Apare cam la 5-6 luni cate un joc perfect (Kz2, Uncharted 2, acu vine si GoW3) doar ca nu esti pe platforma care trebuie ;)
Printable View
Khan, sper ca articolul asta sa-ti raspunda si tie: http://www.consolegames.ro/forum/f59...-what-they-do/
in ultimul timp s-au cam inmultit notele peste 9. majoritatea sunt date aiurea. cind spui ca un joc merita 9..ce spui de fapt? sau mai bine zis, ce intelege cel cu care vorbesti? esti sigur ca si el masoara la fel ca tine? 9 pentru tine nu e acelasi lucru ca 9 pentru el. poate parea absurd ce spun insa e aiurea sa compari o nota de 8.5 data de site-ul X cu una de 9 data de site-ul Y, cand mai mult ca sigur cele doua site-uri au metode de calcul a notei sau de apreciere diferite si cei care au scris mai mult ca sigur au experiente diferite, gusturi diferite, etc. din punctul asta de vedere, site-uri ca metacritic sunt useless. teoretic ar trebui sa faca o medie a notelor, insa in masura in care aceeasi nota inseamna diverse lucruri pentru diferite site-uri, media devine aberanta, insa mai ales inselatoare.
o alta problema este ca se abuzeaza de notele mari. un 8 ar trebui sa ia un joc fff bun, 8.5 aproape excelent si 9 sa fie ceva exceptional. 9.5 ar trebui sa faca istorie si sa fie dumnezeiesc, iar 10 nici sa nu existe....ca oricum nu exista. dupa logica asta 7 ar trebui sa fie un joc mediu spre bun. cind ati vazut ultima oara 7? si ce a insemnat el? din toata experienta mea, toti PR managerii cu care am vorbit pana acum, dar TOTI erau interesati numai in note. nu a fost unu care sa-mi citeasca articolele. toti ma intrebau nota. doar nota ii intereseaza. din cauza asta se dau note si nu se foloseste un sistem de genul f prost, prost, mediocru, bun, f.bun. majoritatea site-urilor sunt interesate sa primeasca in continuare review copies, sa se inteleaga bine cu PR managerii, sa primeasca stiri, poze, eventual sa mai faca vreun interviu cu nu stiu cine. si uite asa se dau note iar diferenta intre 8.5 si 9 nu e chiar ataaaat de mare asa cum pare la prima vedere.
anyway, ce vreau sa zic este ca o cearta pe notele date de diferite site-uri este un nonsens. notele nici nu ar trebui sa existe. va certati de fapt pe ceva ce nu exista decit virtual in loc sa va certati pe chestii din joc, caracteristici, fapte, lucruri reale. nota este pur si simplu o inventie menita sa vanda un produs. ce e mai grav e ca fiecare are propria lui interpretare a acestei inventii. nu exista un sablon sau mai bine spus daca initial s-a dorit a fi un intrument de masurare, acum a ajuns un instrument de publicitate, atit de rastalmacit incit ai impresia ca vezi numai jocuri exceptionale in jurul tau, indiferent ce nota iau. nu spun ca nu sunt si persoane sincere, care dau note dupa propria lor judecata/apreciere fara sa tina cont de asteptarile vreunui PR manager. de acord, insa in masura in care toate aceste note nu se pot armoniza, nu se rezolva nimic. degeaba un joc are 9 pe X siteuri, cind de fapt pe un site 9 inseamna mere, pe altul pere, pe altul struguri, pe altul portocale si asa mai departe.
inca o treaba. acum multi ani, cind nu erau atitea titluri pe an, cind titlurile apartineau clar unui gen sau altul si nu erau o groaza de struto-camile cum sunt azi, o nota avea o alta semnificatie. azi notele sunt diluate intr-un ocean de titluri si nu mai stii ce sa alegi. sistemul acesta de notare este invechit si nu face fata necesitatilor de azi (ma refer la necesitatile unui jucator). asa cum afirmati si voi aici, preferati sa va uitati la trailere, sa jucati demouri si sa va formati singuri parerea, nu sa va luati dupa un articol....sau dupa o nota. cred ca asta ar trebui sa le dea de gandit in primul si in primul rand celor care scriu articole si dau note. din pacate insa, nu sunt semne sa se schimbe ceva. exista un sistem care functioneaza, un sistem in care notele sunt importante, asa ca nu vor renunta la ele. cu toate astea, consumatorii, jucatorii, vor altceva. nu isi dau seama ce vor, insa nu mai sunt de acord cu sistemul actual si nu stiu cum sa o spuna. cei care dau notele se fac ca ignora situatia si uite asa cei care scriu articole isi pierd integritatea, profesionalismul si...cititorii.
cum spuneam, e nevoie de alt sistem, unul care sa puna merele intr-un loc, perele in altul, strugurii in altul samd. sistemul de notare pe verticala...de la 1 la 10...just doesn't cut it anymore.
Adica atunci cand Mo a zis acelasi lucru aici:
http://www.consolegames.ro/forum/f7-...tml#post296091
A fost totul OK. Dar daca o spun eu, e de fanboy si implicit de porc.
Nu vad nimic despre ipocrizie in articolul ala :-?
w00t si cine te-a aprobat. Sigur el a invatat multe din acel articol.
Cred ca sunt 2 situatii complet diferite... acolo erik95 a dat-o cu bata in balta si-a culminat cu un exemplu despre un joc lansat pe cand el avea 1 an. De fapt el e si fan doar uneia din console. Vrei sa ne poti arata ca poti fi si tu ca el ca sa intervina Mo ? Vad ca in ultima perioada Mo s-a calmat, intervine atunci cand apar exagerari... pe cand tu ma mai iei si peste picior cu ipocrizia. Poate merge la cei care au "platforma cu jocuri perfecte"... la mine mai greu.
P.S Culmea este ca de fiecare data cand un moderator sau un alt user te-a considerat troll... am incercat sa-ti iau apararea. Not gonna happen again. I'm too hypocryte for that...
Anyway, back on topic pls ! Discutam despre Mass Effect 2 aici, nu despre flame-uri aiurea...
Xbox360Achievements.org - Mass Effect 2 Hammerhead Footage Appears on the Web, Muzyka Confirms Upcoming New Character DLC
IGN Advertisement
Vad ca a picat pe umerii mei sarcina, cum nimeni nu mai are de gand sa posteze pe thread-ul asta. In ordinea expusa: 1. in afara de binecunoscutul deja DLC ce va introduce misiuni in care vom avea oportunitatea de a utiliza un vehicul tip hovercraft, unul din liderii BioWare confirma aparitia unui alt DLC care va aduce cu el inca un personaj misterios numai bun de recrutat si trimis intr-o misiune sinucigasa; 2. pana la aparitia acestor doua DLC-uri, ne putem delecta cu o noua heavy weapon numita the Arc Projector, deja disponibila gratuit prin CN.
Don't you just love the Cerberus Network?
Eu am luat decizia de a-mi intrerupe playthrough-ul actual pentru a putea experimenta absolut tot ce-mi ofera extra acest joc senzational si a face saltul final prin Omega 4 Relay dupa ce continutul oferit a fost explorat exhaustiv.
Si eu ma limitez doar la scanat planete pentru moment, bine ca nici timp nu prea am, dar se pare ca e mai bine sa mai astept.
Vizavi de sistemul de notare si de jocurile de 10, cred ca pina la urma e o chestiune de gusturi, degeaba site-ul x si y dau nota 10 unui joc daca eu (jucatorul) nu-l pot suporta si nu-mi place neam, sau sint si cazuri in care site-ul x sau y da nota 4 unui joc pe care eu (jucatorul) pur si simplu il ador... Concluzia, site-urile de review-uri ne ofera date informative, asta pina in momentul in care ne hotarim sa cumparam sau nu un anume joc, de aia exista demo-uri sa ne facem o parere personala despre un produs.
Vedeti ca a aparut prin Cerberus Network chestia asta:
Cerberus Arc Projector.
Inca mai astept un DLC serios :D.
m-am trezit cam tarziu sa-ti spun ca...ai o gandire de manager, o gandire cu care nu multa lume este deacord.
Sa-ti dau un exemplu care nu are legatura cu jocurile.
Esti manager si esti pus in situatia e a face o evaluare echipei. in echipa ai 8 oameni. 3 sunt foarte vechi. au app 4 ani pe ce fac si stiu totul perfect. nu au mai facut o greseala de app 2 ani. 3 sunt buni, au app 2 ani vechime si mai fac o greseala la 5 luni iar 2 sunt ceva mai noi, dar nu fac asa multe greseli, desi nu cunosc asa bine tot ce au de facut.
Sa zicem ca ai buget sa maresti salariile cu maxim 10%. Din cate vad la tine, tu ai aloca astfel notele si salariile.
Celor 3 care au 4 ani vechime, le-ai da 8.5 %, celor 3 care au 2 ani vechime le-ai da 7 iar celor 2 le-ai da 5.
Din punctul tau de vedere, sunt niste note si procente ok ?
Ideea este urmatoarea. Un joc nu trebuie sa fie Dumnezeiesc sau sa inoveze 10k de chestii pentru a primi o nota de 9.5. Trebe' doar sa fie foarte bun pe ce face. Inteleg ca nu vrei sa acorzi nota 10 unui joc, pentru ca nu exista inca nici un joc perfect, iar daca exista, in maxim 1 an va mai iesi unu care face si mai bine ce facea ala acum un an. Dar cum diferentiezi un joc care face tot ce si-a propus, care in esenta este absolut genial, perfect (ex. GTA 4), de unu care inoveaza ceva si o face perfect (ex: Gears of War 1 cu cover-ul) ?
Serios? Iar discutia despre note? Un individ care isi cumpara Mass Effect 2 cu bale la gura nu o sa vrea decat nota 10 si o sa urle ca un bebelus la orice nota sub 9.5. Asta e valabil in cazul oricarui joc de astazi. Lumea nu vede argumente, vede note. Majoritatea nici nu citesc cum trebuie reviewurile si daca o fac le este sters din memorie orice cand li se urca sangele in cap din cauza notei.
Am mai zis lucrul asta - Reviewurile ar trebui privite doar ca o lectura semi-utila, un insight in perspectiva altuia, o opinie argumentata de vreo 2-3 mii de cuvinte... Nu ca o jignire personala prin intermediul unui joc.
Bineinteles e si o vina din partea unor reviewuri... Am impresia ca unii ajung sa se considere artisti in momentul in care fac reviewuri, uita sa dea argumente, uita sa dea exemple clare si se bazeaza pe o credibilitate castigata prin munca amatoriala de multe ori... si aici vorbesc de revistele romanesti mai ales. E imposibil sa nu iasa scantei cand tu dai o nota proasta unui joc popular, mai ales cand argumentele tale sunt slabe.
Mass Effect 2? 9... Get over it.
Bonus: Gears of War nu a inovat nimic... lumea trebuie sa isi scoata ideea asta din fund, nu e primul joc care a folosit cover. kill.switch a introdus mecanica asta cum este acum numai ca restul jocului era praf din pacate. Gears nu a fost decat un joc bine construit, sa nu credeti ca zic prost, dar de inovat nu a inovat decat felul in care privim mandibulele.
man, sunt deacord cu tine la faptul ca lumea se uita la note si daca e mare il cumpara si daca nu, nu. Nu eram deacord cu "sistemul de notare" al lui h0ostile.
din pctul meu de vedere, Mass Effect 2 nu merita nici 9. Dupa jumatatea jocului devine foarte repetitiv si simplu. Nici acum nu l-am terminat. Simt ca nu ma face sa si gandesc. Si nu e doar el. E vorba de 90% din jocurile care au iesit in ultimii 2-3 ani, care nu mai sunt facute ca inainte, pentru un public tinta, pentru cunoscatori. Sunt facute pentru toata lumea, ceea ce scade foarte mult din jucabilitate.
Referitor la kill.switch, ei au introdus-o, dar GoW a facut-o mai buna. si e cazul multor altor lucruri din multe alte jocuri.
Ideea e ca nu a inovat cu nimic oricum. Asta doar daca nu consideri cover-to-cover inovatia care a propulsat Gears. Ca Uncharted 2... nimic nou sub soare, numai ca e facut bine.
Revenind... @razvanrazvy Nu incercam sa te contrazic cu nimic legat de asta, sunt de acord ca unii pot avea sisteme de notare ciudate dar pana la urma sistemul de notare e o extensie a "imi place sau nu"... Fiecare cu ale lui, ya know?
Da, dar Kill Switch, nu are move from cover to cover. :nuts:
off topic complet, trebuie sa recunosc ca ma amuz copios la comenturile oamenilor care le fac cu cap :D
respect Mo :P
Hai mai drik. Nu te supara pe mine. Am destins si eu putin atmosfera. Off... si in continuare, Kill Switch nu are move from cover to cover.
GOD DAMN IT! Imi iau kill.switchu si plec acasa!
Sa vedeti ce v-o trag eu din cover daca nu reveniti calare pe topic.