Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 84

Thread: Apple lanseaza Noul iPad!

1. #21 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Ma_Plictisesti™ View Post
    Rezultate slabe la ce ?
    La TOT. De la benchmark-urile html5/java/opengl... pana la modul in care ai lag pe aproape orice din interfata. Dar, probabil nu e de vina ARM-ul cat Android-ul... Sau faptul ca degeaba are Tegra 3 4 core-uri, atata timp cat in actiune nu este decat cel de-al 5-lea, low power...

2. #22 SP
    Member Ma_Plictisesti's Avatar
    Pai, e recent lansat ICS-ul ... e cu bube Oricum, astept niste comparatii/teste home made.

3. #23 SP
    Banned isis's Avatar
    Daca tabletele evolueaza in ritmul asta, noua generatie de consola va fii depasita de tablete categoric la sfarsitul perioadei sale de viata. Ceea ce nu e un viitor prea stralucit. Si uite ca totusi, la preturi prohibite, cat aproape 2 console, tabletele iasa anual, si se cumpara. Cicluri de viata de 6-8 ani pentru o consola in actuala era a tehnologiei devin inacceptabile.

Daca inainte erau facute de rusine de placile de generatie noua de PC, acuma vor fi facute de rusine si de ... tablete? Ce mai urmeaza, sa fie depasite si de telefoanele mobile in 10 ani?

4. #24 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Stati voi linistiti ca pana ajung sa fie depasite consolele de tablete, mai sunt muuulti ani. Sa fim seriosi. Tegra 3 are 16 core-uri iar A5x doar 4, pe cand o placa video nvidia (de ex) are chiar milioane. Poate vor depasi la CPU si RAM, dar la video nu exista (inca) nici o sansa.

5. #25 SP
    Banned isis's Avatar
    Nu compara CORE per CORE pentru ca arhitecturile sunt atat de diferite... Ce milioane visezi acolo man? GTX 580 are 512 CUDA CORES... si cipul grafic din xbox 360 are 48 "CORES". Care un CORE din cipul grafic din xbox 360 nu are nici o legatura cu un CORE din GTX 580...

6. #26 SP
    Sincer, nu dispun de mai multe cunostinte. Stiu doar ce am vazut aici:

Si sunt foarte sigur ca oricat ar avansa si oricat de diferite sunt arhitecturile, in nici un caz nu vom vedea un nivel de complexitate asemanator cu grafica unei console.

In mod clar, vor inlocui (si deja au inlocuit de mult) consolele portabile (si nu doar prin grafica, ci prin cel mai important, pretul jocurilor).

7. #27 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by isis View Post
    Daca tabletele evolueaza in ritmul asta, noua generatie de consola va fii depasita de tablete categoric la sfarsitul perioadei sale de viata. Ceea ce nu e un viitor prea stralucit. Si uite ca totusi, la preturi prohibite, cat aproape 2 console, tabletele iasa anual, si se cumpara. Cicluri de viata de 6-8 ani pentru o consola in actuala era a tehnologiei devin inacceptabile.

Daca inainte erau facute de rusine de placile de generatie noua de PC, acuma vor fi facute de rusine si de ... tablete?
    Nu stiu de ce te plangi de tablete (care macar au 7" - 10"), le poti folosi la editare, grafica, etc... atata timp cat exista pe piata smartphone-uri (si nu doar de la Apple) care costa cat 3-4 console! Un smartphone bunicel care de-abia tine 2 zile sare usor de 1200-1300 RON (mai mult decat orice pachet PS3) iar un smartphone bun (care la randul lui de-abia tine 2-3 zile) sare de 2000-2500 RON (si deja la banii aceia iti cumperi si cea mai tare placa video pe langa consola ).

Pe de alta parte... de ce sa fim suparati pe Apple ca evolueaza? Mai ales ca ei au un ritm pre-stabilit: ei scot generatie noua odata la un an. Uita-te la Samsung, si o sa vezi ca au scos 6 tablets in 5 luni, de nici nu mai stii ce si cum. Cumperi azi si peste o luna te simti prost ca nu ai asteptat... mult mai rau decat ai patit la orice placa video pentru PC.

Mie personal imi place la nebunie politica apple cu "once a year". Stii o treaba, te pregatesti cu bani (daca vrei, nu te obliga nimeni)... si in plus, stii ca daca anul trecut nu ti-ai permis generatia noua, anul acesta o vei avea cu 100 USD mai ieftina. Win-win pentru toata lumea.

8. #28 SP
    Banned isis's Avatar
    Ideea mea este ca, la fel cum se cumpara placi grafice si telefoane mobile o data la 6 luni / 1 an, la preturi cat o consola jumate, ar fii misto sa iasa o consola noua odata la 3 ani. Cred ca s-ar cumpara la fel de bine, si ar tinea pasul altfel cu tehnologia.

9. #29 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Aici intervine si problema developmentului. Daca pentru un smartphone un joc/aplicatie poate fi cu usurinta realizat/a in 6 luni, pentru console vedem titluri care au chiar mai mult de 5 ani de development. Daca ar iesi odata la 2-3 ani o noua consola nu ar mai merita investitiile pentru developeri si publisheri (sa nu uitam ca pentru consolele PS3 devkit-urile sunt al naibii de scumpe). In plus, sunt niste costuri suplimentare criminale (de aceea am si tot spus ca Sony e pe drumul cel rau). De exp. pentru un update la un joc facut de creatorii lui Monkey Island, Sony a cerut nici mai multi nici mai putin de 50.000 EUR... 50.000 EUR pentru a uploada un update pe PSN, mi se pare enorm. Nu mai bine fac ei asta pentru Apple/Android, unde e gratuit?

De aceea sper si eu ca mai marii de la Sony, Nintendo si Microsoft sa deschida bine ochii, sau se vor trezi in curand ca ruleaza pe hardware obsolete cu preturi infernale la jocuri, licentiere, devkit-uri si servicii online. De PC nu mai zic... dar acolo cred ca de vina sunt mai mult userii care chiar isi cumpara cate o noua placa video de 1500-2000 RON la fiecare 6 luni... Sau cei care accepta fara sa cracneasca sa dea cate 1500 RON pe o licenta de Microsoft Windows si 2000 RON pe o licenta de Microsoft Office (asta in vreme ce iOS-ul si Android-ul sunt free iar aplicatii de Office gasim de la 0RON pana la 9USD).

Stiu ca multi vor spune ca nu e acelasi lucru... dar pentru un "home user", si in special cel din Romania (unde bugetul e si-asa redus cu criza asta), conteaza enorm. Daca pe iPad/iPhone/iPod mi-am cumparat sute de jocuri si aplicatii pe o perioada de 3 ani, aceeasi suma am spart-o pe PC intr-o luna (o licenta de Windows si Office). Si ganditi-va ca avand in casa 3 device-uri (iPhone, iPad si iPod) aplicatiile si jocurile nu le platesc decat odata, Apple permitandu-mi sa folosesc acelasi joc/aplicatie pe toate cele 3, fara extra costs! Cum spuneam, ar trebui sa dea de gandit celor mari si tari...

10. #30 SP
    Banned isis's Avatar
    Daca nu s-ar merge pe configuratii hardware complet noi la fiecare generatie, nu ar conta faptul ca un joc sta 5 ani in development. Insa asa e, se cer preturi prohibite pentru SDK-uri si servicii pentru a scoate un joc pentru o consola.

11. #31 SP
    Member solaru's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post

De aceea sper si eu ca mai marii de la Sony, Nintendo si Microsoft sa deschida bine ochii, sau se vor trezi in curand ca ruleaza pe hardware obsolete cu preturi infernale la jocuri, licentiere, devkit-uri si servicii online. De PC nu mai zic... dar acolo cred ca de vina sunt mai mult userii care chiar isi cumpara cate o noua placa video de 1500-2000 RON la fiecare 6 luni... Sau cei care accepta fara sa cracneasca sa dea cate 1500 RON pe o licenta de Microsoft Windows si 2000 RON pe o licenta de Microsoft Office (asta in vreme ce iOS-ul si Android-ul sunt free iar aplicatii de Office gasim de la 0RON pana la 9USD).

Stiu ca multi vor spune ca nu e acelasi lucru... dar pentru un "home user", si in special cel din Romania (unde bugetul e si-asa redus cu criza asta), conteaza enorm. Daca pe iPad/iPhone/iPod mi-am cumparat sute de jocuri si aplicatii pe o perioada de 3 ani, aceeasi suma am spart-o pe PC intr-o luna (o licenta de Windows si Office). Si ganditi-va ca avand in casa 3 device-uri (iPhone, iPad si iPod) aplicatiile si jocurile nu le platesc decat odata, Apple permitandu-mi sa folosesc acelasi joc/aplicatie pe toate cele 3, fara extra costs! Cum spuneam, ar trebui sa dea de gandit celor mari si tari...
    Cred ca exagerezi un pic cu preturile... mai ales ca amesteci desktopul cu mobilele si tabletele. Aplicatiile de mobile sunt la o fractiune de pret fata de cele de desktop, este si cazul MS Office Mobile care e cativa euro. Iar iOS este orice numai gratuit nu este... stiu ca unii sunteti "putin" fani Apple, dar chiar nu e cazul sa le facem statuie...ca "maruntisul" ala care il au acum... nu l-au facut vanzandu-si produsele cu o margine decenta...
    Nu zic mai multe ca nu vreau sa inflamez pe nimeni Don't shoot!!!

Un utilizator obisnuit nu are nevoie de Windows Pro sau Ultimate...un Home Premium OEM e suficient pentru orice ai face acasa, adica vreo 300-350 RON, iar pentru Office la fel, sunt variante si pentru acasa (vreo 400 lei 3 licente - la lansare au fost 190 lei 3 licente si nu le-a cumparat nici dracu') sau varianta gratuita online (cu un cont de hotmail ai rezolvat problema)... ... dar pana la urma nu despre bani e vorba... aceleasi "scuze/acuze" erau scoase in fata si inainte de 2008.
    Scuze de offtopic... dar deh, obiceiurile vechi mor greu...

12. #32 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu exagerez deloc... atat am dat pe un Windows Ultimate si un Office Professional. Iar un utilizator obisnuit OEM nu poate lua, decat daca-si ia calculator nou (ceea ce nu e cazul). Un Windows Home Premium Retail este cam 800 RON, iar un Office Home cel mai mic este 500 RON. 1300 RON dintr-un foc (adica 400 USD fara a mai pune licenta de antivirus anuala si alte alea)... Suita de iWork e maxim 30 USD (3 x 9.99). Si daca nu vrei sa comparam mere cu pere, atunci sa ne uitam la OS X Lion, care e 29.99 USD! Sau 49 USD pentru un family pack (5 licente)! Sau iWork pentru Mac care este 99 USD family pack (deci 25 USD per licenta)... Sa fim seriosi, preturile cu care ne-a obisnuit Microsoft la PC-uri sunt cel putin exagerate. Si ma mir ca sunt unii ca tine care le accepta cu placere...

Pe de alta parte, variantele gratuite online (cum exista dealtfel si la Google via Docs) ma lasa rece... Cand lucrezi ceva e bine sa nu te bazezi ca ai totul online... Nu ma atrage nici macar ideea de Clouding (aici iti dau dreptate cu obiceiurile vechi mor greu). Dar ca idee, iata ca pe Onlive Desktop poti avea frumos un desktop cu Windows 7 si Office 2010... FOR FREE! Ai mai jos un screenshot, la care astept sa-mi explici cum pot sa fac asta free pe iPad (si probabil si pe Android) dar in schimb pe PC trebuie sa scot o caruta de bani din buzunar?!?

Daca tie ti se pare ca fac statuie celor de la Apple sau Google... atunci sa fii sanatos. Eu doar incercam sa explic o situatie de care ma lovesc zi de zi, atat cu clienti cat si cu cei apropiati mie. Multi ajung satui de pompat bani in PC, si vad din ce in ce mai des ca se alege solutia "Iau un smartphone sau un tablet pentru ce am nevoie zi de zi - browsing, email, un Skype, un Yahoo, un Facebook) iar pentru jocuri mai serioase imi iau consola si stiu ca stau linistit cativa ani".

Chiar ma intorc de la cineva unde dupa ce m-am chinuit pana la 2 noaptea (sau dimineata) sa-i repar PC-ul... am fost rugat sa mut tot ce tine de documente, mailuri, poze... pe tablet-ul din casa. Daca cu documentele si mailurile nu au fost mari probleme, cu imaginile a fost mai complicat (depaseau cu mult cei 32GB ai tabletei)... dar s-a rezolvat frumos cu un HDD intr-un rack USB (in ideea ca pe viitor isi va lua fie un router la care sa conecteze hdd-ul pe USB, fie un NAS sau un HDD cu WiFi). Si uite asa PC-ul casei a fost inlocuit cu un tablet care a costat aproximativ 700 RON (un Nook Color). Aici e un caz un pic aparte intrucat se jucau doar chestii micute (iar cand au vazut ce de jocuri au pe Marketplace - noul Google Play actually - au zis ca e mai mult decat a vazut PC-ul lor vreodata). In cazul unui gamer mai serios, i-as fi recomandat un Xbox 360 sau un PS3, si gata!

So, pentru cei care sunt atat de fericiti sa pompeze bani in PC si licente Microsoft... le doresc buget gras in continuare! Unii dintre noi nu-si mai permit... sau pur si simplu nu mai vor sa faca asta! Si cum pirateria nu e un raspuns, iata ca in sfarsit avem era "Post-PC" in care avem si alternative! Pentru toate celelalte, exista Mastercard!
    Attached Images Attached Images photo.png

13. #33 SP
    Banned isis's Avatar
    Man, nu iti dau dreptate, cum poti sa spui ca tableta inlocuieste un PC, pentru task-urile uzuale? Asta se aplica la o mana de oameni, mie imi este foarte incomod sa folosesc exclusiv pentru browsing mail skype tableta. Mi se pare foarte obositor sa tastez pe ecranul touch screen 2-3 ore, foarte obositor, si nu numai mie.

Ca alegi consola in loc sa iti bati capul cu PC de gaming, e de inteles. Dar ca renunti la PC pentru tableta, eu spun ca exagerezi deja. Eu unul [si nu pentru work] ci pentru home use, nu consider o alternativa tableta unui laptop. Nu se compara man un laptop decent cu o tableta, orice ai spune, tableta nu inlocuieste un laptop. E mult mai comod pe perioada lunga sa scrii folosind tastatura, decat ecranul touch screen. Tableta isi are rostul ei, dar nu inlocuieste un laptop man. Laptopul care il am, un core i3 decent, cu un ATI 5470, deci nu vreun avion, il folosesc ca HTPC pentru a decoda bluray-uri 3D, pe langa messenger, skype, email, browsing. Nu consider ca o tableta poate inlocui un laptop cu totul decat in unele cazuri, si alea restranse.

14. #34 SP
    Member solaru's Avatar
    Comparatia nu se poate face pt ca Apple vinde bundle-uri... nu software pentru oricine. Ei se asigura ca un procent destul de mare din posesorii de device-uri apple isi schimba anual jucaria! De fapt sunt convins ca stii si tu lucrurile astea... dar vreau sa cred ca in perioada asta esti un "pic suparat" si vrei sa-ti versi naduful...
    Ceea ce voiam eu sa zic era faptul ca tu vorbeai despre userii obisnuiti dar te dadeai pe tine ca exemplu... nu e cazul sa fii modest!
    Pana la urma discutia despre preturi e irelevanta - de ce un OS precum Windows e scump la 150 euro tinand cont ca il folosesti cativa ani, iar cateva zile de placere ludica e ok sa te coste 40-50 euro, cat costa un joc nou...
    In Romania discutia nu este despre cat costa software-ul! daca aplicatiile de Pc sunt scumpe, sa-mi zica si mie cineva de ce dracu isi jailbrack-uiesc iPhoanele si iPadurile cand aplicatiile costa cat o Cola la 2l? Credeti a Vlad Tepes s-a nascut in Romania din greseala? Glumesc, desigur, pentru ca nu e vorba numai de Romania...
    Ma bucur ca exista alternative, si ca lucrurile se schimba in timp ce vorbim, si cu siguranta se vor shimba si mai mult in urmatorii ani, dar stiu sigur ca nu vreau ca viitorul sa fie scris de Apple, sau de Microsoft, sau de Google...pentru ca indiferent cum se cheama, in momentul in care detine controlul, va face abuz de pozitia sa... Mi-ar place sa sa lupte producatorii pentru privilegiul de a-mi vinde produsul si nu sa ne luptam noi, userii, intre noi pentru "oportunitatea" lor de a-mi lua banii!
    Sper sa va luati cat mai repede "jucariile" si sa va bucurati de ele cat mai mult!!!

LE: OnLive Desktop nu va mai fi pe gratis... sunt in curs de licentiere...a si fost un scandal in State pe tema asta! Sorry!

15. #35 SP
    Solaru, se pare ca ai aceeasi perceptie gresita in privinta jailbreak-ului ca majoritatea de pe acest forum. Jailbreak nu inseamna piraterie. Inseamna rularea unor tweeks-uri de personalizare a iOS-ului si nu numai.

Intr-adevar, cu jailbreak poti pirata si aplicatii (doar daca introduci o anumite sursa in cydia), dar poti sta foarte lejer si fara acest lucru, dar cu jailbreak.

16. #36 SP
    Member Mythul's Avatar
    Referitor la partea software chiar nu vad cum poate bate cineva oferta celor de la Apple mai ales la tablete.

Avantaje:
    - pret f mic: $0 - $10
    - free updates
    - il poti folosi din start pe 5 iDeviceuri mi se pare ceea ce e mai mult decat suficient

Si parerea mea referitor la bani conteaza daca dai $150 dolari dintr-un foc sau 50 de dolari pe parcurs. Pentru ca viata e imprevizibila si nu stii niciodata cand iti apare o problema de sanatate, accident sau pur si simplu nevoie de cash.

Personal chiar as plati $50 dolari pe an pentru Windows, iar sa zicem dupa 3 ani sa fiu posesorul licentei pe vecie. Practic in 3 ani cat ar fi duarata de viata a Windowsului nu tot la 150 dolari ajung ? Macar stiu ca daca la anul sau peste 2 ani daca voi fi intr-o situatie dificila voi putea folosi banii mei in alte scopuri. Hai ca am deviat de la subiect putin.

17. #37 SP
    Banned isis's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Solaru, se pare ca ai aceeasi perceptie gresita in privinta jailbreak-ului ca majoritatea de pe acest forum. Jailbreak nu inseamna piraterie. Inseamna rularea unor tweeks-uri de personalizare a iOS-ului si nu numai.

Intr-adevar, cu jailbreak poti pirata si aplicatii (doar daca introduci o anumite sursa in cydia), dar poti sta foarte lejer si fara acest lucru, dar cu jailbreak.
    Ioai man, pai daca facem o statistica, 99% din care modeaza console o modeaza sa joace pirat, 99% din aia care fac jailbreak o fac pentru piraterie, hai sa nu ne prostim pe fata.

18. #38 SP
    Member Ma_Plictisesti's Avatar
    ca o mica paranteza: Utilizatorii Android din Japonia au acces in exclusivitate la FFIII! (scuze daca am postat greist, mutati voi la stiri)
    Final Fantasy III comes to Android, only in Japan though by VR-Zone.com

19. #39 SP
    Nu numai ca ai postat gresit (aici in loc de noutati sau jocuri), dar ai gresit si categoria. Trebuia postat la Android, nu la Apple/iOS.

20. #40 SP
    Senior Member paunstefan's Avatar
    Quote Originally Posted by isis View Post
    Man, nu iti dau dreptate, cum poti sa spui ca tableta inlocuieste un PC, pentru task-urile uzuale? Asta se aplica la o mana de oameni, mie imi este foarte incomod sa folosesc exclusiv pentru browsing mail skype tableta. Mi se pare foarte obositor sa tastez pe ecranul touch screen 2-3 ore, foarte obositor, si nu numai mie.

Ca alegi consola in loc sa iti bati capul cu PC de gaming, e de inteles. Dar ca renunti la PC pentru tableta, eu spun ca exagerezi deja. Eu unul [si nu pentru work] ci pentru home use, nu consider o alternativa tableta unui laptop. Nu se compara man un laptop decent cu o tableta, orice ai spune, tableta nu inlocuieste un laptop. E mult mai comod pe perioada lunga sa scrii folosind tastatura, decat ecranul touch screen. Tableta isi are rostul ei, dar nu inlocuieste un laptop man. Laptopul care il am, un core i3 decent, cu un ATI 5470, deci nu vreun avion, il folosesc ca HTPC pentru a decoda bluray-uri 3D, pe langa messenger, skype, email, browsing. Nu consider ca o tableta poate inlocui un laptop cu totul decat in unele cazuri, si alea restranse.
    Ai dreptate, tabletele nu o sa inlocuiasca laptop-urile si in nici un caz PC-urile. Sunt doar o alternativa intre PDA/smartphone-uri si netbook-uri. Programe mai serioase sunt rare, sunt in mare parte niste variante casual la Photoshop si altele.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast