Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 10 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast
Results 61 to 80 of 191

Thread: Povesti de inceput in acvaristica

  1. #61 SP
    Junior Member veras911's Avatar
    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Deci. Repet: FILTRUL NU SE OPRESTE NICIODATA (maxim 30 min or so, atunci cand il cureti) !

    Cat despre filtrul Dennerle, stiu ca eu la nano-ul meu am pus un filtru hang-on, dar daca-mi aduc aminte corect, nu continea filtru de carbon. Oricum la cat de micut e acel filtru, eu zic sa-l lasi in pace.

    Cum sa lasi pestii nemancati 7 zile ? Nu zic ca nu rezista, dar totusi... tu vrei sa-i pui la chinuri sau sa-i tratezi ? Stiu ca la anumite medicamente nu se recomanda hranirea, dar totusi, nu cred ca 7 zile... Scrie in manualul medicamentului respectiv asa ceva ?
    Ufff...poveste grea si tare dureroasa.

    1) Am marit temperatura la 25,5
    2) Am scos "buretele - carbon" din filtru
    3) Am scos apa din acvariu in care am adaugat 1 1/2 spirohexol...pe care dupa dizolvare, am adaugat-o in apa
    4) Am pornit filtrul
    5) Am stins lumina
    si acum ......astept.

    Intradevar, in manualul medicamentului spune sa nu hranim pestii...decit foarte, foarte putin..in timpul tratamentului.
    Apoi, dupa cele 7 zile....se schimba 75% din apa si in cea de-a 8-a zi se repeta tratamentul...
    JBL Online

    Corecteaza-ma daca gresesc...

    P.S. Nu am dat de Daniel de la Pepika (este plecat) dar toate sfaturile de mai sus le am de la ei....Sper sa dea rezultate.

    Vera

  2. #62 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Asteptandu-l pe MonkY pentru o rezolvare/recomandare.

    Pe cateva plante (Anubias, Cyperus) mi-au aparut firicele marunte si negre pe care le-as clasifica drept alge. Am facut cateva modificari la filtrare (adaugat filtrare mecanica, circulatie mai buna a apei, spray cu CO2) astfel ca problema nu s-a mai extins.
    Insa nu stiu ce sa fac pentru a elimina algele deja existente pe plante. Am cumparat Algol de la JBL insa n-a fost de mare efect.

    Are ceva daca tai frunzele "infectate"? La Cyperus nu e mare paguba, planta se dezvolta oricum, dar Anubias fiind o planta cu frunze mari care creste mai greoi, mi-e teama ca as rezolva-o de tot. Mai ales ca cele 2 frunze "infectate" sunt cele mai mari.

    Inafara de fertilizant, ce alte metode mai exista pentru dezvoltarea plantelor? Exceptand Windelov care e extraordinara si n-a facut deloc figuri, deja trebuie sa le ofer ajutor consistent celorlalte...

  3. #63 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bafta Vera ! Cu mai mult nu te pot ajuta din pacate... Decat cu sfaturi, din umila mea experienta.

    Khan: cu Algol-ul iti vei omora si plantele odata cu algele. Am zis-o de mai multe ori: "Stop chimicalelor din solutiile miraculoase in acvariu". Trebuia sa-mi zici daca vrei sa-ti omori plantele, mai am si acum Algol-ul acela criminal. De ce nu intrebi inainte de a-l folosi, si nu dupa ? Algol-ul (ca majoritatea solutiilor "anti-alge") din cate stiu contine CuSO4, un algicid care este extrem de daunator si vietuitoarelor (pe langa alge). Daca aveai creveti, acum ii vedeai plutind. Pestisorii sunt ceva mai rezistenti, dar totusi...

    Chief, hai sa recapitulam. Alge vor exista in ORICE acvariu. Explozia sau excesul algelor se datoreaza INTOTDEAUNA unui dezechilibru. Tot ce trebuie sa faci tu este sa vezi unde exista acel dezechilibru. Asa cum am facut aici pentru stressul la pesti, voi face un scurt "memmento" pentru plante:
    - verifica lumina. Nu e suficient sa ai lumina multa, trebuie sa fie si de calitate. Aici discutia este extrem de lunga. Vorbim de IRC, de spectrul folosit, de durata de iluminare, de WPL (sau WPG)... La un neon "din comert" fii sigur ca nu se vor dezvolta decat alge si plante care nu necesita multa lumina. De aceea neoanele serioase au ceea ce se numeste "algae stop" (nu merg pe spectrul care favorizeaza dezvoltarea algelor).
    - in functie de lumina, introduci aditie de CO2. Degeaba le dai super lumina daca nu ai CO2. Si invers. Orice dezechilibru intre CO2 si lumina duce la formarea de alge. Din pacate, aici CO2-ul introdus trebuie bine masurat... pentru a pastra un pH cat mai stabil. Ori asta inseamna investitie... Aud peste tot "teste" de genul "bombei de drojdie" sau "introduc gaz dupa cat cred ca e nevoie"... Bad, bad ideea. Mai bine lasi plantele sa-si ia CO2-ul de la pesti decat sa le dai socuri de "ia CO2 acum, iti mai dau pe seara"
    - fertilizare. Aici am mai discutat. Se leaga atat de lumina cat si de CO2. Daca fertilizezi prea mult, gandeste-te unde se duce extra fertilizantul ? Iti spun eu: catre alge ! Aici, nu te pot ajuta decat testele. In special testele de Fe (Fier), Fosfati (PO4) si Nitrati (NO3). Cumpara astfel de teste si fa macar o luna. Nu e nevoie sa stai toata viata cu testele zilnic... insa doar asa iti dai seama daca fertilizezi prea mult sau prea putin. E logic. Sa zicem ca tu azi pui Ferropol. Care are (pun aleator valorile) 0.2ppm Fe. Daca a doua zi tu inca ai 0.1ppm Fe, inseamna ca plantele nu au asimilat tot. Si adaugand inca 0.2ppm Fe, te vei trezi cu 0.2ppm mai mult decat plantele tale cer. Si tot asa, pana te vei "bucura" de o explozie de alge. Aici iti pot recomanda o solutie foarte ieftina si care da rezultate destul de ok (in special pentru banii pe care-i investesti). Solutia se numeste PPS Pro (ai aici un ghid despre el). Aceste ajuta la aditia de macronutrienti (presupun ca tu acum fertilizezi doar cu micronutrienti).
    - si nu in ultimul rand: plantele si cerintele lor. Ai "studiat" ce vor plantele tale pentru a le merge bine ? De exp. daca vor lumina high (vezi catalogul Tropica) asta inseamna de la 3 la 4 WPG (watts per gallon). Daca le dai prea putina, vor pierde razboiul cu algele sau se vor intinde prea mult spre lumina. Eu patesc asta cu diverse plante care vor high light... au ajuns sa aiba 2-3 frunze pe tulpina, si 20-30 pe partea superioara (fiind inalt acvariul, incearca sa se "intinda" cat mai mult in lumina). Nu le poti "satisface" pe toate. Unele vor anumite temperaturi. Altele vor perioade de "iarna"... E o adevarata "nebunie" printre pasionatii de aquascaping. Eu aici sunt incepator. Imi place genul "salbatic". Las plantele sa se dezvolte fiecare dupa cum poate/doreste. Si ai vazut si tu ce iese. O mica jungla... dar mi se pare de 10 ori mai naturala decat in acvariile in care se tund non-stop, se dau forme frumoase (prea frumoase pentru a fi reale)

    S-ar putea sa mai fi scapat cate ceva (imi cer scuze, pic de somn... dar n-am vrut sa ignor posturile voastre)... asa ca voi incerca sa fiu si mai la obiect. Stiind ca ai un acvariu mic (Khan, cu tine vorbesc), iti recomand sa iei testele acelea (de la JBL sau Sera) pentru a sti exact cum stai cu valorile. Dupa care, pentru Anubias, vino sa-ti dau niste ancistrusi. Sau ia niste oto (otocinclus). Si/sau niste melci (neritine). Ar mai fi si SAE (dar se fac marisori). Trust me, au o placere enorma in a devora algele (atentie, nu orice fel de alga). Eu am vazut cu ochii mei cum s-a suparat un ancistrus si in 2 zile a curatat COMPLET filtrul intern de la Juwel (care e marisor, cam 40cm inaltime, 10-15cm latime/adancime) ce se umpluse de alge. Mi-a facut filtrul ca nou. La fel se mai intampla si cu geamurile. De le vad astazi "murdare" si ma gandesc sa ma apuc de curatat... si a doua zi nu mai vad picior de alga pe geam.

    Intr-adevar, Anubiasii cresc lent. Am si eu vreo doi care saracii au fost napaditi COMPLET de alge. Au si acum niste frunze "marcate". Mie mi-a fost mila de ei si i-am lasat asa. Cris pe de alta parte, taie tot ce prinde "defect". La urma urmei ambele metode sunt ok. Taind frunze "obligi" planta sa isi scoata ajutoare noi (atentie, nu care cumva sa o lasi cheala). Netaindu-le, lasi loc melcilor sau pestilor sa vina sa "pape" frunzele care sunt pe moarte. Depinde daca esti genul care vrei o planta "perfecta" sau esti ca mine, care vreau sa vad ceva natural. Iar natura are si imperfectiunile ei.

    Phew... gata pt. moment, ca nu mai vad monitorul. Deci pe scurt, treci la teste si ia cateva ajutoare in acvariu

  4. #64 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Gata chief, arunc sticla de Algol.

    Mi s-au parut foarte haiosi SAE cand am fost in vizita la tine (mai ales cum curatau 'parbrizul'). Unde se gasesc, mai ales ca tocmai am gasit asta pe net:
    Staghorn Algae
    grows in long individual strands that form a few branches. It will grow close to the light source on equipment and plants. Strands can be pulled off the surface or in very bad cases the whole leaf should be discarded. Higher ammonia/ammonium levels (from overstocking or substrate disturbance) and low CO2 levels will favour this algae. It's been known that the Siamese Algae Eater will keep this algae in check. Nutrient control and healthy growing plants will limit Staghorn algae.
    Sper sa apuc sa-ti fac si o vizita pentru mutatia unei perechi de ancistrusi.

    Cu testele din pacate trebuie sa mai intarzii pt ca nu-mi permit un pachet complet de testere.

  5. #65 SP
    Admin MonkY's Avatar
    SAE eu i-am luat de la Hornbach. Ai grija, informeaza-te inainte despre SAE, intrucat sunt multi care vand "clone" de SAE (de aceea exista CAE de exp. - SAE insemnand Siamese Algae Eater iar CAE Chinese Algae Eater). Stiu, ai naibii chinezi, pana si pe astia i-au copiat... Din pacate, CAE nu prea are treaba cu algele

    A doua problema... SAE sunt niste Speedy Gonzales ai acvariilor. Esti sigur ca vrei sa ai niste torpile care ajung la 14-15cm ? Bine, am vazut ca multi procedeaza astfel: tin SAE doar cand sunt mici (si mai pofticiosi dupa alge)... si cand se fac mai maricei ii doneaza pt. acvarii mari. E o solutie. Eu nu ma indur sa-i dau, sunt mult prea haiosi

    Cat despre teste, nu dai o avere, iei doar cele de baza. Uite aici un pachet cu teste de pH, Kh, NO2, NO3 si Fe la 130 RON. Mai adaugi un test de PO4 si gata. Sau asta la 90 RON si adaugi test de Fe si PO4 (desi sunt mai slabe testele de la Tetra).

  6. #66 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Ai tai cam la ce varsta au ajuns? Ca nu mi s-au parut sa fi ajuns la 14-15 cm?

  7. #67 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Ai tai cam la ce varsta au ajuns? Ca nu mi s-au parut sa fi ajuns la 14-15 cm?
    Ai mei, cei 2 magnifici au cam 1 an... si au ajuns pe la 10-12cm

  8. #68 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    N-am avut noroc. Am fost la Hornbach si se pare ca ei nu au mai primit de 2 luni SAE de la furnizor. In alta parte unde as putea incerca...?

  9. #69 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    N-am avut noroc. Am fost la Hornbach si se pare ca ei nu au mai primit de 2 luni SAE de la furnizor. In alta parte unde as putea incerca...?
    La care dintre Hornbach-uri ai fost ? Nu de alta, dar am observat ca au marfa diferita. Oricum, nu te mai obosi cu ei, pentru ca a primit George (reef.ro) pestiuci. Si daca nu ma insel, am vazut si multi SAE la el. So, go for it !

  10. #70 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Nu stiam ca aduce pesti de apa dulce. O sa trec o fuga ca e la 2 statii de mine

  11. #71 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Nu stiam ca aduce pesti de apa dulce. O sa trec o fuga ca e la 2 statii de mine
    Pfff... aduce de mult. Dar vezi ca nu sunt acolo expusi in "the main room". Sunt in camera alaturata la "demisol" sau ce Dzeu e. Cel mai bine il intrebi pe George, si te lumineaza. Are multe "hidden areas" pe-acolo. Zici ca e labirint, nu alta.

  12. #72 SP
    Junior Member veras911's Avatar
    Hi,


    Ceva se intimpla si nu imi dau seama ce....Din 5 guppy, au mai ramas 2...Ultimul l-am gasit mort, cu burtica umflata...pe jos...
    Initial am banuit ca e vorba de paraziti intestinali - de fapt asa am si pierdut 2 guppy...sti, ca am incercat si cu carantina..
    Apoi, am bagat in carantina tot acvariul pentru o saptamina..am urmat instructiunile exacte ....si totusi guppy continua sa moara..

    Oare de ce?? Ce e gresit?? Eu banuiesc ca apa de la robinet (stau intr-un bloc mai vechi, tevi vechi...). Daca pun filtru la robinet (apropo, ceva recomandari??, ideii??) oare rezolv problema?? Neonii sunt toti, singurii care nu rezista au fost guppy...

    Uff, o sa postez poze cu pestiucii morti..poate imi da cineva vreo idee.

    Multumesc

  13. #73 SP
    Admin MonkY's Avatar
    veras, hai sa o luam din nou cu ABC-ul. Cati pesti ai (exact), in cati L, cum le schimbi apa, la cat timp. Ce valori ai in apa (temperatura, amoniac, nitrati, ph) ? Ce mancare le dai ? Cata si la cat timp ? Lumina la fel, cat timp e pornita ?

    In rest, eu ti-am zis, partea cu medicamentele la mine n-a mers niciodata. Iar din faptul ca iti moare un peste dupa medicamente si tu continui sa ii tii pe toti cu medicamente... imi rezulta ceva negativ. Toti pestii tai au probleme intestinale ? Eu dupa atata timp si tot nu pot sa fiu sigur ca au asa ceva. Asa ca mai bine le ofer conditii optime, nu-i chinui cu chimicale... si-i las sa lupte. Daca era o ciuperca vizibila, daca era ceva 100% sigur, atunci poate merita un astfel de risc... Ce sa zic, asteptam detalii si ne gandim ce nu e bine.

    P.S. Pestiucii de cat timp ii ai ? Din ce sursa ?

  14. #74 SP
    Junior Member veras911's Avatar

    eu

    Am cumparat acvariul si pestii pe data de 11.09.2009 - de la Hornbach.
    Fiind "noua" in domeniu, am ciclat acvariul cu tot cu pesti (iti amintesti cind te inebuneam cu intrebarile

    In momentul de fata am ramas cu:
    - 2 guppy (din 5) - si probabil va ramine doar unul singur...
    - 10 neoni (din 10)
    - 1 ancitrus (din 2)
    - 2 oto (din 2)

    Acvariu Nano - 30 L
    Temperatura: 25 de grade
    Hrana: Novo Bel de la JBL - zilnic, o singura data pe zi - doar dimineata - suficient cat sa nu ramina in plus
    Lumina - artificiala - pornita cam 10h pe zi
    Plante - naturale - le administrez fertilizant de la Dennerle: 3 picaturi zilnic (cresc intr-o veselie)
    Apa: de la robinet, dupa o saptamina la declorinat
    Schimbul de apa: saptaminal 25%
    Filtru: la 2 saptamini, curat filtrul si adaug Filter Boost de la JBL

    Valori actuale dupa schimb de apa efectuat pe 22.11.2009

    NO3 = 25
    NO2 = 0,5
    GH = >7
    KH = 3
    PH = 7,2


    ---------- Post added 26-11-2009 at 07:22 PM ----------

    Pestii i-am tinut cu medicamente (spirohexol) dar nu acum......chiar ma bucuram ca nu am mai murit nici unul de atunci..pana azi.

    Binenteles, ca dupa o saptamina de spirohexol, am schimbat aproape 75% din apa....si de atunci am revenit la schimbul normal, saptaminal de 25%....Insa in zadar.

    Vezi ca am trimis poze cu ultimul decedat....pe email pentru ca nu am putut sa incarc pe forum..

  15. #75 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bun, asa e mai bine. O sa punctez cate ceva, poate te ajuta si ceilalti cu sfaturi mai bune:

    1. Fiind pesti de la Hornbach, sa nu te sperii daca mai mor din ei, indiferent de conditiile oferite de tine. Bine, e posibil sa fie adevarat in cazul oricarui magazin, nu doar Hornbach... insa una sunt pestii "autohtoni" (in sensul ca-s inmultiti aici, cu apa noastra) si alta sunt pestii care au trecut prin stress gen "container pe avion" unde se obisnuieste metoda de "adormire" a lor pentru a consuma cat mai putin oxigen (multi nici nu se mai trezesc din acea "coma" indusa cu ajutorul chimcalelor). Nu mai vorbim ca multi dintre ei sunt crescuti cu pH 6, 8... dupa care noi ii luam si incercam sa-ti tinem cu pH-ul lor natural...

    2. Cam multi pesti pentru un nano de 30L. La un simplu calcul, pentru 5 guppy, 10 neoni, 2 ancistrusi, 2 oto... mie imi da optim: 250L !!! Bine, asta la marimea lor maxima (aici chiar vroiam sa te intreb, ce faci tu cu 2 ancistrusi in acvariu nano ? ce te faci daca sunt masculi, care sar frumusel de 12cm ?!?). Niciodata nu vor rezista mai multi pesti decat poate tine natura. Mai toti marii acvaristi pe care i-am cunoscut, mi-au dat exemplul cu povestea (incerc sa o reproduc mai jos, in stil propriu):

    "Aveam la munca un acvariu micut, de 50L. M-am interesat, si mai mult de 6 tetrazone nu se recomanda pt. acea dimensiune. Am achizitionat pestiucii, instalat toate cele pe cat de bine am putut. Dupa care a venit seful si ne-a tinut lectii despre ce multi pesti avea el cand era mic in 50L. Si din 6 s-au facut 15... Au mai adus si 2 colege niste pesti "cadou". Si uite asa 20. Bineinteles, au inceput sa moara din ei. Si de fiecare data mai cumparau altii "scumpele mele colege". Dupa aproximativ un an s-au plictisit. Acum, dupa aproape 2 ani de la instalarea acvariului, cati pesti credeti ca sunt ? Sase pesti fericiti ! Concluzia o trageti singuri"

    3. E prea mult lasata apa la declorinat. De fapt, dupa o saptamana, aceea nu mai e apa declorinata, e apa statuta (sau in popor, clocita). 48h e mai mult decat suficient. Daca nu ma crezi, ia un test de Clor.

    4. Incearca sa le alternezi un pic hrana. E posibil sa nu le placa JBL Novo Bel. In plus, ancistrusii vor pastile, nu fulgi.

    5. Incep sa cred ca faci exces de zel cu filtrul. Lasa-l Doamne iarta-ma si pe el in pace mai mult. Eu zic ca o luna, poate chiar doua (vezi si tu cat de rau se murdareste). Daca totusi se murdareste prea mult in 2 saptamani, ori sunt prea multi pesti si se produce multa mizerie, ori ia un filtru mai maricel (pt. nano sunt multe filtre hang-on destepte). Also, repet... mare atentie cu spalarea filtrului (dar aici deja stii lectia).

    6. NO2 trebuie sa ai 0. Daca ai 0,5, sunt mari sanse ca acvariul sa fie deciclat. Incearca sa faci rost si de un test de amoniac (NH3/NH4). Daca nici acela nu e zero, e clar de ce mor. Probabil ca deciclezi acvariul la fiecare "curatare" de filtru. E ca si cand i-ai gaza in mod constant. Crede-ma ca le place de 10000 de ori mai mult un filtru mai murdar in care sa traiasca bacteriile, decat un filtru curat ca lacrima dar care sa nu faca fata la ciclul amoniacului. Just think about it !

    Gata. Bafta ! Sper sa te fi ajutat cu ceva. Si nu te mai speria atat. Si mie imi mor pestiuci. Si in natura mor...

  16. #76 SP
    Junior Member veras911's Avatar

    reply to you

    Vezi marcat cu galben...

    Quote Originally Posted by MonkY View Post
    Bun, asa e mai bine. O sa punctez cate ceva, poate te ajuta si ceilalti cu sfaturi mai bune:

    1. Fiind pesti de la Hornbach, sa nu te sperii daca mai mor din ei, indiferent de conditiile oferite de tine. Bine, e posibil sa fie adevarat in cazul oricarui magazin, nu doar Hornbach... insa una sunt pestii "autohtoni" (in sensul ca-s inmultiti aici, cu apa noastra) si alta sunt pestii care au trecut prin stress gen "container pe avion" unde se obisnuieste metoda de "adormire" a lor pentru a consuma cat mai putin oxigen (multi nici nu se mai trezesc din acea "coma" indusa cu ajutorul chimcalelor). Nu mai vorbim ca multi dintre ei sunt crescuti cu pH 6, 8... dupa care noi ii luam si incercam sa-ti tinem cu pH-ul lor natural...

    2. ACU AM DOAR 15 PESTI.....2 guppy, 2 oto, 1 ancitrus si 10 neoni......Stiu ca au fost multi, am aflat dupa...Oricum, nu mai cumpar nici unul....chiar daca mai mor din ei. O sa spui ca sunt multi si asa....stiu...dar a trebuit sa invat step by step...
    Cam multi pesti pentru un nano de 30L. La un simplu calcul, pentru 5 guppy, 10 neoni, 2 ancistrusi, 2 oto... mie imi da optim: 250L !!! Bine, asta la marimea lor maxima (aici chiar vroiam sa te intreb, ce faci tu cu 2 ancistrusi in acvariu nano ? ce te faci daca sunt masculi, care sar frumusel de 12cm ?!?). Niciodata nu vor rezista mai multi pesti decat poate tine natura. Mai toti marii acvaristi pe care i-am cunoscut, mi-au dat exemplul cu povestea (incerc sa o reproduc mai jos, in stil propriu):

    "Aveam la munca un acvariu micut, de 50L. M-am interesat, si mai mult de 6 tetrazone nu se recomanda pt. acea dimensiune. Am achizitionat pestiucii, instalat toate cele pe cat de bine am putut. Dupa care a venit seful si ne-a tinut lectii despre ce multi pesti avea el cand era mic in 50L. Si din 6 s-au facut 15... Au mai adus si 2 colege niste pesti "cadou". Si uite asa 20. Bineinteles, au inceput sa moara din ei. Si de fiecare data mai cumparau altii "scumpele mele colege". Dupa aproximativ un an s-au plictisit. Acum, dupa aproape 2 ani de la instalarea acvariului, cati pesti credeti ca sunt ? Sase pesti fericiti ! Concluzia o trageti singuri"

    3. OK, asta chiar nu stiam......E prea mult lasata apa la declorinat. De fapt, dupa o saptamana, aceea nu mai e apa declorinata, e apa statuta (sau in popor, clocita). 48h e mai mult decat suficient. Daca nu ma crezi, ia un test de Clor.

    4. Incearca sa le alternezi un pic hrana. E posibil sa nu le placa JBL Novo Bel. In plus, ancistrusii vor pastile, nu fulgi. Am si pastile pentru ancitrus....dar se faceau "urite"....Sa alternez cu ce??? Sugestii???

    5. Incep sa cred ca faci exces de zel cu filtrul. Lasa-l Doamne iarta-ma si pe el in pace mai mult. Eu zic ca o luna, poate chiar doua (vezi si tu cat de rau se murdareste). Daca totusi se murdareste prea mult in 2 saptamani, ori sunt prea multi pesti si se produce multa mizerie, ori ia un filtru mai maricel (pt. nano sunt multe filtre hang-on destepte). Also, repet... mare atentie cu spalarea filtrului (dar aici deja stii lectia). Am un alt filtru, de rezerva...dar mi s-a parut prea mare JBL Cristal Profi i 60 frumusel, tot de colt.Ce spui, sa fac rocada????
    In momentul de fata, am filtrul initial cu care vine NANO (unul mititel, de colt)


    6. NO2 trebuie sa ai 0. Daca ai 0,5, sunt mari sanse ca acvariul sa fie deciclat. Incearca sa faci rost si de un test de amoniac (NH3/NH4). Daca nici acela nu e zero, e clar de ce mor. Probabil ca deciclezi acvariul la fiecare "curatare" de filtru. E ca si cand i-ai gaza in mod constant. Crede-ma ca le place de 10000 de ori mai mult un filtru mai murdar in care sa traiasca bacteriile, decat un filtru curat ca lacrima dar care sa nu faca fata la ciclul amoniacului. Just think about it !

    Gata. Bafta ! Sper sa te fi ajutat cu ceva. Si nu te mai speria atat. Si mie imi mor pestiuci. Si in natura mor...

  17. #77 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Si mie mi se pare ca cureti prea des filtrul. Eu il curat in apa scoasa din acvariu dupa o luna. Si dupa 3 luni schimb buretele de tot si adaug JBL FilterStart. (50 de picaturi).

    Am 2 module la filtru si nu le schimb pe amandoua odata, evident

  18. #78 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Bun, e bine ca esti implicata si ca vrei sa inveti din greseli. Cei care nu recunosc cand gresesc, nu se vor invata niciodata (mama ce filozof ma simt dupa 2 nopti nedormite).

    2. E bine. Nu ai cum sa te lupti cu natura

    3. Important la apa pusa la declorinat e sa aiba totusi "aerisire". Iti recomand sticlele acelea de apa de 5L care au gura mai mare. Optim ar fi o galeata, dar din pacate se pune prea mult praf/mizerie pe suprafata ei. Nu trebuie sa fie fix 48h... in general 2-3 zile e super ok.

    4. Daca nu ma insel, ti-am recomandat pentru ancistrusi Tetra Wafer Mix (sunt si pt. oto). Nu se strica prea repede in apa... daca vrei ceva care sa nu se strice aproape deloc (dar sunt tablete mai mari), de la reef.ro iei Ocean Nutrition Algae Wafers. Cele mai bune

    5. Nu, nu... e pacat de nano ca sa pui filtru de colt. Imediat caut si-ti recomand un filtru pt. nano, hang-on (precum cel original). Cred ca unul de genul asta ar face fata cu brio: Filtru extern Hagen Aqua Clear 150 (aici ai si materiale filtrante pt. el: Materiale filtrante - Hagen ) . Si daca tot ai plante si pui fertilizanti, scoti punguta cu carbon de-acolo si pui in locul ei o punguta cu bilute (bio balls, care sa tina culturi de bacterii - ceva micut pt. astfel de filtru cred ca e ok asa ceva: JBL MicroMec mini CP i ). Atentie, pungutele astea cu bio balls nu le "speli" niciodata. Eventual schimbi din ele odata la 6 luni or so. Lasa bacteriile sa-si faca acolo casuta, asta e si ideea. Se stabilesc frumos si se apuca si papa mizeria, amoniacul, nitritii... si scot nitrati, pe care le papa plantele si scot oxigen. Got to love the nature !

    Bafta ! Hope it helps...

  19. #79 SP
    Senior Member Khan's Avatar
    Uite asa m-as duce cu drag la munca, in fiecare zi
    Attached Images Attached Images aquarium_cubicles.jpg

  20. #80 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by Khan View Post
    Uite asa m-as duce cu drag la munca, in fiecare zi
    Bwahahahaha. Cat de tare poate sa fie ! Nu vad foarte bine din poza... dar daca toate acelea sunt unite in asa fel incat sa se poata plimba prichindeii dintr-un acvariu in altul... dementa !

    Parca si vad "Colega, tu l-ai mai vazut pe ancistrusul ala ?"
    "Nu stiu colega, la mine in fata si-au facut casuta 2 hoplo si nu lasa pe nimeni sa treaca. Intreaba la Contabilitate"

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 4 of 10 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 ... LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 227 Last Post: 25-08-2021, 14:29
  2. Killzone 2 Public Beta a inceput By istrategie in forum Console News
    Replies: 1 Last Post: 05-11-2008, 23:18

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts