Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Ce parere aveti despre faptul ca nu vor mai fi manuale in carcasele jocurilor noi?

Voters
250. You may not vote on this poll
  • Whatever

53 21.20%
  • Pe viitor poate vom avea carcase slim pt jocuri, mi se pare o idee buna

35 14.00%
  • Nu m-a interesat pana acum dar ar trebui sa scada pretul la jocuri

96 38.40%
  • Nu mai cumpar jocurile care nu au manual

30 12.00%
  • Este bine ca se salveaza mediul

36 14.40%
Page 7 of 7 FirstFirst ... 5 6 7
Results 121 to 131 of 131

Thread: Fara manuale in carcasele jocurilor noi

1. #121 SP
    Member emanuel's Avatar
    1. schimbari exista tot timpul, dar exista schimbari si schimbari. E una sa inlocuiesti cartridge cu cd, apoi dvd, blue ray (creste cap. de stocare) si alta sa elimini complet formatul fizic. De aceea am vorbit de schimbare majora.

3. va fi nevoie de capacitate de stocare mare - daca o consola sta pe piata cam 5 ani, cate jocuri joaca cineva in 5 ani ? Apoi, afara de jocuri ar fi seriale, filme, etc. Altfel, ce fac, dupa ce umplu un hdd, ma duc sa imi cumpar inca unul ?

4. eu ma refeream la alta chestiune: sunt multi dintre care au acum colectii de dvd/blue ray - acestea nu vom mai putea sa fie vazute pe noua consola, deci va fi nevoie de un player separat. Cu alte cuvinte, toate colectiile vechi vor fi obsolete (sau vei avea nevoie de inca un aparat).

5. Nu, HVD este o realitate, la fel ca si anunturile companiilor. aici nu e vorba de speculatii.

Corect, Steam are mare succes, dar este vorba de pc. M-am uitat de curiozitate pe psn, sa vad cate jocuri full sunt de downloadat. REzultatul: aprox. 35 de titluri (exclud joculetele mici) - un nr. absolut nesemnificativ. Ar fi foarte interesant daca cineva s-ar uita sa vada de cate ori au fost downloadate (titlurile mai cunoscute- cateva exemple), din cate stiu parca scria - si sa vedem in comparatie cu vanzarea retail. (din pacate eu acum nu pot intra pe psn).
    Si, apropo de Steam: m-am uitat de curiozitate la preturi: absolut NESiMTITE. Am cautat fallout collection - 20 E. Retail il iau cu 30-40 roni (la jum) nou, din Romania. Civilization V - 50 E. Pe thehut e 17,85 L - mai putin de jumatate. Si varianta retail vine cu carcasa, disc, manual. Daca asta-i viitorul, cred ca ma las de gaming.

2. #122 SP
    Senior Member erik95's Avatar
    1. Pana acum s-au facut pasi mici, trebuie sa se faca si acest pas. Vezi evolutia oricarei inventii.
    3. Instalezi un joc, il joci, il stergi... Asa pastrezi cateva jocuri pe HDD, cele pe care le joci constant, iar daca vrei sa rejoci un titlu il descarci din nou. Sunt convins ca tu nu ai toate jocurile pe care le ai in colectie instalate pe HDD.
    4. Cei care au o colectie de jocuri pentru o consola veche, valabil si in prezent, au si consola respectiva. Daca ai multe jocuri de NES ai si consola, daca ai multe jocuri de PS1 ai si consola... Cei care joaca un joc pe an nu vor pierde nimic.
    5. Si distributia digitala este realitate.

Printre acele preturi nesimtite ale jocurilor pe Steam se numara si titluri foarte bune la 2-5$. Asa cum magazinul X are paine la Y lei, iar magazinul A la B lei... asa sta treaba si in acest caz.

3. #123 SP
    Banned Drazzy's Avatar
    steam are preturi mici unde au contracte/exclusivitati si preturi de lansare acolo unde n-au, simplu

4. #124 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by Drazzy View Post
    steam are preturi mici unde au contracte/exclusivitati si preturi de lansare acolo unde n-au, simplu
    Mai e si mult marketing aici, am impresia de multe ori ca distribuitorii mari de jocuri ne considera cam ... prosti. Si nu doar Steam, ci si aia care distribuie jocuri retail (gen zavvi, hmv, game.co.uk, etc).

De ce spun asta ? Simplu : de multe ori se lanseaza un joc la 49.9 lire, dar nu cred ca-l cumpara nimeni (poate doar cei care chiar vor jocul imediat dupa lansare si au si bani). Apoi, dupa foarte putin timp vedem un nou pret sub ala de 49 lire care e taiat. Si vedem Save 70%, etc. Asta e un impuls foarte puternic pentru creier : iti transmite un mesaj - discount mare, promotie, etc. Si stim cu totii cum se imbulzeste lumea la asa ceva.

Revenind la topic dau iar exemplu Killzone 3. In carcasa versiunii Collector's am descoperit un manual de ... 6 pagini + coperti. Killzone 2 (versiunea normala) are 8 pagini + coperti. Nu e o diferenta uriasa, dar totusi. In plus manualul de la Killzone 3 e mai mic un pic (ca format) si are hartia mai subtire. Pe scurt e mai mic si de calitatea mai proasta. Deci e clar incotro ne indreptam.

In curand manualul va fi o foaie in carcasa, sa nu fie gol acolo. Dupa care va disparea complet Stiu ca multora nu le pasa si zic : nu conteaza, oricum nu citesc manualul. Sau : va exista manual, dar va fi digital. Stiti de ce-mi aminteste asta ? De editiile Sold-Out de pe PC. Editii ieftine si evitate de orice colectionar care se respecta.

Macar daca am primi ceva in schimb, dar nu e asa. Din pacate jocurile devin din ce in ce mai scurte (lungite artificial de o dificultate exagerata), mai pline de buguri si mai lipsite de idei noi, cu o poveste fada si o rejucabilitate minima.

Chiar am jucat zilele astea Duke Nukem 3D. E lung, plin de nivele amuzante, in care cauti o cheie pana-ti vine rau, e plin de secrete, o poti lua pe rute multiple, etc. Sunt curios cum va fi Duke Nukem Forever (daca o sa apara). As putea pune pariu ca va fi scurt, liniar si lipsit de orice nou. Si probabil va avea un manual de 4-5 pagini...

5. #125 SP
    Member emanuel's Avatar
    @ Erik: cred ca ne-am cam epuizat argumentele, pana la urma vom trai si vom vedea .
    @ Raver: tin sa te corectez , manualul de la Killzone 2 are 15 pg. fara sa includ pg cu avertizari si credits. Acum eu am versiunea platinum.
    Sincer eu cred ca aici e vorba de altceva. Cel mai mic manual pe care il am e de la Resistance 2 - avea 7 pg - si este un joc din 2008, deci n ue o chestie recenta. In general am observat ca la shootere manualele sunt mici, iar sequel-urile de la shootere au manuale si mai mici. Problema e, de regula la un shooter nu e asa mult de zis, iar la o continuare...sa reiei ce ai zis deja ? De aici dupa mine faptul ca la Killzone 3 e mai mic. In schimb, la rpguri manualele sunt super faine. Deci, depinde si de gen.

apropo, pt cei care au cumparat Dragon Age 2 - sunt curios, are manual sau nu ? si cam cat de mare e ? Sunt curios, pt ca e un joc facut de EA.

6. #126 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    [quote=emanuel;593960@ Raver: tin sa te corectez , manualul de la Killzone 2 are 15 pg. fara sa includ pg cu avertizari si credits. Acum eu am versiunea platinum.[/QUOTE]

Eu am versiunea normala si are 8 pagini + 2 coperti. Banuiesc ca la tine are mai mult pt ca e in mai multe limbi (platinum). Si apropo de asta : la platinum as accepta manualul in format digital, dar la o versiune normala mi se pare bataie de joc sa nu pui manual "de hartie". Si asta pentru ca versiunea normala a oricarui joc e destul de scumpa, spre deosebire de cea platinum (mult mai ieftina).

Quote Originally Posted by emanuel View Post
    iar la o continuare...sa reiei ce ai zis deja ?
    Da, reiei ce ai zis, e un joc nou, nu un addon. Poate unii n-au jucat KZ2 si au luat KZ3, nu au citit manualul...

7. #127 SP
    Member emanuel's Avatar
    Nu, manualul la K2 e doar in engleza, cele 15 pg sunt in eng. Acum, manualul e alb-negru.

8. #128 SP
    Member rogele 1's Avatar
    Chiar daca nu citesc la toate jocurile manualul,il iau,il frunzaresc,ma uit la chestii interesante/poze inainte sa ma joc.Si nu stiu,jocurile cu manuale sunt mai grele si intr-un fel simt un sentiment de mandrie si de satisfactie.

9. #129 SP
    Senior Member boga's Avatar
    Te inteleg rogele. Cred ca am deschis vre 2-3 manuale /de jocuri / la viata mea, dar faptul ca sunt acolo imi confera un sentiment de liniste sufleteasca. Nici eu n-as vrea sa dispara.

10. #130 SP
    Senior Member FuriaAlba's Avatar
    Din intamplare am vazut pe youtube un unboxing video of Brink si manualul era full color si destul de gros.E chiar suprinzator
    sa mai vezi asa ceva tinand cont ca aproape niciun joc aparut in acest an nu a avut un manual mai lung si sa fie colorat.

11. #131 SP
    Member BogdaN_RO's Avatar
    Am gasit Rise of Nations GOLD Edition pe raft acum. Era mai grea ca pamantu' carcasa..

Cand ma uit inauntru... Manual de 100 de pagini... Era explicat tot si cum si ce si unde din joc (e strategie)...

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 7 of 7 FirstFirst ... 5 6 7

Tags for this Thread

Bookmarks