Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 82

Thread: Kingdom Come: Deliverance 2

1. #21 SP
    Member codpin's Avatar
    Razvan, inteleg ca ai tu o placere sa aperi seria AC, ceea ce nu e gresit deloc, dar revin iarasi la discutia de pe celalalt thread: daca ar fi fost KCD 14, probabil lumea ar fi reacționat la fel.

Primul joc are un fan base destul de pasionat. Pe mine nu m-a prins jocul dar fiecare cu ale lui. Eh, tocmai pentru ca PRIMUL joc a fost atat de bine primit, e normal ca al DOILEA joc sa fie mult asteptat de fanii primului. Cum ai putea sa boicotezi ceva care inca nu a dezamagit? Acum serios, inteleg de unde vii, da e aiurea sa compari seriile astea doua.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

2. #22 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Stai putin ca nu are nicio treaba cu primu, al doilea sau al 18lea joc.
    La fel s-a intamplat si la Star Wars Outlaws spre exemplu, care a fost primul (si momentan singurul) joc din "seria" asta de la ei.

Faza e ca au boicotat season pass-ul si faptul ca a fost leakeuit primul viitor DLC, cel care va aduce o harta noua si 10h de gameplay, tocmai pentru ca "Ubisoft se concentreaza pe DLC-uri platite cand nici macar nu au lansat jocul".
    Dar se pare ca la niciun alt joc/companie nu este asta o problema, desi faza cu season pass si DLC-uri platite este doar o alta practica obisnuita in industrie.

E ca si cum imi spui mie ca eu nu am voie sa fur, pentru ca ma cheama Razvan, dar la tine este in regula, pentru ca te cheama Marcel.

Ori blamam toata industria, ori acceptam ca asa e la toti.

Adica eu stiu care este motivul, dar eram curios ce crede lume de aici si daca li se pare corect. Pentru ca mie nu mi se pare corect sa fie asa.

3. #23 SP
    Member codpin's Avatar
    Pai hai sa o luam altfel:

Un roadmap nu e nimic gresit. E chiar misto pentru jucatori sa vada cam ce parcurs vor devii sa aiba cu jocul lor.

Si acum o analogie, sa nu mai folosesc doar devii jocurilor.

Ai doua persoane aparent banale si care din exterior par normale. Unul din ei ti-a mai tras o teapa in trecut, tot iti lauda fel de fel de telefoane da ultimele achizitii de la el nu au fost nici ce lauda el si nici nu si-au meritat banii. Despre celalat nu stii mai nimic, doar ca ai luat acum cativa un telefon de la el si inca merge.

Ambii vor sa-ti vanda un nou telefon. Ambii au aceeasi tactica de marketing. De la care cumperi? Si pe care il blamezi pt reclama falsa si ca umbla doar sa-ti ia banii?

4. #24 SP
    Nu mi se pare o comparatie corecta. Daca blamezi season pass - deci faptu ca focusul unora din echipa este pe continut aditional pe care sa castige extra bani - la o companie, e corect sa o faci la toti.
    Pentru ca la urma urmei, scopul e acelasi peste tot - ii arati userului ca vei adauga extra content si nu vei abandona jocul (iar asta se stie oricum ca Ubi nu o face) si ca astfel vei mai face niste bani care vor ajuta compania sa creasca si sa dezvolte alte jocuri.
    Double standard-u asta nu e corect nicaieri.

Tin minte si acum cum a fost chiar la Starfield. A luat note super mari cu mentiunea ca este joc Bethesda si ca intr-un an o sa fie mai bun, pentru ca ei asa fac, chiar daca atunci la lansare era intr-o stare penibila. Dar daca scotea Ubisoft acelasi lucru, nu exista ingaduinta asta.

Apoi avem chestia cu practica obisnuita in industrie - ok nu toate genurile de jocuri o fac, dar o fac suficient de multe incat sa zici ca este o practica obisnuita, dar prin alte parti nu este un scandal - iar asta nu este corect.

Faza sta cam asa - toate lucrurile de genu asta apar intai pe net (reddit, forumuri, samd) - depinde apoi ce preia presa de profil din acele comentarii pentru ca nu exista vreun mecanism universal sa cuantifici gen...ok, pentru jocul asta ce numar de persoane e nemultumit. e mai mare sau mai mic decat alte jocuri? Pur si simplu totul e subiectiv, depinde ce vede influencer-ul sau cel din presa (ei sunt cei care si amplifica apoi acea senzatie in randul altor useri, cei "normali", care nu sunt la curent cu discutiile de pe net) - la ce commentarii se uita si asa ajunge sa fie "perceptie generala".
    Si e clar ca presa se foloseste de hate-ul general pentru Ubi - asta atrage vizitatori, deci trafic, deci more money din reclame.

Dar at the end of the day trebuie sa fie ceva super usor de genul - stim cu totii ca pariurile si jocurile de noroc sunt rele - nu sunt bune in anumite jocuri si sunt rele in anumite jocuri - e ceva general si d-aia au fost interzise si acolo unde au ramas acele lootboxes, au fost aduse niste modificari.

La fel trebuie si aici - Season Pass sunt bune - din perspectiva mea - dar sunt bune peste tot. Ai de facut o alegere, ca jucator - investesti bani pentru extra joc, daca ti-a placut. Sau nu.
    Sau nu sunt bune nicaieri si atunci blamam tot ce anunta asa pana renunta cu totii.
    Nu poate fi ok pentru jocul x dar not ok pentru jocul y.

E pur si simplu stupid sa fie asa

5. #25 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Exista double standards, nu cred ca poate nega cineva asta, dar eu o vad si ca pe o chestie de context. Ubisoft a calcat stramb de multe ori si in multe feluri si gradul de incredere pentru produsele lor e din ce in ce mai slab, astfel incat ti se pare cam de obraz asa cand vin si-ti cer $70 pe o editie cheala de joc si apoi incearca sa-ti vanda tot felul de bonus contents si season pass si DLC si mai stiu eu ce. Probabil aceeasi reactie ai avea-o si la un brand new studio cu brand new IP care-ti cere tot $70 si iti promite aceleasi lucruri, gradul de incredere tot slab e ca nu stii cine e si ce-a facut si ti se pare ca e cam nesimtire sa ceara atatea din prima.

Pe de alta parte vine Warhorse cu un joc foarte bun in istoric si o echipa mica cu buget restrans si iti promit si ei niste chestii (cu diferenta ca nu-ti cer $70 si nu au tot felul de editii si bonus content asa amplu). Parca cu alti ochi ii vezi... pana or calca si ei stramb.

Uita-te si la GAAS si live games - toata lumea hurr-durr, jos cu ele, nu functioneaza, strica industria, etc, pana cand o face unul cum trebuie, gen Helldivers 2, iar acolo nu mai comenteaza nimeni. Pentru ca problema de fapt nu e cu conceptul in sine ci cu cine si cum ti-o serveste. Cum sunt aia care comanda ceva de pe emag si produsul e perfect dar dau 4/5 stele ca a intarziat livrarea sau ca a ajuns cutia rupta.

6. #26 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Nu are nimeni nimic cu season pass. Ideea e ca lumea nu vrea sa mai auda de season pass de la Ubisoft, nu de season pass in general.

Motivul e foarte simplu din punctul meu de vedere. Cine face un joc exceptional, gaseste cumparatori indiferent de ce tactici de marketing are. Cine face un joc mediocru, nu gaseste cumparatori chiar daca vine cu un pret de bun simt si fara season pass. Oamenii nu cauta "un joc oarecare fara microtranzactii", ci cauta un joc exceptional care sa ii dea pe spate. Cu sau fara microtranzactii, e prea putin important. Astia pe care ii vezi tu ca vorbesc asa self-righteous despre cum, vezi doamne, din principiu nu cumpara jocuri cu microtranzactii sunt o minoritate confuza care incearca sa faca justitie pe forumuri.

Chiar daca criticile la Ubisoft nu sunt exprimate complet, ar trebui sa citesci ideea nu simplu ca "microtranzactii = bad", ci intr-un mod putin mai complex: "O companie care alege sa scoata un joc la 2 ani, la pret full, pe acelasi engine, si pe langa asta mai vrea si microtranzactii = bad". Sunt convins ca daca Ubisoft ar fi facut primul Kingdom Come, exact la fel ca Warhorse Studios, si ar fi venit cu aceasta campanie, nu ar fi primit critici gratuite.

7. #27 SP
    Manager paul's Avatar
    CGI Trailer – Live a Life Medieval:

8. #28 SP
    Manager paul's Avatar
    Kingdom Come: Deliverance Story Recap:

9. #29 SP
    Manager paul's Avatar
    Metacritic:
    - 88 - PS5
    - 88 - XSX
    - 87 - PC

OpenCritic:
    - 89

Recenzii video:
    IGN:

GamesRadar:

ACG:

GamingBolt:

Eurogamer:

10. #30 SP
    Primele impresii: GOTY material.

Foarte pe scurt - dialog foarte bun si engaging, povestea so far (dupa vreo 4-5 ore de joc) e buna, amuzanta, cu unexpected turns, voice acting pe masura, iar gameplay-ul e ca primul joc dar mai cizelat si polisat, combat-ul e usor simplificat dar nu cat sa fie dumbed down. Si cred ca am descoperit minigame-ul meu preferat dintr-un joc si anume blacksmithing, aseara am stat si am facut numai sabii, topoare, potcoave, tot ce apucam foarte foarte bun.

Ce apreciez cel mai mult (si era si in primul joc asta dar aici mi se pare ca au evidentiat si mai puternic) e sistemul de conversatii unde nu ai ca in alte RPG-uri optiunea x available doar pentru ca ai nu stiu ce perk ci conteaza totusi si cui te adresezi si cum arati. Degeaba aveam eu puncte multe in "nobility" si aveam optiunea aia de dialog daca aveam pantalonii rupti in cur, eram murdar de noroi si miroseam a balegar, sau ma adresam unuia cu rang mai mare ca mine care doar m-a scuipat intre ochi.

Are si niste hibe, mai mult pe UX si cum iti explica unele mecanici, de exemplu jur ca nu m-am prins cum naiba sa-mi dau heal ca lumea sau nu stiu ce fac unele potiuni (n-am gasit nicaieri un tooltip sau ceva de genul care sa-mi spuna, sigur e pe undeva dar ascuns printr-un meniu). Dar restul jocului e asa bun ca pot trece cu vederea.

11. #31 SP
    Peste tot pararile sunt doar super pozitive si zicea cineva ca e unul dintre cele mai bune RPGs din era moderna, "right there under Baldur's Gate 3", deci cumva stacheta e foarte sus pentru cine vrea sa-l ia acum.

Mie-mi place cum arata si inteleg ca este mult mai bine optimizat decat 1 chiar si acum, deci super mega plus.

La mine clar e pe lista pentru o reducere - pacat ca nu l-au bagat in niciun pass

12. #32 SP
    Member Syni's Avatar
    L-am început și eu și problema cu el e ca nu te mai poți opri frate iar grafic arată într-un mare fel, foarte bine optimizat pe un PS5 Pro, stă în 60 fps constant. Foarte, foarte bun!
    Singurul minus al lui, din punctul meu de vedere este ca au ales în continuare acest sistem de luptă melee mai greoi, aș fi preferat unul mai clasic pe action, dar oricum jocul merita din plin fiecare bănuț!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

13. #33 SP
    Sa vedem cum o sa fie spre final, primul joc a avut probleme mari in ultimul sfert unde erai OP si putred de bogat, aveam cel mai bun echipament din joc si bani de nu stiam ce sa fac cu ei si totul era trivial, simteam ca joc pe very easy. Sper sa fie mai echilibrat asta.

@Syni aici sunt parerile impartite (ca si la primul joc de altfel), mie de exemplu imi place mult sistemul asta de combat, ma simt ca in For Honor. Ieri mergeam pe drum si am dat de un barbat in armura, m-am chinuit vreo 20min sa-l bat, murind de mai multe ori, dar am reusit pana la urma doar prin faptul ca am invatat windows of opportunity si cum sa-mi fac management de stamina, desi el avea si armura si arma ca lumea iar eu eram aproape descult. Asta imi place mult la combatul asta, daca ai totusi rabdare si un pic de skill poti invinge fara sa fii gated de level, XP, sau mai stiu eu ce.

14. #34 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    N-ai cum cu voi frate, stateam in cumpara sa-l cumpar de la astia de la ozone/gamers (singurii unde se gaseste versiunea fizica, MediaGalaxy dorm) pentru ca nu mai vreau mizeriile alea de coperti in maghiara/poloneza, dar sa va vad mai activi si mai incantati decat pe threadul de Stalker 2, n-ai cum, coperta in poloneza sa fie!

15. #35 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Vad ca este si pe eMag, poate ajunge mai rapid ca Ozone/Gamers.

16. #36 SP
    Quote Originally Posted by Xander RO View Post
    N-ai cum cu voi frate, stateam in cumpara sa-l cumpar de la astia de la ozone/gamers (singurii unde se gaseste versiunea fizica, MediaGalaxy dorm) pentru ca nu mai vreau mizeriile alea de coperti in maghiara/poloneza, dar sa va vad mai activi si mai incantati decat pe threadul de Stalker 2, n-ai cum, coperta in poloneza sa fie!
    Deja imi place mai mult ca stalker ca pot sa car naibii 2 sabii si un scut fara sa raman fara stamina
    Tbh ala e in continuare blockerul meu la stalker 2, numai cand ma gandesc sa reintru sa mai joc ma ia cu groaza stiind cate energizante tre sa bag ca sa pot sa ma misc. Si da, stiu ca poti gasi artefacte care sa te ajute (chiar am doua echipate) dar tot nu-mi vine. Pana la urma cred ca o sa bag un mod sau ceva.

17. #37 SP
    Member codpin's Avatar
    Deci eu nici nu urmaream jocul asta da cumva m-ați făcut sa dau comanda pe emag... Pe primul nu l-am jucat. Sa vad cum ma descurc cu asta.

18. #38 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    @emag comision aici la baieti repede, ati castigat precum camatarii 600 de ron intr-o ora doar din reclama!
    Attached Images Attached Images screenshot-2025-02-05-164016.png

19. #39 SP
    Member tudort's Avatar
    M-ați făcut și pe mine să comand. Dacă dați comandă până în 6 arată livrare mâine în easybox. Stimă

Sent from my Pixel 9 Pro XL using Tapatalk

20. #40 SP
    Eu prost ca nu ma fac influencer. Scoteam 5 lei de caciula, imi ajungea de-o shaorma azi.

---------- Post added 06-02-2025 at 00:07 ----------

Inca un minus: inca au prostia de save system cu schnapps-ul, azi am pierdut 40min de progres ca am murit aiurea la un random event si jocul nu mai salvase de cand am baut ultimul schnapps pe care-l aveam... nu inteleg de ce au pastrat tampenia asta.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast