Toata discutia a inceput de la prezumtia ca toti am cumpara jocuri la lansare. Aici gameshop poate oferi intr-adevar competitie.
Dar pentru restul e foarte greu sa fie competitivi. Inafara de jocurile facute de Nintendo toate celelalte au parte de reduceri masive la magazinele online din UK.
De exemplu pt un joc de la Activision cu un metacritic de 75 poti estima faptul ca in 2 luni de la lansare pretul va scadea undeva la 20-25 de lire. Am observat chiar ca cu cat este metacriticul mai mare cu atat se mentine pretul sus mai mult (la Red Dead Redemption a scazut abia dupa ~6 luni la 100 RON si acum e 80).
Din pacate pe piata noastra eu ca si cumparator nu pot face astfel de estimari. Reducerile si promotiile sunt ca la loz in plic. Poate maine apar in cosuri la Carrefour sau e reducere 50% la Gameshop, n-ai de unde sa stii. Si nu neaparat ca nu se stiu cand sunt promotiile, dar nu ai de unde sa stii ce titluri vor fi.
Am luat luni de pe theHut 4 titluri cu 230 RON, titluri care in Romania m-ar fi costat ~700 RON.
Intr-un an apar in medie cam 30 de jocuri pe an pe care vreau sa le joc si din astea doar 5-6 merita luate day-one. Eu zic ca merita sa te "risti" la complicatii cu plata/vama si toate cele pt restul.
Daca nu erau promotiile de pe thehut, ShopTo nu as mai fi descoperit jocuri precum: The Darkness, Lost Planet, Stranglehold, Enslaved, Call of Juarez, Bully Scholarship Edition, Brutal Legend... si lista poate continua.
Bookmarks