Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 12 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 ... LastLast
Results 161 to 180 of 229

Thread: STALKER 2: Heart of Chornobyl

1. #161 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu am mers mai mult pe loot, ca sa-mi fac viata putin mai usoara.
    Acum am pe mine asa:
    • Ca arma principala cu luneta 4x, supressor si extended + grenade launcher pe care inca nu l-am folosit, am un Kharod, pe care inca nu-l pot upgrada cat de mult mi-as dori dar care are damage foarte bun si tras foc cu foc, e foarte bun.
    • Ca shotgun folosesc un M860 Cracker dar am alta mult mai buna, pe care vreau intai sa o upgradez, un Saiga D-12 la care am pus un extended mag, dar as vrea sa-i modific teava pentru extra range si accuracy si astept sa gasesc pe cineva care sa o poata upgrada.
    • Ca pistol, tocmai mi-am luat un Rhino, care are damage mare, dar doar 6 gloante si nu gasesc nicio metoda sa-l pot upgrada pe partea asta, deci cred ca ma voi intoarce la pistolul meu cu amortizor (Skif's Pistol).
    • Ca sniper am un Lynx, dar il car rar dupa mine, pentru ca nu prea am utilitate pentru el si are ~4kg.

Chiar aseara am gasit armura SSP-100 Discovery, la un comerciant - a fost undeva la 60k credits, dar am dat la schimb ce aveam si m-a costat doar ~8k si la fel, astept sa gasesc pe cineva sa o pot modifica, pentru ca este prea grea (8kg) si nu ma ajuta neaparat la carat chestii.

Iar ca artefacte - aici e partea unde am cautat cel mai mult:
    • weird ball - gasita chiar la inceput de tot, care ajuta la damage in combat.
    • mica - ma ajuta la radio protection, dar doar weak - asta e unu pe care-l tot schimb daca am nevoie de slot liber
    • spring - care imi da un extra 6kg, parca, la wieght, dar imi da medium radiation
    • weird water - cel mai tare artefact, dar si cel mai ciudat - imi da un extra 40kg la carat, dar ai mereu efectul de beat. Daca vrei sa nu ai efectul ala, trebuie sa cari sub 50kg (ceea ce e imposibil), dar eu il consider fff util si-l folosesc exclusiv cand ori trebuie sa ajung dintr-un colt in altul, pe distante mai mari, ori cand termin o misiune si lootez pana nu mai pot si pun asta ca sa pot ajunge mai rapid la baza si sa vand tot ce am gasit.

2. #162 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    #Welcome to Pripyat#
    Attached Images Attached Images 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg

3. #163 SP
    Member VictusG's Avatar
    Va merge cu controller xbox pe Gamepass?ca mie nu.Am facut Gamepass special sa incerc jocul, pe alte jocuri merge controllerul, nu e problema.

4. #164 SP
    Te referi la PC? Ca pe Xbox merge si cu controller si cu tastatura si mouse.

5. #165 SP
    Member VictusG's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Te referi la PC? Ca pe Xbox merge si cu controller si cu tastatura si mouse.
    Da, scuze, pe Pc

6. #166 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Functioneaza perfect pe PC gamepass cu gamepad-ul de Xbox, fix ca orice alt joc care a iesit in ultimii 17 ani. Dupa ultimul update s-a remediat si problema cu deadzone-ul care era prezenta pe toate platformele.

7. #167 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Eu il joc acum tot pe PC dar cu controllerul de PS4 si cu softul DS4 Windows, am jucat cu controllerul de PS5 dar s-a stricat stick-ul(face putin drift) de la cat o trebuit sa umblu si sa alerg in STALKER, puteau implemnta si ei ceva fast travel ca deja si ma enerveaza sa tot umblu atata, am ajuns la niste misiuni, tot bag kilometri in stanga si dreapta pt mai nimica. Faci si bani putini, nici nu poti cara mult, strici toti banii pe reparatii arme si costume, gloantele costa enorm pt unele arme, am ceva arma nou da nu am bani de gloante pt ea, fain.

Cum sa se strice o arma de la 200 de focuri sau ma rog, pe acolo pe undeva in caz la shotgun, o arma sa se strice, nici nu ma pot bucura de prea multe upgrade-uri si eu unu nu ma pun sa umblu sa fac bani, daca era ceva metoda de fast travel sau sa ai cu ce te deplasa probabil as fi umblat mai mult dupa una alta, stash-uri si mai stiu eu ce trading, dar nu ca deja e enevrant sa umblu, plus ca m-am enervat ca am stricat controllerul de la PS5, la naiba.

8. #168 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Clar n-ai jucat ultimele Stalker. Armele se strica dupa cateva zeci de focuri....

Initial voiam sa-ti raspund cu un video din The Bard's Tale, cantecul "it's bad luck to be you"....

9. #169 SP
    Member morphine's Avatar
    Stati putin ca nu inteleg. Practic e inutil sa faci upgrade la o arma pentru ca se strica si nu o mai poti repara? Sau o poti repara dar iti trebuie bani si pentru asta trebuie sa lootezi si neavand fast travel e time consuming?!

10. #170 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Ai fast travel in S.T.A.L.K.E.R. 2 dar este puțin diferit față de cum ar trebui să funcționeze și nu explică nimeni ce si cum. In orice așezământ cu oameni și traderi este un așa numid ghid. La ghid, în functie de zonele descoperite deja te duci, vorbesti cu el, plătești o suma si te duce in zona selectata, la așezământul principal. Mi se pare ca e marcat pe harta ca un fel de bullseye daca nu ma insel.

Armele se repară dar dacă ajung la 0% se strică definitiv.

11. #171 SP
    Degeaba incercati sa gasiti scuze de genul - asa era si in STALKER 1 - asta nu merge. Era o mecanica stricata, care a ramas stricata si acum - that simple.

Am arme bune si scumpe, in care am bagat zeci de mii de credite si care, dupa o misiune in care-mi iau 9-10k credits, trebuie sa bag 10-12k credits in reparatie, desi am tras, poate, 30-50 de gloante.
    La fel si la armura - nu exista misiune sau drum mai lung, dupa care sa nu fiu nevoit sa bag minim 12k credits in reparatie.

Asta nu este feature, este un mare bug, din perspectiva mea, ce ar trebui reparat urgent.

12. #172 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Scuzati-mi ignoranta, ca nu am jucat niciun stalker pana acum, si am urmarit doar curios discutiile de aici, insa trebuie sa intreb: ce va place la joc? Cumva vad doar critici, destul de serioase dupa gusturile mele, despre cum AI-ul e praf, explorarea nu e bine gandita si rewarding, combatul are spikes nenaturale de dificultate etc. Si totusi, in ciuda faptului ca majoritatea comentariilor sunt negative, pare ca multa lume e incantanta de joc.

E genul de joc care doar stimuleaza nostalgia celor care au jucat seria pe vremuri, sau are ceva deosebit despre care nu s-a discutat, pentru care merita jucat?

13. #173 SP
    Cel putin in cazul meu, nu are nicio treaba cu nostalgia. Am jucat 1 cand a iesit, pentru cateva ore, dar nu l-am considerat vreun zeu, ci din contra, mi s-a parut prea greau, desi ma impingea curiozitatea explorarii mai departe.

Jocul asta este foarte bun overall, cel putin din perspectiva mea, pe partea de explorare - nu stiu cine a zis ca nu este bine gandita si rewarding, dar gasesti ceva (cate un stash sau mini puzzle pentru a ajunge la stash), efectiv la fiecare cabanuta, sau zone ciudate cu artefacte interesante de descoperit.
    So...eu personal il joc pentru harta, pentru lumea aia fabulos realizata din toate punctele de vedere (zone diferite ca aspect/inamici/loot), pentru atmosfera, chiar si pentru poveste, pentru ca desi nu e la nivel de TLOU, este destul de interesanta si te impinge cumva sa vezi ce se intampla, pentru partea de RPG foarte interesant implementata in mare, dar si pentru cum se simte overall in combat si cat de mic esti, comparabil cu alte jocuri.

Sunt si multe parti negative, sure, cea mai deranjanta fiind economia asta agresiva, dar si AI-ul uneori.
    Iar prin asta ma refer strict la armele si armurile care se deterioreaza prea usor (nu ar fi o problema asta) si care costa prea mult sa fie reparate, la misiunile care cumva te rasplatesc cu destul de putine credits (chiar cand mai avansezi in poveste si in zone, tot iei putin comparativ cu cat te costa chestiile) si la spatiul de stocare mult prea limitat, astfel ca nu poti face un full circle cu loot-sell-buy/upgrade-loot again.

14. #174 SP
    Junior Member robertBBC's Avatar
    @Xander il joci pe pc?

15. #175 SP
    Member Cristache07's Avatar
    Quote Originally Posted by morphine View Post
    Stati putin ca nu inteleg. Practic e inutil sa faci upgrade la o arma pentru ca se strica si nu o mai poti repara? Sau o poti repara dar iti trebuie bani si pentru asta trebuie sa lootezi si neavand fast travel e time consuming?!
    Din "Clear Sky" armele se strica repejor as putea spune, enervant ce-i drept sa se tot blocheze in mijlocul unei confruntari d-asta mai trebuie sa ai o arma principala de back-up cu tine tot timpul.

16. #176 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    @Espiritus, jocul este un mediocru, devine deja și plictisitor de la cat trebuie sa te plimbi. @razvanrazy zice de zone diferite la aspect, mie mi se pare ca un 50% din ce am văzut pana acum cam totul arată la fel.

Dupa părerea mea jocul ii outdated rau, mecanica aia nasoală, te spargi de ras cand vezi șobolanii aia cum arata si cum sar ca si iepurii, cand tragi in ceva zici ca tragi in nimica, A.I. mai prost nu am văzut niciodată cred.
    Unele gloanțe costa 100 de cupoane, iei 100 de gloanțe lasi 10.000 de cupoane, chiar am facut un side mission unde trebuia sa merg in 2-a locații pe hartă, am primit 1500 cupoane pt o locatie si 2000 pt alta, mai mult m-au costat gloanțele folosite decât am primit pe side mission.

Eu de abia l-am așteptat ca imi era dor de un first person shooter bun dar pt mine este o dezamăgire mare, acuma ca am jucat atâta il termin dar apoi il dezinstalez si la revedere cu el, sa nu-l mai vad, ma apuc apoi de Indian Jones, sper sa ma distreze mai bine.

17. #177 SP
    Ai si tu dreptatea ta si da, uneori si pentru mine este destul de frustrant, mai ales cand stiu ca am de facut un drum mai lung si nu am chef sa mai dau 3000 de credite pentru fast travel, dar ramane ce am zis anterior - totul depinde de cat de mult iti place jocul si peste cate esti dispus sa treci, ca sa te poti bucura totusi de experienta oferita.

Personal, nu-mi pasa ca jocul e facut de un studio din Ucraina si ca au trecut prin multe ca sa il poata lansa - importanta este ce simt cand ma joc si pana acum, partile pozitive sunt mai multe decat cele negative, desi recunosc ca uneori ma cam calca pe nervi acele cateva negative majore.

Chiar acm 2 zile am gasit o armura mult mai buna si dupa ce am reparat-o si am cheltuit vreo 30k de credite pentru 2 upgrades, am verificat si am vazut ca daca vreau sa o upgradez spre ce ma interesa pe mine (PSI protection mai bun si alte 2 chestii), ma costa inca 90k cel putin.
    Deci doar pentru armura aia, va trebui sa fac undeva la 8-10 misiuni secundare boring, in care sper sa nu folosesc prea multe gloante si sa nu mi se deteriorize prea mult armele/armura, ca sa pot sa fac chestia asta.

Dar totusi, e atat de misto sentimentu, cand mergi spre o misiune si vezi un lac dupa un deal, iar in mijlocul lacului este o insula mica cu niste masini "moarte" p-acolo si te mananca sa investighezi, ca paote e vreun artefact.
    Si te duci sa vezi si reusesti sa ajungi pe insula, descoperi un artefact, poate ai ceva puzzles sau extra loot, iar apoi vezi de acolo o alta locatie interesanta, in varful unui deal pe la 200m de tine. Si cumva desi te departezi de misiunea ta, vezi chestii interesante. Locatii noi, pesteri noi, loot nou, inamici noi. Uneori te trezesti ca te ataca unii, dar se intampla sa fie o patrula pe acolo, care te ajuta. Multe chestii random care te fac sa pierzi timpul fara sa-ti dai seama.

18. #178 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Sentimentul absolut efervescent pe care-l am cand ma plimb intre locatii si descopar random lucruri interesante este fix ce ma tine in joc, in pofida celorlaltor elemente negative si sisteme busite. Mi-am dat seama ce-i lipseste la joc though - nu poti loota cupoane. Daca faceau cupoanele un element fizic pe care puteai sa-l gasesti (si care nu ocupa loc in inventar ci se ducea direct in wallet ca acum) rezolvau multe din probleme - economia era mai buna, aveai un incentive si mai mare sa explorezi, cresteau valoarea corpse-urilor si cutiilor random (ma f*t in ele de bandaje, da-mi bani) si nu mai simteai ca-ti pierzi vremea asa mult.

Also nu stiu ce faceti de ramaneti fara gloante, eu am inceput sa si vand din ele ca am prea multe sau le las in stash ca se aduna la greutate.

19. #179 SP
    Baaai da. Nici nu mi-am dat seama. Ai mare dreptate - daca puteai loota si bani, macar in acele stashes mai speciale, se schimba complet jocul

Referitor la gloante, eu de regula iau tot ce gasesc, inclusiv de la aia morti si ce nu folosesc, le bag in stash, pentru ca nu stiu cand voi folosi o arma care are nevoie de acele gloante si nu vreau sa stau sa dau banii.
    Dar chair si asa, m-am trezit cu shotgun nou, pentru care aveam ~100 de gloante pastrate, care s-au dus in vreo ora de joc si am fost nevoit sa dau o gramada de bani pe altele
    Asa ca prefer sa adun in stash.

Oricum, dupa ce am gasit artefactul ala cu Weird Water (va pot ajuta sa-l gasiti, ca pe youtube nu am gasit ceva care sa explice prea bine), se schimba putin jocul, pentru ca-l pun pe mine cand termin misiunea si sunt full de loot si pot sa fug linistit pana la baza.
    + ca de cand l-am gasit pe tipu care cumpara si arme stricate, chiar daca pe putini bani, parca e putin mai ok si am incentive sa le lootez si pe alea.

20. #180 SP
    Senior Member Mayhem's Avatar
    Economia are nevoie de un revamp serios, iar treaba cu reparatul armelor deja e ridicola, un AK (fie ca este AK 74, 47, AKM, etc.) la ceva gen 2000 de cartuse isi face rodajul. Aici in joc, dupa 2000 de cartuse poti sa-l arunci. Trebuie cumva echilibrata mecanica asta, sincer, contribuie la realism dar se putea si fara. As zice ca la 10 magazii sa scada cu 10% ar fi decent, fireste depinde de arma si de nr de cartuse pe magazie. Are nevoie de rework treaba cu reparatul armelor.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 9 of 12 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 ... LastLast