Aici vom discuta despre un subiect care se prefigureaza de cativa ani incoace (de la aparitia Xbox 360/PS3 si Wii - respectiv PSP si NDS - si sa nu uitam de PC - cu al lui STEAM care a prins super bine la public)
Voi incerca sa analizez eu situatia - insa cu ipoteza ca - eu unul prefer jocurile in format fizic, datorita satisfactiei pe care o ai la deschiderea pachetului, prima instalare/prima rulare de joc etc care in cazul unui soft downloadat este total impersonala si fada.
De asemeni exista din nefericire uneori nevoia sa vinzi un anumit joc pentru a-ti luat altul, sau din motive strict personale - in cazul jocurilor downloadate este mult mai greu sa faci o vanzare - nu spun ca nu se poate insa exista impedimente.
Alt mare plus al jocurilor cumparate din magazin este posibilitatea ca acestea sa vina in mai multe "flavour" - uri (adica in diferite oferte de genul Limited, Collector, Essential etc) - lucru care la un joc dowloadat inca nu se intampla.
Un dezavantaj al jocurilor cumparate din magazin este pretul, care in general este mai mare decat al celor downloadabile, insa exista cazuri in care acesta este mai mic (jocuri ajunse in bargain bin, sau cosul de reduceri) - dar in cele mai multe cazuri magazin mai scump decat la shopul virtual
Un alt dezavantaj (de care foarte multi s-au lovit) este timpul in care jocul ajunge la user - nu sunt putini cei care vor sa joace jocul in ziua cand este disponibil - in magazin trebuie sa astepti dupa distribuitor, dupa curier, dupa .. te miri ce, mai ales intr'o tara ca a noastra.
later edit: am modificat un pic poll ul ca sa nu existe confuzii![]()
Bookmarks