Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 118 of 381 FirstFirst ... 18 68 108 116 117 118 119 120 128 168 218 ... LastLast
Results 2,341 to 2,360 of 7603

Thread: Ghidul cumparatorului consolist

1. #2341 SP
    Senior Member AndyZ's Avatar
    @ CrysMM: poti plati oricand o precomanda, in caz de schimbari de pret, anulare etc., primesti diferenta in contul de pe site si ii poti folosi la comenzii viitoare. De ex. am precomenzi pt jocuri care apar in octombrie si am la toate optiunea de a plati inca de pe acum. Sau poti astepta sa-si ia ei banii automat la livrare.

Am lamurit problema, mi-a zis cineva de la ShopTo ca tranzactia a fost autorizata de banca, dar nu si de sistemul lor, probabil din cauza ca nu sunt inregistrat cu cardul in programul 3D Secure. Mi-au zis ca banii vor fi returnati pe card, deocamdata sunt blocati.

Intre timp, am reusit sa platesc prin PayPal.

2. #2342 SP
    Member RaduValentin's Avatar
    Am doua intrebari pentru cei cu experienta:
    Cand primesti formularul de la shopto.net pentru returnarea banilor, la casuta "Signed" trebuie semnatura sau numele si semnatura? Banii au sa-mi fie returnati imediat, sau trebuie sa mai primesc acea notificare de la Royal Mail?

3. #2343 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Semnatura.

Banii iti vor fi returnati catre contul de card in maxim 48 de ore. Mie mi i-au intors in a doua zi. Faza e ca nu intra imediat, trebuie sa astepti approx. 3 zile pana proceseaza banca tranzactia.

N-am mai auzit nimic cu notificarea de la Royal Mail dupa ce mi-au returnat banii, desi teoretic trebuia sa primesc ceva.

P.S. Nu stiu cum aveti voi de gand sa procedati, eu le-am trimis fax cu formularul completat.

4. #2344 SP
    Member RaduValentin's Avatar
    Mutumesc frumos, Khan! Este prima data cand nu-mi ajunge un pachet de la shopto sau de la alte magazine din Europa, si este foarte buna informatia data de tine pentru cei care o sa mai aiba nevoie in viitor.

5. #2345 SP
    Senior Member Razorel's Avatar
    Am vrut sa fac si eu o comanda pe Zavvi sa vad cum e timpul de livrare, si am ales sa platesc cu Paypal. Azi dimineata am primit mailul cum ca "One or more of your items are now in our warehouse and ready to dispatch but we're sorry there has been a problem processing the payment for your order."
    Care e problema? A mai patit cineva asta? Plata imi apare ca Pending in Paypal, dar nu am cum sa-i dau pay. Nu ar trebui sa se plateasca automat?

6. #2346 SP
    Senior Member kragod's Avatar
    Cel mai bine sa s suni la banca de unde ai cardul, sa le spui ca ai o plata pending la paypal si sa ii intrebi de ce.

7. #2347 SP
    Pai nu am treaba cu cardul. Am bani pe Paypal direct.
    edit: Am anulat comanda, ca sa o fac iar, dupa cum scrie in FAQ pe site, si acum nu mai merge codul de discount. Pas zavvi.

8. #2348 SP
    Mda, atunci eu as merge direct la customer service la ei, sa ii trag putin de urechi...de obicei raspund in doi peri, dar destul de politicos, poate iti dau un nou cod zavvi.

9. #2349 SP
    Le-am dat mesaj sa vad ce rezolva. Ma uit si pe TheHut, poate am mai mult noroc acolo.

---------- Post added 18-05-2011 at 01:33 PM ----------

Ah, se pare ca au si scumpit jocul. Ma indoiesc ca a fost o eroare de la Paypal. Mai degraba cred ca au anulat ei comanda ca nu mai corespundea cu pretul din sistem.

10. #2350 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Eu nu pricep, daca nici acum cand aveti atatea posibilitati sa luati jocuri din Romania... Avem magazine online, factura, discount-uri, promotii si multe alte avantaje, iar voi va chinuiti sa stoarceti ultimul euro pe site-uri din alte tari. Traiti adevarate drame, probleme diverse, coduri, urmarirea coletului, este in vama, a trecut de vama, etc. Va vin jocurile de peste mari si tari cu vapoare, avioane, trenuri, cand le aveti aici sub nas. Cred ca unii au si un fetish cu coletele astea din afara stampilate asa frumos, cu etichete...

Doar un gand. Nu are legatura cu posturile de mai sus, in fond, fiecare isi cheltuie cum vrea banii. Happy shopping.

11. #2351 SP
    Senior Member Dj Mo's Avatar
    Ia arata-mi tu, de unde pot cumpara din Romania, Gears of War 3 Limited. Sa nu mai spun de Epic.

12. #2352 SP
    @ffocus, eu iti dau doar motivele mele,care sunt simple:
    1.Mai ieftin din afara, si fara vreun discount bonus sau ceva( aici ma refer si la precomenzi si la jocuri deja stabilite).
    2.Cum a spus si DJ Mo mai sus, nu sunt toate variantele discponibile.

PS: Eu cumpar si de aici, nu am nimic cu "piata autohtona", decat atunci cand cere preturi nejustificate(sigilate sau SH), atata timp cat e un pret ok.

13. #2353 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    La fel si cu Crysis NANO - eu aveam preorder de cand a fost anuntat pe site ul distribuitorului din RO - si am fost sunat ca nu este disponibila acea versiune - lucru care m-a intristat nespus.

Editiile limitate sau de colectie au acest prost obicei sa nu fie disponibile in tarile de mana 2-a (sau a 3-a ... ) cum este Romania, este mai sigur sa comanzi din occident, insa pentru o versiune normala poti castiga maxim 10 - 15 % din pret lucru care (daca luam in calcul riscul sa nu-ti ajunga jocul, sau sa ajunga deteliorat) te poate costa 1 luna de gameplay (cazul meu Castlevania LoS) caz in care nu-si mai merita pretul platit initial etc. (pe online cred ca "shelf life" ul unui joc nu depaseste 1 luna)

Oricum trebuie sa existe un balans intre jocurile pe care te decizi sa le cumperi din afara tarii si jocurile pe care vrei sa le cumperi din tara.

PS: pot fi exemple de genul - o anumita editie nu este disponibila decat pentru o anumita zona/regiune

14. #2354 SP
    Senior Member ffocus's Avatar
    Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
    Ia arata-mi tu, de unde pot cumpara din Romania, Gears of War 3 Limited. Sa nu mai spun de Epic.
    Corect, sunt editii care nu se comercializeaza si in Romania. Din prostie, daca ma intrebi pe mine, dar din ce am observat aici pe forum, majoritatea cumpara editii normale. Am inteles, sunt mai ieftine acolo cu 10-15%, dar adauga riscul transportului (deteriorare, intarziere, timpul pierdut de tine cu urmarirea coletului, telefoane, mail-uri, etc) si ai sa vezi ca devine relativa acea reducere. Asta ca sa nu intru si in partea economica, mai bine sa lucreze un roman, decat un englez sau whatever.

LE: rodarkone, parca zici ca am folosit foaie de calc

15. #2355 SP
    Senior Member cosminbad's Avatar
    Ok, dar exceptand Gameshop si unele promotii rarisime la Carrefour MG etc, cine mai ofera reduceri la jocurile aparute ? pretul ramane sus timp de luni bune sau pana la aparitia jocului Platinum. Pe cand "afara" functioneaza sistemul cerere-oferta. Daca un joc nu e asa cautat ii scad pretul dupa lansare, iar in cateva luni il cumperi aproape la jumate. Vorbim de timp de asteptat ...intre 5 si 14 zile. Asta e relativ. La fel de bine poate sa intarzie si la magazinul online romanesc. Ai avantajul daca faci achizitia dintr-un magazin fizic, ca ai jocul pe loc. De acolo si pretul mai mare. Trebuie platiti si aia care pun jocul pe raft, printeaza pretul etc.

Eu sunt pentru jocuri de afara. Sunt si exceptii dar sunt putine.

16. #2356 SP
    Daca in Romania ar fi concurenta reala pe piata de comercializare jocuri am avea si noi reduceri / discounturi / promotii / editii speciale etc - insa datorita numarului redus (in crestere fata de anii trecuti dar inca redus si nesemnificativ) de clienti pentru produse de acest tip - este si normal sa nu ne putem compara cu alte tari, sa nu uitam ca pana nu demult nu exista DELOC piata de desfacere software si totul era piratat / vandut la taraba.

Conform teoriei perfect enuntata de ffocus - atata vreme cat vei cumpara din Romania (chiar la pret mai mare) vei oferi o sansa firmelor de aici sa construiasca ceva, deja nu cred ca se mai pune problema de supravietuire ci doar de dezvoltare-extindere. Eu vad cum gameshop creste - astept sa-si schimbe site ul odios insa toate la timpul lor, bine macar ca au shop si sper din tot sufletul sa le mearga bine, atat lor cat si tuturor celorlalti importatori de jocuri.

17. #2357 SP
    Junior Member BlkHrt's Avatar
    ffocus, dude, nu sunt f sigur despre ce promotii vorbesti si ce jocuri cumperi tu, dar la ce cumpar eu nu se pune problema de stors vreun euro sau doi diferenta, ci de preturi de la dublu in sus in Romania. Poate in cazul anumitor lansari sa se aplice ce zici tu. Eu incerc sa obtin "the most bang for the buck" luand jocuri mai tarziu, fiindca oricum am backlog si n-am timp sa tin ritmul.

Zavvi au 2 categorii de preturi magice, cele ~50 RON si cele ~90 RON. Vorbim de jocuri la maxim 50 RON gen JC2, K&L 2, Bioshock 2, SC Conviction, POP2010, Metro 2033, Alan Wake si o gramada de altele. Presupun ca stii cat costa Bioshock 2 sau K&L2 la gameshop . La 90 ai alde RDR, au fost Reach si Fable 3, TDU2, Castlevania samd. Ma uitam acum la noi... Fable 3 nu, Reach nu (cand au fost erau la niste preturi de-ti pica fatza), RDR 280 RON (pe bune frate!?!).

Singurele jocuri pe care le iau de aici sunt cele EA, si presupun ca stim cu totii de ce, de la cine si la ce preturi (in niciun caz nu dau 280 RON pe Shift 2 Limited, ca totusi sunt sanatos la cap, nu?).

Salut promotiile gameshop, mi-am luat prima consola de la ei, le doresc numai bine, dar chiar si cand taie 50% din pret la promo-urile astea, tot sunt cu 20-30 ron peste pretul UK de zi cu zi la jocurile alea. Sad but true.

18. #2358 SP
    Si daca citeai atent ce am scris eu mai sus intelegeai de ce la gameshop sunt preturi mari si in UK sunt preturi mici - este vorba de PIATA, la care tu, cumparand din UK - pompezi bani.

Practic tu vrei ca gameshop sa aiba preturi similare insa ii penalizezi cand vine vorba sa cumperi ORICE de la ei (si nu e vorba doar de gameshop aici).

Pana una alta - conteaza foarte mult cate jocuri se vand in Romania, pentru ca acum aceste statistici sunt monitorizate de catre marile companii producatoare de hardware si determina intrarea pe piata. Sunt convins 110 % ca in Romania exista mult mai mult utilizatori de PS3 (comparativ cu Bulgaria - pentru curiosi ponderea actuala ar fi ca Bulgaria are de 6 ori mai multe conturi de PSN decat Romania) decat in tarile apropiate ca nivel de trai, sau cu care ne putem compara.

Evident nu va obliga nimeni sa cumparati nimic din Romania (cred ca acest lucru a fost una dintre premisele acestei discutii) de ex. naivii vor spune ca gameshop pune preturi mari la jocuri doar ca sa faca ei profit si nu ii intereseaza extinderea (lucru usor de contrazis - avand in vedere extinderea cu noul magazin si cu promotiile de care am avut toti parte) per total insa ar fi bine sa cumparati si din Romania atat cat se poate (de ex eu am cumparat editiile de colectie Bioshock 2, Final Fantasy XIII de la gameshop, desi erau cu 10 - 20 ron mai ieftine in occident, si editia Halo 3 legendary la un pret excelent insa cu mult timp dupa lansarea oficiala insa chiar in perioada in care achizitionasem Xbox 360 ul)

Toti ne uitam la marile shop uri care lanseaza jocuri sub pretul recomandat de producator din motive simple, comanda cantitati EXTREM de mari si primesc discount uri pe masura - daca gameshop ar comanda maine 50.000 buc sau hai sa ne hazardam sa zicem 100.000 bucati dintr'un anumit titlu, sunt convins ca ar primi un pret extraordinar de la producator, insa probabil ca stocul total de jocuri al celor de la gameshop nu atinge 100.000 titluri, deci am avea un site care sa vanda doar 1 singur joc si un numar enorm de bucati dintr'un singur titlu care nu are nici o acoperire reala in piata, nu stiu sincer daca exista 100.000 utilizatori care sunt dispusi sa cumpere un anumit titlu, la launch in tara noastra.

later edit: de ex un lant de magazine multinational precum GAME isi permite sa cumpere de la producator probabil cantitati uriase de jocuri (50.000+) pentru ca are cateva sute de magazine fizice si cateva zeci de magazine online - pentru fiecare tara unde exista aceasta franciza - automat producatorul ofera discount uri (cum ai zis si tu cu titlurile EA in Romania) pentru ca pentru producator acestia reprezinta piata de desfacere, altfel am avea doar site urile producatorilor - este totusi o industrie nu un monopol.

19. #2359 SP
    Ai dreptate, evident, in ceea ce spui, Rodarkone. Insa nu cred ca exista 100.000 utilizatori care sunt dispusi sa cumpere un anumit titlu nu la launch, ci de cand exista el! Nu am statistici oficiale, dar sunt pregatit sa pun pariu ca orice Triple A nu atinge vanzari mai mari de 30.000, hai 40.000 de cand exista jocul pe piata. Deci se intra in acest cerc "vicios", in care cererea este mica in comparatie cu alte tari=magazinele nu au cum sa concureze cu marile magazine la preturi=useri ca mine sau oricare altul care continua cercul vicios si baga bani in continuare la marile shopuri.....chestie care se poate exinde pe toata economia Romaniei, de altfel.

20. #2360 SP
    Halo 3 a vandut doar in USA - 6 mil de exemplare la launch - este in guiness book

PS: cred ca am exagerat -

On the day before its official release, 4.2 million units of Halo 3 were in retail outlets

Insa oricum a fost jocul cu cel mai mare volum de vanzari day one - o sa caut acum datele exacte

later edit:

Microsoft's Halo 3 racked up $170 million in sales on its first day of availability, making it the hottest-selling title in video game history.

deci aproximativ 3.000.000 exemplare vandute in prima zi - imi cer scuze pentru ce am scris mai sus cu 6 mil.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 118 of 381 FirstFirst ... 18 68 108 116 117 118 119 120 128 168 218 ... LastLast