+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: Sectiunea News

 1. #1 SP
  Member Witchalok's Avatar

  Sectiunea News

  Am si eu o nelamurire legata de aceasta sectiune.

  Observ ca la majoritatea stirilor nu este furnizata sursa informatiilor, si chiar cand se face acest lucru nu este oferit un link (in caz ca vreau sa vad daca sunt mai multe informatii despre respectiva stire in sursa originala).

  Ceea ce e si mai rau e ca vad ca de multe ori stirile mai mult sau mai putin traduse traduse cuvant cu cuvant de pe alt site. Si daca sursa nu e mentionata atunci asta nu e plagiat?

  In exemplul de mai jos, mie mi se pare o asemanare cam mare sa fie coincidenta.

  CG:

  X-Com, clasicul joc de strategie turn-based din anii '90 care pune fata in fata omenirea cu invadatori extraterestrii va avea parte de o revenire pe actuala generatie de console. Numai ca exista o mica schimba: jocul va fi un first-person shooter la care vor lucra studioul 2K care a lansat BioShock 2. Jocul, numit oficial XCOM, este in dezvoltare pentru Xbox 360 si PC la 2K Australia si 2K Marin.

  Studiourile sunt nevoite sa aduca cateva schimbari seriei din moment ce planificarea evenimentelor nu va mai fi atat de statica si vazuta prin prisma unui ochi atotvazator din cer, ci in schimb prin ochii soldatului de pe camp.

  Ca o ironie, de ceva timp sunt zvonuri pe Internet ca 2K Boston si Ken Levine (studioul si directorul primului joc BioShock) vor face un nou joc din seria X-Com. Nu cred ca se astepta nimeni ca acesta sa vina de la celalalt studio BioShock.
  Kotaku:

  X-Com, the classic 90's turn-based strategy game pitting mankind against alien invaders, is set to make a comeback as a first-person shooter, courtesy of the 2K studios behind BioShock 2. The game, which is actually called XCOM, is in development for the Xbox 360 and PC at 2K Australia and 2K Marin, and makes substantial changes to the original series, combining research and planning elements not with overhead, turn-based strategy sections, but with first-person shooter action.


  "With BioShock 2, the team at 2K Marin proved themselves as masters of first-person, suspenseful storytelling, and with XCOM they will re-imagine and expand the rich lore of this revered franchise," said Christoph Hartmann, president of 2K. "Players will explore the world of XCOM from an immersive new perspective and experience firsthand the fear and tension of this gripping narrative ride."
  It's funny, for years, people kept repeating the same rumour, that 2K Boston and Ken Levine would be making a new X-Com game. Don't think anyone expected it to come from 2K's other BioShock studio. Actually, I don't know if anyone honestly expected this at all.
  Pozele sunt de asemenea aceleasi ca pe Kotaku.

 2. #2 SP
  Admin MonkY's Avatar
  III. Reguli de postare si recomandari pe aria News
  1. Toate stirile vor trece prin procesul de moderare. Dorim in acest mod sa detinem un control de calitate asupra materialelor ce vor aparea pe site.
  2. Stirile trebuie sa fie sa fie din surse de incredere pentru a evita astfel situati neplacute cu stiri fara nicio legatura cu realitatea. De asemenea sursa trebuie mentionata in cazul in care stirea/articolul este exclusiv unui site sau nu exista un comunicat de presa.
  3. Primul paragraf trebuie sa fie continuu si sa contina minim 400 de caractere, fara linkuri. De aceea, nu folositi
  , Enter sau alte nebunii care sa duca randurile mai jos. In felul acesta putem mentine stirile la aceasi marime pe homepage.
  4. Nu folositi alte fonturi decat cele de pe site. Copy/paste din Word sau din browser vor aduce dupa sine si probleme. Fie le treceti printr-un notepad, fie folositi butonul "Remove Text Formatting". La fel si la culori. Ganditi-va ca daca scrieti cu o culoare alba, iar cititorul are fundal alb, nu va vedea nimic. De aceea e optim default font, cu eventual bold, italic, underline pentru evidentiere.
  5. Imaginile folosite trebuie sa fie atasate si nu folosind tag-uri [IMG]. Deasemenea sa fie de calitate si in format landscape (pe orizontala).
  6. Prima imagine (ce va aparea in Newsflash) din thread trebuie sa fie cea mai semnificativa / atragatoare pt. news-ul respectiv si sa aiba dimensiunea 1280 x 720 (720p, ratio 16:9).
  7. Prima imagine nu trebuie sa contina elemente de reclama la alte site-uri, watermark sau tag-uri.
  8. Folositi cu incredere butonul de Preview inainte de a posta stirea.
  9. Dupa ce ati publicat o stire verificati pagina Home pentru a observa daca stirea apare corespunzator. Daca nu, contactati un editor/moderator pentru editare sau rearanjare in pagina.
  10. Stirile ce nu contin poze nu vor fi publicate. In cel mai bun caz un moderator vi le va edita pentru a adauga poze. In cazul in care nu exista poze pentru un anumit titlu, puteti pune logo-ul developer-ului/publisher-ului.
  11. Nu trimiteti stiri ce deja exista pe site. Acestea vor fi sterse.
  12. Stirile trebuie sa fie in limba romana. Se accepta pe langa body-ul in limba romana si quote-urile aferente in engleza.
  13. Va rugam sa nu folositi diacriticele din limba romana (ş, ţ, ă, , ) pentru a elimina din start posibilele incompatibilitati cu diversi vizitatori/browsere. Multumim.

  Acestea sunt cerintele pentru News-uri. Cum CG este insa o comunitate non-profit, neavand nicio legatura cu site-uri de specialitate care scot o groaza de bani, consideram ca news-urile respective sunt "shared with friends". E ca la o intalnire CG, unde vine un user si spun "Ati auzit ca iese jocul X ?". Nu va sta nimeni sa-i ceara un citat, ci va fi interesat de cat mai multe detalii despre jocul respectiv.

  Noi incercam sa fim cat mai profesionisti in ceea ce facem (nu aveti idee cate mii de news-uri sunt refuzate si cate modificari/rectificari/reparatii), insa nu avem capacitatea de a sta si verifica fiecare stire in parte, eventual si din 3 surse, asa cum se cere in presa. Mai mult nu stiu ce se poate face momentan.

 3. #3 SP
  Senior Member AndRewqp's Avatar
  In primul rand, consolegames.ro nu este un site care se axeaza pe scrierea si postarea stirilor din industrie. Acest aspect este un fel de bonus, nu cred ca s-a dorit sa fim un site de stiri, ci doar un loc de intalnire a tuturor gamerilor, bineinteles de console. Stirile sunt scrie de catre membrii comunitatii CG.ro si atata timp cat respecta reguliile vor fi acceptate de catre moderatori sau editori.

 4. #4 SP
  Member Witchalok's Avatar
  Toate bune si frumoase, insa ce intreb eu este de ce nu este inclus si un link spre sursa stirii... ca presupun ca nu le primesc telepatic

  In fine, am inteles ca nu este o cerinta, dar poate fi luata si ca o sugestie. Decat sa ma apuc sa caut de unul singur sursa ca sa incerc sa aflu mai multe, ar fi mult mai comod pentru mine sa apas pe linkul de la sfarsitul articolului.

  M-am lamurit, sugestia a fost facuta, se poate inchide.

 5. #5 SP
  Admin MonkY's Avatar
  Ai dreptate, acolo nu a respectat punctul III.2

  "Stirile trebuie sa fie sa fie din surse de incredere pentru a evita astfel situati neplacute cu stiri fara nicio legatura cu realitatea. De asemenea sursa trebuie mentionata in cazul in care stirea/articolul este exclusiv unui site sau nu exista un comunicat de presa."

  Insa, nu stiu daca trebuie renuntat la o stire doar pt. ca nu are link. O sa cerem editorilor ceva mai multa atentie la regulament. Multumim pentru sugestie !

 6. #6 SP
  Senior Member Mika's Avatar
  Pai in cazul de fata, stirea nu a fost exclusiva Kotaku, ea fiind prezenta cel putin si pe Joystiq (si pe realitatea.net, wtf?).

  Nu stiam ca se cere pentru ca nu mi-ar fi greu sa cau copy-paste la link-ul din bara. O sa pun si sursa de acum.

 7. #7 SP
  Admin MonkY's Avatar
  We still luv u Mika, don't worry ! La intalniri daca vorbiti de un joc fara sursa oficiala la voi, va mananc

 8. #8 SP
  Senior Member Mika's Avatar
  hc!... cred ca era Joystiq.. sau ... hc... Kotaku.

+ Reply to Thread

Similar Threads

 1. Sectiunea Clujenilor By G-XtremE in forum Sony PlayStation 3
  Replies: 241 Last Post: 30-10-2014, 11:03
 2. Replies: 1 Last Post: 27-02-2014, 17:59
 3. Sectiunea cu bule By Mihail in forum Funny
  Replies: 26 Last Post: 10-05-2010, 01:46
 4. Sectiunea Video By paul in forum Help Desk
  Replies: 2 Last Post: 13-09-2009, 16:41

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts