FIFA 14 demo launch times:
PC - out now: http://bit.ly/18L6WDH
Xbox 360 - Tuesday 10 September between 10am-2pm in the UK (2-6am PT). Check your timezone: #FIFA14Demo Xbox Launch Window - World Time Buddy
PS3 - Wednesday 11 September between 1am-3am UK (Tue 5pm-7pm PT) with the PSN refresh. Check your timezone: #FIFA14Demo PS3 Launch Window - World Time Buddy
Decent jocul, e o versiune ceva mai sim a FIFA 13, cu o mecanica de joc imbunatatita, bazata si mai mult pe interactiunea fizica dintre jucatori, pe un teren destul de inghesuit, ce-i drept. AI-ul e, in continuare, mediocru, dar isi face treaba suficient dupa schimbarea sliderelor, astfel incat sa te poti bucura de modurile de joc. Online-ul va fi interesant, spun eu, caci fuga pe banda nu mai merge la fel de bine, din cate se pare, momentan nu-mi pot da seama daca jocul este, inca, bazat pe pace, se poate juca mult mai ok build-up play. Per total, e peste asteptarile mele, dar asta doar pentru ca nu aveam asteptari mari. Cea mai importanta imbunatatire, dupa mine, e aceea ca jucatorii nu mai imi dau senzatia ca plutesc pe iarba cand alearga, datorita inertiei sunt mai conectati de gazon, era o problema generala de 5 ani de zile.
@Merdiso, nu vreau sa te supar, dar mocheta aia pe care alearga jucatorii, o poti numi gazon? Arata chiar mai rau si decat FIFA 11, chiar si mai vechi..nici macar in Instant Replay nu se vede urma de fir de iarba. Intradevar in gameplay am sesizat foarte bine schimbarile dar pe partea grafica..doar fata unde si aia la prea putini jucatori.
Nu arata mai rau decat 11 in joc, dar nici un salt grafic nu exista, noroc ca pe PC sunt ceva moduri. E drept ca nu mai are iarba 3D, dar e si normal, pana la urma intentia lor e sa puna versiunea Next-Gen intr-o lumina mai buna, ca daca stau sa ma gandesc, Next-Gen, anul acesta, e Current-Gen cu tribune 3D si cateva imbunatatiri ici si colo in gameplay, e mai mult next-gen cu numele si atunci, ca sa faca diferenta mai vizibila, mai taie din iarba pe PS3/360/PC, da-o drecului, plus ca mai exista si un World Cup 14, FIFA 15, 16 si mai pot continua, sa nu uitam ca ei vor trebui, din nou, sa mai mulga vreo 5 ani din acest Ignite.
Oricum, ma enerveaza schimbarile de control, acum majoritatea schemelor se fac doar din RS, fara L2, dar problema e ca jocul e indecis, uneori cand misti RS intr-o directie jucatorul isi face mingea mult in fata (cum e normal), iar alteori incepe cu biciclete si ma ajung ceilalti din urma, era mult mai bun sistemul in 13, 12 s.a.m.d.
Nu inteleg de ce au schimbat, era foarte precis controlul inainte, plus ca AI-ul a ramas netestat, mi-a luat 2 minute sa fac jocul mult mai placut ochiului umbland prin slidere, nu puteau si ei sa faca niste preset-uri, ceva, daca tot platesti full price in fiecare an pe niste imbunatatiri vizibile, dar nu semnificative ?
A, inca ceva care-mi place: suturile nu sunt overpowered, cand vedeam ce executii prindeau unii la GamesCom ma minunam, dar nu ies foarte usor, desi mi-am luat un gol de la 16m cu un voleu superb de la Ibra.
Din ce am vazut pana acum, diferentele sunt destul de mici tinand cont ca varianta PS4 este considerata "Next-Gen". Practic, in afara de grafica mai buna datorita rezolutiei inalte + a tribunei 3D si a unor mici imbunatatiri pe partea de gameplay, cuplate cu o fluiditate mai mare in replay-uri datorita framerate-ului mai bun, diferenta e aproape inexistenta anul asta. Din ce am inteles, pe PS cel putin, s-ar putea sa existe posibilitatea achizitionarii FIFA 14 PS4 la vreo 10$, daca ai in posesie versiunea PS3, dar nu e nimic confirmat, din cate stiu.
Cert e ca FIFA 14 PC nu va fi cu mult in urma, deoarece FIFA PC deja avea 1080p si 60 FPS in cutscenes.
Asa e, nu e diferenta vizibila deloc, doar FullHD si tribuna 3D si gazonul dealtfel, in rest aceeasi grafica shiny iar miscarea robotica a jucatorilor inca persista la cutscenes-uri. Mizez pe FIFA 16 la ceva hype.
Practic, daca versiunea PC ar fi avut tribune 3D (desi oricum ele sunt 3D, dar e LOD-ul prost, iar cele din inaltul peluzei par 2D din cauza asta), nu ar fi fost cu nimic inferioara versiunii PS4/XboxOne, asta spune multe despre "next-gen"-ul de anul asta, plus ca cerintele-s micute, chiar nu trebuie ceva performant pentru setari inalte si rezolutie plus framerate bun.
Eu zic ca 15-le va fi bun, pentru ca si PES 14 e un joc clar superior precedentului si spun asta dupa ce am jucat demo-ul ala vechi in August, nu cred ca se vor mai culca asa mult pe ureche EA.
Am prins cateva suturi decente, se duc bine cand le prinzi cum trebuie, evident ca acum mai conteaza si cu cine tragi.
Inca nu m-am jucat demo, dar din ce vad, fizica mingiei a fost modificata serios. Are greutate si pare mult mai reala.
Nu doar mingea, ci si jucatorii au momentum, practic asta-i cea mai mare diferenta dintre 13 si 14, nu Pure shots, cu toate ca si alea schimba jocul, finalizarea a fost mereu importanta in fotbal, fizica e mult mai variata, nu vezi chiar acelasi sut de zeci de ori in 3 meciuri.
Bookmarks