Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 20 of 248

Thread: 3D Gaming

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    3D Gaming

    Well... daca pe PC-uri era posibil "Play using 3D glasses" (cu ajutorul 3d Vision de la nVidia sau tri3D de la Ati), de cand cu update-urile de firmware pentru PS3 si Black Ops (pt. Xbox 360) acum avem si posibilitatea de a ne juca si pe console in 3D. Prin urmare, e timpul sa deschidem un thread pe aceasta tema... ca de obicei, cu pro si contra

    Atentie, nu ma refer aici la ochelarii 3D pasivi (de exp. ochelarii cu lentile colorate) ci la cei activi (active shutter glasses)... diferenta dintre cele 2 tehnologii fiind "de la cer la pamant" !

    Bon... daca pentru PC-uri era mai simplu, fiind necesar un kit tip 3D vision si un monitor capabil sa afiseze rezolutii la 120Hz... la console e un pic mai expensive, fiind necesar un TV 3D si ochelarii de rigoare. Am observat ca recent au aparut kituri de ochelari care se pot lega la orice TV 2D clasic (insa nu pot sa confirm cat de ok se vad).

    In cazul meu, am pus mana pe "top of the line" plasma de la Panasonic... un 50VT20... si au inceput "cautarile". Prima problema de care m-am lovit a fost "NO 3D ANYWHERE !". Indiferent ce setari faceam, nici de pe PS3 nici de pe Xbox 360 nu reuseam sa scot 3D pe TV. La intrebarile mele "meseriasii" in domeniu (vai de capul reprezentantilor de vanzari sau service din Romania) au spus ca "NU SE POATE 3D FARA CABLU HDMI 1.4 !". Bineinteles ca degeaba am incercat eu sa le explic ca atat PS3-ul cat si XBOX 360-ul, chiar daca ar avea atasate cabluri HDMI 1.4, iesirile lor sunt tot HDMI 1.3.

    Ca sa nu va mai tin in suspans, am descoperit singurel care era problema. Nu toate porturile HDMI ale TV-ului sunt "3D Ready". Bizar... dar pur si simplu HDMI 1 nu accepta 3D si pare a fi un port dedicat set-top-box-urilor. Trecut pe portul 2 HDMI, vad in sfarsit optiuni gen "Play in 3D". Eat that, you tech smarties !

    Sa trecem la scurta mea "incursiune" in 3D. Pe PS3 am luat Wipeout HD 3D Demo, Motorstorm Pacific Rift 3D Demo... si spre surpriza mea... Super Stardust HD (pe care-l aveam full) si-a facut un update penru a rula in 3D. Pain am inteles ca mai are un update pt. 3D, insa la mine nu a vrut sa se updateze nici dupa cateva ore de asteptari (damnit).

    Dintre toate cele 3, Motorstorm mi s-a parut cel mai ok in 3D. Chiar iti creeaza adancimea necesara... iar pamantul aruncat "in fata" iti da o senzatie interesanta. Wipeout parca mai mult ma incurca in 3D, dar cum nu sunt un fan al genului astuia de joc, nu pot sa ma pronunt. Super Stardust e iarasi interesant, functia de 3D aducand ceva mai multa adancime... existand chiar si optiunea de a creste sau reduce efectul 3D. Explozia navei te face sa duci mainile la ochi... nu altceva

    Pe Xbox 360 nu am avut decat Black Ops pentru a testa 3D-ul... rezultatul fiind mai mult decat neplacut. Nu numai ca TV-ul nu a stiut sa intre in 3D automat (a trebuit setat manual), dar parca a trecut totul intro rezolutie mult mai mica... s-au pierdut din detalii... Din pacate, dupa 2 minute m-a luat durerea de cap si am renuntat la el. O sa mai incerc... poate iese un update or something pt. el.

    So, asta ar fi mica mea trecere prin 3D-ul de pe console. Nimic senzational... nimic care sa te faca sa vrei sa-ti cumperi neaparat un astfel de TV (pe care eu am pus mana datorita calitatii imaginii in 2D... 3D-ul fiind un bonus sau o asigurare pt. viitorul apropiat).

    Daca mai stiti alte jocuri cu suport 3D (repet, nu anaglyph & co.) please let me know si incerc sa fac o mica trecere in revista. Also, sunt curios de experientele voastre 3D si consolele...

    Happy 3D Gaming !

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Incearca Enslaved Pigsy's Perfect 10 DLC (nu mai stiu sigur daca fara DLC avea suport pt 3D) si Batman AA GOTY

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Incearca Enslaved Pigsy's Perfect 10 DLC (nu mai stiu sigur daca fara DLC avea suport pt 3D) si Batman AA GOTY
    Enslaved il am doar pe Xbox 360... o sa incerc sa iau DLC-ul sa vedem daca se intampla ceva. Iar Batman AA GOTY din pacate este anaglyph (stiu ca vine cu ochelari)... Acum ma duc sa mai incerc sa downloadez Pain 3D addon

  4. #4 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    Incearca GT5, jocurile mentionate de tine sunt jocuri refacute (foarte probabil in graba) sau care au primit patch pentru a fi gata la lansarea 3Dului. Eventual asteapta lansarea unor titluri mai grele (unele gandite pentru 3D) cum ar fi Killzone 3, Motostorm Apocalypse sau Crysis 2.

  5. #5 SP
    Member robilicious's Avatar
    Pop trilogy toate trei is 3d.

  6. #6 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    Incearca GT5
    Spre rusinea mea... nu am GT5... dar se va rectifica in curand
    Quote Originally Posted by robilicious View Post
    Pop trilogy toate trei is 3d.
    Esti sigur ca e 3D? Repet... a nu se confunda anaglyph-ul care merge pe orice monitor/tv cu "Real 3D"-ul (cel pt. care se genereaza o imagine separata pt. fiecare ochi)...

  7. #7 SP
    Junior Member any123's Avatar
    monky pacat ca nu ai un receiver full hd
    Channels broadcasting in 3D - KingOfSat

  8. #8 SP
    Senior Member ReNeGaDe124's Avatar
    List of 3D PlayStation 3 games - Wikipedia, the free encyclopedia@@AMEPARAM@@/wiki/FilelayStation_3_Logo_neu.svg" class="image"><img alt="PlayStation 3 Logo neu.svg" src="http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/PlayStation_3_Logo_neu.svg/80px-PlayStation_3_Logo_neu.svg.png"@@AMEPARAM@@commons/thumb/6/68/PlayStation_3_Logo_neu.svg/80px-PlayStation_3_Logo_neu.svg.png

    This is a list of stereoscopic 3D PlayStation 3 games released or planned for release on Blu-ray Disc or for download through the PlayStation Store. Some titles have been patched after release to receive 3D features.

    There are currently 35 (exclusive: 20; multi-platform: 15; PlayStation Network: 13; PlayStation Move compatible: 15; Upcoming: 15; Existing: 20) games on this list.

  9. #9 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Eu personal cred ca inca n-a venit vremea 3D-ului "din sufragerie" (poate doar in cazul filmelor) asta pentru ca nu multi isi permit un TV 3D...mai trebuie sa asteptam cel putin 2-3 ani pentru ca tehnologia sa fie accesibila si omului de rand..la fel a fost si cu LCD-urile HD Ready prin 2005-2006
    In schimb cred ca Nintendo 3DS ar putea da lovitura doarece nu ai nevoie de ochelari pentru a te juca...si cel mai important nu ai nevoie de un TV 3D ....si nu in ultimu' rand pretul..(care se pare ca va fi undeva pe la 300$ din ce se aude)

    Poate ca veti spune "ok dar exista si TV 3D la 50 mil,nu doar la 150 mil" ,intr-adevar ,insa au o diagonala de cel mult 102cm ,insuficienta dupa parerea mea pentru un efect 3D de calitate..chiar si un user de pe forum care detine un astfel de TV 3D era destul de nemultumit de el..

    In plus ramane de vazut "cat mai poate duce" hardware-ul PS3-ului (fiind totusi vorba de o consola aparuta in 2006) dar sunt sigur ca gaming-ul 3D va fi un standard la viitoarea generatie de console..
    Quote Originally Posted by erik95 View Post
    Incearca GT5, jocurile mentionate de tine sunt jocuri refacute (foarte probabil in graba) sau care au primit patch pentru a fi gata la lansarea 3Dului. Eventual asteapta lansarea unor titluri mai grele (unele gandite pentru 3D) cum ar fi Killzone 3, Motostorm Apocalypse sau Crysis 2.

    GT 5 se poate juca intr-adevar in 3D dar are frame drop-uri frecvente daca este foarte solicitat hardware-ul...de ex intr-o cursa noaptea cu ploaie..sunt si video-uri pe youtube...

    si ca un mic offtopic: http://hotbrands.ro/2010/12/29/lg-an...gia-cinema-3d/

    Update:

  10. #10 SP
    Junior Member emmy112's Avatar
    Ce este mai bun, o plasma sau un led (pentru gaming si TV) ?? Scuze pentru offtopic dar nu am stiut unde sa caut sau sa deschid alt thread inutil.

  11. #11 SP
    Member OxygeN's Avatar
    Stardust stiu ca a primit un patch pentru 3D...

  12. #12 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    3D Gaming Buyer's Guide - Features at GameSpot
    Un articol interesant cu tot ce trebuie stiut despre gaming-ul 3D. M-am gandit sa-l postez aici, poate raspunde la niste intrebari.

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by emmy112 View Post
    Ce este mai bun, o plasma sau un led (pentru gaming si TV) ?? Scuze pentru offtopic dar nu am stiut unde sa caut sau sa deschid alt thread inutil.
    VT20 de la Panasonic este in momentul de fata peste orice alt TV, indiferent ca e plasma, edge led, backlight led, no led or whatever... Deci da, plasma (cel putin din testele mele si din ceea ce poti gasi in orice review profi).
    Quote Originally Posted by alexdeagle View Post
    Stardust stiu ca a primit un patch pentru 3D...
    De ce nu esti atent ?
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Super Stardust HD (pe care-l aveam full) si-a facut un update penru a rula in 3D.

  14. #14 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    Am jucat la lansare GT5 in 3D si nu m-a dat pe spate. HUD-ul ocupa destul de mult din ecran iar senzatia de adancime nu e deloc ceea ce ar trebui sa fie. Nu am vazut frame drops si am jucat destul de mult.

    Personal nu sunt foarte impresionat de 3D (except IMAX) asa ca aici sunt de partea MS. Astept cu nerabdare ziua in care o sa avem display-uri de minim 42' care sa permita 3D fara ochelari. Toshiba a dat startul cursei deja.

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by h0stile View Post
    Personal nu sunt foarte impresionat de 3D (except IMAX)
    IMAX 3D foloseste "shutter glasses" la ochelari (in majoritatea salilor), la fel cum foloseste si plasma de care vorbeam mai sus. Diferenta e ca acasa nu suna nimanui telefonul (cu ringtone Gutza daca se poate), nu-mi scuipa nimeni seminte in ceafa, pun pauza cand vreau, mai trag o pipa... That's the real 3D
    Quote Originally Posted by h0stile View Post
    asa ca aici sunt de partea MS. Astept cu nerabdare ziua in care o sa avem display-uri de minim 42' care sa permita 3D fara ochelari. Toshiba a dat startul cursei deja.
    3D fara ochelari vor fi un gimmick... o "jucarie" pentru copii. Si asta pentru ca regulile fizicii si matematicii nu le poate invinge un simplu panou (cand vorbim de multiple viewers). Chiar si cu "eye tracking" si tot vor exista unghiuri in care iti va veni sa plangi... Nu mai zic ca vor apare chestii de genul "Data viitoare o sa stau in partea dreapta a salii, sa vad si restul de film"

    Eu zic ca adevaratul 3D va fi dat tot de ochelari... insa de acei ochelari "uitati", care vor avea OLED-uri capabile de rezolutii serioase. In felul asta nu va mai fi nevoie ca un ecran/monitor sa creeze iluzia respectiva... nu vor mai exista crosstalk problems... Sau nivelul urmator "hologramele" (desi dupa parerea mea se vor incadra la categoria proiector - so me not like it)... Si in final, ultimul pas... USB v10 infipt in extensia de la creieras...

  16. #16 SP
    Member kkkotto07's Avatar
    Crosstalk-ul e deranjant la vt20?

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by kkkotto07 View Post
    Crosstalk-ul e deranjant la vt20?
    VT20 are cel mai mic crosstalk din toate tv-urile 3D testate de mine. Insa el exista, si probabil va exista forever pe o astfel de tehnologie (indiferent ca vorbim de plasma sau lcd). Depinde si cat de sensibil esti... si daca porti ochelari de obicei. Am vazut ca au scos o noua serie de ochelari cei de la Panny... sunt curios daca se comporta mai bine.

    P.S. In ce tara de 2 lei traim... in UK daca-ti cumperi un VT20, te inscrii la ei si primesti 4 BluRay-uri 3D. In Romania... primesti "felicitari" si un TVA de 24%...

  18. #18 SP
    Member roberte's Avatar
    mi-am achizitionat si eu inainte de craciun o plasma 3d la inceput am crezut ca voi regreta ca am platit niste bani in plus dar spre bucuria mea am ramas placut surprins de gaming in 3d in special de motorstorm. sunt un pic dezamagit de gt5 parca nu are adancimea necesara dar si asa nu ma dau ochelari jos
    am cumparat acum enslaved si astept sa descarc dlc si revin cu pareri ca nu prea am avut timp de butonat

  19. #19 SP
    Member kkkotto07's Avatar
    Pai daca sunteti incantati de Motorstorm 2 in 3d sper ca Motorstorm 3 sa ne dea pe spate. Eram gata sa iau si eu un lcd samsung c750 dar m-am razgandit si astept sa mai strang bani pt vt20.

  20. #20 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    MonkY, ai testat niste Blu-ray-uri pe PS3 sa ne spui cum e 3D-ul in filme?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 13 1 2 3 11 ... LastLast

Similar Threads

  1. Gaming pe Linux By BigBibi in forum Jocuri PC
    Replies: 4 Last Post: 09-07-2014, 19:05
  2. 4K Gaming By MonkY in forum Jocuri PC
    Replies: 30 Last Post: 06-06-2014, 13:33
  3. Canal TV gaming By BoDoPSX in forum Console Club
    Replies: 37 Last Post: 26-05-2013, 12:46
  4. Gaming Headset By PERFECT ME in forum Sony PlayStation 3
    Replies: 2 Last Post: 09-08-2011, 11:33
  5. Gaming Job By apbaciu in forum Console Club
    Replies: 71 Last Post: 09-06-2011, 22:57

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts