1. schimbari exista tot timpul, dar exista schimbari si schimbari. E una sa inlocuiesti cartridge cu cd, apoi dvd, blue ray (creste cap. de stocare) si alta sa elimini complet formatul fizic. De aceea am vorbit de schimbare majora.
3. va fi nevoie de capacitate de stocare mare - daca o consola sta pe piata cam 5 ani, cate jocuri joaca cineva in 5 ani ? Apoi, afara de jocuri ar fi seriale, filme, etc. Altfel, ce fac, dupa ce umplu un hdd, ma duc sa imi cumpar inca unul ?
4. eu ma refeream la alta chestiune: sunt multi dintre care au acum colectii de dvd/blue ray - acestea nu vom mai putea sa fie vazute pe noua consola, deci va fi nevoie de un player separat. Cu alte cuvinte, toate colectiile vechi vor fi obsolete (sau vei avea nevoie de inca un aparat).
5. Nu, HVD este o realitate, la fel ca si anunturile companiilor. aici nu e vorba de speculatii.
Corect, Steam are mare succes, dar este vorba de pc. M-am uitat de curiozitate pe psn, sa vad cate jocuri full sunt de downloadat. REzultatul: aprox. 35 de titluri (exclud joculetele mici) - un nr. absolut nesemnificativ. Ar fi foarte interesant daca cineva s-ar uita sa vada de cate ori au fost downloadate (titlurile mai cunoscute- cateva exemple), din cate stiu parca scria - si sa vedem in comparatie cu vanzarea retail. (din pacate eu acum nu pot intra pe psn).
Si, apropo de Steam: m-am uitat de curiozitate la preturi: absolut NESiMTITE. Am cautat fallout collection - 20 E. Retail il iau cu 30-40 roni (la jum) nou, din Romania. Civilization V - 50 E. Pe thehut e 17,85 L - mai putin de jumatate. Si varianta retail vine cu carcasa, disc, manual. Daca asta-i viitorul, cred ca ma las de gaming.
Bookmarks