Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 3 of 3

Thread: Review: Call of Duty WWII - PS4 Pro

  1. #1 SP
    CG Editor Dant3's Avatar

    Review: Call of Duty WWII - PS4 Pro

    Noiembrie a venit, Call of Duty a sosit, "poiet" incep sa fiu, din ala din curtea scolii. Bineinteles ca odata cu lansarea unui nou joc din seria CoD, al XIV-lea, daca nu ma insel, vine si noul val de hate. Ok, poate ca adevarul e undeva la mijloc, pana incepi sa citesti ineptiile userilor de pe Metacritic. Daca va este rau de la stomac vreodata si vreti sa dati totul cat mai repede afara, va recomand aria "User Score" de la CoD WWII de pe Metacritic.

    Anul trecut cand am vazut primul teaser, prima imagine scapata pe internet, am zis IN SFARSIT, ne intoarcem la origini cu jocul asta. Imediat a inceput ingrijorarea, daca echipa celor de la Sledgehammer games o sa dea cu batul in balta? Ei au facut doar CoD-uri cu nebunii din alea moderne, care mie nu imi plac atat de mult... Intrebari peste intrebari, care din fericire nu m-au macinat prea mult, pentru ca nu iubesc atat de mult jocurile FPS. As fi ipocrit sa nu recunosc ca asteptam de ceva vreme un CoD ca in vremurile bune. Ia hai sa vedem daca jocul din acest an a reusit sa imi satisfaca asteptarile!


    Poveste si Gameplay
    Campania single player, este ca de obicei destul de scurta. Depinde foarte mult de voi, eu am dat-o gata in aproximativ 7 ore. Nu am sa va spun nimic despre poveste, ar insemna sa incep cu spoilere. Tot ce trebuie sa stiti, e ca mi-a placut mult, fara sa exagerez, este cea mai buna campanie SP din ultimii anii. Da, probabil nu e pentru toata lumea, dar pentru mine a fost o experienta cum nu am mai vazut de ceva vreme intr-un joc Call of Duty. Pot sa spun cu mana pe inima ca asta inseamna "Chemarea Datoriei", nu urcatul pe pereti, saritul dublu si alte tampenii. Eu o sa fiu intodeauna fanul jocurilor care ne arata ororile celor doua razboaie mondiale prin care a trecut omenirea. Povestea parca am mai vazut-o ce-i drept prin filme gen Band of Brothers sau Saving Private Ryan, cateodata mi-a adus aminte si de capodopera lui Mel Gibson, Hacksaw Ridge. Nu va dau voie sa sariti peste aceasta experienta, fiindca nici nu stiti ce pierdeti! Lasati la o parte supararea pe care o aveti pentru industria asta sau pe care o aveti cand vine vorba de un anumit developer sau publisher.

    Cum am mai spus-o si in celelate recenzii CoD, singur mi-as fi facut un rau, daca nu-l butonam. Incercati jocul la un prieten sau, nu stiu, gasiti o solutie! Call of Duty a revenit prin povestea pe care o spune, la ce ar fi trebuit sa revina mai demult. O sa aveti parte de momente emotionante, o sa va simtiti in timpul campaniei ca intr-un adevarat "montagne russe". Poate o sa discutam pe topicul dedicat, atunci dupa ce-l jucati, cu tag de spoiler, mai multe. Pana atunci, urmariti filmele mai sus amintite, daca nu ati facut-o deja, apoi butonati minunatia asta. Da, povestea nu este perfecta, dar este buna, chiar daca unii spun ca e plina de bull**** "americanesc" sau Hollywood bullcrap. Poate o sa intrebati de ce nu o consider foarte buna sau extraordinara. Pai din punctul meu de vedere, minusul e ca nu prea apuci sa te atasezi de un personaj, pentru ca pe parcursul jocului o sa intri in pielea mai multor personaje. Pare mai mult un serial cu povesti diferite, avand insa acelasi epilog din care sper ca la un moment dat, cineva important o sa invete ceva.

    Cel mai mai mare plus pe care il are acest joc cand vine vorba de gameplay, este... nu o sa ghiciti, nu mai avem parte de viata care se regenereaza. Acum nu mai poti sa fugi ca berbecul printre gloantele care-ti suiera pe langa urechi, Ah, poti sa o faci daca vrei sa gusti niste tarana. Acum ai medkit sau colegi care chiar te ajuta in timpul campaniei. Nu e AI-ul atat de destept dar nici dobitoc ca in Mass Effect nu e. Sper ca o sa va placa chestia asta cu " Linia de viata", mie unul mi-a placut foarte mult, pare mai real totul.


    Grafica si Sunet
    Cand am pornit consola, mintea mea era setata pe: "Joc cu grafica invechita, PS2, celalalt arata mult mai bine". Cuvinte aruncate pe diferite canale de socializare, ca asa e la moda. Da, altele arata mai bine, nu imi place sa ma feresc de cuvinte sau sa ocolesc intrebari. In nicun caz jocul nu arata ca un joc de PS2 sau PS3, e un joc aratos, care pe un PlayStation 4 Pro arata bine. Atmosfera intalnita pe parcursul campaniei SP te face sa uiti micile neajunsuri din punct de vedere tehnic. Masuratori nu am facut, nu stiu care este rezolutia pe un PS4 Pro, doar stiu ca nu este 4k pe niciuna dintre "bestiile" actuale. Pentru mine important e ca jocul ruleaza foarte bine la aproape 60 fps, cu scaderi din cand in cand, nimic deranjant nici la acest capitol.

    Nu va jucati Call of Duty WWII fara casti bune sau un sistem audio mai bunicel. Pierdeti una dintre cele mai tari chestii pe care ti le poate oferi un Razboi Mondial cand il vezi din fericire numai la televizor. Eu l-am incercat pe al meu batran sistem Logitech Z-5500, superb. Coloana sonora care se imbina cu avioanele care survuleaza padurile prin care incerci sa supravietuiesti merita fara niciun dubiu nota maxima. Armele suna si ele foarte bine, da, nu stiu cum suna in realitate, nici nu vreau sa aflu vreodata. Prefer sa-i cred pe cuvant pe cei care ne aduc sunetele in jocurile video.


    Multiplayer si Zombies
    Recunosc ca nu sunt un mare fan cand vine vorba de MP la niciun fel de joc. Nu ca nu imi plac sau ca unele sunt oribile fara serevere dedicate. Pur si simplu sunt aproape groaznic cu un controller in mana. Ah, nu va speriati, aici nu este cazul serverelor tinute pe un pentium la 133 de Mhz, avem ca de obicei servere dedicate dar si jucatori enervanti de buni.

    In modul MP din acest an apare spatiul social pe care l-am mai intalnit si in alt joc publicat de Activision, Destiny. Dupa cum asteptam de atatia ani, am revenit in sfarsit prin acest joc, cu "Picioarele pe pamant". Gata cu saritul pe pereti, dublu salt cu triplu echer surub si Tsukahara. Jucatorii sunt repartizati aleatoriu, fie in tabara Aliatilor, fie in tabara Axei.

    Odata cu jocul din acest an nu mai apare modul de a creea o clasa, ne alegem pur si simplu o "Divizie", fiecare cu abilitatile sale sau "weapon skills". Printre acestea pot sa enumar:

    Expeditionary: Jucatorii folosesc shotguns care au gloante incendiare.
    Armored: Esti un fel de Arnie sau Sly, care pot sa traga cu mitraliere cat juma' de casa.
    Mountain: Mod pentru cei care iubesc sa fie Lunetisti, ca sa nu zic altfel...
    Infantry: "Carnea de tun" imi place sa o denumesc eu, cei care aleraga de nebuni cu baionete dar care sunt echipati cu arme pentru raza medie si lunga.
    Airborne: Pentru cei care vor sa fie mai stealth, sa foloseasca arme cu amortizor. De ce, nu stiu, oricum mori.

    Un nou mod de joc a fost introdus pe langa cele clasice, intitulat War. In acest mod se formeaza doua echipe de cate 6 jucatori, unii cu Aliatii ceilalti cu Axa. Dupa formarea echipelor incepi sa primesti diferite obiective care mai de care mai interesante. Automat acesta a devenit modul meu preferat din MP, de fapt mint, urmeaza modul meu preferat un pic mai tarziu.

    Pe langa acest War, dupa cum v-am spus un pic mai devreme, apar si moduri clasice precum Team Deathmatch, Domination, Hardpoint, Search and Destroy. Deocamdata avem vreo 10 harti, pentru unii putine, pentru altii ok, eu sunt in tabara a doua. Din ce am inteles o sa primim, daca avem Season Pass mai multe pe parcursul urmatorului an calendaristic.

    Eh, iata ca am ajuns si la cea mai distractiva parte, care pe mine m-a cucerit destul de tarziu, Zombieeeeeees, dar nu din aia simpli, Nazzziii Zombieeees!!! Modul meu preferat pentru o povestioare care se poate juca cooperativ. Offf, mi-as fi dorit ca Povestea sa o joc cu un prieten sau chiar mai multi. Va dati seama? Un CoD Band of Brothers, visez si eu un pic... Sa revenim la zombalai, "filmul" cu zombalai se numeste The Final Reich si ca de obicei spui ca intri sa joci un joc si te-ai trezit ca au trecut cateva ore bune. Nu am fost niciodata fanul filmelor cu morti vii, jocuri nici atat, dar asta este distractiv, foarte distractiv, cum a fost de altfel mereu. Sincer sa fiu, cel de anul trecut mi-a placut mai mult, dar nu spuneti nimanui.


    Concluzie
    Chemarea Datoriei din acest an merita incercata si doar pentru campania SP. De fapt va oblig sa o incercati, mai ales daca va era dor de un CoD asa cum nu ati mai vazut din copilarie.(aici ma refeream la copilaria mea). Ca de obicei, o sa vina intrebarea normala, merita banii? Eu spun ca da, daca sunteti iubitori de un MP bun. Daca sunteti ca mine, care il vrei numai pentru "Poveste" mai asteptati un pic, poate Craciunul o sa aduca si primele reduceri.

    PS: Multumesc celor de la Activision pentru codul de review pus la dispozitie si bineinteles multumiri speciale lui Vlad!

    Poveste: 9
    Grafica: 8
    Sunet: 9
    Gameplay: 9
    MP si Zombies: 8

    Nota finala: 8.6
    Attached Images Attached Images call-duty-wwii-forest.jpg call-duty-wwii-4.jpg codww2-1.jpg cod-wwii-zombies-trailers_feature.jpg codww2-3.jpg

  2. #2 SP
    Member Smara's Avatar
    Sincer m-ai pus pe ganduri. Eram convins ca nu voi lua jocul, acum nu mai sunt ! Felicitari pt review !

  3. #3 SP
    Senior Member PoisonRemedy's Avatar
    L-am imprumutat de la un prieten sa incerc campania, cam pe la a 5-a misiune am sters jocul. E acelasi COD plin cu clisee, personaje pe care nu dai doi bani,obiectivele din misiuni sunt banale si repetitive, in afara de intro cand cobori din barci, partea aia chiar a fost intensa. MP si modul zombie nu le-am incercat ca nu imi pasa deloc partea asta. But hey, macar puteti sa vedeti ce primeste amicul cand deschide un loot chest

    Deci daca va intereseaza jocul doar pentru campanie, va recomand sa NU dati bani acuma pe joc, asteptati o reducere semnificativa sau imprumutati de la cineva.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Call of Duty: WWII By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 105 Last Post: 22-09-2020, 15:37
  2. Review: Call of Duty: Infinite Warfare - PS4 By Dant3 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 11 Last Post: 07-12-2016, 23:57
  3. User Review: Call of Duty: Modern Warfare Remastered - PS4 By duracellcip in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 2 Last Post: 09-11-2016, 22:05

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts