Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 20 of 52

Thread: Fanboy sau nu?

  1. #1 SP
    Senior Member h0stile's Avatar

    Fanboy sau nu?

    stiu ca primul lucru la care te gindesti cind spui fanboy este 'flame'. aici nu despre asta e vorba. nu am inteles niciodata ideea de fanboy in sensul ca nu am trait niciodata acest sentiment. din cauza asta rog pe toti cei care se considera fanboy ceva (orice) sa imi explice si mie ce simt cind se gindesc la acel ceva si ce simt cind se gindesc la opusul acelui ceva. imi vine greu sa cred ca e vorba de sentimente gen iubire/ura pentru ca de obicei avem de-a face cu obiecte, nu cu natiuni, fiinte umane, animale (insert everything really important here). deci, ce simte un fanboy? de ce un fanboy este fanboy ceva anume si nu altceva? cum a ajuns fanboy? da, vreau marturisiri, nu vreau flame. vreau sa inteleg fenomenul pentru ca sincer sa fiu eu nu am trait asa ceva. am avut si intel si amd, si ati si nvidia, si seagate si WD, si crt si lcd, si console si PC, am si PS3 si X360. imi place tot ceea ce imi ofera TOATE aceste produse si mi le cumpar in functie de pret/performanta de obicei, nu in functie de numele care apare pe un produs anume. so, what am I missing here? ceva nu se leaga. care e starea de normalitate la care ar trebui sa ader (daca ajung la concluzia ca nu ma integrez in societate)?

    am citeva intrebari si vreau un raspuns de la voi. nu pun poll ptr ca mi se pare pueril si oricum nu cred ca se poate reduce totul la un simplu da sau nu.

  2. #2 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Orice argumente mi-ai da ca nu e si ca nu se merita, nu ma intereseaza. Cred ca principalul motiv e ca dezinteresul pentru argumente iti ofera o oarecare stabilitate atunci cand treci printr-o perioada instabila (ha!, ce poetic).
    In vremurile in care traim, in care Pluto azi e planeta si maine unii oameni de stiinta declara ca nu mai e, in care nu mai ai nici un Dumnezeu in care sa crezi datorita controverselor care inconjoara religia, noile generatii au nevoie de o oarecare stabilitate.
    Astfel ca.. simti nevoia de a alege tabere.
    Cateodata nu trebuie sa fii intr-o tabara mare. Sunt foarte multi fanboy care se considera un grup excentric de entuziasti doar pentru ca fac parte dintr-o comunitate mica. De exemplu, razboiul CRT vs LCD e cel la scara larga, dar un fanboy Panasonic LCD ar putea spune ca "mai bine stati la CRT decat sa treceti pe alte LCD-uri".

    In concluzie, pentru ca nu mai am nici macar siguranta existentei (poate maine aflam ca de fapt suntem extraterestii, sau ca Darwin e de fapt Dumnezeu si ca si-a scos teoria doar ca sa musamalizeze cazul) prefer sa traiesc intr-o lume in care sa ma mint singur ca Microsoft face cele mai bune console, ca Borsec imbuteliaza cea mai buna apa plata, s.a.m.d.

  3. #3 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    te rog........Poiana Negri (natural carbogazificata) sau Izvoru Alb (nu al minciunilor)

    ok, deci sa inteleg ca fanboy este o persoana care traieste placerea iluziei? frumos spus.

  4. #4 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    yup, cam asa rezumi 10 randuri intr-o propozitie. As fi zis si eu la fel dar nu-mi venea pe limba.

    Se pare ca eu sunt fanboy-ul post-urilor lungi si interminabile in timp ce tu le preferi pe cele scurte si la obiect.

    Gata, te-am catalogat si pe tine

  5. #5 SP
    Senior Member huber's Avatar
    h0stile sa inteleg ca ai facut acest thread ca sa ne da-m noi seama daca suntem sau nu fanboy ai vreunei console ? no offense

    eu sincer detin mai multe console sunt multumit de toate dar o sa mai vand din ele deoarece nu imi permit sa cumpar jocuri la toate , pot sa spun ca sunt putin fanboy sony , dar aici nu ma refer la ps3 sau psp ci la produsele sony care mi se par de calitate, la console nu pot sa ma consider fanboy imi place in aceeasi masura si ps3 si xbox 360 , parerea mea este ca cine se considera fanboy x360 sa isi cumpere ( daca permite bugetul sau sa incerce) ps3 si invers . aici mi-am exprimat si eu parerea sper sa va fie de folos.

  6. #6 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    eu doar vreau sa isi exprime lumea parerile in legatura cu acest fenomen. atit. logic ar fi ca cele mai interesante pareri sa vina chiar din partea celor care se declara fanboy (nu intelegeti acest cuvint ca avind conotatii negative pentru ca nu asta intentionez) dar pina la urma oricine isi poate spune parerea pentru ca exista freedom of speech. as vrea sa inteleg ce anume i-a determinat pe unii si pe altii sa apuce calea respectiva, respingind orice altceva. este vorba despre mecanismul care produce mentalitatea/atitudinea de fanboy care nu imi e clar (pentru ca nu am trait/experimentat niciodata asa ceva).

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    "Fanboy is a term used to describe any individual who is devoted to a single subject in an emotional or fanatical manner, or to a single point of view within that subject, often to the point where it is considered an obsession."

    Prima parte, cu implicarea emotionala, imi place, si mi se pare ok. Fanboy mi se pare o persoana care e capabila de a manifesta emotie, atractie fata de un anumit subiect. A doua parte, cea cu obsesia, nu-mi place.

    In practica, incerc sa ma intreb. Sunt fanboy Panasonic daca am ajuns la concluzia ca produc TV-ul care-mi place cel mai mult ? Eu zic ca nu. Am avut si Sony, si JVC... ba chiar ultima oara am sperat ca voi trece pe un Sony, dar nu a fost pe masura asteptarilor. Deci NU, nu sunt fanboy Panasonic, desi ultimele mele 4 TV-uri au fost Panasonic.

    Tot in practica, sunt fanboy Sony pentru ca am PS3, PS2, PSP ? In ce masura sunt fanboy Sony daca am si Xbox 360 si Wii, si Gamecube, si Xbox ? De ce se considera ca trebuie neaparat sa fiu fanboy ceva doar pentru ca detin acel lucru ?

    Pe de alta parte, ideea de fan mi se pare ca a primit la noi aici conotatii prea rele. De fapt, a fost probabil asociata cu a fi fanul unei echipe, a fi "ultras", a face tot posibilul de a da cu scaunul in cap fanilor echipei adverse. Ceea ce e aberant. Daca respectivii sunt inculti sau poate sunt prea culti pentru mine si acela este modul lor de a-si manifesta pasiunea (spargand seminte si capetele galeriei celelalte) asta nu inseamna ca si pasiunea pentru un anumit hobby trebuie vazuta cu aceeasi unitate de masura.

    Un bun exemplu: faptul ca sunt fan/fanboy Peugeot (pt. ca asta mi-a placut mie) inseamna ca merg cu masina pe strada si incerc sa lovesc cat mai mult pe cei care detin VW sau BMW ? Faptul ca sunt fanboy Sony (pt. ca totusi PSX/PS2 mi-au mancat cel mai mult neuronii) inseamna ca nu sunt si fanboy Microsoft (pt. ca ma joc de cate ori pot pe Live cu amicii ?). Nu stiu de ce s-ar exclude, si nu inteleg care e problema celor atat de vehementi...

    Si ultimul exemplu, care este dovada cea mai clara ca unii sunt fanboi si nu fanboy. A venit un tip pe la mine la un moment dat, sa achizitioneze niste calculatoare, retea, etc. Vazand consolele mele, mi-a zis sa-i fac un mic demo. Am pornit X360-ul (nu ma intrebati de ce, pur si simplu la el am gasit controllerul mai repede). Am intrat in menu, si-am dat drumul la un demo (Burnout aprca era). Se uita omul asa vre-o 30 de secunde si imi zice "Arata bine, dar consola de la microsoft e de 3 ori mai puternica si arata de 3 ori mai bine" la care eu n-am apucat sa zic decat "paaaaai..." ca el tot continua "si are controllerele mai bune, e mai fiabila, etc". Si continua sa-mi arate cum ceea ce vedea el nu are antialiasing bun, pe cand consola "cealalta" avea. Ma bufnea rasul... Domnilor, acela era un fanbou. Din pacate, exista si specia aceasta...

  8. #8 SP
    Member Vami's Avatar
    Hate fanboys.

  9. #9 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    fanbou = om cu idei preconcepute. Pleaca de la un adevar auzit in gasca sau vazut pe un forum, si il sustine fara sa cerceteze. Un fel de Jesus a fost nascut dintr-o mama virgina, si toti sunt - whoa! - si duc vorba mai departe.

    fanboy = om care cerceteaza si pus fata in fata cu concretul alege o tabara.

    Sunt si oameni care nu sunt legati de aceste tabere si prefera sa imprumute cate putin din toate, insa eu cred ca am explicat destul de coerent nevoia de a alege o tabara.
    MonkY si h0stile - voi sunteti oarecum din garda veche si nu v-au prins toate aceste curente in fragezimea varstei astfel incat sa simtiti aceasta nevoie de campare


    @quik_123 si prin prisma acestei uri si tu esti in sinea ta un fanboy . Un fanatic al urei pentru fanboy tot un fanboy e.

  10. #10 SP
    Member Vami's Avatar
    Eu urasc fanboy care, cum sa zic... "jignesc" alte console .

  11. #11 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Poate sa-ti placa un anumit brand mai mult, poate sa-ti placa o echipa de fotbal mai mult decat alta, poate sa-ti placa o marca de masina mai mult decat toate celelalte. Asta inseamna ca ai o pasiune pentru subiectul in cauza. Atunci cand aceasta pasiune duce la dereglari, la deviatii, de exemplu majoritatea fanilor echipei Steaua ii urasc pe cei ce tin cu Dinamo, se poate considera ca vorbim de fanboy-ism. Sunt de parerea ca fanboy-ul este individul caruia nu-i plac alternativele, cel care nu vrea sa vada si alte variante, cel care se complace in gandirea limitata asupra faptului ca lui ii place o chestie si atat, nu exista nimic altceva, nu exista nimeni care sa-l contrazica.

    In toti dintre noi zace un mic fanboy, pentru ca toti trebuie sa avem o pasiune pentru ceva, oricat de mic. Sa recunoastem, faptul ca suntem gameri de console ne face in ochii altora fanboy. Dar de la pasiune sa se ajunga la ura, asta inseamna fanboy-ism, asta inseamna fanatism. Intr-o masura mai mica sau mai mare, stim cu totii la ce duce fanatismul, chit ca vorbim despre lucruri infime (console, aparate foto, etc) sau despre lucruri mult mai mari (religie, sport, s.a.). Deci fanboy-ismul este bun intr-o anumita masura, atunci cand se respecta niste limite, atunci cand se respecta oponentii. Cand se uita de toate acestea, fanboy-ismul este o chestie mizerabila si demna de mila.

  12. #12 SP
    Senior Member Nariggar's Avatar
    Problema nu este ca sintem sau nu fanboy a unui obiect/fiinta/etc anume ci faptul ca oamenii ar trebui sa-si arate mai mult respect unul altuia. In cazul nostru sintem o comunitate mica si asuprita, de care toata lumea zice ca e o comunitate de nebuni care nu au depasit copilaria si se joaca inca, si nu ar trebui sa ne certam intre noi ci sa facem front comun si sa aratam ca sintem capabili de mai mult.

    Personal nu sint fanboy al nici unui curent si sint de parere ca termenul e inteleas gresit si nu vorbesc numai de cazul nostru.

  13. #13 SP
    Member Nonelito's Avatar
    Quote Originally Posted by GreyhounD View Post
    Atunci cand aceasta pasiune duce la dereglari, la deviatii, de exemplu majoritatea fanilor echipei Steaua ii urasc pe cei ce tin cu Dinamo, se poate considera ca vorbim de fanboy-ism.
    Aici nu exista alternativa

  14. #14 SP
    Member Devergo's Avatar
    Personal nu ma intereseaza pe ce consola apare un joc.Atata timp cat jocul este bun il voi juca.Singura "discriminare" pe care o fac,este ca marea majoritate a jocurilor multi-platform le cumpar pentru Xbox.

  15. #15 SP
    Taw
    Senior Member Taw's Avatar
    Cum spunea Grey, este o mare diferenta in a tine cu o echipa (sau consola, pt noi) si a uri cealalalta cu atata inversunare doar pentru ca exista.

  16. #16 SP
    Senior Member Rasko's Avatar
    Eu sunt fanboy la patrat: si Xbox si PS3!! Si mai sunt fanboy al jocurilor pe consola, indiferent de compania producatoare. Cei care isi sustin cu indarjire apartenenta la o singura consola imi provoaca un sentiment profund de greata intelectuala si stomacala!

  17. #17 SP
    Member Nonelito's Avatar
    Quote Originally Posted by Taw View Post
    Cum spunea Grey, este o mare diferenta in a tine cu o echipa (sau consola, pt noi) si a uri cealalalta cu atata inversunare doar pentru ca exista.
    Pai si eu daca urasc o anumita echipa de fotbal doar pentru ca exista, sunt fanboy?

  18. #18 SP
    Senior Member h0stile's Avatar
    Quote Originally Posted by Nonelito View Post
    Pai si eu daca urasc o anumita echipa de fotbal doar pentru ca exista, sunt fanboy?
    intreaba-te in felul urmator. este normal sa urasti ceva doar pentru ca exista? poate daca acel ceva ti-a facut un rau tie, familiei tale sau nu stiu comunitatii din care faci parte, atunci da, sa zicem ca se naste un sentiment de ura insa el are o motivatie foarte puternica. sau sa o luam altfel. daca tu urasti o echipa de fotbal pentru ca exista, daca cineva ti-ar face un rau tie sau unui membru al familiei tale, atunci ce sentimente ai avea fata de persoana raspectiva? daca e vorba tot de ura si eventual razbunare atunci e clar ca in primul caz sentimentul tau de ura este exagerat.

  19. #19 SP
    I Unlimited Bitza's Avatar
    Eu sunt fan dedicat produselor Sony,intotdeauna m-am inteles foarte bine cu ele : tv-uri,console,mp3-playere,telefoane,cd-playere,dvd-playere si am fost multumit de calitatea lor.
    Eu am ales PS fata de Xbox dintru-un singur motiv:nu-mi place sa arunc bani pe ceva care stiam ca se poate strica (vezi rrod),chiar daca pe partea cu Xbox aveam posibilitatea de face modding.Am un PS2 modat,dar cumpar in continuare jocuri,desii nu prea ma mai joc la el.
    Sunt eu fanboy Sony?Sau doar fan?Sau prefer calitatea?Si imi palce sa cred ca ma documentez inainte de a cumpara ceva,si nu cumpar ca e la moda.

    Eu nu ma consider fanboy,daca voi o faceti e problema voastra.
    Pace !

  20. #20 SP
    __The Game__ GreyhounD's Avatar
    Quote Originally Posted by Nonelito View Post
    Pai si eu daca urasc o anumita echipa de fotbal doar pentru ca exista, sunt fanboy?
    Da, a ura ceva doar pentru simplu fapt ca exista, se afla, impartaseste acelasi spatiu temporal cu tine, inseamna fanatism, inseamna ca nu respecti nimic ce exista, ca urasti ce exista, deci te urasti si pe tine intr-un mod pervers

    Sunt fan Steaua, Canon, Panasonic etc asta nu inseamna ca ii urasc pe cei ce tin cu Dinamo, Nikon si altele. Doar ca imi place mie sa cred ca am facut alegerea buna si ca echipa, brand-ul pe care il agreez eu este mai bun decat celelalte. Daca m-as apuca sa-i urasc doar pentru faptul ca exista, ca sunt concurenta, atunci n-as mai fi bun de nimic.

    Sesizezi diferenta ?

    Quote Originally Posted by bitza2408 View Post
    Sunt eu fanboy Sony?Sau doar fan?Sau prefer calitatea?Si imi palce sa cred ca ma documentez inainte de a cumpara ceva,si nu cumpar ca e la moda.
    Atata timp cat nu te apuci sa iei in deradere pe ceilalti ca au ales concurenta, esti doar fan. Daca treci linia, devii fanboy. Asa vad eu lucrurile.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Similar Threads

  1. Urmarile fanboy war pe Metacritic By Bobby in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 06-11-2008, 00:47
  2. Razboiul fanboy: it sucks! By Bobby in forum Console News
    Replies: 44 Last Post: 30-10-2008, 11:22

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts