Fury 10/10
Ce pot spune.. te ţine cu sufletul la gură până în ultima clipă.
Merită văzut.
Fury 10/10
Ce pot spune.. te ţine cu sufletul la gură până în ultima clipă.
Merită văzut.
@cashonly Sa-mi spui daca ti-a placut.
12 Angry Men
Un film inaintea timpului sau.Nu-mi imaginez sa vad o varianta a acestui film care sa fie colora si cu actori diferiti.Prestatia actorilor a fost perfecta.Henry Fonda si Lee Cobb au interpretat impecabil rolurile.Dialogul a fost unic si concentrat iar firul "actiunii" simplu dar si complex in acelasi timp.La inceput poate parea un film plictisitor cu niste indivizi care stau intr-o camera si dezbat procesul unui adolescent dar este mai mult decat atat.Pelicula aceasta evidentiaza faptul ca uneori subiectivitatea trebuie lasata de-o parte dar nu exclusa definitiv.Tema filmului este relatata prin majoritatea starilor umane: tensiune, nervozitate, fericire, bunatate, intelegere, mila etc.Finalul a fost perfect, nu se putea unul mai bun.Trebuie sa recunosc ca m-am regasit in pielea fiecaruia dintre personaje atat din punct vedere al logicii dar cat si sufleteste.Una dintre capodoperele lui Sydney Lumet.Recomand.
Casablanca
Filmul acesta este interesant dar si plictisitor pana pe la jumatatea filmului.Spun asta fiindca nu suntem introdusi cu exactitate in poveste.Dupa ce trec 30 de minute devine intr-adevar placut si viata e frumoasa.Din punct de vedere cinematografic filmul este superb realizat, mai ales scenele din barul protagonistului.Tragismul acelei perioade interbelice a fost exceptional ilustrat prin actiunile personajelor dar si prin tensiunea creata de nazisti.Accentul cade in special pe sentimentele personajelor cat si pe umanitatea ascunsa a eroului romantic.Sa nu uit de replici, care au fost intenese si au redat o atmosfera profunda.Finalul filmului m-a surprins fiind oarecum imprevizibil si impresionant.
The Maze Runner 2014
Dupa mine este unul dintre cele mai bune filme din 2014..mi-a placut la nebunie, in film este vorba de o gramada de tineri care sunt prinsi si apoi trimisi intr-un labirint din care foarte greu se poate iesii, iar cand se trezesc in el nu isi mai amintesc absolut nimic, iar in fiecare luna se aduce cate un "boboc".
The Fountain
Intrucat sunt un fan al filmelor lui Darren Aronofsky, Requiem For A Dream si The Wrestler fiind preferatele mele, realizasem zilele acestea ca mi-a scapat The Fountain.Dupa ce l-am vizionat nu eram 100% convins de mesaj, considerand ca au lipsit unele replici care au fi putut sa sporeasca ideea filmului(acum nu sunt eu scenarist sau regizor sa zic ce lipseste unui film sau nu dar imi pot da cu parerea). In general eu nu prea notez filmele dar consider ca acesta isi merita nota de pe IMDB.Din punct de vedere vizual intr-adevar a fost superb, in special scena de la sfarsit care a fost extraordinar realizata.Subiectul este unul destul de profund, cu un mesaj legat de conditia umana si de incercarea de a fi depasita.A fost interesant cum povestea s-a desfasurat pe mai multe planuri existentiale, ca au fost fantastice sau nu.Prestatia lui Rachel Weisz a fost uimitoare si onesta, dar si Jackman s-a descurcat minunat in rol de protagonist.
Enter The Void
Nici nu stiu de unde sa incep.Acest film este o calatorie, nu una spirituala, ci una psihedelica.Exista multe filme mind**** cu twist-uri si altele,dar acesta este plin de scene halucinante care i-au redat o atmosfera psihedelica.Scena de la inceput cu privitul in oglinda(care este filmata in stil POV) mi-a amintit de o scena asemanatoare din filmul La Haine din 97, doar ca cea din Enter The Void este mai complexa din punct de vedere tehnic.Cinematografic, pelicula este superba cu cadre delirante ce efectiv se joaca cu creierul privitorului.Povestea este una destul de tragica, tragismul acesta "crescand" tot mai mult spre finalul filmului.Imi imaginez cum l-as fi perceput daca as fi fost pastilat.Singurul minus al filmului, daca pot sa-l numesc asa, a fost durata(2h40m).Cred ca ar fi fost la fel de bun si daca ar fi avut 2h sau chiar 1h50.Scena cu zburatul deasupra orasului Tokyo consider ca poate avea un efect purificator asupra mintii(caci filmul nu poate fi privit de oricine fiind destul de lung cu o desfasurare foarte lenta).De-abia astept sa vad si restul filmelor ale lui Gaspar Noe.Vad ca este un regizor pe placul meu.Recomand acest film, dar inainte sa il vizionati, asigurati-va ca nu aveti alte treburi de facut fiindca merita vazut fara distrageri.
Irreversible
Dupa cum am mentionat in mini-recenzia anterioara, planuisem sa vad si restul filmelor lui Gaspar Noe, si am hotarat sa incept cu Irreversible fiind recomandat si de o prietena in trecut.Bineinteles, cadrele psihedelice asemanatoare din Enter The Void nu lipsesc acestui film(de unde si descendenta lor, cred).Filmul se desfasoara invers-cronologic ceea ce este destul de interesant.Filmul este mai mult alcatuit din dialoguri, dar sunt prezente doua scene tulburatoare care spre surprinderea si fericirea mea nu au durat putin.Trebuie sa recunosc, Enter The Void mi-a placut putin mai mult.Vincent Cassel ca deobicei a facut o treaba excelenta cu rolul sau.Nici Monica Bellucci nu a jucat mai prejos, toata stima pentru scena in care a fost nevoita sa joace.Plot-ul este unul simplu dar accentuat de moralitatea personajelor.
The Lazarus Project
Un film subapreciat de majoritatea persoanelor, dar personal cred ca este unul perfect de vazut intr-o sambata seara.Intr-adevar, nu este de Oscar si are cateva "elemente" intalnite in filmele de duzina, insa povestea este una destul de captivanta si interesanta chiar daca desfasurarea acesteia este una lenta.Asemenea unor nuvele istorice, accentul cade pe psihologia protagonistului si nu pe actiune.Paul Walker(R.I.P) a jucat foarte bine, i s-a potrivit rolul(culmea e ca filmele cele mai bune ale acestui actor nu sunt seria F&F).Am vizionat filmul vazand ca era trecut pe o lista cu filme mind**** si fiind un fan al acestor filme am zis sa-l incerc.Twist-ul a fost imprevizibil si m-a surprins, finalul mi s-a parut putin prea tras de par dar merita un 7 solid.Faza cu acest film este ca transmite o idee, nu neaparat o "poveste".
Da, intr-adevar un film bun. Si, ca veni vorba de filme mindfu**, recomand Frailty
Înger si demon (2001) - IMDb
The Hobbit: The Battle of the Five Armies
Acting ok , efecte bune cu toate ca s-a facut abuz de CGI , poveste acceptabila , soundtrack slabut.
Nota 7.8/10
Abuz de CGI !?
The Hobbit este un film care apartine genului fantastic cu creaturi mistice, nu o comedie romantica cu pitipoance si Ashton Kutcher.
Cand o sa compari orcii din filmul asta cu cei din trilogia stapanul inelelor ai sa ma intelegi. Zici ca te uiti la un trailer de la blizzard asa este filmul asta. Dar asta e...inteleg ca este mai ieftin si mai usor sa-i creezi pe calculator decat sa sa faci costume.
Triangle
Intr-un final am reusit sa vad Triangle.Nu stiu sigur ce parere am despre film.Ideea a fost intr-adevar interesanta si chiar reflecta ce inseamna un paradox.La un moment dat credeam ca nu a fost exploatata cum ar fi trebuit insa la sfarsit am realizat ca totusi un oarecare "echilibru" a fost pastrat.Okay, acum sa trec la ce nu mi-a placut....mi s-a parut de-a dreptul cliseic la cateva faze, nu ma refer la asta din punct de vedere cinematografic caci filmul mi s-a parut ca a fost realizat frumusel cu niste cadre ok si efecte acceptabile(cele din timpul furtunii) ci din punct de vedere al moralitatii, actiunilor si replicilor personajelor care sa fiu sincer au fost putin penibile(parerea mea).In schimb finalul mi-a placut fiind imprevizibil si placut....oarecum.
The Interview 8.5/10
Inceputul e prost , prost , prost dar dupa primele 30 min incepe sa devina "interesant"O comedie destul de buna clasica , recomand.
"Come american , it's time for you to get even fatter".
---------- Post added 26-12-2014 at 00:52 ----------
"Sony Honeydicked us into watching The Interview" Well played![]()
Nu este tocmai un film dar simt nevoia sa vorbesc despre aceasta speciala de Craciun Doctor Who (din 2010):
Una din cele mai interesante si superbe adaptari a lucrari: "Colind de Craciun"
+Muzica a fost superba.
+Actori au fost toti excelenti si au jucat superb.
+atmosfera a fost magica.
+vizual a fost ceva cu totul deosebit.
PreDestination 10/10
Gone Girl 10/10
Fury 10/10
Predestination 2x gonegirl 2x Astept american sniper![]()
Dumb and Dumber To. La fel de bun ca si primul Doar nostalgicii afirma ca prima parte e de n ori mai buna. Carey si Daniels nu au dezamagit.
Seventh son ... of the seventh son
9/10 o nota pur subiectiva
Daca tot sunt cinematografele pe val cu The Hobbit iar voua vi s-a deschis apetitul pentru filmele din genul fantasticului, Seventh Son este un film care isi merita banii.
Bookmarks