Miscarile din joc, in viata reala. Misto ultimul Leap of Faith:
Steam / Steam Deck trailer:
@razvanrazy Salut! 1. Cum sta la capitolul cu "Those Who Came Before" ? ...ai ce sa vezi? au avut imaginatie?
2. Unde-l situezi intre Origins, Odyssey, Valhalla?
3. Au renuntat la muzica HipHop din timpul combatului ?
Preorder Y /N ?
1.Povestea e spusa intr-un mod complet diferit de jocurile anterioare - si eu sunt fff curios de cum se va desfasura pana la final pe planul "ala"
2. La mine e o chestie mai ciudata - pe mine nu m-au prins/mi s-au parut mai slabe jocurile facute de acest studio (Ubisoft Quebec care a facut Syndicate si Odyssey) si se simte diferenta din toate punctele de vedere, dar clar este mult mai bun ca cele 2 mentionate anterior, in schimb ca o parere personala, mie Origins si Valhalla (facute de Ubisoft Montreal) mi-au placut mai mult - efectiv se vede ca sunt facute de alt studio (vezi Call of Duty - iti dai seama cand sunt facute de Treyarch, de Infinity Ward sau de Sledgehammer Games).
3. Are ceva elemente, mai rare (am intampinat 1 sau 2 in 40+h), dar muzica ramane chiar si asa din zona respectiva.
Foarte interesanta si spusa intr-un mod foarte diferit de cum ne-a obisnuit seria.
Avem si noi in Romania pe cineva care a facut review la el jucand pe PS5/PS5 PRO,mai vedem persoane care le aduc in aceeasi zi cu restul lumii
https://x.com/DAKKADAKKA1/status/190...Q37h-mwmA&s=19
Parcă te aștepți la mai mult de la un joc AAA.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Eu in 60+ ore de joc nu am intalnit asa ceva nici in Japoneza, nici in Engleza - indiferent ca-i personaj principal, comerciant sau random NPC's.
Chiar as fi curios ce food vendor e ala, ca sa merg si sa testez.
Dar e plin internetul de carcotasi - cred ca mor de oftica cand vad ca jocul are note destul de mari
Trebuie sa fie destul de nasol sa vezi ca sunt oameni care se bucura de ceva ce tu urasti din tot sufletul... urata mai e boala asta...![]()
Nu cred ca lumea urăște jocul în sine, dacă protagonistul era japonez probabil nu primea asa mult hate.
Și eu sunt curios dacă este vendorul ala în joc, probabil de la prea multe ciuperci i se trage.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Tot nu inteleg ce treaba are personajul in sine cu jocul in sine - are un backstory foarte bine scris, iar personajul a existat cu adevarat - deci mai mult de atat nu inteleg ce ai putea sa vrei. Din punctu meu de vedere, putea sa fie si un baietel care se costuma in pisicuta cu urechi de vulpe in joc si daca era bine scris si integrat in poveste, tot m-as fi jucat.
Nu am vazut sa comenteze nimeni in God of War cand a parasit mitologia greaca si a trecut la cea nordica - ca doar nu este nordic![]()
^Mentionez ca prezint perspectiva celor care au hate pe personaj, desi eu nu am nicio problema, ba chiar mi se pare destul de interesant din previews.
Chiar nu intelegi ca problema e ca e negru si oamenii simt ca li se baga pe gat o agenda? Un singur negru a existat in toata Japonia feudala si fix pe ala l-au vrut personaj. Care ar putea fi motivul? Statistic e improbabil sa il fi ales la intamplare dintre toti samuraii din istorie, deci un motiv trebuie sa existe. Cu siguranta si in scandinavia antica a existat vreun negru printre vikingi, si cu siguranta GoW ar fi primit hate daca l-ar fi impins in fata, asa cum a primit si TLOU2 cand a incercat sa impinga o agenda politica, chiar daca e joc Sony.
Exista, mai ales in minunata America, un numar mare de oameni care nu mai suporta sa vada nicio urma de DEI, vad rosu in fata ochilor daca un joc/film/orice altceva pare catusi de putin ca incearca sa le bage pe gat DEI. De aici hate-ul pentru Yasuke.
Mie mi se pare stupid - adica, ce importanta are? Daca era american, cu pielea alba, dar tot era samurai care nu era japonez, era ok? Deci culoarea pielii sa conteze mai mult decat cat de bine e conturat personajul respectiv? Daca asta nu este stupid, nu inteleg ce anume este...
Si da, pot intelege la chestii gen - in carte e alb si in film il pui tipa negresa si gay - vezi casting pentru serialul Harry Potter.
Dar aici efectiv nu vad problema - este un work of fiction bazat pe ce vor ei.
Also - ok - nu-ti place lucru asta - intentionezi sa cumperi jocul? Pentru ca in cazul meu, daca m-ar deranja o chestie de genu, cu siguranta i-as da skip si atat.
Anywho - uite Se7en Fury, am schimbat pe Engleza si m-am dus random la 2 vendori + un random de pe drum:
Random
Merchant
Food Vendor
Nu am gasit-o fix pe aia cu ciupercile, dar daca aflam locatia, merg si verific.
La noi oamenii isi ingroapa viitorul votand extremisti doar ca sa nu ii voteze pe "aia cu gay-ii", iar pe tine te surprinde ca unii ar boicota un joc din ura?E foarte stupid, e tragic, dar surprinzator nu e deloc.
In alta ordine de idei, cred ca Shadows va fi primul joc AC pe care il cumpar de la Ezio collection incoace. Nu acum la lansare, bineinteles, dar daca prind o reducere in urmatoarele 12 luni nu stau pe ganduri. M-a convins Razvan ca merita o sansa, si ma atrage maxim Japonia.
Posibil sa fie un bug si sa fi ramas in joc asa. Ca principiu, un pas dupa crearea scriptului dar inainte de inregistrarea voice line-urilor de catre actori, se introduce un text-to-speech ca sa-i dea un pic culoare si sa scoata in evidenta posibile greseli sau sa-si dea seama daca trebuie sa mai faca niste tweak-uri la script. Altfel e cand si auzi ce ai scris... iar text-to-speech a avansat destul de mult cat sa nu mai sune ca stephen hawking
Then again, exista si sansa chiar sa fi bagat AI-generated speech la random NPCi si vendors, cum a facut si Larian in BG3 cu numele NPCilor neimportanti (nu mai stiu daca au facut si cu random voice lines la fel).
Stai sa vezi review-ul meu in 3-4 zile
Chiar citisem ieri un review autohton si tipu a pus ca minus, fapt ca e zapada iarna, dar nu ninge...
probabil in cele 3-4h cat l-a jucat (nu am idee numarul de ore jucate), nu a prins si ninsoare, ca altfel nu-mi explic - mai ales cand nu doar ca exista, dar este si influentata de vant si avem chiar viscol foarte misto facut.
Am jucat putin adinaori. Imi place ce vad si cum se simte cu Yasuke.
Grafica am lasat-o pe Balanced. Nu stiu sigur daca sa trec pe Perfomance, jucand pe un PS5 Pro.
Ei in meniu zic 'recommended' Quality, dar mi se pare putin "ingreunat" in fluidizare.
l-am rupt vreo 8 ore ! L-am luat pe steam pt a avea toate AC-urile grupate in Animus si sa-l joc si pe steam deck.
Grafic arata superb. Mai bine decat Black Myth W. Pot sa zic ca au bagat la setari grafice sa-ti rupa PC-ul in doua. Pauze am luat doar cand a dat crash-uri, adica vreo doua. Imi place combatul, AI-ul este putin mai smart iar animatiile pt kills sunt brutale. La negative as incadra muzica rock & roll in anumite cuscene-uri. Animatiile faciale la unele NPC-uri lipsesc. Shop-ul ingame este oribil.
Oricum se observa ca s-au sucit (UBI) pe parcurs. De la Yasuke s-au focusat pe Naoe. Imi place cum le-a iest. Povestile (side-urile) sunt chiar misto.
Nu, nu cred ar fi fost bine nici dacă era un american cu pielea albă (deși sigur n-ar mai fi existat o dramă atât de mare pe subiectul ăsta). Depinde foarte mult și de modul în care se integrează personajul în universul AC, dacă nu existau asasini în Japonia și ar fi trebuit să fie introdus cineva din exterior care să facă legătura între asasini și japonezi, n-ar mai fi fost o problemă majoră să nu fie japonez de origine, dar nu e cazul aici. N-am urmărit materiale în legătură cu AC Shadows fiindcă mi-am pierdut interesul pentru serie de ceva timp, în special după experiență pe care am avut-o cu Valhalla, deci nu știu exact cum se intergrează core-ul poveștii cu Japonia și de ce s-a mutat acțiunea acolo. Mi-ar fi plăcut mai mult și aș fi fost mai interesat dacă n-am fi avut Ghost of Tsushima sau dacă ar fi apărut jocul ăsta în locul lui Valhalla. Momentan o să aștept să văd cum se prezintă, de încercat sigur o să-l încerc mai devreme sau mai târziu.
Bookmarks