Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 341 of 381 FirstFirst ... 241 291 331 339 340 341 342 343 351 ... LastLast
Results 6,801 to 6,820 of 7603

Thread: Ghidul cumparatorului consolist

1. #6801 SP
    Senior Member mario_1303's Avatar

Ghidul cumparatorului consolist

Quote Originally Posted by AzFaust View Post
    Pai si daca un nebun comanda 100 de bucati la 12 lei, ei aduceau 100 de bucati ca sa iasa enorm de mult in pierdere?
    Nu stiu dar daca iti dadeau si 100 dar tot comanda ramane si aia de 100 de bucati .

Imi aduc aminte in cazul celor gamerland ca au fost comenzi de sute de console ps vita si jocuri deci se poate orice .

---------- Post added 11-04-2015 at 11:10 ----------

Quote Originally Posted by raducucosmin View Post

PS: eu nu judec pe nimeni. Dar sper ca anti-comunistii imi dau voi si mie sa imi exprim o parere nu?
    Pai si ce ti-a zis cineva ceva sau iei in balon pe cineva cu " anti-comunistii " ?

2. #6802 SP
    Senior Member adibose's Avatar
    confirm acelasi lucru pe care l-a spus raducucosmin

oricum e frumos sa vezi pe factura 1248 RON in loc de 1800 ...sau cat mai e acum

3. #6803 SP
    Senior Member Se7en Fury's Avatar
    Încerc să îmi sau seama ce vârstă ai de ai ajuns la concluzia asta, şi pe forum se discuta de un astfel de serviciu dar era o problemă de logistică, bineînţeles că eu nu am să închiriez fiind din alt oraş dar m-ar bucură să găsesc pe cineva în Buc. Îmi doresc să joc Far Cry 4 dar nu atât de tare încât să îl cumpăr, dar aş plati 25 pentru o săptămâna, pe vremea mea când abea apăruse video, am 30 de ani acum, ne strangeam 5-6 prietenii şi inchiriam în fiecare zi câte 2-3 filme, era aceaşi procedură. De altfel în afară sunt astfel de magazine care închiriază jocuii.

4. #6804 SP
    Senior Member raducucosmin's Avatar
    In aceeasi masura in care ai luat tu pe cineva in balon cu asta: "Cand dupa 25 de ani nu poti sa-ti scoti din dictionar cuvintele strict comuniste samsar sau bisnitar asta esti ."

5. #6805 SP
    Quote Originally Posted by raducucosmin View Post
    In aceeasi masura in care ai luat tu pe cineva in balon cu asta: "Cand dupa 25 de ani nu poti sa-ti scoti din dictionar cuvintele strict comuniste samsar sau bisnitar asta esti ."
    Daca te simti vizat e doar problema ta si eu asa cred ca ar trebui sa dispara partea aia de mostenire comunista abjecta .

6. #6806 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Este ilegal conform legii, nu ca asa spune el. Scrie clar pe spatele carcaselor. La fel de ilegal este si ce fac omuletii aia prin mall-uri, unde exista mici "sali" de joaca pe console. Din punct de vedere legal, ei nu au ce cauta acolo.

Norocul lor ca la noi in tara, legile le fac cei care au bani si in mod clar, legile nu sunt pentru toti.

7. #6807 SP
    Ăsta este un subiect interesant de dezbătut pe ghid, recunosc că nu am citit ce scrie pe carcase, deci dacă eu plătesc un joc, nu am voie să îl închiriez deşi este proprietatea mea. Păi atunci este ilegal să îl şi vinzi din moment ce nu plăteşti tva.

8. #6808 SP
    Cuvantul samsar n-are legatura cu mostenirea comunista. Etimologia e mai veche. Si mi se pare ca acest afacerism de doi bani este la fel de abject precum mostenirea. De altfel mi se pare ca provine fix din imbinarea nefericita a mentalitatii construite in timpul comunismului cu un capitalism romanizat de prost gust.

Si apropos Samsar inseamna in esenta intermediar. Ceea ce nu e neaparat un lucru rau. Sunt destui chiar aici pe forum care fiind intermediari, le ofera multora posibilitatea sa cumpere jocuri sau alte chestii de pe diverse site-uri, din diverse tari etc. Asta e un serviciu care face sens si care trebuie remunerat corespunzator. In acelasi sens exista distribuitori pentru ca un produs nu poate ajunge intotdeauna de la producator la consumator. Pe de alta parte intermediarul care intermediaza ceva ce nu are nevoie de intermediere, adaugand doar un adaos comercial si neaducand nicio valoare ciclului economiei de piata nu face decat sa dauneze. Daca reusesti sa castigi un produs la un concurs sa zicem, si vrei sa-l vinzi, poti pune orice pret vrei tu. Daca vrei sa-ti vinzi colectia de jocuri la fel. Daca lucrezi la ubisoft si primesti jocuri ca bonus la salariu la fel. Tot asa poti deveni importator de carduri de psn sau orice altceva.

Dar da-mi voie sa nu apreciez spiritul antreprenorial al unora care vaneaza promotii si golesc stocurile doar ca sa faca si ei un ban cinstit. Mi se par in aceeasi clasa cu cei care vand pe okazii seriale pe dvd luate de pe torrente si vanzatorii de bilete la suprapret pentru diverse evenimente.

Inca o data, ca sa ma fac inteles, pe mine nu ma intereseaza ca si-a vandut cineva copia de the order luata cu 12 lei la 150. Nu despre asta e vorba. There is nothing wrong with that mai ales cand jocul era de fapt standard edition.

Eu ma refer la un alt grup de oameni.

9. #6809 SP
    Junior Member EuGeniu's Avatar
    Chestia asta cu inchiriatul jocului e la fel de ''ilegala'' ca si vanzarea jocului dupa ce l-ai terminat. In State/UK sunt magazine gen gamestop care castiga din asta bani, si fac totul oficial.

10. #6810 SP
    Discutiile sunt lungi si apoi trebuie sa mai ai si cu cine sa te intelegi , cineva ce nu-i manat de ura, dispret sau auto-suficienta . Vorbim mult despre vanzari dar multi habar nu avem cu ce se mananca .

Prefer sa ma duc sa-mi vopsesc ouale

11. #6811 SP
    Quote Originally Posted by mario_1303 View Post
    Discutiile sunt lungi si apoi trebuie sa mai ai si cu cine sa te intelegi , cineva ce nu-i manat de ura, dispret sau auto-suficienta . Vorbim mult despre vanzari dar multi habar nu avem cu ce se mananca .

Prefer sa ma duc sa-mi vopsesc ouale

pac-pac

Quote Originally Posted by EuGeniu View Post
    Chestia asta cu inchiriatul jocului e la fel de ''ilegala'' ca si vanzarea jocului dupa ce l-ai terminat. In State/UK sunt magazine gen gamestop care castiga din asta bani, si fac totul oficial.

nu este ilegal sa vinzi un joc fizic. exista discutii si procese interminabile legate de legalitatea re-vanzarii continutului digital, atat in State cat si in UE. insa inchirerea este oricum altceva. pentru inchiriere trebuie achizitionata o licenta speciala (atat in cazul jocurilor cat si al filmelor).

articolul asta desi din 2013 e interesant: http://www.gamesbrief.com/2013/04/ca...ly-should-you/

si Q&A-ul asta (care e adevarat se aplica SUA) e graitor in acest sens: http://www.lawqa.com/qa/is-buying-or...g-this-legally

in alta ordine de idei cum poate fi ilegal sa iti vinzi propriul joc. think about it. daca spre exemplu, vrei sa-i cumperi cuiva un joc cadou, cine te poate opri sa-l desigilezi inainte si sa-l verifici. apoi daca i-l dai cadou desigilat se poate considera ca de fapt i-l dai second hand. si daca prietenul tau zice: iti dau si eu cadou 100 de lei, s-ar chema ca ai incalcat legea nu?

12. #6812 SP
    Pana la urma vorbim doar ipotetic, daca eu vand un produs fara bon si garantie nu este tocmai legal din moment ce nu pot dovedi de unde provine acel joc, la fel si cu inchirierea doar ca in cazul asta nu ai voie sa faci reclama. Eu unul as inchiria un joc pt. 25 de lei.

13. #6813 SP
    Quote Originally Posted by Se7en Fury View Post
    Pana la urma vorbim doar ipotetic, daca eu vand un produs fara bon si garantie nu este tocmai legal din moment ce nu pot dovedi de unde provine acel joc.

fair enough. totusi ar fi destul de greu pentru orice instanta sa te condamne fara un flagrant

14. #6814 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Poti sa vinzi linistit ca persoana fizica (daca ai desigur dovada ca l-ai cumparat si este produsul tau), doar ca ai obligatia ca la sfarsit de an sa-ti declari veniturile realizate din acele vanzari. Pentru care vei plati impozit, desigur.

Jocurile (ca orice alte proprietati ale tale) le poti vinde (daca nu ma insel in Romania acest lucru trebuie facut in locuri specializate - targurile - nu am idee insa in ce masura se extinde si pe online). Inchirierea insa este mai complicata si dealtfel scrie foarte mare pe orice joc "Not for rent". Acum, nu stiu in ce masura se aplica legislatia la noi... cert e ca o persoana care face asta, fara acordul publisherului, o face pe raspunderea sa.

15. #6815 SP
    Junior Member EuGeniu's Avatar
    2 raducucosmin
    7.1. You must not resell either Disc-based Software or Software Downloads, unless expressly authorised by us and, if the publisher is another company, additionally by the publisher.
    https://www.playstation.com/en-gb/le...e-usage-terms/
    Deci, teoretic, e ilegal, dar practic, nimeni nimic nu o sa-ti faca

16. #6816 SP
    La noi cred ca ar fi imposibil de realizat o astfel de afacere, practic nu ai stii ce fel de autorizati iti trebuie si daca legislatia Romana iti permite asta, am putea din curiozitate sa dam un email la Playstation Romania si sa vedem ce parere au ei despre asta, daca este posibil prin intermediul lor sa poti realiza o astfel de afacere, teoretic ar fi posibila din moment ce ea exista in alte tari, totul depinde de legislatia noastra.

Eu cumpar un joc din Altex, voi avea bon, dar cel care il cumpara de la mine ?

17. #6817 SP
    Banned Templier's Avatar
    Imi place cum discutia a ajuns la teme de genul " inchiriere" sau "daca e ok sa vinzi un produs SH"!
    Am citit ce s-a scris pana acum si e clar ca exista si o nuanta de invidie a persoanelor care nu au luat acest joc. in ceea ce ma priveste pe mine am luuat 3 exemplare din care 1 a fost oferit cadou, unul a fost vandut sigilat iar jocul meu am ales sa il pun la vanzare.
    Legat de ideea de "samsari" consider ca e over rated din moment ce oamenii nu inteleg ca termenul defineste de fapt intermediarii, aici intrand orice intermediar. Cand te duci la orice magazin sa stiti ca nu luati la pret de producator, toate produsele au pe eticheta scris "Distribuit de..." , deci nu prea stiu despre ce vorbim!
    Situatia cu jocul The Order ar trebui vazuta ca un beneficiu pentru toata lumea din moment ce piata s-a umplut de copii ale jocului si pretul a scazut dramatic.
    Exceptand acest caz nu se pune problema ca trebuie sa platesti impozit la banii pe care ii iei din vanzarea unui joc SH pt ca nu se face profit! Daca eu imi vand masina Dacia nu trebuie sa ma duc la reprezentanta si sa ii dau % din cat mi-am luat pe ea ca din moment ce am cumparat-o eu o detin iar dealer-ul nu mai are nicio treaba.
    Nu am problema cu persoanele care vor 150 lei pe el ca o sa vada singuri ca nu o sa se dea dar cu cine am o problema si ar trebui o discutie este legata de persoanele care vor enorm pe ce produse au. Spre exemplu pe site ul vecin am vazut pe cineva care vrea 1400 lei pe un PS Vita fat cu niste accesorii! Aici e marea problema nu ca unii au posibilitatea sa faca un profit.
    Sunt convins ca ar fi fost o problema si daca ar fi cerut cineva 70 lei pe o copie! Poate ca si eu imi bag unghia in gat cand vad ca va luati de la Black Friday ceva la super pret sau Rodarkone/Noru sau Ilie gasesc console la 2 lire dar bravo lor. Din moment ce a fost afisata oferta pe threaduri aici oricine putea sa isi comande 10 jocuri.

18. #6818 SP
    Discutia cu inchirierea si vanzarea face parte din alt context, ar trebui mutata de la jocuri cu preturi bune.

Problema unora este nu ca sa vandut de la 12 lei la 100 de lei, ci faptul ca sunt persoane care au comandat 10 bucati si acum le vand pentru a realiza profit din bunavointa celor de la emag, sincer nimeni nu era convins ca vor onora comenzile, cu atat mai putin cele de 5-10 bucati.

Si eu consider ca a fost un beneficiu pt. toata lumea, pe mine unul nu ma atrage jocul, dar sunt persoane care isi doreau The Order dar nu isi permiteau sa rupa din buget 200 de lei, prin decizia celor de la emag acum isi permit acel joc.

Daca este sa vorbim de moralitate sa fim seriosi, lumea face sesizari la ANPC dac nu le onoreaz o comanda cu 30 de lei mai ieftin sau un pret infim de 1 leu.

19. #6819 SP
    Quote Originally Posted by Templier View Post
    Legat de ideea de "samsari" consider ca e over rated din moment ce oamenii nu inteleg ca termenul defineste de fapt intermediarii, aici intrand orice intermediar. Cand te duci la orice magazin sa stiti ca nu luati la pret de producator, toate produsele au pe eticheta scris "Distribuit de..." , deci nu prea stiu despre ce vorbim!

Doar o mentiune aici. In general companiile de genul Sony nu vand in toate tarile si in toate zonele direct din magazinul propriu. Acelasi lucru se intampla si in compania pentru care lucrez. In situatiile astea, cel putin un distribuitor e necesar pentru fiecare zona, care sa distribuie bunurile de la producator in punctele de desfacere. Si aici intervin retalierii care detin punctele de desfacere, cu spatiu, premise, vad etc.

Dupa un cash and carry de gen Metro sa spunem vor mai aparea si alti retaileri mai mici care vor vinde in sate, magazine de cartier etc.

Dar in toate schemele astea, unde s-ar incadra omul care cumpara de la retailer la un pret si vinde apoi la un pret mai mare? Mai mare decat retailerul care deja e ultima veriga a lantului catre consumator. Si care in esenta nu aduce nici serviciul pe care-l ofera magazinele de cartier sau cele din sate, si anume aducerea produsului in proximitatea cumparatorului.

In fine, cred ca-ti dai seama ca la mine nu prea are cum sa existe invidie. Nu zic ca nu e valabil acest lucru in alte cazuri, dar in al meu sigur nu. Adica am ales sa platesc pretul full digital, cu vreo cateva saptamani inainte de lansare, perfect constient ca dau mai mult decat va costa jocul hard copy chiar in prima saptamana de la lansare, si evident neluand in considerare aparitia promo copy-ului pe emag.

Si tu vrei sa-mi spui ca tu ai vazut oferta de la emag si gandul tau a fost: ce bine, sa-mi cumpar 20 de bucati si sa fac si eu un ban?

Oricum, chestia asta cu promo copy-ul ala pentru mine serveste doar cu titlul de exemplu. Pentru mine (asa cum am scris si mai sus), era o discutie de principiu, care nu se referea strict la oferta emagului sau la oameni de pe acest forum.

20. #6820 SP
    Pot sa-i mai dau un "thanks" lu' Templier ?

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 341 of 381 FirstFirst ... 241 291 331 339 340 341 342 343 351 ... LastLast