, mai sunt si cateva mici obiective secundare care pot adauga, cateva zeci de minute in plus experientei oferite de catre Ground Zeroes. Insa, per total, nu este suficient pentru pretul destul de piperat la care jocul este vandut.

    Multa lume, printre care ma numar si eu, considera acest titlu un demo. Un demo care intr-adevar contine acele lucruri care definesc seria, insa ofera mult mai putin continut decat ne-am fi asteptat. Ce-i drept, jocul este extraordinar si in ciuda faptului ca este scurt reuseste sa te faca sa vrei mai mult. Si… pana la urma asta era si ideea, nu?

    Si-acum ca mi-am spus of-ul, sa trecem la disecat acest joc. Povestea din Ground Zeroes are loc la cateva luni dupa finalizarea evenimentelor din Peace Walker, mai exact luna martie a anului 1975 si urmareste incercarea protagonistului, Snake (Big Boss), de a-l salva pe Paz Ortega Andrade. Misiunea sa se desfasoara in Camp Omega, un loc nu prea prietenos ce-l va secatui de puteri pe Snake si il va pune la incercare la fiecare colt. Ground Zeroes nu se lasa mai prejos fata de titlurile precedente imbinand cutscene-urile de mare valoare d.p.d.v. al storyline-ului si gameplay-ul bazat pe stealth intr-o reteta cu un rezultat de-a dreptul delicios.

    Din pacate, povestea nu ofera niciun fel de lamurire pentru cei care nu au mai incercat niciun alt titlu din seria Metal Gear Solid. Cu toate ca am incercat sa pun cap la cap toate detaliile si sa analizez fiecare cutscene in parte, nu am ajuns la o concluzie pe care sa o pot impartasi. Acest lucru m-a motivat sa merg si sa achizitionez Metal Gear Solid HD Collection, cu speranta ca uriasele goluri imi vor fi umplute si voi putea intelege pe deplin povestea.

    Ce pot spune este faptul ca povestea reuseste sa gadile sensibilitatea jucatorului, chiar daca acesta nu cunoaste intru totul personajele prezente si nu a avut timp sa se ataseze de acestea. Ground Zeroes este precum rezumatului aflat pe coperta oricarui roman, care reuseste sa-ti stearneasca interesul fara sa-ti dezvaluie prea mult din ceea ce urmeaza.

    Motorul grafic prezent in joc duce Ground Zeroes la un cu totul alt nivel. Modul in care acesta arata este cu totul demn de consolele next-gen. Desi nu se pune problema de peisaje extraordinare, avand in vedere ca jocul contine doar o singura misiune, se poate observa atentia sporita la detalii a developer-ului chiar din primele momente. Daca ne intoarcem putin in timp si ne amintim cum aratau primele jocuri Metal Gear Solid, o sa apreciem cu adevarat uriasul pas in fata facut de catre Ground Zeroes d.p.d.v. vizual.

    La fel ca oricare alt joc din seria Metal Gear Solid, Ground Zeroes poate fi abordat in multiple moduri. Stealth-ul este pe departe cea mai facila optiune din joc, insa exista loc si pentru clasicul run and gun. Insa, sunt sigur ca doar putini curajosi vor reusi sa termine jocul la ultimul nivel de dificultate alergand cu arma in mana si cu Dumnezeu inainte. AI-ul este cat se poate de inteligent si imprevizibil, orice tentativa de a trece neobservat pe langa acesta va fi lesne observata si “laudata” cu un val nimicitor de gloante. Analizarea acestora folosind gadget-urile din dotare este esentiala pentru a ajunge la urmatorul checkpoint neobservat.

    Gameplay-ul este structurat in asa fel incat se incurajeaza din plin rejucabilitatea acestuia. Achievement-urile sunt structurate pe niveluri de dificultate si pe abilitatea de a ramane ascuns pe tot parcursul misiunii. Pentru un impatimit al achievement-urilor, timpul petrecut in joc se poate tripla, astfel crescand putin valoarea totala a jocului.

    Cu bune si cu rele, Ground Zeroes este un joc fenomenal insa mult prea scurt. Putinul continut oferit de joc se ridica la un nivel demn pentru seria pe care o continua, dar ridica si niste semne de intrebare. Sub nicio forma nu accept sau sustin aceasta “moda” si sunt de parere ca developer-ul putea include si acest mic capitol in jocul full. Le recomand fanilor seriei sa mai astepte cateva luni si sa achizitioneze acest mic joc la un pret decent.

    Note:
    Story: 8
    Prezentare: 7
    Gameplay: 8
    Grafica & Sunet: 9
    Nota finala: 8
    Attached Images Attached Images 1.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Metal Gear Solid V: Ground Zeroes By Clopotarul in forum Console Club
    Replies: 119 Last Post: 05-06-2014, 15:59
  2. User Review: Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (PS3) By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 05-04-2014, 18:34
  3. Metal Gear Solid: Ground Zeroes anuntat By paunstefan in forum Console News
    Replies: 9 Last Post: 04-09-2012, 00:20
  4. Replies: 0 Last Post: 03-09-2012, 12:44

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts