Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 34 of 34

Thread: Cat ati plati pentru a inchiria un joc de consola?

1. #21 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    Buyback:va zic din experienta pe care o am cu Gamestop Italia:

jocurile vechi spre ex Heavenly Sword ti-l cumpara cu vreo 10 eur. jocurile noi ti le cumpara cu max. 30 eur. eu zic ca nu merita buy back, isi scot un profit urias si tu nu castigi mai nimic. da, iti dai DiRT2 pe Uncharerted 2 si mai platesti 30 eur. eu nu as face asta.
    ei au alta oferta: cand apare un joc nou, daca le aduci 2 jocuri destul de noi (ps3, xbox360, wii nu conteaza) iti poti lua jocul nou cu 20 eur. ex: dai Killzone 2 si Gears 2 pe Uncharted 2. e doar un exemplu.
    ceea ce e fain la ei e ca jocurile vechi sunt 20 eur.
    so no buyback for me, thanks. am facut-o o data, a doua oara nu o mai fac.

Inchiriere: inca nu am vazut jocuri PS3, X360, in schimb sunt jocuri PS2 la greu la centrul de unde inchiriez filme. 2,50 maxim 24h. un DVD la fel, un blu-ray la fel. nu vad de ce ar fi altfel si pt un joc PS3 sau X360.
    so yeah, 10 ron mi se pare ok pt inchiriere.

over and out.

2. #22 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    pentru inchiriat as prefera sa platesc sa zicem 100 ron pe luna si sa pot inchiria oricate jocuri imi doresc insa nu mai mult de 1 simultan - deci in medie 3 ron / zi (sa zicem 5 RON pe zi pentru 1-7 zile / 4 ron pe zi pentru 8-14 ... sau 3 ron pe zi / 30 zile cu posibilitatea de buy la preturile de catalog - sa zicem ca imi place un joc si ma decid sa nu-l mai returnez, sa pot sa-l pastrez)

pentru buyback - exemplu: daca duc Uncharted 2(dupa 2-3 zile de cand l-am cumparat)/ se poate inlocui cu Uncharted cu orice titlu nou aparut dar nu mai vechi de 1 luna as prefera sa mi se ofere pe el macar 80 % din cat am platit eu - insa pe un joc vechi Uncharted/de asemeni s-ar pot face niste "plafoane" as fi multumit daca as lua si 40 RON (in conditiile normale in care jocul ar trebui sa fie in versiunea platinium la magazin maxim 80 - 100 ron) adica undeva la 40 - 50 % din pret de pe raft. Desigur in conditiile in care as putea sa il vand in alte parti (sa zicem pe un site de licitatii sau pe sectiunile specializate de pe forumuri) si as obtine undeva la 60-70 poate chiar 80 % din pretul de raft - insa din comoditate si din nevoia de a obtine capital rapid .. m-as multumi cu procentele, mai mici, oferite de un magazin specializat.

Segmentul acesta de inchirieri este foarte bun - insa in Romania interesul este scazut a se vedea si magazinele de genul Hollywood Music - cele care inchiriau initial casete video si ulterior DVD uri - care au disparut poate si din cauza ca trebuie sa te duci in locatia X si apoi sa revii in aceeasi locatie pentru a preda jocul inchiriat (care poate fi foarte departe) Desigur a existat o perioada de BOOM - (cine nu isi aduce aminte de buticurile care inchiriau casete video dupa revolutie) insa atunci nu exista nici o posibilitate de a face rost de asa ceva, acum te poti duce in magazin si gasesti jocuri mai vechi la preturi derizorii (cum ar trebui sa se intample intr'o lume civilizata in care traim) insa pana nu demult aceste "oferte" nu existau si trebuia sa platesti pe Resistence Fall of Man 200-240 ron desi vorbim despre un titlu de launch, sau pe un joc nou aparut mirobolanta suma de 300 RON (ceea ce e SUPER EXAGERAT - avand in vedere ca de pe site urile specializate din occident oricine poate sa-si comande aproape orice joc sub 200 ron (cu transport inclus)- trebuie doar sa aibe un card de credit acceptat de paypal.

Oricum nu cred ca in Romania vom avea vreodata buy back - in general acest concept merge pe paguba clientului lenes(pentru ca trebuie sa castige ceva si cel care revinde) iar romanii sunt destul de exigenti cand vine vorba de lucrurile pe care le poseda (am vazut nu demult un clip pe youtube cu un tip care a dat ~ 40 jocuri la un magazn de buyback din UK pentru Rock Band de Xbox 360 .. nu stiu daca va fi cineva de acord sa faca asa ceva in RO, cand poate foarte usor sa vanda cele 40 jocuri sa-si cumpere Rock Band si sa ii ramana si bani pentru alte jocuri/sau pentru orice altceva.

Din pacate cultura de a cumpara software in Romania este mult prea tanara, ea s-a dezvoltat odata cu cresterea nivelului de trai (unii nici nu isi dau seama cat de mult am evoluat pe acest segment si de aceea li se pare NORMAL ca acum in magazine sa existe jocuri, sa existe discounturi la produsele mai vechi .. etc) Daca vreodata in Romania va exista cea mai mica speranta ca un magazin buyback/relase sa poate exista (sa genereze profit mai exact) fiti sigur ca vom avea parte de interes din partea marilor lanturi care controleaza vestul Europei.

3. #23 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    sau pe un joc nou aparut mirobolanta suma de 300 RON (ceea ce e SUPER EXAGERAT - avand in vedere ca de pe site urile specializate din occident oricine poate sa-si comande aproape orice joc sub 200 ron (cu transport inclus)- trebuie doar sa aibe un card de credit acceptat de paypal.
    Sa stii ca oricat de "comerciant" e romanasul nostru, nu dansul a inventat acest pret. Am fost foarte des in magazine specializate doar pe vanzarea titlurilor pentru console in Germania si Austria. Preturile se invart undeva intre 65 si 75 de euro, daca jocul are mai putin de 1 an de la aparitie. Am cumparat anul trecut din Viena Battlefield Bad Company cu 75 de euro din lantul de magazine Saturn. Comenzile online sunt cu totul alta mancare de peste. Sa nu va mai spun ca Prototype Xbox 360 era 79 de euro in 576 Kbyte din Budapesta undeva in luna august.

4. #24 SP
    Junior Member gorrocs's Avatar
    Si eu cred ca inchiriatul ar trebui sa fie pe o perioada mai lunga in functie de tipul de joc. De exemplu la un joc nou, bine cotat, adventure (sa zicem Uncharted 2) as plati pana la 30 de lei pe o saptamana.

5. #25 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    De ce ai inchiria Uncharted 2? Ala e joc de cumparat

Eu as inchiria cu 20 RON/weekend jocurile care in general se termina in 6-8 ore de gameplay. In general piata de inchiriere se face cu jocuri care nu au mai mult de nota 75 pe metacritic.

6. #26 SP
    Banned Mario's Avatar
    Pai ar trebui facute mai multe tarife o zi sa zicem 5 lei(ce naibii,e o zi),3 zile 15 lei o sapt 25 ptr ca altfel nu se merita,daca vreau 10 ron pe zi sa inchiriez burnout paradise sa zicem o sapt.,mai bine il cumpar nou.Si foarte important este,daca i-a un joc o sapt sa zicem si intarzie o zi sa plateasca 7 8 lei ,ca sa-l doara pe om si sa nu-i fie lene,ca daca cumperi 20 de copii de uncharted...iesi prost.
    La buyback trebuie sa fie un "expert"care sa evalueze jocurile la un pret corect,luam CoD 5 ,in catalogul magazinului e 150 lei (sa zicem),el este evaluat d.p.d.v al starii ,si dupa daca el este evaluat la 90 lei si uncharted e 180 sa dai 90 lei in plus .....Ar fi mai multe de spus dar ,oricum va trebui sa stai cateva zile sa te gandesti ce si cum.Dar cea mai mare tiganie ar fi sa zicem vreau sa iau uncharted ,si sa ma coste mai scump ca burnout paradise,daca te duci la un magazin de dvduri si vrei sa inchiriezi ,un film din anul 2009 si unul din 2006 sa zicem nu dai mai mult,ce naibi.

7. #27 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Quote Originally Posted by Raskolnikov1944 View Post
    Sa stii ca oricat de "comerciant" e romanasul nostru, nu dansul a inventat acest pret. Am fost foarte des in magazine specializate doar pe vanzarea titlurilor pentru console in Germania si Austria. Preturile se invart undeva intre 65 si 75 de euro, daca jocul are mai putin de 1 an de la aparitie. Am cumparat anul trecut din Viena Battlefield Bad Company cu 75 de euro din lantul de magazine Saturn. Comenzile online sunt cu totul alta mancare de peste. Sa nu va mai spun ca Prototype Xbox 360 era 79 de euro in 576 Kbyte din Budapesta undeva in luna august.
    Nu te contrazic insa eu am zis generic 300 ron de fapt acum au ajuns unele jocuri sa depaseasca si 350 - mie doar mi s-a parut ca se merge pe principiul prost e ala care cumpara nu ala care pune pretul (avand in vedere preturile standard la jocuri de 60 EU/ buc sau 50 lire - evident ma refer la RRP uri) - Sunt aproape sigur ca daca am facem un experiment de genul amandoi cu aceeasi suma de bani la hunting prin magazin - tu in Romania si eu intr'o capitala vest europeana - eu ma voi intoarce (dupa un efort infinit mai mic) cu un numar mai mare de jocuri gasite pe raft - evident tot la nivel de exemplu nu o lua ca pe o provocare. E vorba ca in Romania magazinele au o politica de genul RRP + 20 % la majoritatea titlurilor (evident exista si cateva exceptii) iar in occident se merge pe stimularea consumului prin RRP minus 5 % ... (cifrele sunt aproximative si nu trebuie luate ca litera de lege - pot da si exemple daca e nevoie)

PS: sa nu mai zic de jocurile de PSP/DS care uneori sar de 200 ron ceea ce e aberant (in occident pretul acestora este cam la jumatate comparativ cu pretul jocurilor pentru consolele de televizor)

8. #28 SP
    Senior Member zinodaur's Avatar
    Nu as vrea sa inchiriez un joc pe zi. Mai degraba pe saptamana, si as da cam 15 RON.
    Pentru buyback, as plati 50-60 RON.

9. #29 SP
    Senior Member Mika's Avatar
    As da 15-25 lei pentru un week(end) de inchiriat un joc, dar fiind din Bacau nu vad posibilitatea. Poate (!) daca va fi, in Bucuresti va fi ceva cat de cat profesional.

Buy-back mi-ar placea, dar nu vad sa se intample asa ceva in Romania.

10. #30 SP
    Member Skaar's Avatar
    Eu sincer probabil ca nici nu as intra in magazin.
    Inchiriatul nu ma intereseaza pentru ca pe termen lung as plati probabil mai mult decat daca as cumpara jocul
    Sistemul buy-back nu ma intereseaza pentru ca:
    1.imi place sa joc acelasi joc de mai multe ori
    2.ar insemna sa dau jocul la un pret de nimic avand in vedere ca e second hand si comerciantul trebuie sa aiba si el un profit
    3.imi plac cum se vad jocurile pe raft

P.S. Nu au cei de la playshop optiunea asta de buy-back?

11. #31 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Pe termen lung iesi mult mai castigat in cazul jocurilor ca: James Bond Quantum of Solace, Wanted Weapons of Fate, Terminator Salvation, Afro Samurai, Bourne Conspiracy si lista poate continua.
    Sunt jocuri destul de bune, entertaining pentru nu mai mult de 6-7 ore si cu rejucabilitate 0.
    Daca e sa cumperi jocul cu 180 RON in magazin, cu siguranta nu-l vinzi cu 20 RON mai putin, deci inchirierea se poate dovedi profitabila pentru tine ca si client.

Eu dac-ar fi sa infiintez un astfel de sistem de inchiriere nici n-as pune jocuri precum Forza 3, GoW, Uncharted, Killzone, Halo, etc. Astea sunt jocuri de jucat si 24 de ore in continuu daca te tine organismu

12. #32 SP
    Member Wargasm's Avatar
    Normal ca veti primi 10 - 15 euro pe un joc SH, ei de unde sa faca profitul? La fel e cu orice alt produs. Stiu pe cineva care a dat o vectra C pentru a-si lua de la Opel GTT o Insignia. I-au oferit 4600 euro, masina din 2007.
    Raskolnikov, am fost si eu prin Viena si m-am uitat dupa joace. Cumplite scoruri, un joc sh fiind pe la 55 euro. Am renuntat in a cumpara ceva. Plus ca oferta mi s-a parut "subtire", dar deh, Austria. Macar avea GOW, fata de nemti

13. #33 SP
    Member slabunator's Avatar
    in cj este magazinul movie gallery unde se pot inchiria jocuri de ps3 cu 10 lei/4 zile, pret destul de bun zic eu (2.5 lei /zi)
    buyback nu cred ca as face, ies mai bine daca imi vand jocul aici pe site dupa care pun o diferenta sa-mi iau altul.

14. #34 SP
    Senior Member Enthroll's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Eu dac-ar fi sa infiintez un astfel de sistem de inchiriere nici n-as pune jocuri precum Forza 3, GoW, Uncharted, Killzone, Halo, etc. Astea sunt jocuri de jucat si 24 de ore in continuu daca te tine organismu
    pai tocmai, ai face bani

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2