Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast
Results 81 to 100 of 118

Thread: Kingdom Come: Deliverance 2

1. #81 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Mie din contra, partea de UI si meniurile mi se par oribile. Efectiv cine a lucrat la ele ar trebui sa mearga la vandut legume in piata

In meniu, in loc sa arate personaju pe 30% din ecran, mai bine aratau niste stats sau detalii, fara sa fie nevoie sa dai stanga/dreapta din stick stanga si sa mute imaginea.
    Niste butoane pentru comparatii, pentru filtre corecte, un cursor de mouse pe consola cu sau fara mouse atasat, ca sa putem vedea detaliile mai usor la orice si multe multe multe altele ar putea fi implementate.

Iar culorile pentru questuri...incredibil de imbecila decizie - eu cand vad ceva cu rosu pe ecran, ma gandesc ca am facut ceva de rau, dar aici...e doar misiunea principala.
    Pentru ceva rau sau foarte rau ai...iepuri pe ecran...
    Apoi ai combinatii de culori gen albastru cu verde sau rosu cu negru si mai au si litere mici in ele care sunt cu galben. Iar toate astea sunt puse sus pe busola, ca sa fie si mai mici si ingramadite.
    Si cand joci de pe canapea la 2m de TV, efectiv nu vezi nimic si trebuie sa deschizi harta de 875 de ori ca sa vezi spre care din ele mergi si eventual sa pui un pin. Care pin nu poti pune decat 1 singur si arata ca un steag...tot rosu

Iar deschisul hartii pe sageata sus, cand "back" deschide doar "trecerea timpului"...e o alta imbecilitate. Deschizi harta de 1000 de ori pe ora. Trecerea timpului poate de 2-3 ori pe zi

2. #82 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Da, UX-wise nu sunt cei mai buni, lucru general valabil la studiourile est-europene, si Stalker 2 sufera din cauza asta de exemplu. In KCD2 mi se pare ca e form over function foarte mult, UI facut sa arate curat si aranjat dar odata ce-l iei la bani marunti si intri in interactiuni detaliate te pierde grav. Eu de exemplu mi-am dat seama dupa vreo 4 ore de joc ca am perk points si in alte pagini, la alte skill-uri, nici nu stiam ca exista alea de secondary sau combat skills

Si de acord cu ce zice si Razvan mai sus, in special cu faptul ca markerele pe harta/busola sunt foarte prost facute. E de apreciat cum au imbinat UI-ul in tematica si estetica jocului, dar a venit cu costuri. Pana si widget-ul ala care apare cand iei un item de pe jos e dragut dar tre sa intorc naibii capul ca sa imi dau seama ca lumea ce scrie.

3. #83 SP
    Nu inteleg ce se intampla cu jocu asta si de ce nu scot un update la 2 saptamani de la lansare. Cei de la STALKER 2 erau crucificati daca stateau atat de mult fara sa repare chestii

Efectiv m-am saturat de cate probleme tehnice si cate artefacte vizuale are jocu asta si tot dau zilnic sa vad daca a iesit update si nimic.

4. #84 SP
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Impressive daca e pe bune, desi mi se pare cam ciudat.
    Chiar am pus pe seama lipsei de buget si a scenariului mic, multe lipsuri de dialoguri si repetivitatea lor.

Pana si cand lucrezi (esti angajat) la blacksmith si te tot duci la el cu diverse chestii, mereu te trateaza de parca esti un random de pe strazi. Si cam toti fac la fel, indiferent daca i-ai mai vazut/vorbit cu ei sau nu. Iar asta nu era ceva greu - efectiv cate 2 linii de dialog pentru salut, per om, in loc de 1, dar nu au facut-o...

I-am furat unuia hainele si cand m-am intors in sat cu hainele lui s-a luat de mine ca ii port hainele
    Am facut la fel cu tailor-ul dar nu le purtam si am incercat sa i le vand inapoi, again s-a luat de mine ca am tupeul sa-i vand propriile produse furate.

Tind sa-i cred ca chiar au scris multe linii, din punctul asta de vedere mi se pare peste orice alt RPG jucat, n-am patit sa nu ma tina careva minte.

5. #85 SP
    Pai nu te tine minte pe tine, ci hainele/produsele respective - tocmai asta e problema - ca daca mergi la cineva mai mult de o data, ar trebui sa aibe un text de genu - hey, welcome back - nu sa te trateze ca pe un necunoscut, inclusiv cei carora le dai mai multi bani ca sa-ti creasca reputatia sau cei care-ti dau quest-uri si esti in the middle of sau le termini si te trateaza mereu la fel.

LE: nu stiu cum e pe PS, dar pe X, la a doua harta, de fiecare data cand dau sa deschid harta, dureaza cam 3-5s, in loc de sub 1s la prima harta - si efectiv nu inteleg de ce - e doar o imagine cu niste iconite, totu 2D, iar daca dai zoom in anumite orase, se incarca separat o alta imagine.
    Si e incredibil de frustrant, mai ales ca sunt momente (cel putin in oras) cand deschid harta si de 30 de ori la interval de 20s, ca sa inteleg pe unde sa o iau.

Si la fel, daca pe prima harta, puteam sa dau Save and Quit si apoi Continue si-mi lua ~10s cu totu, acum un load dureaza 50+s, ceea ce efectiv rupe tot jocul.
    Asa ca m-am apucat sa cumpar licorile magice de salvat, de pe unde apuc, ca sa nu stau sa le fabric eu si sa pierd timp si cu asta. Si chiar si asa este o problema, pentru ca trebuie sa apas de prea multe ori pe buton, ca sa confirm ca vreau sa se puna peste ultima salvare sau sa aleg eu peste care sa se puna.
    Pentru ca jocul nu e capabil sa stearga primele 100 salvari ci te pune sa confirmi tu daca e ok sa salvezi peste a 450a salvare...

6. #86 SP
    Pai asta zic ca ma tin minte, unii imi zic pe nume chiar, sau sunt friendly daca i-am ajutat si am good rep, sau sunt dismissive sau se uita urat la mine daca nu le-am luat partea. Nu zic, poate sunt unii NPCi care nu au asta dar daca ma uit la jocuri similare nu au nici macar ce au astia.

7. #87 SP
    Da, iti zic pe nume dupa ce-i saluti si te saluta generic de parca nu te cunosc. Exact ce ziceam - era vorba de efectiv inca o linie de dialog - l-ai mai cunoscut? Atunci spui x. Nu l-ai mai cunoscut? Atunci spui y.

8. #88 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Am curatat total prima zona de questuri secundare si de toate taskurile (in total 38 de ore pentru 38 de questuri), cred ca sunt gata sa merg in Kuttenberg. N-am simtit ca au trecut aproape 40 de ore, mi se pare fabuloasa toata experienta.

La combat deja sunt level mare, ard la ei ca la covoare, nu mai am probleme. Au fost niste questuri secundare absolut fantastice, iar modalitatile variate prin care le poti rezolva pe unele m-au lasat masca.

Stellar level design, unui asemenea joc sunt dispus sa ii iert orice, ca vorba aia, are problemele lui! Estimez minim 200 de ore pana termin tot, sper sa nu stric anumite questuri secundare on the fly si sa le pot face pe toate 100+ care or fi!

9. #89 SP
    Saaau puteai sa termini questul ala ca mine, doar cu vorba buna, i-am convins pana la urma sa ma lase sa ma plimb pe unde vreau eu. Asta e misto, ai atatea abordari...

Ieri am trecut si eu finally in a doua zona si unul din primele questuri m-au facut efectiv sa rad cu pofta, n-am mai ras asa la un joc in mod neironic de fooaaarte multa vreme, cred ca de la questul din Witcher 3 cand m-am imbatat cu ceilalti witcheri si ne-am imbracat in hainele lu' Yennefer si ne-a prins cotoroanta. Este absolut delicios de bine scris si cu umor ca lumea, nu cringe-uiala din Dragon Age.

10. #90 SP
    Cum mai sunteti cu jocul?

Eu dupa 50+ ore in joc, am inceput sa ma plictisesc teribil - efectiv orice faci, ia prea mult timp - fie ca e vorba de deschis harta ca sa ma ghidez, fie ca e vorba de save+quit+load, fie ca e vorba de cel mai simplu side quest posibil care te trimite in 3 locuri destul de indepartate ca sa vorbesti cu 3 oameni sau sa omori 3 banditi si apoi sa te intorci - efectiv totul dureaza prea mult timp si efectiv nu mai am rabdare.

Cumva problemele de baza, cu somnu si restu, nu dispar si inca ma trezesc ca mor de somn si e noapte si nu am unde sa dorm, pentru ca nici macar la Inn nu ma primeste nimeni noaptea si incerc sa dorm prin casele oamenilor, pe unde gasesc paturi si ma dau aia afara...
    Am ajuns sa omor tabere de hoti, cand sunt rupt in gura de somn, doar ca sa pot sa dorm la ei in pat
    Si again - nu poti sa dormi in orice oras, nu poti sa vinzi ce ai in orice oras, nu poti sa cumperi ce ai nevoie sau sa faci potiuni, in orice oras...

Cea mai mare problema, din perspectiva mea, este ca world traversal-u nu este fun - da absolut deloc. Fie ca esti pe jos, fie ca esti pe cal, fie ca faci fast travel si stai pe telefon cat timp se misca ala acolo...efectiv nu este fun.

Sper sincer sa reusesc sa termin povestea principala, pentru ca mi se pare senzationala, dar la cum eram initial, de nu puteam inchide jocul, indiferent de cat de obosit eram, am dat-o in extrema cealalta, unde chiar daca nu sunt foarte obosit, incep sa casc si sa ma ia somnu, cand vad ce distanta am de parcurs pentru cine stie ce misiune, doar ca sa am de unde sa ma intorc si...nu mai vad placerea in asta

11. #91 SP
    Manager paul's Avatar
    DF PC tech review:
    00:00 Introduction
    00:01:15 Polished and "stutter-free"
    00:07:26 Great Lighting and Environments
    00:11:16 Nitpicks and why "Ultra" is just a name
    00:19:27 Optimisation Tips
    00:22:36 Conclusion

12. #92 SP
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Cum mai sunteti cu jocul?
    I'm still having a blast! Sunt deja de 15 ore in zona 2 si incerc sa nu ratez nici un quest/task. Fiecare activitate ma duce catre ceva interesant si cred ca pot afirma ca strict pentru mine, experienta este superioara celei din Witcher 3, cel mai bun si imersiv joc pe care l-am experimentat in ultimii ani, efectiv fiecare personaj nou care apare mi se pare interesant si unic in felul lui, cred ca n-am mai stat niciodata sa fac absolut fiecare activitate dintr-un joc fara sa simt senzatia de grind!

Am deja vreo 4500 de grosheni, mi-am cumparat camera cam peste tot, mituiesc tot ce prind, am 27 la Charisma si pacalesc tot si pe toate, bat cu longsword la ei ca la fasole, cred ca spre finalul jocului voi fi extrem de overpowered.
    Nu sunt inca hotarat ce sa fac cu camp-ul maghiar dar momentan ofera si acolo niste questuri extrem de interesante asa ca o sa ii mai las in pace o vreme. Am avut un duel la 3 dicipline cu un anume Lord Zavish si a fost extrem de rewarding sa-l bat.

Este primul joc pentru care regret ca nu am PS5 Pro sau PC, mi-ar fi placut sa vad in 60 de fps ce vad acum pe Quality pe XSX...

13. #93 SP
    Pretty much the same, am ajuns in Kuttenberg si doamne simt ca mi-a explodat in fata jocul cu atatea de facut pe acolo. Probleme cu somn si mancare n-am avut efectiv niciodata, nu stiu ce faceti gresit dar niciodata n-am scazut sub 50 decat in conditii extreme conduse de main story. Am la mine vreo 40 de dried meat de toate felurile deci nici mancare n-am mai lootat de o groaza de timp. Grosheni cred ca am trecut de 10k in buzunar si asta in conditiile in care mi-am cumparat cam tot ce se putea mai bun (mai putin acum cand am ajuns in Kuttenberg si am dat peste niste chestii super scumpe, as putea sa le iau dar imi cheltui toti banii, dar per total am "rulat" vreo 30-40 de mii de grosheni so far cred) Si toate astea fara sa farmez sau sa fac ceva iesit din comun, pur si simplu jucand "normal", dar facand toate sidequest-urile. E extrem de usor sa te imbogatesti din vreo 4-5 banditi omorati, daca au armura pe ei, ai scos cam 1k lejer.

Inca sunt prins bine, dar jocul devine din ce in ce mai usor in loc sa fie invers, mai ales dupa ce iti deblochezi unele perk-uri cheie (cum ar fi ala care iti zice sansele de succes la fiecare optiune din conversatie). Fast travel-ul a devenit si el mai boring dupa ce iei perk-urile cu Mutt care te ajuta sa eviti pericolele, e prea previzibil si nu mai am parte de surprize. E exact ca primul joc unde au toate sistemele astea in place dar pe masura ce avansezi incep sa devina din ce in ce mai obsolete si usor de ignorat - bani faci cacalau, mecanicile de mancat si dormit le poti evita lejer, incepi sa ai puzderie schnapps-uri ca le cumperi la duzina de la vendors, potiuni de toate felurile deci nici cu alchemy nu-ti mai vine sa te joci, blacksmithing nu mai are sens ca poti sa cumperi sau sa furi orice, combatul e apa de ploaie, efectiv totul devine mai streamlined si facil, jocul se autosaboteaza imo.

14. #94 SP
    Fix ce zici tu in a doua parte este valabil si la mine, din pacate, inclusiv in batalii. O sa vedeti niste batalii destul de mari/grele ca parte din poveste, pe care eu, care nu sunt super OP, le-am facut fara probleme, ba chiar fara sa fiu atins deloc.

Fix aia e ce ziceam - totul e plictisitor si previzibil, chiar daca tu o zici cumva ca pe ceva pozitiv.

Chiar si acele side quests excelent scrise si da, mult peste Witcher 3 care a iesit in urma cu 10 ani, dar deja e atat de previzibil incat atunci cand iau un quest, stiu ca am de facut minim 3-4 drumuri pentru acel ceva, pentru ca mereu s-a pierdut/l-a luat altcineva/a fost dat catre altcineva/m-a atacat altcineva/bla bla bla. Ar putea sa mai alterneze putin si sa ai unele questuri pe care sa le faci mai direct.

Povestea este, in continuare, foarte misto scrisa, la fel ca side quests si personajele. Niciun dubiu aici.

Problemele sunt altele in misiunile din poveste - si anume ruperea imersiunii din chestiile cluncky ale jocului, gen cand te duce povestea spre o lupta masiva si ai un cinematic, apoi un loading mic in care vezi pe fundal toti soldatii care stau pe loc, apoi se trigaruieste animatia de combat si-i vezi ca incep sa-si scoata armele si sa se bata dar asa...mai lite, fara nicio presiune adevarata, cu niste animatii destul de basic.

Vezi ca la Player, poti vedea stats despre ce ai facut in joc, distanta parcursa pe jos sau cu calu, cat ai cheltuit, cati ai omorat, samd.
    Eu acum am peste 14k de coins si nu prea am ce face cu ei - am platit orice traning am gasit, inclusiv cele de 5k. Arme sau armuri clar nu am nevoie sa cumpar, pentru ca e loot excelent si high value peste tot, la cei care ma ataca sau talharii pe care-i atac de placere sau in side quests.
    Tot ce mai cumpar este mancarea uscata si potiunile de save, daca le gasesc pe undeva de cumparat, ca's incredibil de rar de gasit, tocmai ca sa le faci singur.

15. #95 SP
    Ah dar nu le ziceam ca si lucruri pozitive, din contra. Sunt exact aceleasi probleme ca la primul joc.

16. #96 SP
    Member Mishy's Avatar
    Am terminat jocul dupa 90 de ore si inca vreau mai mult. Povestea a fost absolut incredibila, personajele memorabile, de grafica nu mai zic, dar sunt si cateva neajunsuri. Combatul spre exemplu devine extrem de usor odata ce ajungi sa ai echipament bun. Daca foloseam cea mai buna arma pur si simplu omoram tot din maxim 1-2 lovituri, cea ce nu face combatul fun si challenging. A trebuit sa folosesc arme mai slabe ca sa am un challenge.

Inca mai am o gramada de side-questuri, harta e literalmente plina de ele si astept DLC-urile sa vedem ce ofera. Recomand jocul daca sunteti fanii genului si nu numai. Recunosc ca nu am jucat primul la vremea lui, dar acum cel mai probabil o sa ii dau o sansa.

17. #97 SP
    Imaginati-va ca gogosari murati ca asta ajung prin oportunism sau prin diferite circumstante ale vietii sa faca chiar reviews la jocuri, sa devina formatori de opinie! Just imagine that...spre exemplu daca vrei un EKG unde sa iasa imediat variatiile si aritmiile, este suficient sa faci browse in ultima vreme pe grupurile internationale de Xbox sau PlayStation, acolo realizezi ca definitia prostiei n-a fost inca pe deplin fundamentata in DEX!
    Attached Images Attached Images screenshot-2025-02-24-151003.png

18. #98 SP
    Din pacate am vazut multe situatii similare de la gamers in general, inclusiv oameni care au terminat jocuri sau chiar reviewers. Dar fiind vorba de jocu asta, pot spune ca cel mai probabil nu este explicat ok, tocmai pentru ca stim ce lipsuri are si cat de mult m-am plans si eu de UI si cate tutoriale sau QOL ar trebui implementate.

Anywho - am terminat jocul dupa ~80h si mai am cateva misiuni secundare - majoritatea cu batai, din ce mi-am dat seama - cel mai probabil inca vreo 4-5h de gameplay overall.

Pun ca spoiler desi nu e neaparat, ci mai degraba un heads up:

Overall jocul este bun, poate chiar foarte bun - povestea este senzationala si-mi place cum se termina, spre deosebire de primu si sunt curios de DLC-uri si daca prin ele continua cumva povestea, sau se intorc in timp si acopera niste perioade moarte.

Imi pare rau ca nu si-au dat deloc interesul sa scoata cel putin un update in aceste 2 saptamani - jocul are incredibil de multe probleme, de la lipsurile mentionate mai sus si in mai toate postarile mele aici, pana la glitch-uri grafice la greu, crash-uri, tot felu de probleme tehnice si multe multe multe altele care puteau fi reparate pana acum si care clar nu ar avea ce sa caute intr-un joc.
    Cred ca daca un joc facut de Ubisoft sau Microsoft ar avea 1% din problemele astuia, ar da lumea cu ele de pamant cu bestialitate.

Din partea mea, daca nu iese GTA VI anu asta, este un pretendent serios la GOTY, cu toate lipsurile lui. Desi am un feeling ca vor adauga/modifica foarte multe lucruri in lunile care urmeaza, fie cu simple updates, fie cu DLC-urile care ma astept sa implementeze lucruri noi si in open world.

19. #99 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    ^Au alt ritm de lucru băieții ăștia fata de cum suntem noi obișnuiți. La primul joc am așteptat aproape 3 ani până au lansat ultimul patch cu fixes. Daca istoria se repetă, in 2028 o sa joc și eu KCD2, pentru că sunt răbdător și prefer o experiență mai rafinată. Ce vreau sa zic e sa nu te aștepți sa vezi ceva major in 2 săptămâni sau 2 luni, vei fi dezamăgit.

20. #100 SP
    Parerea mea e ca nu tine de ritm, ci de implicarea playerilor si nivelul lor de acceptare - si cumva, desi la STALKER 2 au explodat cu totii, iar devii au fost super responsive, aici e ca si cum totul e perfect si nu vad pe altcineva, in afara de mine, desigur, sa se planga de nimic in jocul asta.

Asa ca da, ma astept ca devii sa vada ca toata lumea e multumita (desi pe discord se intreaba zilnic de update si raspunsul standard este ca se respecta roadmap-ul) si atunci sa nu fie niciun stres.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 5 of 6 FirstFirst ... 3 4 5 6 LastLast