... ati spune ca era aproape de a fi stins de goana nebuna dupa bani in care traim. Si chiar daca s-ar fi intamplat, pentru mine unul ar fi ramas un vis frumos... Visul unei comunitati adevarate, unde consolistii sa poata discuta despre orice in liniste si pace. O comunitatea care face 3 ani, dar care dupa cum ati presupus vazand anunturile referitoare la Donatii si Licitatii, nu pare a fi in cel mai fericit moment. Imi pare rau ca nu am reusit sa ma ridic la inaltimea asteptarilor si sa fac asa cum ma indeamna multi de o groaza de timp, sa pun CG-ul "sa produca". Si asta pentru ca niciodata nu am dorit ca acest colt al nostru, al consolistilor, sa devina precum in alte parti "o masina de bani". Dar, dupa cum se vede... nu am gandit bine. Si asta pentru ca am incercat sa visez ca trecem peste criza asta criminala si vom putea gasi sponsori seriosi.
Acest "dus cu apa rece" m-a trezit la realitatea de zi-de-zi, o realitate in care ne dam seama ca suntem inca in Romania. O tara in care vezi companii investind zeci de mii de Euro intr-o reclama pe care nu o observa nimeni, dar care instant spun un NU hotarat in momentul in care incerci sa le explici despre o comunitate cu peste 15.000 de suflete. O tara in care industria de gaming aduce totusi milioane de Euro profit, dar in care se investeste zero in consumatori. Totul merge pe relatia "vanzator-cumparator"... Inca mai sper ca va veni o vreme in care se vor trezi multi si vor realiza ca nu suntem numai niste cifre pe hartie, si nu suntem doar simpli cumparatori. Imi vin in minte rapid Ubisoft Romania, EA Romania, Gameloft, Microsoft Romania, Nintendo, and so on...
Sa trecem insa peste aceste mici neajunsuri si sa ne uitam si la partea plina a paharului... Dupa cum se vede, cu ajutorul vostru, cred ca vom trece cu brio si peste acest hop. Acum ca am reusit sa upgradam si site-ul pe engine-ul nou de vB 4.x (oh, what a nightmare), am rezolvat mare parte din probleme, parca incepem sa zarim o raza de speranta. Cu o noua arie dedicata pentru Bazarul de Console (cel care indraznesc sa spun ca a schimbat complet piata jocurilor de console si a accesoriilor din Romania), plus o groaza de extra features, eu zic ca stam destul de bine.
Mai mult, viitorul arata si el bine, avand la orizont noile console de la Nintendo (Wii U) si Sony (PS Vita)... Ba chiar intrezarim ceva detalii si despre noul PlayStation 4 si suntem siguri ca nici cei de la Microsoft nu stau cu mainile in san. Si toate acestea pe langa explozia de gaming de pe iOS si Android (pe care imi place sa le alatur in tagma consolelor pentru ca nici ele nu au nevoie de drivere, noi placi video, upgrade-uri la fiecare 6 luni)... Sa nu uitam si OnLive-ul care se extinde pe zi ce trece (momentan doar in anumite zone din US)... un sistem care dupa cum ziceam, va revolutiona gamingul... Deci e de bine, nu?
Stiu ca de la echipa CG se doreste mai mult... dar sa nu scapam din vedere faptul ca suntem si noi tot oameni, avem job-uri, familii, catei si purcei (unii chiar si pesti)... iar aici incercam sa nu consideram ca facem inca un job. Ba din contra, dupa o zi nenorocita de munca, CG-ul pentru mine este locul in care ma "desprind" de toate cele... si sper ca la fel sa fie pentru multi care viziteaza comunitatea noastra. Vom incerca mai mult, dar... ma uit cat de greu este sa atragem oameni care sa doreasca sa participe pe aria de News, Reviews, Previews...
Cu toate acestea, eu zic ca am reusit sa mentinem site-ul la acel nivel profesional pe care l-am impus de la inceput. Cu bune si cu rele, CG-ul evolueaza (si se poate vedea acest lucru in statistici). Pana acum nu am dat inapoi de la nimic si vreau sa multumesc pe aceasta cale echipei care reuseste sa faca inteles faptul ca Regulamentul acela nu este un set de "legi", ci o modalitate de a ne respecta reciproc. Imi place sa vad ca am ramas printre putinii care chiar incearca sa mai respecte putinul ramas din limba romana, care incearca sa scape de onomatopeele si romgleza de balta pe care din ce in ce mai multi o folosesc. Si sper ca asa va ramane in continuare.
Well, acestea fiind spuse, nu va mai retin decat sa va multumesc fiecaruia in parte pentru ca ati fost alaturi de noi si inca sunteti! Sper sa ajungem ca peste ceva zeci de ani sa ne intalnim cu parul carunt si cu nepoteii de mana (jucandu-se pe PlayStation 9 desigur) si sa ne reamintim zambind de aceasta perioada.
P.S. Anul acesta nu cred ca vom mai face intalnire aniversara... Imi pare rau pentru asta, dar am decis ca e mai bine ca fiecare banut sa mearga pentru hosting si toate cele. Dar sigur dupa ce ne vom pune pe picioare ne vom lua revansa!
La Multi Ani ConsoleGames.ro! La Multi Ani consolisti!
Bookmarks