Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 20 of 33

Thread: Ce se intampla cu Microsoft Romania

  1. #1 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar

    Ce se intampla cu Microsoft Romania

    Salutare,

    Fara a intentiona sa poluez sectiunea ''Console Club'', imi asum hate-ul catorva colegi pentru a face cat mai vizibila lupta mea cu morile de vant.
    Avem thread-uri similare referitoare la alte companii unde se pun intrebari, asa ca am rugamintea de a ajuta sau de a ignora, fara injurii.

    De ceva vreme buna incerc sa intru in contact cu Microsoft Romania pentru a le pune intrebarea ''de ce asa'' in ceea ce priveste absenta serviciului de Xbox Live in Romania.
    Atata vreau, sa pot vorbi cu o persoana vie si sa mi se spuna un motiv pentru aceasta pasivitate. Nimic mai mult.
    De cate ori dau telefon nimeresc un robot care dupa ce apesi tasta 1 inchide dupa 15 secunde.

    In incercarea mea disperata de a obtine un raspuns, sau macar un refuz categoric, am creeat inca o petitie online. An nou, tentative noi... cine stie.

    De ce in Console Club?
    Pentru ca pe acest forum ca si peste tot WW, sunt mult mai multi posesori de PS4 decat de Xbox si aici am sansa sa fac aceasta petitie mai vizibila.
    Sunt convins ca aici pe forum sunt si oameni care desi prefera SONY nu ar fi deranjati sa ii ajute si pe ''ceilalti'' intrucat pasiunea noastra este una comuna, gaming-ul.

    Inainte sa dati click si sa inchideti aceast thread injurandu-ma, va rog sa va amintiti bucuria si implinirea pe care ati simtit-o in suflet in 2014 cand SONY a anuntat ca deschide Playstation Store in Romania si sa va ganditi ca dand o semnatura, faceti o fapta buna unor suflete obosite de atitia ani de conturi de UK si lire sterline si lipsa de suport si recunoastere.

    Pentru cei carora le pasa, va rog dati share la cat mai multa persoane.
    Va multumesc anticipat si imi cer scuze fata de cei carora le-am rapit timpul degeaba!

    Link catre petitie:
    https://www.change.org/p/microsoft-x...share_petition

  2. #2 SP
    Member Smara's Avatar
    Semnat !

  3. #3 SP
    Member Hazer's Avatar
    Semnat. Unul din motivele pentru care am evitat Microsoft. Daca dupa atatia ani si atatea vanzari pe teritoriul Romaniei inca nu dau 2 flegme pe noi, e clar..

  4. #4 SP
    Member bdevil's Avatar
    Semnat pentru prietenii mei care au XBOX si ma primesc cu bratele deschise pe controllerele lor.

  5. #5 SP
    Junior Member nervoz's Avatar
    Tot ce pot spune este ca deciziile de a avea un store local sunt luate tot în Redmond, nu aici, iar în rapoarte, România nu iese bine. Indiferent de cât de multe semnături, petiții, cereri sunt, România nu este o piață în ochii lor și sincer nu este. Piața de aici are un procent mult prea mic de vânzări soft și subscriptions cât sa merite investiția în crearea unui centru local. Investiția depășește profitul pentru platforma asta.

    Nu vreau sa dezumflu pe nimeni, dar asta este adevărul.

  6. #6 SP
    Member KiritoStefan's Avatar
    Semnat , nervoz atata timp cat ai scris mesajul puteai semna daca vroiai.
    Ps.Oricat de mica e sansa trebuie sa incercam

  7. #7 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Pot sa iti dau eu motivul pentru care nu exista store de Romania: statistic vorbind, suntem nesemnificativi.


    Daca crezi ca te baga cineva in seama cu o petitie de 100 de semnaturi, esti naiv. Hai macar cu 100k si poate chiar va interesa pe vreun baiat de la M$.

  8. #8 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    ^what he said. Sigur, nu zice nimeni sa nu incerci, dar nu le pasa decat de bani si daca nu vad ca au destui, nu-si bat capul cu investitiile in RO (support, translatori, platforme, etc.)

  9. #9 SP
    Banned wolfgocu's Avatar
    Cand considera conducerea Microsoft ca Romania va fi rentabila, atunci va introduce XBOX Live.
    Petitiile n-au functionat niciodata, nicidecum cu 100 de insi nu faci mare lucru.
    Iar corporatiile nu functioneaza dupa reguli democratice.

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Semnat. Dar nu le pasa... si nu neaparat pentru ca suntem mici. Cred ca putem sa ne uitam in urma la cazul de coruptie Microsoft (din Romania), si e suficient...

    P.S. Va mai aduceti aminte cand am facut petitia? Au trecut 11 ani de atunci, si nu s-a intamplat nimic...
    Romania Se Lupta Cu Morile De Vant ! | MonkY`s Place

  11. #11 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Pai eu nu am pus limita de 100, din partea mea si dupa sufletul meu as flooda toate mediile sociale sa strang 2 milioane...
    Imi aduc aminte Monky, pe atunci aveam alt user pe CG, am incercat sa miscam ceva, lucram si intr-un mediu unde aveam deschidere mai mare catre gameri...

    Treaba e ca pana in ianuarie 2014 nu cred ca in Romania au fost vanzari colosale de PS3@PS3 games astfel incat sa ii determine pe cei de la Sony sa vina cu suport full in RO.
    Cred ca pur si simplu au incercat apa cu degetul si le-a iesit. M-am bucurat enorm desi my main platform ramasese tot in ignoranta.

    De asemenea, un alt motiv pentru care nu cred ca vanzarile pre-lansare determina aducerea unui serviciu il reprezinta Slovacia, Cehia, etc. Am trait niste ani acolo in mediul lor, inclusiv cel online, si cred ca am intalnit o mana de oameni carora le pasa de xbox. Cu siguranta mai putini decat in Romania.
    Atunci vin si intreb, de unde pana unde Xbox Live in Slovacia?? Bazat pe care profit?

    Eu spre exemplu imi cumpar subscriptie xbox live fie de pe consola direct, fie de pe diverse site-uri... cum poate afla Microsoft VREODATA ca eu sunt roman si ca eu ca si roman cumpar de la ei?
    Banuiesc ca asa facem toti.

    Nu ma dau batut, mereu mi se da peste ceafa, sunt luat in deradere mereu dar nu ma las, fie si daca intru cu obsesia asta in mormant, pana in ziua in care voi inchide ochii voi crede si voi spera ca voi prinde in viata fie si o zi in care tara mea va fi regiune Xbox Live...

  12. #12 SP
    Senior Member Khufu's Avatar
    Am semnat. Indarjirea ta este demna de o cauza mai buna, in umila mea opinie, dar nu pot sa nu o admir.

    Godspeed!

  13. #13 SP
    Banned wolfgocu's Avatar
    @Xander: ai incercat totusi sa contactezi Microsoft Romania in privinta asta? Sa-l contactezi pe director?
    Vezi, poate afli mai exact motivele clare pentru care nu vrea Microsoft sa aduca Xbox Live in Romania.

    Eu daca as fi la conducerea Microsoft US, n-as aduce Xbox Live in Romania pentru urmatoarele motive:
    1. nu e rentabil, plus ca majoritatea romanilor au Windows piratat instalat in calculatoare si nu cumpara Windows licentiat. Multe companii IT si de gaming ne cam blameaza pentru piraterie.
    2. nu foarte multi romani detin Xbox, preferand PlayStation...pana si la suportul din partea Sony stam cam prost
    3. scandalul cu licentele Microsoft - s-a mai zis pe aici, iar astia de la Microsoft nu prea iarta chestii de genu' asta. In cazul asta, nu prea mai ai ce sa faci decat sa asteptam inca cativa zeci de ani pana se uita scandalul.
    4. actuala guvernare PSD. Noi nu prea sesizam, dar Dragnea si Dancila chiar ne fac de ras pe plan international si ne alunga investitorii, iar practicile lor defectuoase ne distrug economia pe termen lung. Au inceput iar sa ne ocoleasca. Eu ca director de companie straina sau investitor as ocoli Romania in situatia actuala.


    E chiar un sentiment insuportabil cand vezi ca pana si tari ca India, Africa de Sud, Brazilia li se asigura serviciile.

  14. #14 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Nu e dracul chiar atat de negru daca tinea de orice motiv politic sau de scandaluri mediatice nu mai avea Rusia niciodata xbox live.

  15. #15 SP
    Member chris diaz's Avatar
    Xandere, semnat petitia, scuze ca ti-o spun franc, cu mine suntem 30!!! Noi care mutam muntii si ii facem pe Microsoft sa investeasca in localizarea serviciului Xbox in Ro.

  16. #16 SP
    Junior Member nervoz's Avatar
    Domnilor, as vrea sa adaug ceva postului meu anterior, pentru ca vad ca sunt câțiva dintre voi care vorbesc aici despre dosarul MS, lucru pe care as vrea sa îl clarific, deși este un pic off topic.

    MS România, de care vorbiți voi nu are nici o legătură cu dosarul, nu a avut și nu va avea. Singurul motiv pentru care dosarul se numește asa este ca numele vinde publicații și articole, aduce revenue și se transmite ușor din gura în gura. Cei care au făcut măgăria și au vândut licențele sunt reselleri și nu MS.

  17. #17 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Erau 33. Am semnat. Acum sunt...33...

  18. #18 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Erau 33. Am semnat. Acum sunt...33...
    Ce ma frustreaza cel mai tare nu e ca sunt alea 33, ci ca threadul asta are 295 de views...am cam zis tot...

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by nervoz View Post
    MS România, de care vorbiți voi nu are nici o legătură cu dosarul, nu a avut și nu va avea. Singurul motiv pentru care dosarul se numește asa este ca numele vinde publicații și articole, aduce revenue și se transmite ușor din gura în gura. Cei care au făcut măgăria și au vândut licențele sunt reselleri și nu MS.
    Da, dar tot numele Microsoft ajunge prin dosare... si asta le strica imaginea. Chiar daca nu au vandut ei direct, ma indoiesc ca nu s-a autosesizat nimeni acolo cand a fost vorba de niste zeci/sute de mii de licente. Ca totusi, nu se vand ca la piata, nici chiar de catre reselleri.

    Cat despre directorul Microsoft Romania, acesta a fost schimbat in Noiembrie anul trecut. Poate noul director e mai deschis la schimbari (in bine). Update: https://economie.hotnews.ro/stiri-it...ceo-flanco.htm.

  20. #20 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    La ce nu se gandesc cei 262 (295-33) este ca o eventuala deschidere a unui Xbox Marketplace pe viitor in Romania ar insemna concurenta benefica pentru enduser, intrucat va impinge SONY sa vina cu oferte mai bune si mai competitive pe Store-ul romanesc.

    Am uitat insa ca daca moare capra altuia... noi sa fim sanatosi, da-l in *** pe Xander cu Xbox-ul lui, oricum e un prost care se agita degeaba.

    Revenind la subiect, in primul rand noul director/directoare ar trebuie sa auda de existenta acestor produse. Ma indoiesc ca domnia sa citeste forumuri de gaming.
    Eu ca si nimeni pe lume platitor de intretinere nu am cum sa iau legatura cu ei pentru ca pur si simplu nu se poate, la numerele de telefon nu raspund sau daca raspund te lovesti de zid la primul operator.
    Am contactat pe email diverse publicatii tech&media din Romania, cu rugamintea sa scrie un articol de 3 randuri cu treaba asta, fiind dispus sa cotizez personal daca este nevoie. Nici un raspuns. Parca le zici de Dracu cand la zici de Xbox.

    Nu imi ramane de facut decat sa printez 150.000 de hartii A4 si sa conduc noaptea prin Bucuresti si sa le arunc pe jos... random... prin toate sectoarele.
    Eventual in fata Microsoft Romania ma duc si arunc 2 tocuri de hartie pe ciment cu doleantele noastre si macar 2-3 trebuie sa ajunga la cineva care intra in cladirea aia.

    Altceva nu imi vine in mine. Sa ma duc in rond la Piata Presei sa ma leg de un stalp si sa fac greva foamei nu pot ca risc sa fiu arestat si am copil mic de crescut.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 2 1 2 LastLast

Similar Threads

  1. Ce se intampla cu Altex / Media Galaxy? By Ramon in forum Console Club
    Replies: 5654 Last Post: 19-03-2024, 19:04
  2. PlayStation Store Romania By TheBauBau in forum Sony PlayStation 5
    Replies: 1039 Last Post: 19-11-2021, 18:26
  3. Replies: 3 Last Post: 31-10-2014, 12:16
  4. Corgi in Romania ? By zinodaur in forum Pets
    Replies: 5 Last Post: 17-05-2013, 16:16
  5. Replies: 9 Last Post: 10-03-2009, 18:45

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts