Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: User Review: Grand Theft Auto 5 (PS4)

  1. #1 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar

    User Review: Grand Theft Auto 5 (PS4)

    Odata cu lansarea lui Grand Theft Auto 5, Rockstar incearca, cu succes, sa repuna spectaculoasa serie GTA pe harta gamerilor de pretutindeni. Cum? Ei bine, prin pastrarea clasicei retete, dar si inovarea in locuri neasteptate. In timp ce majoritatea studio-urilor ne-au obisnuit cu jocuri open-world limitate de imaginatia programatorului, Rockstar indrazneste sa faca mai mult de atat, si anume sa lase jucatorul sa preia control complet asupra situatiei. Putem spune ca GTA 5 este format din multe straturi, fiecare fiind mai interesant decat precedentul, astfel dezvaluind o experienta noua la fiecare pas.

    Aventura incepe cu cei trei simpatici: Michael, Franklin si Trevor, fiecaruia lipsindu-i cel putin o doaga. Povestea acestora are suisuri si coborasuri, momente amuzante, terifiante, dar chiar si unele momente emotionante. Los Santos este deschis tuturor, chiar si psihopatilor. Probabil ca cel mai cautat feature al jocului este libertatea jucatorului de a se perinda pe oriunde si posibilitatea de a face aproape orice. Pentru unii, masacrul incepe dis de dimineata pe soselele orasului si se termina de abia seara, altii se plimba cu masinile de lux pe plajele din joc sau sar din avioane in timpul liber. Fie ca decizi sa urmezi povestea principala (a celor trei "simpatici" mentionati mai devreme), fie ca incepi sa-ti croiesti singur aventurile... de un lucru sunt sigur: te vei distra!

    GTA 5 este impartit in doua mari parti de sine statatoare, online si offline. Modul offline este un punct perfect de pornire pentru cei care deabia pun mana pe joc, acesta introducand jucatorul usor, usor in universul imaginat de Rockstar. Un lucru cu totul nou in serie este posibilitatea de a juca cu toti cei trei protagonisti, acest lucru poate fi facut prin simpla apasare a unui buton. Fiecare dintre cei trei avand un set de misiuni care are legatura directa cu storyline-ul principal al jocului.

    Jocul este intesat cu o multitudine de misiuni, insa de departe cele mai interesante sunt heist-urile. Acestea necesita mai mult timp decat o misiune obisnuita, precum si pregatiri suplimentare, insa ofera si o portie sanatoasa de distractie. Desi nu sunt multe heist-uri disponibile, acestea sunt gandite astfel incat sa poata fi rejucate in diferite moduri. Pregatirea pentru heist consta, de obicei, in procurarea de echipament special si/sau de masini. Exista doua moduri de abordare a acestora, guns' blazing sau pe furis. Infiltrarea in cladiri poate fi la fel de interesanta ca sarirea dintr-un elicopter sau jefuirea unui tren in plina miscare.

    Un heist nu inseamna doar distractie, mai ales cand este vorba de foarte multi bani la mijloc. Vom fi nevoiti sa alegem o echipa cat mai capabila si de preferat, cat mai ieftina. Indemanarea se vinde foarte scump in GTA, astfel un sofer abil va dori o parte mai mare din castigurile rezultate din jaf. Decizia ramane la latitutinea jucatorului, fie obtine mai putini bani, fie infrunta un grad de dificultate marit, insa pleaca acasa cu buzunarele pline.

    Atat heist-urile, cat si misiunile obisnuite sunt prezente in ambele moduri ale jocului. Diferenta este facuta de faptul ca modul online ne permite sa jucam impreuna cu prietenii. Nimic nu este mai placut decat un jaf in plina zi alaturi de cei mai buni amici, urmat de o cursa nebuna de masini pe autostrazile orasului. Astfel, macar in joc ne vom putea lauda cu cele mai tari achizitii: masini de lux si vile cu un numar infinit de camere.

    Va intrebati probabil care este diferenta intre varianta current-gen si varianta last-gen? Ei bine, Los Santos este cu mult mai frumos si mai detaliat pe noile console, bucurandu-se de hardware-ul mult mai bun al acestora. Cum diferentele grafice sunt cel mai bine evidentiate printr-un video, am sa va las la sfarsitul articolului un mic filmulet care compara cele doua versiuni.

    Asta nu-i tot, versiunea next-gen ofera si posibilitatea de a juca in first-person, lucru ce schimba in totalitate jocul. Personal, am preferat modul first-person pe tot parcursul jocului, si doar uneori am comutat pe cel traditional in micile mele plimbari cu aeronave.

    Sunt multe lucruri de spus despre GTA 5 si probabil ca as putea umple cateva pagini cu ele fara prea mult efort, insa va voi lasa pe voi sa va faceti o parere si sa va bucurati de fiecare moment petrecut in joc. GTA 5 este atat de complex, incat nici dupa mai bine de o suta de ore petrecute in joc nu pot spune ca am strabatut fiecare coltisor al Los Santos-ului sau ca am terminat fiecare misiune secundara.

    Puteti gasi o infinitate de moduri in care sa va petreceti timpul liber in Grand Theft Auto 5, insa nu uitati sa luati din cand in cand si cate o pauza, pentru ca jocul poate crea, cu usurinta, dependenta!




    Poveste: 9
    Gameplay: 10
    Grafica si sunet: 9
    Impresie generala: 10
    Nota Finala: 9.5
    Attached Images Attached Images grand_theft_auto_gta_5.jpg

  2. #2 SP
    Junior Member nfs_fifa's Avatar
    Probabil contează foarte mult placa video la PC filmul de mai sus îmi da impresia ca are cea mai buna calitate grafica pe PC

  3. #3 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    E si normal sa aibe cea mai buna calitate grafica pe PC, din moment ce duce 4K si calitatea texturilor este mult peste orice alta consola. Dar nu stiu exact ce relevanta are acest lucru...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Grand Theft Auto V By djleo666 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 11 Last Post: 17-12-2013, 15:41
  2. User Review: Grand Theft Auto: Chinatown Wars By paul in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 04-02-2010, 16:56
  3. User Review: Grand Theft Auto 4 By Xtm in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 02-09-2008, 14:07

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts