Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Hey there!

It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!

Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.

---

Hello!

Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !

Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 21 to 27 of 27

Thread: Precomanda si First Day buy

1. #21 SP
    Junior Member godlik30's Avatar
    Mai trebuie luat in calcul si "tipul" de cumparator. In opinia mea pot fi 2 tipuri si ne putem regasi in amandoua:

1. Hardcore gamer / Fanboy : Fie un mare fan al producatorului (cum s-a mentionat mai sus), fie al jocului in sine. Genul ala de gamer care ar juca jocul de 2 mii de ori , indiferent ca jocul este bun sau nu. Tot genul acela de gamer care ar cumpara / colectiona toate titlurile, versiunile, dlc-urile etc. Pentru acest gamer precomenzile sunt modul lui de a-si satisface " nebunia ". Acest gamer a precomandat si va mai precomanda.

2. The average (Joe) : Gamer-ul acela care vede un trailer, un review sau un joc pe un raft si se decide : "Hai sa joc, sa vad cum e". Aici intervine nocivitatea si aici omul poate fi foarte usor prostit de un trailer bun sau un marketing facut ca la carte. Acest user ar trebui sa se gandeasca de 3 ori pana sa isi arunce banii. La fel nu ar trebui sa se grabeasca sa comande ceva cu X luni inainte pentru "o arma roz" sau mai stiu eu ce porcarie.

Si cum ziceam putem fi in ambele categorii. Daca spre ex. apare un nou Destiny eu o sa-l iau si cu 2 ani inainte, indiferent daca e bun sau nu(pentru ca e drogul meu). Daca apare un nou titlu de care nu am auzit sau de care nu sunt f atasat (devin Mr. Average Joe), o sa astept sa vad review-uri si citesc forumul pentru opiniile voastre, indiferent cat de tentant suna.

Pana la urma :
    Daca e ceva ce sti ca iti place si in care o sa arunci ore in sir, pre-comanda, arunca banii - do whatever makes YOU happy.
    Daca nu esti sigur ... mai documenteaza-te, sa nu regreti mai tarziu.

2. #22 SP
    ymy
    Member ymy's Avatar
    Pe la inceputul epocii PS3 sau XBOX 360, unii producatori de jocuri, aveau bunul...adica nu, foarte bunul obicei, de a pune la dispozitia gamerilor mici demo-uri ale jocurilor ce urmau a fi lansate, sau o data cu lansarea. Era singurul mod de a te putea edifica asupra unui joc, inainte de al comanda sau precomanda. Acum, vad ca nu mai "risca" nimeni cu demo-uri. Probabil au ajuns la concluzia ca mai bine pacalesc gamerii cu trailere, decat sa le deschida ochii in prealabil cu un demo.
    Desigur, mai sunt demo-uri si astazi, dar foarte putine si pentru jocuri mai putin interesante sau asteptate.
    Revenind la precomenzi, va deceda si trendul acesta la un moment dat, cand cei care le fac vor ajunge in sfarsit la concluzia ca le fac cam degeaba totusi.

3. #23 SP
    Member marv's Avatar
    "pe vremuri" aproape toate revistele de gaming aveau CD-uri cu demo-uri. Pe unele le rejucam de nenumarate ori in asteptarea jocului final. Dar conceptul de demo nu se prea "pupa" cu cel de precomanda si consider ca asta e motivul pentru care multi au renuntat la el.

4. #24 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    @marv
    Buna observatie!

Cred ca "ei" nici nu au timp sa mai faca un demo, sau sa se chinuie cu el.
    In principiu trendul in ultima vreme pare-a fi sa se grabeasca cu lansarile (in mod evident si cu precomenzile).
    Apoi se mai patchuiesc, se mai scot DLC-uri, etc, si trece deja ceva vreme pana acel joc este "finit" (unul din motivele pentru care prefer sa astept decat sa ma ingramadesc atunci cand se lanseaza, si-asa de-abia am timp sa ma mai joc).

PS: Pana la urma presiunea este mare si pe "ei" la nivel financiar, al actionarilor, etc. Vorbim de niste companii cu cifre de afaceri mari. Pierd bani daca nu vand repede. De aici si graba "lor". Nu ca le-as plange eu de mila unor publisheri

5. #25 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Ma bucur ca ai deschis acest topic.
    Quote Originally Posted by marv View Post
    4) jocurile sunt mai ieftine cu cat ne indepartam de perioada lansarii.
    Din pacate pe current gen jocurile se ieftinesc doar la vrio 6luni de la lansare, in unele cazuri chiar mai mult, spre exemplu GTA 5 a implinit aproape un an de cand a fos lansat pe ps4/x1 si inca nu a scazut pretul.

Quote Originally Posted by kukenstein View Post
    Precomanda si first day buy sunt cele care sustin industria gamingului. Cei ca mine care cumpara sh majoritatea jocurilor (95%) sunt doar o capusa pt aceasta industrie.
    Practic compari cumparatorii de jocuri sh cu piratii.
    Industria jocurilor a invatat sa prospere din seasonpass-uri/DLC-uri.

6. #26 SP
    Senior Member Encman's Avatar
    Mai sa fie, sunt destule "capuse" inseamna

7. #27 SP
    Member kukenstein's Avatar
    Pai tocmai, suntem Eu unul nu investesc in asa ceva. Dar nici nu modez console. Cata vreme avem format fizic la jocuri, e super.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2