Asta mi-a placut la nebunie:
LMAO
Am si eu o intrebare.
De ce in state e 400$ si in europa 400 E? Adica de ce nu au acelasi pret peste tot?
Nu avem de unde stii ce taxe se prevad si prin UE, sau prin tariile non membre UE, parerea mea este ca acest pret este un estimativ, pana nu este pe piata nu putem stim sigur.
Nu e estimativ deloc, dar le convine sa castige mai mult. Cu siguranta diferenta de taxe pentru Europa nu e de 130$.
Are dreptate Strike. Cel putin pentru Romania, anul asta, sa vezi adaosuri si la console si la jocuri.
mai oameni buni asa a fost mereu, de ce sa se schimbe acum? credeam ca sunteti obisnuiti cu acest mic dezavantaj.
Lasa ca nici Microsoft nu stie sa calculeze 500$=500Eur. Toti is la fel de parsivi si profita de piata europeana sa le vanda la preturi mai mari
![]()
Dupa ce am vazut conferinta celor de la Microsoft, I was sold. Desi niciodata nu am fost fan inrait Microsoft, eram pregatit sa imi dau cei 500 de euro pe consola. However, dupa conferinta celor de la Sony, mai ales dupa ce am vazut reactia publicului la anuntul legat de used games si online check-in and authentication, eram pregatit sa dau preorder la PS4, chiar daca ar fi costat 600 sau 700 de euro. Dupa ce am vazut pretul de 400 de euro, am ramas![]()
![]()
Sony iarasi se imbogateste de pe urma mea.
Pretul pentru SUA nu include niciun fel de taxa, ei au alt sistem de taxare a produselor cumparate, diferit de cel european, doar cateva state de la ei au tva si acolo consolele vor fi mai scumpe. Pretul pentru europa contine tva si taxe.
Nu cred ca e vorba de taxe , ci de un profit cat mai mare.
GTA V Collector's Edition 150 $ @ gamestop.com
GTA V Collector's Edition 150 £ @ zavvi.com
taxele in america din cate stiu eu sunt extrem de mici pe electronice, cand mi-am luat xbox de acolo, erau in jur de 4-5% daca nu ma insel in plus ei nu au tva
ultima oara cand am luat ceva din state (prin intermediul unui prieten), taxa a fost in jur de 8-9% (un ipad de la magazinul lor din NY) si s-a adaugat pretului oficial afisat pe site. asa va fi si acum deci 399 USD va fi de fapt 435 USD la final. oricum e mai putin de 399 EUR (e cam 330).
Este o societate bazată pe consum, cu cât cumperi mai mult într-un an cu atât plătești mai puține taxe. În schimb, dacă păstrezi banii sub saltea vei fi taxat mai "drastic". Pe scurt se-ncurajează consumul.
Nu cred că trebuie să intrăm în politici de fiscalitate Europa vs SUA...![]()
Bookmarks