Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 41 to 60 of 74

Thread: Resident Evil Requiem

1. #41 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Quote Originally Posted by IsNotMe View Post
    RE:2>RE:Village>Requiem>RE4
    Village mai bun decat RE4 Remake? Pentru mine RE4 e apogeul acestei serii.

2. #42 SP
    Member alexxx02's Avatar
    Quote Originally Posted by IsNotMe View Post
    17 ore de play time pe steam. Pe scurt, e bun dar nu cel mai bun. Se tine bine de tot prima jumatate dar pe urma se cam pierde. Eu le asez cam asa in ordinea preferintelor : RE:2>RE:Village>Requiem>RE4>... NU cred ca merita 70eur
    Pai sunt 2 stiluri de joc total diferite...acum depinde si cum preferi...survival horror sau action horror. Asta se stia de la inceput, plus ca Leon fiind bad ass e si normal sa fie alt stil de joc si sa fie indreptat spre actiune...dar eu zic ca le-au imbinat foarte bine. Pentru mine RE4 a fost de departe cel mai bun Resident Evil iar urmatorul pe lista e Requeim si abia dupa RE2. In RE2 a fost pus accentul mult prea mult pe survival horror si tensiune ceea ce strict pentru mine e mai solicitant . Dar l-am savurat si pe ala

3. #43 SP
    Senior Member Cristache07's Avatar
    Ma gandesc ca vor scoate cel putin un DLC, poate fac si-un Mercenaries la Requiem, sa mai mulga. Ar fi o treaba excelenta pentru Capcom si-un remake la Resident Evil 5. Ce-as juca CO-OP ala. 9 ore nu e asa rau pentru Requiem, probabil pentru mine sunt 20 minim mai ales ca vreau sa-l iau usurel si sa dau fiecare "piatra" la o parte.

4. #44 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Pe cât de mult îmi doresc să îl joc, pe atât de mult mă deranjează o practică pe care Capcom și multe alte companii o folosesc.

În general, eu joc un singur playthrough. Dacă fac un al doilea, las să treacă o perioadă lungă, poate chiar peste 10 ani. De exemplu, am jucat The Last of Us în 2013 și vreau să-l mai joc o dată, dar mai aștept vreo 2-3 ani ca să-l am și mai proaspăt în memorie.

Problema mea ține, în general, de dificultatea din jocuri. Prefer ca, din prima, să încep pe cea mai înaltă dificultate. Însă, în zilele noastre, cred că peste 50% dintre jocuri o au blocată până în momentul în care termini un playthrough.

Am opțiunea să joc Resident Evil 9 super lejer pe PC, cu path-tracing și toate nebuniile, însă mi-aș dori foarte mult să-l joc în VR. La Resident Evil Village a durat aproape doi ani până să apară modul oficial VR. Atunci a fost momentul în care l-am terminat.

În cazul jocului de față, nu au făcut niciun anunț și nici nu aș vrea să-l joc acum pe flatscreen, iar peste un an să văd un anunț cu opțiunea VR. Eu cred că, în multe domenii, filme, jocuri, teatru, etc. prima experiență este cea care contează cu adevărat.

5. #45 SP
    Teo sper ca nu te deranjeaza ca intru in polemica cu tine insa pana la urma "we agree to disagree". Si-mi expun si eu opiniile mele: Prima experienta in multe domenii din viata poate lasa de dorit. Eu ca sa inteleg si sa apreciez o muzica buna, trebuie sa o ascult de zeci de ori, ca sa inteleg filmele lui Christopher Nolan le-am vazut pe toate de cateva ori, la fel si-n jocuri. Eu iau cazul Resident Evil 4 remake, am 200 de ore in el, l-am terminat cam de 7-8 ori nu mai stiu, fiica-mea la terminat pe Steam de vreo 50 de ori minim, 300-400 de ore jucate probabil. Asta spune ca probabil suntem obsedati. Insa lucrurile care iti plac, vrei sa le repeti ba chiar apreciezi cu timpul adevarata valoare, lucru care eu il gasesc imposibil la prima experienta. Insa mai acordand o sansa s-ar putea sa descoperi ca "it's more there than meets the eye". Sunt departe in a ma crede destept sau sa te jignesc, doar mi-am scris parerea.

P.S. OFFTOPIC: Christopher Nolan intr-un interviu acordat a spus ca a fost atat de marcat de filmul La La Land incat a fost la cinema si l-a vazut de trei ori. Vazand acestea am pus si eu mana pe film si l-am fazut de multe ori si acum e unul din favoritele mele all time. Aveam pareri preconcepute despre muzicale, credeam ca-s americanisme de 2 lei.

Sloganul lui Mobexpert se potriveste de minune: Suntem cu totii diferiti din fericire.

6. #46 SP
    Teo
    Și mie îmi place să revăd anumite filme de mai multe ori, să ascult albume de zeci de ori și așa mai departe.

Și eu am momente în care a doua oară apreciez mai mult o anumită secvență dintr-un film, mai ales dacă aflu ulterior ceva backstory care o face și mai interesantă. De exemplu, la Joker (2019), a doua oară am apreciat mai mult „bathroom dance”, mai ales după ce am văzut în interviuri cum a fost creată. În scenariul original, momentul trebuia să fie mult mai simplu: Arthur intră în baie, ascunde arma, își șterge machiajul și stă nemișcat, poate vorbind cu el însuși sau procesând ce s-a întâmplat. Phillips a pus o piesă din soundtrack-ul compus de Hildur Guðnadóttir pentru acel moment, iar Phoenix, inspirat de muzică și de starea personajului, a început să se miște și să danseze spontan, construind întreaga secvență pe loc.

Astfel de situații nu se întâmplă foarte des la mine. Strict din punctul meu de vedere, eu alerg doar după experiența în sine și atât. Pe toate platformele am dezactivate notificările legate de trofee și alte chestiuni precum statistici, collectibles sau costume extra. De exemplu, când mi-am luat Pacific Drive, mi-am luat ediția specială strict pentru a susține creatorii. Singurele lucruri în plus erau de ordin estetic și nu m-au interesat. Avem o viață mult prea scurtă și un timp limitat pentru a juca același joc de două ori la diferență mică de ani. Cat aș face al doilea playthrough, pot încerca alt joc. Am un backlog enorm de jocuri pe care nici măcar nu am reușit să le instalez.

Acum, gândindu-mă mai bine la gaming, strict la acest domeniu, îmi vin în minte câteva momente care m-au impresionat prima dată și m-au luat prin surprindere. Astfel de momente a doua oară au pentru mine un impact mai scăzut.

De exemplu:

Prima interacțiune cu Gravity Gun în Half-Life 2

Ashtray Maze din Control

Bioshock, „Would you kindly?”

Momentul cu girafele din The Last of Us

Alan Wake 2, Herald of Darkness

God of War (2018) – nu vreau să dau spoilere, dar sunt câteva momente pe care le trăiești cu intensitate și surprindere doar o singură dată

Nu afirm că ar fi o lege universal valabilă pentru toți, însă pentru mine acest stil se potrivește. Iar, având în vedere cât de lăudat este Resident Evil 9, vreau ca prima experiență să fie cea definitorie. RE7 a fost motivul pentru care mi-am luat PSVR, iar RE8 cel pentru PSVR2. Din tot ceea ce am jucat în VR, aceste două jocuri, pe dificultate maximă, au reprezentat pentru mine apogeul în materie de horror și imersiune. Poate și RE4 este foarte bun, dar din cauza camerei l-am abandonat de fiecare dată.

7. #47 SP
    Pentru mine Resident evil 4 (acum remake-ul) e cel mai bun joc ever made. Suna absurd dar culmea nu doar eu cred asta, chiar si multi altii il considera "one of the greatest games of all time".

8. #48 SP
    Teo
    Sunt sigur că este un joc excepțional, eu discutam strict despre versiunea PSVR2. Unii spun că, după un timp, te obișnuiești, îi voi mai da și eu o șansă. Este obositor să treacă rapid de la first-person la third-person și la cutscene-uri, în special când dai roundhouse kick.

La mine, RE4 a rămas singurul nejucat deloc din toată seria principală. Am jucat inclusiv 6, plus unele spin-off-uri mai obscure, cum ar fi Resident Evil: Dead Aim.

Resident Evil 9 tocmai a ajuns pe primul loc all time pe metacritic la user score.

Resident Evil Requiem currently has the highest user score of all time on Metacritic
    Attached Images Attached Images metacritic.jpg

9. #49 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Este printre puținele jocuri căruia îi crește ratingul inițial pe Opencritic, se întâmplă destul de rar! A ajuns la 90!
    Eu am doar 5 ore în el, este breathtaking, din toate punctele de vedere! Mai multe cuvinte sunt de prisos!
    Attached Images Attached Images img_9298.jpeg

10. #50 SP
    Manager paul's Avatar
    Vanzari de peste 5 milioane unitati:
    Quote Originally Posted by Capcom
    Capcom Co., Ltd. (Capcom) today announced that worldwide sales of Resident Evil Requiem, released on February 27, 2026, surpassed 5 million units.
    Resident Evil Requiem Surpasses 5 Million Units!– Worldwide acclaim contributed to strong sales – | Press Release | CAPCOM

11. #51 SP

Azi il incep si eu

12. #52 SP
    Member codpin's Avatar
    Băi m-ați zăpăcit… hai ca l-am luat și eu dacă tot era la juma de preț pe Trendyol. O sa fie primul RE jucat de mine, nu e genul meu de joc, dar zău ca m-ați de făcut cap cu laudele pe aici

13. #53 SP
    Prima impresie, mie nu-mi place

Eu mi-am inceput istoria in RE cu Veronica X. Nu mi-a placut, n-am stat prea mult sa trag de mine sa-l termin. RE original, RE2, RE3 nu mi-au placut. Eu sunt dumb trigger happy idiot. Ador Resident Evil 4 (in special remake-ul), RE 5 , Village, 7 (Death Aim si Revelations n-au fost rele, le-am jucat si terminat). RE2 fiica-mea la terminat, eu ma uitam si faceam galerie.

Requiem e o versiune noua de RE2 se pare, deci nu-i pe gustul meu. Du-te ia cheia, pune-o in cealalta parte, ia un rahat, fa-l praf in partea aialalta. Intre timp aia invie iara.... Se mai tine si-un maimutoi dupa tine...(am urat asta in RE2). Nu-i pentru mine. Pana la urma e o chestie de gusturi, s-au intors iara la radacini cu asta.

14. #54 SP
    Senior Member FuriaAlba's Avatar
    Quote Originally Posted by codpin View Post
    Băi m-ați zăpăcit… hai ca l-am luat și eu dacă tot era la juma de preț pe Trendyol. O sa fie primul RE jucat de mine, nu e genul meu de joc, dar zău ca m-ați de făcut cap cu laudele pe aici
    Daca vrei ceva mai horror joaca-te 7 sau 8. Daca vrei actiune pura joaca-te 5 sau 6. Daca vrei ceva intre 4 e kind of horror actiune.

15. #55 SP
    Manager paul's Avatar
    PC Review + Optimised Settings - A Good Port, But RT Is Heavy on 8GB GPUs:
    00:00 Introductions
    00:39 The Bad Stuff
    04:05 The Good Stuff
    05:58 Optimised Settings
    16:52 Optimised Settings Summary
    18:43 And Now, The Conclusion

16. #56 SP
    Phi
    Member Phi's Avatar
    Quote Originally Posted by Cristache07 View Post
    Prima impresie, mie nu-mi place

Eu mi-am inceput istoria in RE cu Veronica X. Nu mi-a placut, n-am stat prea mult sa trag de mine sa-l termin. RE original, RE2, RE3 nu mi-au placut. Eu sunt dumb trigger happy idiot. Ador Resident Evil 4 (in special remake-ul), RE 5 , Village, 7 (Death Aim si Revelations n-au fost rele, le-am jucat si terminat). RE2 fiica-mea la terminat, eu ma uitam si faceam galerie.

Requiem e o versiune noua de RE2 se pare, deci nu-i pe gustul meu. Du-te ia cheia, pune-o in cealalta parte, ia un rahat, fa-l praf in partea aialalta. Intre timp aia invie iara.... Se mai tine si-un maimutoi dupa tine...(am urat asta in RE2). Nu-i pentru mine. Pana la urma e o chestie de gusturi, s-au intors iara la radacini cu asta.

Genul acesta de gameplay era ok prin anii 2000 cand devii trebuiau sa livreze mult continut intr-un spatiu de manevra relativ restrans. Diverse mini-puzzles, inventory items si fiecare se potriveste undeva, o cheie gasita la subsol deschide o usa de la etajul 3 si asa mai departe... plus ca ai si un guster care mereu e pe urmele tale si permanent esti in alerta sa fugi, sa gasesti o scapare. Astfel de scenarii erau ok in anii 2000 ca nu era content si te tinea in priza cumva. Nici eu nu sunt fan, mai ales sa stiu ca sparge usi si trece prin pereti un zdrahon care-ti face creierul pane daca te prinde. Raman la gameplay pe YT si bine ca am urmarit un pic de trailere and stuff, ca daca faceam un blind buy, regretam banii.

17. #57 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    L-am terminat pe PC, jocul e super mega epic și imi pare rău pentru cei de mai sus ce au ales să-i zică pas, adică dacă v-a plăcut vreun joc din seria Resident Evil nu are cum sa nu va placă Requiem! Au fost si prețuri bune pe Trendyol, varianta de PC s-a vândut la 188 ron!
    Am bagat 15 ore in el, l-am jucat încet si de multe ori mă plimbam si ma uitam primprejur la grafică si game art, pe PC cu path tracing și setări pe maxim,
    in unele locuri gen
    grafica este foto realista, mie unul mi-a plăcut mult jocul!

18. #58 SP
    Manager paul's Avatar
    A Message from Koshi Nakanishi:

I’m Nakanishi, the director of Resident Evil Requiem. Our game was released on February 27, and thanks to our players’ overwhelming response, we’ve already sold over five million copies. On behalf of the development team, I want to extend our heartfelt gratitude. Thank you very much!

We released an update the other day to fix a variety of issues, and we will continue to address any other bugs and performance issues. But that’s not all. We are also planning to add more content.

First, the much-awaited photo mode. On top of that, there’s another surprise coming around May. We’re planning to add a mini-game.

We hope to continue providing support on Resident Evil Requiem to live up to its positive reception.

Oh… one more thing.

Whoops…

Not this one.

Here!

We are planning to make extra story content!

In this story, we will delve deeper into the world of Requiem. We’re hard at work on it now. It will take some time, so we ask for your patience and hope you’ll look forward to it.

Thank you all again for your support!
    Attached Images Attached Images resident-evil-requiem_message_03-10-26_001.jpg resident-evil-requiem_message_03-10-26_002.jpg resident-evil-requiem_message_03-10-26_003.jpg resident-evil-requiem_message_03-10-26_004.jpg resident-evil-requiem_message_03-10-26_005.jpg resident-evil-requiem_message_03-10-26_007.jpg

19. #59 SP
    Member Papillon_'s Avatar
    How Resident Evil Requiem PC Path Tracing Amplifies The Horror [Sponsored]

E cu totul alt joc cu Path Tracing.

20. #60 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Am ajuns la playthrough pe Insanity și este fenomenal cu Leon@RPG, este atât de visceral și de rewarding, artwork!
    Speedrun mi-a luat 2 ore și jumătate, dar merită pentru toate unlocks pentru Insanity!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast