Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 120 of 381 FirstFirst ... 20 70 110 118 119 120 121 122 130 170 220 ... LastLast
Results 2,381 to 2,400 of 7603

Thread: Ghidul cumparatorului consolist

1. #2381 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Toata discutia a inceput de la prezumtia ca toti am cumpara jocuri la lansare. Aici gameshop poate oferi intr-adevar competitie.
    Dar pentru restul e foarte greu sa fie competitivi. Inafara de jocurile facute de Nintendo toate celelalte au parte de reduceri masive la magazinele online din UK.

De exemplu pt un joc de la Activision cu un metacritic de 75 poti estima faptul ca in 2 luni de la lansare pretul va scadea undeva la 20-25 de lire. Am observat chiar ca cu cat este metacriticul mai mare cu atat se mentine pretul sus mai mult (la Red Dead Redemption a scazut abia dupa ~6 luni la 100 RON si acum e 80).

Din pacate pe piata noastra eu ca si cumparator nu pot face astfel de estimari. Reducerile si promotiile sunt ca la loz in plic. Poate maine apar in cosuri la Carrefour sau e reducere 50% la Gameshop, n-ai de unde sa stii. Si nu neaparat ca nu se stiu cand sunt promotiile, dar nu ai de unde sa stii ce titluri vor fi.

Am luat luni de pe theHut 4 titluri cu 230 RON, titluri care in Romania m-ar fi costat ~700 RON.
    Intr-un an apar in medie cam 30 de jocuri pe an pe care vreau sa le joc si din astea doar 5-6 merita luate day-one. Eu zic ca merita sa te "risti" la complicatii cu plata/vama si toate cele pt restul.

Daca nu erau promotiile de pe thehut, ShopTo nu as mai fi descoperit jocuri precum: The Darkness, Lost Planet, Stranglehold, Enslaved, Call of Juarez, Bully Scholarship Edition, Brutal Legend... si lista poate continua.

2. #2382 SP
    Member BatsBike's Avatar
    felicitari userilor pentru ce s'a discutat pe ultimele 2-3 pagini .... am citit argumente care m'au convins sa aleg ...

3. #2383 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    ...
    N-am sa dau quote la tot ce s-a scris - doar la ce a zis khan care evident a analizat perfect.

Ideea pe care am prezentat'o si eu mai sus si pe care voi incerca sa o includ intr'un fel de mini ghid

Cand cauti un joc trebuie sa te gandesti in felul urmator:

1. jocul cautat este unul foarte vechi / retro (nu se mai produce) - optiunile sunt:

a. ebay / half / gamegravel - site urile de licitatii din occident - este un hit and miss - poti gasi oferte foarte bune, sau oferte foarte proaste - e bine sa analizezi preturile macar la nivel de comparatie

b. amazon / site urile specializate retro - de obicei preturi mai mici decat la punctul a) - insa exista si exceptii

c. magazine specializate/retro-games shops (acesta optine este disponibila celor care viziteaza alte tari) din cate stiu eu jocurile retro nu se mai gasesc in magazinele romanesti (existau intr'un timp pe la magazinul unirii din Bucuresti insa cred ca au trecut la current gen sau s-au desfintat) - uneori cea mai buna ocazie se poate ivi de aici, de obicei multi nu verifica preturile de pe ebay insa titlurile cunoscute in general sunt scumpe

Ca o concluzie de obicei e bine sa analizezi toate punctele de mai sus cand este vorba despre un joc RETRO - deoarece pretul acestuia poate varia de la 1 $ la cateva sute.

2. jocul cumparat este inca disponibil / se produce

a. oferta cea mai buna se regaseste pe site urile de profil din occident - mai ales cele specializate exclusiv pe jocuri - aici totul este foarte bine structurat si organizat, exista o concurenta serioasa intre marile lanturi si ea este in favoarea cumparatorului.

b. magazinele cu profil "electronice, electrocasnice, IT&C si multimedia" din Romania (marile lanturi gen Altex, Media Galaxy, Domo etc) si supermarketurile (Auchan, Carrefour, Cora etc) - in general cel mai mare pret se va regasi aici cu exceptia cazului sa fie reducere (in special la jocurile de PC sau la jocurile de console ramase pe stoc)

c. magazinele online din RO - majoritatea distribuitorilor de jocuri din Romania au si un magazin online unde isi vand produsele (liderul de piata fiind best distribution) - in general preturile sunt cele recomandate de producatori si in foarte putine cazuri exista promotii / oferte speciale / launch event uri

d. magazinul specializat din RO (pentru ca este unul singur) - sa speram ca o sa avem mai multe pe viitor (daca exista mai multe astept exemple) - un nou concept pentru gamerii din Bucuresti sunt sigur ca nu va trece neobservat si va fi o concurenta serioasa pentru punctul b)

Evident ca sfatul meu este identic cu cel de la punctul 1.

ar mai fi de adaugat puncte comune celor 2 categorii de jocuri

a. forumurile de profil din - Romania sau din strainatate - aici vei gasi in general pretul sub cel al pietei si este cel mai elegant mod de a cumapra

b. okazii sau alte site uri de licitatii din RO - aici vei avea sansa sa gasesti sub pretul de la punctul a) - dar exista si exceptii cand se profita de naivitate si ignoranta si pretul este mai mare

c. targuri / prieteni / rude - de obicei cea mai rentabila solutie, preturile sunt imbatabile

Toate cele de mai sus pot fi extrapolate pentru console si accesorii console.

Pentru a putea trece la urmatoarea parte a discutiei analizam tipologia gamerului:

- exista colectionari (cazul subsemnatului) care sunt si gameri, din principiu nu cumpar jocuri la launch, insa cumpar o mare cantitate de jocuri pe an (as putea sa spun ca peste 700 pe an - analiza am facut'o pe ultimii 3 ani, de cand pot spune ca pasiunea mea a "prins aripi") nevoia continua de a cumpara pentru colectie (deci si jocuri pe care nu le voi juca niciodata si au caracter doar "decorativ") face ca orice banut sa conteze si deci pretul este un aspect EXTREM de important, micile exceptii fiind (din experienta) jocurile de tip Collectors, Limited, Exclusive - care in general trebuiesc cumparate in perioada cand sunt foarte fresh pe piata (primele luni de la aparitie) evident gamerul din mine simte uneori nevoia sa isi cumpere si alt tip de joc la lansare, pentru ca ... nu sunt doar colectionar simt nevoia sa ma si joc

- exista o combinatie mai light intre colectionar-gamer - in general acest tip de gamer isi cumpara jocurile pe "spranceana" de obicei numai titluri excelente pe mai multe platforme, de cele mai multe ori current gen - acesta pune pret pe joc o perioada mai lunga si se ataseaza de achizitie insa este foarte exigent cand vine vorba de calitatea produsului cumparat, acest tip de cumparator cauta de obicei sa cumpere jocul cat mai repede (pentru ca el se joaca cu prietenii) si de obicei cauta oferta cea mai buna a pietei, nu de putine ori viziteaza magazinele de tip "electronice" pentru a isi cumpara titlurile direct de pe raft (cu un pret ceva mai ridicat) nu ii place sa astepte dupa un joc la posta, nu ii place sa-si asume riscurile (le voi detalia mai jos)

- tipul de gamer si atat, nu pune pret pe valoarea de colectie a unui joc, el doar trebuie sa joace cat mai mult intr'un timp cat mai scurt, de obicei cumpara jocul rapid la launch, il joaca cat de mult posibil-pana la saturatie si apoi il vinde intr'un timp foarte scurt datorita necesitatii de rulaj a jocurilor, in perioada moarta cumpara/joaca si vinde cam orice titlu ii pica in brate

Acum trebuie sa detaliem care sunt riscurile / partile negative.

a. riscul ca jocul sa fie defect - apare la aproape toate sub-punctele din cazurile 1 si 2, cand il cumperi de la un magazin din tara ai si garantie (si se rezolva in general cel mai rapid) la magazinele online - exista costuri suplimentare si timpul este de cele mai multe ori un factor decisiv - la targuri / prieteni etc exista posibilitatea sa nu-ti mai recuperezi banii, dar de cele mai multe ori sumele investite sunt nesemnificative

b. riscurile cu expeditia - se aplica doar in cazurile specifice - jocul ajunge la tine prin posta/curier etc - aici vorbim de riscul b / datorat manipularii necorespunzatoare (in general asigurat) si riscul ca jocul sa se piarda - ceea ce conduce la pierdere de timp si consumarea nervilor

c. riscul cu neonorarea comenzilor - este un risc specific - acesta poate aparea din cauza ca jocul a fost vandut altcuiva (in cazul forumurilor / site urilor de licitatii) in general in profit pentru seller, ca jocul nu a ajuns la timp, sau nu mai ajunge deloc - in cazul distribuitorilor, ca nu mai exista pe stoc (in cazul erorilor care apar in bazele de date) este diferit fata de riscul de la punctul b, pentru ca acest risc implica faptul ca gamerul trebuie sa caute alt loc de unde sa si-l cumpere nu sa ii fie "retrimis" foarte neplacut pentru cumparator.

Ca o concluzie - discutia despre PRET in general este bine sa gasesti cel mai mic pret insa uneori exista nevoia de a te juca IMEDIAT - aici totul se imparte pe categorii de jocuri ca cele de mai sus - si pe tipologii de gameri - fiecare poate sa isi creeze propriile reguli cand vorbim de pret, unii cauta pretul minin/unii cauta minimizarea riscurilor / unii cauta pretul cel mai mic indiferend de riscuri eu as spune ca mereu trebuie analizata cea mai buna solutie pentru momentul de timp ales in achizitia unui anumit joc (de ex. daca am luat azi leafa si azi a aparut jocul Killzone 3 hellgast in magazin, sunt tentat sa ma duc sa-l cumpar direct, insa daca sunt un adolescent care primeste alocatie de la parinti sunt tentat sa gasesc cel mai mic pret)

4. #2384 SP
    Senior Member AndyZ's Avatar
    Quote Originally Posted by ffocus View Post
    Trecand peste euforia ta, la citirea cuvantului "dispatched", pot sa te intreb ce diferenta este intre LA Noire-Shopto si LA Noire-Gameshop + codul de reducere?
    Ca sa raspund si cu ceva concret, asta a fost diferenta.. plus cei 30 lei.

5. #2385 SP
    Senior Member Zero's Avatar
    Sh1t, au trecut 3 saptamani de cand a fost trimis jocul, nici nu stiu ce sa mai cred.

6. #2386 SP
    Senior Member boga's Avatar
    Zero, daca e vorba despre un joc trimis de zavvi, da-le un mail pe la jumatatea saptamanii viitoare daca tot nu primesti nimic pana atunci.

7. #2387 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Demon's Souls: Black Phantom Edition, real sibiu, 2 bucati la 250 ron

8. #2388 SP
    Senior Member FuriaAlba's Avatar
    Quote Originally Posted by dante23481 View Post
    Demon's Souls: Black Phantom Edition, real sibiu, 2 bucati la 250 ron
    Ciudat ca in orice hypermarket merg eu,nu gasesc astfel de oferte doar niste jocuri plaitnum la un
    pret de 70-80 lei-jocuri pe care eu le am deja (mentionez ca stau in Oradea)
    Poate stie cineva din Oradea unde se gasesc oferte ceva mai bunicele la jocuri si nu vreau sa aud
    de MediaGalaxy

9. #2389 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    a comandat vreodata cineva accesorii de console de pe shopto/zavvi ?

10. #2390 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Quote Originally Posted by darkpaul13 View Post
    Din cate stiu eu console nu trimit in RO.

11. #2391 SP
    Am luat eu un charging dock pentru Move de pe ShopTo. A ajuns in vreo 5 zile, intr-un plic urias cu bule.

12. #2392 SP
    Senior Member BoDoPSX's Avatar
    doar accesorii merg luate de la ei

13. #2393 SP
    Senior Member apbaciu's Avatar
    In legatura cu coletul Brink + Turtle Beach de pe zavvi, mi-a ajuns astazi avizul pentru ridicarea lui acuma ma indrept spre posta sa il ridic.

Precizez ca sunt din Galati, asa ca mai mult ca sigur cei din Bucuresti l-au primit deja.

---------- Post added 23-05-2011 at 11:22 AM ----------

L.E: L-am ridicat, castile sunt in stare perfecta nu prezinta nicio lovitura, jocul la fel, am primit si bandana aia dar e cam cheap. Oricum sunt foarte multumit de serviciile zavvi de data aceasta mai ales ca au pus si pungi de aer pentru atenuarea loviturilor.

Sediul a fost Slovenia.

14. #2394 SP
    Senior Member ReNeGaDe124's Avatar
    Quote Originally Posted by apbaciu View Post
    In legatura cu coletul Brink + Turtle Beach de pe zavvi, mi-a ajuns astazi avizul pentru ridicarea lui acuma ma indrept spre posta sa il ridic.

Precizez ca sunt din Galati, asa ca mai mult ca sigur cei din Bucuresti l-au primit deja.

---------- Post added 23-05-2011 at 11:22 AM ----------

L.E: L-am ridicat, castile sunt in stare perfecta nu prezinta nicio lovitura, jocul la fel, am primit si bandana aia dar e cam cheap. Oricum sunt foarte multumit de serviciile zavvi de data aceasta mai ales ca au pus si pungi de aer pentru atenuarea loviturilor.

Sediul a fost Slovenia.
    Confirm si eu ca a ajuns. Dupa-amiaza ma duc la posta sa-l ridic.

11 zile a facut in total pe drum.

15. #2395 SP
    Senior Member darkpaul13's Avatar
    Intrebam de accesorii deoarece vreau sa-mi comand un controller de Xbox360 pe care sa-l folosesc la PC..iar shopto/zavvi au pachet care include si Play and Charge Kit..totul la un pret foarte bun

off-topic:
    Quote Originally Posted by apbaciu View Post
    Precizez ca sunt din Galati,

"cea mai tare din Carpati este Otelul Galati"

16. #2396 SP
    A ajuns si la mine Brink-ul cu casti. Expediat lunea trecuta, ajuns azi dimineata. Not bad. Confirm faptul ca bandana e ultracheap si n-as purta asa ceva niciodata.

Paul, Baciu e fan Victoria Branesti nu Otelul Galati

17. #2397 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Quote Originally Posted by boga View Post
    Confirm faptul ca bandana e ultracheap si n-as purta asa ceva niciodata.
    pictures or it didn't happen'!!

18. #2398 SP
    Ce pictures.. am dat-o la spalat ca era plina de bucatele d-alea de carton sau ce dreq or fi de la ambalaj. Daca imi faci o vizita la Bucuresti ti-o dau tie free of charge Iti mai dai si un tricou d-ala verde cu par pe el de Blanka care era pentru Cristache

19. #2399 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Eu l-am vazut pe boga la servici si purta o bandana ... acum imi dau eu seama despre ce "item" e vorba, cu alte cuvinte nu-l credeti pe cuvant orice ar spune, e alunecos.

20. #2400 SP
    Senior Member cosminbad's Avatar
    Intrebam de accesorii deoarece vreau sa-mi comand un controller de Xbox360 pe care sa-l folosesc la PC..iar shopto/zavvi au pachet care include si Play and Charge Kit..totul la un pret foarte bun

off-topic:

"cea mai tare din Carpati este Otelul Galati"
    comanda linistit. Daca nu pot sa trimita, o sa iti spuna. Poti comanda orice accesoriu de console, PC etc
    Nu trimit laptop-uri , Pc-uri etc din cauza greutatii. Dupa 9/11, orice colet mai mare de 500gr e bomba. D-aia nu trimit multi din Anglia in restul Europei

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 120 of 381 FirstFirst ... 20 70 110 118 119 120 121 122 130 170 220 ... LastLast